www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Με επιδοτούμενο ασφάλιστρο η πρόσθετη ιδιωτική ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής

Στο σχέδιο νόμου που επανακαθορίζει το ενιαίο εθνικό σύστημα προστασίας της αγροτικής δραστηριότητας, προσδιορίζονται οι τρεις πυλώνες ασφάλισης στους οποίους θα στηρίζεται.


Έτσι εκτός της υποχρεωτικής ασφάλισης στον ΕΛΓΑ θεσπίζεται η πρόσθετη ασφάλιση για όσους επιθυμούν αυξημένη προστασία και η προαιρετική ασφάλιση, για κινδύνους που δεν περιλαμβάνονται στους υποχρεωτικά ασφαλιζόμενους κίνδυνους του ΕΛΓΑ.

  • διατηρείται μεν, η υποχρεωτική ασφάλιση όλων των παραγωγών στον ΕΛΓΑ, αλλά ενισχύεται η ανάπτυξη του θεσμού της συμπληρωματικής (πρόσθετης και προαιρετικής) ασφάλισης, με σκοπό την ύπαρξη ευέλικτων, σύγχρονων, ανταποδοτικών, επιδοτούμενων ασφαλιστικών προϊόντων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μιας σύγχρονης γεωργίας.

  • στην πρόσθετη και στην προαιρετική ασφάλιση συμμετέχουν και αλληλασφαλιστικοί συνεταιρισμοί και ιδιωτικές εταιρείες που θα ασφαλίζουν κινδύνους ή μέρος (ποσοστό) αυτών που δεν καλύπτει η υποχρεωτική ασφάλιση του ΕΛ.Γ.Α., με επιδότηση του ασφαλίστρου, με αποτέλεσμα ο αγρότης να έχει εκτός από την υποχρεωτική ασφάλιση επιπλέον και την πρόσθετη και προαιρετική ασφαλιστική κάλυψη με μειωμένη επιβάρυνση.

  • η ανάπτυξη του θεσμού των επιδοτούμενων ασφαλιστικών προγραμμάτων μέσω και ιδιωτικών επιχειρήσεων και αλληλασφαλιστικών Συνεταιρισμών, ενισχύει ουσιαστικά και το σημερινό ρόλο του ΕΛΓΑ και καθιστά το όλο θεσμικό πλαίσιο πλήρως συμβατό με την κοινοτική νομοθεσία

Δεν υπάρχουν σχόλια: