www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

΄Ελεγχος σε καταθέτες εξωτερικού


Στον έλεγχο 30.000 Ελλήνων που διαθέτουν καταθέσεις στο εξωτερικό θα προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευση των χρημάτων, καθώς και ενδεχόμενες φορολογικές απάτες.

Όπως ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Κουρουμπλή, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων διαθέτει στοιχεία 70.000 Ελλήνων καταθετών σε 42 χώρες του εξωτερικού. Για τους 30.000 από αυτούς υπάρχει ταυτοποίηση στοιχείων με αποτέλεσμα να κληθούν σύντομα να δώσουν εξηγήσεις στην εφορία.

Ο κ. Κουσελάς ανακοίνωσε επίσης ότι το Υπ.Οικ. θα λάβει περισσότερα στοιχεία Ελλήνων καταθετών από το εξωτερικό χάρη σε πρωτόκολλο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ της ελληνικής
και της ελβετικής κυβέρνησης.

Ο κ. Κουρουμπλής από την πλευρά του ισχυρίστηκε ότι πρώην διευθυντικό στέλεχος ελβετικής τράπεζας επισκέφθηκε πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να παράσχει πληροφορίες σχετικά με τις καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία.

Κάλεσε, μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών να αξιοποιήσει αυτά τα στοιχεία όπως έκανε στο παρελθόν και η γερμανική κυβέρνηση η οποία αγόρασε ένα παρανόμως αποκτηθέν CD που περιείχε στοιχεία χιλιάδων μεγαλοκαταθετών. Ο κ. Κουσελάς ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν γνωρίζει τίποτε για μια τέτοια συνάντηση.

«Εμένα προσωπικά δεν με επισκέφθηκε κανείς» τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: