www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Στο σφυρί: Ακίνητα, δρόμοι, αεροδρόμια, λιμάνια, πετρέλαια, τράπεζες, οργανισμοί!

Γενικό πωλητήριο στο οποίο πέραν των κρατικών επιχειρήσεων περιλαμβάνεται το κοίτασμα φυσικού αερίου της Καβάλας, ακίνητα, καθώς και μετοχές σε Πειραιώς και Alpha bank, παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στη συνεδρίαση του Κ.Τ.Ε.Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα εξήγγειλε επέκταση της εξαίρεσης από το Πόθεν Έσχες για τις αγορές κατοικιών και αναστολή της αύξησης των αντικειμενικών. Όσον αφορά στις προσλήψεις για το Δημόσιο στο 2011, ο κανόνας πλέον θα είναι 1 για κάθε 10 αποχωρήσεις, ενώ θα επανέλθει στο 1 προς 5 τα επόμενα έτη.


Αναλυτικά, τα προς αξιοποίηση περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, όπως τα παρουσίασε στον Κ.Τ.Ε., ο υπουργός Οικονομικών, με τη διευκρίνιση ότι "το Δημόσιο διατηρεί μειοψηφικά ποσοστά

Επεισόδιο σε βάρος του Κ. Σκανδαλίδη στη Χίο


Αντιμέτωπος με περίπου 400 άτομα που τον αποδοκίμαζαν βρέθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης κατά τη διάρκεια περιοδείας του στη Χίο.

Το περιστατικό σημειώθηκε έξω από τη Νομαρχία Χίου, όπου μετέβη για να μετάσχει σε συνεδρίαση.
Ο υπουργός μπήκε κανονικά στη Νομαρχία και συμμετείχε στην προγραμματισμένη συνεδρίαση. Γύρω στις 8.30 το βράδυ όμως, όταν τελείωσε η συνεδρίαση και βγήκε από το κτίριο, περίπου 60 άτομα που παρέμεναν απ΄ έξω φώναξαν και πάλι συνθήματα και πετώντας αντικείμενα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, που ήταν εκεί,

Νέες κινητοποιήσεις στο χώρο της υγείας


Σε πανελλαδική στάση εργασίας προχωρούν οι απασχολούμενοι στις ιοντίζουσες ακτινοβολίες όλων όσοι φορούν δοσίμετρο από τις 10 π.μ. ως το τέλος της βάρδιας. Στην Αθήνα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, με αίτημα να μην περικοπεί η ακτινολογική άδεια και να αποσυρθεί η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Την Πέμπτη τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει προκηρύξει 5ωρη στάση εργασίας, από τις 10.00 έως τις 15.00 και συγκέντρωση των υγειονομικών της Αττικής στις 10.30

Παράνομη η ανάρτηση ονομάτων γιατρών που φοροδιαφεύγουν


Παράνομη είναι σύμφωνα με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα η ανάρτηση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών των ονομάτων γιατρών που έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις.

Για το λόγο αυτό η Αρχή υποχρεώνει το υπουργείο, μέσα σε 15 ημέρες, να «κατεβάσει» από την ιστοσελίδα του τις καταστάσεις με τα ονόματα των γιατρών.

Όπως υποστηρίζει συγκεκριμένα η Αρχή η ανάρτηση καταστάσεων γιατρών της Αθήνας και δύο διαγνωστικών κέντρων, που φέρονται να υπέπεσαν σε φορολογικές παραβάσεις, δεν προβλέπεται από ρητή νομοθετική διάταξη.

Αντιθέτως, διευκρινίζει, η επεξεργασία αυτή προσκρούει στις διατάξεις του άρθρου 85 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ) και του άρθρου 31 του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων ΚΒΣ , που καθιερώνουν, ως κανόνα, το φορολογικό απόρρητο, το οποίο κάμπτεται μόνο στις περιοριστικά οριζόμενες από το νομοθέτη περιπτώσεις. Συνεπώς, προσθέτει η υπ' αριθμ. 54/2011 απόφαση της

Προγράμματα δια βίου μάθησης για πάνω από 400.000 πολίτες


Περισσότεροι από 400.000 πολίτες αναμένεται να ωφεληθούν από πέντε προγράμματα διά βίου εκπαίδευσης που θα χρηματοδοτήσει το προσεχές διάστημα το υπουργείο Παιδείας με ποσό άνω των 140 εκατ. ευρώ.

Οι δράσεις θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται το Σεπτέμβριο του 2011, ενώ συμμετοχή στην προώθησή τους θα έχουν και οι «Καλλικρατικοί» δήμοι της χώρας.

Ειδικότερα, τα προγράμματα που θα χρηματοδοτηθούν είναι τα εξής:


1. «Κουπόνι» αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης (προϋπολογισμός 44 εκατ.)Το πρόγραμμα απευθύνεται σε περίπου 55.000 νέους 18-24 ετών και αφορά φοίτηση σε δημόσια ή ιδιωτικά ΙΕΚ Τα κουπόνια (voucher) θα δοθούν είτε με οικονομικά-κοινωνικά κριτήρια εάν οι δικαιούχοι επιλέξουν οι ίδιοι την ειδικότητά τους είτε θα δοθούν με κριτήριο την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Σε αυτή τη δεύτερη περίπτωση, τις ειδικότητες θα ορίσει το υπουργείο Παιδείας μεταξύ των 217 ειδικοτήτων επαγγελματικής κατάρτισης που προσφέρουν σήμερα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 44 εκατ.

΄Εξαρση κλοπών νομιμοποιητικών εγγράφων μεταναστών από δημόσιες υπηρεσίες


Σε δεκάδες χιλιάδες ανέρχεται ο αριθμός των κλαπέντων και απολεσθέντων νομιμοποιητικών εγγράφων μεταναστών από τις Διευθύνσεις Αλλοδαπών σε Περιφέρειες και Δήμους από την 1.1.2006, οπότε και ξεκίνησε η εφαρμογή του Ν. 3386/05 για την «Είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια».

Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφο της υφυπουργού Εσωτερικών, Θεοδώρας Τζάκρη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη και Αδωνι Γεωργιάδη, μέχρι και σήμερα, ο αριθμός των κλαπέντων-απωλεσθέντων εγγράφων ανέρχεται σε:
-25.711 έντυπα βεβαιώσεων υποβολής αίτησης για χορήγηση ή ανανέωση αδειών διαμονής με πλήρη δικαιολογητικά (Τύπου Α΄)


- 11.711 έντυπα βεβαιώσεων υποβολής αίτησης για χορήγηση ή ανανέωση αδειών διαμονής με

Kινητοποίηση κατά των αποκρατικοποιήσεων την Πέμπτη


Μαζικό ραντεβού στις 11 το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία Κλαυθμώνος δίνουν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας κατά των προωθούμενων ιδιωτικοποιήσεων. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, την ΕΥΔΑΠ, τα ΕΛΤΑ, τα λιμάνια, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και σε όλες τις τράπεζες κ.ά.

Κατά των προς υλοποίηση αποκρατικοποιήσεων τάσσονται επίσης η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ που εξήγγειλαν για την Πέμπτη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τη λήξη του ωραρίου.

Κοινή διαπίστωση και ενιαία θέση όλων των οργανώσεων είναι η ανάγκη απόκρουσης και ακύρωσης

ΠΟΕΣΥ: Απεργία την Πέμπτη στην ΕΡΤ


Την κήρυξη 24ωρης απεργία στην ΕΡΤ από 06:00 το πρωί της Πέμπτης έως 06:00 το πρωί της Παρασκευής αποφάσισε το δ.σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), αντιδρώντας στην «κυοφορούμενη κυβερνητική απόφαση να συρρικνώσει τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα και να κλείσει περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς».

«Η κυβέρνηση, αντί να προωθήσει με κάθε μέσο τη μετατροπή των σταθμών της ΕΡΤ ΑΕ σε δημόσιους, καταργώντας την ασφυκτική εξάρτησή τους από την εκάστοτε κυβέρνηση, προτιμά να προχωρήσει στην περαιτέρω υποβάθμιση της ενημέρωσης, προς όφελος των ιδιωτικών σταθμών οι οποίοι (εκτός από μέσα προώθησης των λοιπών επιχειρηματικών δράσεων των ιδιοκτητών τους) τείνουν να γίνουν οι επίσημοι κυβερνητικοί προπαγανδιστές», αναφέρεται σε σχετική

Πειραιάς: Συγκέντρωση συνταξιούχων και εν ενεργεία ναυτικών


Συγκέντρωση έξω από το ΝΑΤ και πορεία προς το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, πραγματοποίησαν το μεσημέρι οι ενώσεις και τα σωματεία των συνταξιούχων και εν ενεργεία ναυτικών.

Οι εκπρόσωποι των ενώσεων επέδωσαν ψήφισμα με τις θέσεις τους στο ΝΑΤ και στη συνέχεια και στο υπουργείο.

Οι συνταξιούχοι και εν ενεργεία ναυτικοί ζητούν την εφαρμογή του νόμου 3075/02, για αναπροσαρμογή

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος


Σε απαγόρευση κίνησης των φορτηγών ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στις εθνικές οδούς προχωρά η τροχαία κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Ειδικότερα, οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν ως εξής:

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011 για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 22:00 ώρας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:


α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στάση εργασίας την Πέμπτη


Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου για όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Πέμπτη 9 Ιουνίου, ημέρα απεργίας όλων των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η ομοσπονδία καλεί τους εργαζομένους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και προαναγγέλλει

Ρολά και στα εμπορικά καταστήματα στις 15 Ιουνίου


Κλειστά από τις 12.00 έως τις 15.00 θα παραμείνουν τα καταστήματα την Τετάρτη 15 Ιουνίου, καθώς ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ συμμετέχουν στη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Κεντρικό αίτημα των Ομοσπονδιών είναι «το σταμάτημα της καθοδικής και επικίνδυνης για την οικονομία και κοινωνία υφεσιακής πορείας της χώρας, που παράγει λουκέτα, ανεργία, φτωχοποίηση, ελλείμματα και ακόμα μεγαλύτερα χρέη».

Σε κοινή τους ανακοίνωση ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ τονίζουν ότι «δεν μπορούμε να αναζητούμε συνέχεια λύσεις μέσα από νέες δανειακές συμβάσεις. Ούτε να προσδοκούμε μονοδιάστατα σωτηρία από μεγάλους επενδυτές, που έως και σήμερα απέχουν και απλά παρακολουθούν».

Όπως αναφέρουν, απαιτούνται άμεσα:

- Σχέδιο ανασυγκρότησης, για όλους εκείνους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας, που διαθέτουν μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

- Ισχυρά κίνητρα για Μμε εγχώριες επενδύσεις και εκσυγχρονισμό μικρών ελληνικών επιχειρήσεων.

- Μείωση ΦΠΑ και όχι εγκληματικές μετατάξεις σε υψηλότερους συντελεστές.

- Δημόσιες επενδύσεις για την ανάπτυξη σύγχρονων τοπικών αγορών και βιοτεχνικών πάρκων.

- Δραστικός περιορισμός της παρασιτικής οικονομίας (παρεμπόριο, λαθρεμπόριο).

- Εγγύηση τραπεζικών καταθέσεων ιδιωτών και επιχειρήσεων για μια ακόμα τριετία (Ν. 3714/2008)

Διαγνωστική εξέταση για την πρόβλεψη του Αλτσχάιμερ


Ένα διαγνωστικό εγκεφαλικό τεστ, το οποίο θα μπορεί να προβλέπει έγκαιρα, μέχρι και μια δεκαετία πριν, την εκδήλωση της νόσου Αλτσχάιμερ, θα τεθεί σε εφαρμογή σε περίπου ένα χρόνο στα νοσοκομεία.

Περίπου 18 εκατ. άνθρωποι πάσχουν από τη νόσο διεθνώς, η οποία αποτελεί την πιο κοινή μορφή άνοιας.

Το τεστ, που βασίζεται στην τεχνική της τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίων (ΡΕΤ), μπορεί να εντοπίσει και να αναλύσει μια πρωτεΐνη-κλειδί, το βήτα αμυλοειδές, που συνδέεται με τη νόσο.
Η κλινική αξιοποίηση της απεικόνισης του αμυλοειδούς με το τεστ ΡΕΤ αναμένεται να τύχει ευρείας εφαρμογής.

Τα αποτελέσματα τριών νέων μελετών από τα πανεπιστήμια της Μελβούρνης και του Τέξας, σχετικά με την αποτελεσματικότητα του ΡΕΤ στη διάγνωση του Αλτσχάιμερ, παρουσιάστηκαν στο ετήσιο

«Αν είναι να στήσουμε κάλπες για δημοψήφισμα γιατί δεν κάνουμε εκλογές;»


«Αν είναι να στήσουμε κάλπες για δημοψήφισμα και να μπούμε στη διαδικασία των εξόδων γιατί να μην κάνουμε εκλογές;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης κληθείς να σχολιάσει τα περί δημοψηφίσματος για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.

Μιλώντας στον Real FM, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι την πρόταση περί δημοψηφίσματος προσπάθησε να την περάσει ο Πρωθυπουργός και κατά το πρόσφατο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, όμως όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «αυτά δεν είναι πράγματα σοβαρά».

«Ο πρωθυπουργός τα έχει χαμένα ... Του δώσαμε μία ευκαιρία με την ψήφιση του μνημονίου και της

΄Ελεγχος σε καταθέτες εξωτερικού


Στον έλεγχο 30.000 Ελλήνων που διαθέτουν καταθέσεις στο εξωτερικό θα προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευση των χρημάτων, καθώς και ενδεχόμενες φορολογικές απάτες.

Όπως ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Κουρουμπλή, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων διαθέτει στοιχεία 70.000 Ελλήνων καταθετών σε 42 χώρες του εξωτερικού. Για τους 30.000 από αυτούς υπάρχει ταυτοποίηση στοιχείων με αποτέλεσμα να κληθούν σύντομα να δώσουν εξηγήσεις στην εφορία.

Ο κ. Κουσελάς ανακοίνωσε επίσης ότι το Υπ.Οικ. θα λάβει περισσότερα στοιχεία Ελλήνων καταθετών από το εξωτερικό χάρη σε πρωτόκολλο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ της ελληνικής

Ερώτηση Γ. Καρατζαφέρη για το Μεσοπρόθεσμο


Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με θέμα «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα: Φόροι - Αποκρατικοποιήσεις - Επιτήρηση» κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που κυβέρνηση και τρόικα συμφώνησαν να ενταχθούν στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα αφορούν κυρίως στην επιβολή σωρείας επιπρόσθετων φόρων ακόμη και για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Την ίδια στιγμή, πενιχρά είναι τα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά και στον περιορισμό της κρατικής σπατάλης.

Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι οι δανειστές μάς θέτουν πλέον υπό σκληρή επιτήρηση για την επίτευξη των στόχων. Θα υπάρξει στενή εποπτεία στη διαδικασία των

Αγγουράκια στο Διάστημα από Ιάπωνα αστροναύτη


Το τελευταίο διατροφικό σκάνδαλο που ξέσπασε στη Γερμανία είχε ως αποτέλεσμα ένα από τα βασικά συστατικά της σαλάτας, το αγγουράκι, να βρεθεί στο στόχαστρο υγειονομικών αρχών και καταναλωτών. Για τα αγγουράκια που σκέπτεται να καλλιεργήσει ένας Ιάπωνας, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού το μποστάνι του θα βρίσκεται μακριά, πολύ μακριά: στο Διάστημα.

Ο χειρουργός και αστροναύτης Σατόσι Φουρουκάγουα αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα από το Μπαϊκονούρ του Καζακστάν με προορισμό το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου και θα παραμείνει για έξι μήνες. Στο μακροσκελή κατάλογο των αποστολών του έχει συμπεριλάβει την καλλιέργεια αγγουριών, στο πλαίσιο πειράματος με στόχο να διαπιστωθεί εάν οι αστροναύτες μπορούν να παράγουν οι ίδιοι κάποια από τα τρόφιμά τους.

Η NASA ελπίζει το πείραμα να βοηθήσει τους ερευνητές να ελέγξουν τη διεύθυνση που θα ακολουθούν οι ρίζες καθώς αναπτύσσονται – κάτι που, εάν επιτευχθεί, θα μπορούσε να οδηγήσει σε

Επίσπευση των μέτρων για το κέντρο ζητεί ο δήμος Αθηναίων


Την επίσπευση των μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης στο κέντρο της Αθήνας ζητεί ο δήμος Αθηναίων, δρομολογώντας παράλληλα σειρά δράσεων αφενός κατά της εγκληματικότητας και αφετέρου κοινωνικής πρόνοιας.

«Το δημοτικό συμβούλιο στην πλειοψηφία του καταδικάζει απερίφραστα τη βία και τους βανδαλισμούς από οπουδήποτε προέρχονται, τους φόνους, την αυτοδικία και τις ρατσιστικές επιθέσεις, και ζητά να εφαρμοστούν από τις κρατικές υπηρεσίες, μεθοδικά και χωρίς καθυστερήσεις, τα αναγκαία μέτρα στα οποία δεσμεύτηκε πρόσφατα η κυβέρνηση», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου, ενώ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου υπογραμμίστηκε πως η κατάσταση στο κέντρο δεν δημιουργήθηκε ξαφνικά, αλλά υπάρχουν σημαντικές πολιτικές ευθύνες..

Για όλα αυτά, το δημοτικό συμβούλιο καλεί τόσο το προσωπικό του δήμου να προσφέρει τα μέγιστα, ώστε να ανταποκριθούν στις επείγουσες ανάγκες της πόλης και των δημοτών, αλλά και τις ομάδες πρωτοβουλίας πολιτών, τις επαγγελματικές ενώσεις και τις εθελοντικές οργανώσεις, προκειμένου να

Υπό κατάληψη για δεύτερη μέρα τα κεντρικά του ΙΚΑ


Υπό κατάληψη παραμένουν για δεύτερη μέρα τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου από ομάδα νέων με αναπηρία, μέλη της Κίνησης Ατόμων με αναπηρία, που διαμαρτύρονται για εγκύκλιο (υπ' αρ. 37 31/05/2011) αναφορικά με τα κριτήρια παροχής βοηθημάτων, όπως είναι τα ορθοπεδικά και ορθωτικά είδη, τα τεχνητά μέλη, καθώς και για την περικοπή των προνοιακών τους επιδομάτων.

Όπως υποστηρίζουν, με τις ρυθμίσεις της νέας εγκυκλίου περιορίζεται η πρόσβαση στα βοηθήματα, ενώ καλούνται να καταβάλλουν συμμετοχή μεγαλύτερη του το 25% προκειμένου να τα προμηθευτούν.

Από την πλευρά της η διοίκηση του ΙΚΑ υποστηρίζει ότι η εγκύκλιος δεν περιορίζει την πρόσβαση στα βοηθήματα και αποσκοπεί στην αντιστοίχηση των τιμών των βοηθημάτων και στην αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας αλλά και περιπτώσεων οργανωμένης απάτης, όπως εκείνης που είχε συμβεί κατά

Παράταση έως 30/6 για τις δηλώσεις


Παρατείνεται ως τις 30 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου. Η προθεσμία έληγε κανονικά στις 15 Ιουνίου.

Η παράταση προβλέπεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Δ. Κουσελά προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι. Στην απόφαση προβλέπεται ακόμη ότι η υποβολή των δηλώσεων των φορολογουμένων μέσω Taxisnet μπορεί

Ο καιρός στις 07.06.2011


Λίγες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα που το μεσημέρι θα πυκνώσουν δίνοντας σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά, αλλά και περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Τρίτη 7 Ιουνίαυ 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου από 18 έως 30 βαθμούς, ενώ σε εσωτερικές ηπειρωτικές περιοχές οι μέγιστες δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν τοπικά τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενισχυόμενοι βαθμιαία, κυρίως στα ανοικτά, σε