www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Ο καιρός σήμερα 31.08.2010

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Τρίτη 31 Αυγούστου 2010. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις βορειοανατολικές ηπειρωτικές και θαλάσσιες περιοχές της χώρας και θα ενταθούν, ενώ προσκαιρες βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια τμήματα της Δυτικής Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 29 στη Δυτική Ελλάδα, από 18 έως 32 - 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22 έως 29 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι που βαθμιαία κατά τόπους θα ενισχυθούν σε ισχυρούς και αργότερα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με εντάσεις 7 – 8 μπ. Ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, δυτικοί άνεμοι με ίδιες εντάσεις θα επικρατήσουν στα νότια πελάγη, ενώ στον Κορινθιακό το δυτικό ρεύμα θα φτάνει και πιθανόν κατά περιόδους θα ξεπερνά τα 8 μπ.

Τοπικές νεφώσεις, με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχόπτωσης, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 - 33 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από
δυτικές διευθύνσεις μέτριοι, που μετά το μεσημέρι σταδιακά θα ενισχυθούν σε ισχυρούς μέχρι σχεδόν θυελλώδεις.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, με πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 - 29 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι μέτριοι, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: