www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ερώτηση Γ. Καρατζαφέρη για το Μεσοπρόθεσμο


Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με θέμα «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα: Φόροι - Αποκρατικοποιήσεις - Επιτήρηση» κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που κυβέρνηση και τρόικα συμφώνησαν να ενταχθούν στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα αφορούν κυρίως στην επιβολή σωρείας επιπρόσθετων φόρων ακόμη και για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Την ίδια στιγμή, πενιχρά είναι τα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά και στον περιορισμό της κρατικής σπατάλης.

Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι οι δανειστές μάς θέτουν πλέον υπό σκληρή επιτήρηση για την επίτευξη των στόχων. Θα υπάρξει στενή εποπτεία στη διαδικασία των
αποκρατικοποιήσεων, ενώ, παρά τις διαψεύσεις, είναι φανερό ότι η τρόικα πιέζει για την τοποθέτηση επιτηρητών σε όλους τους τομείς του κυβερνητικού έργου.

Ερωτάσθε:

- Θεωρείτε ότι η υπέρμετρη φορολογία θα λύσει το πρόβλημα των κρατικών εσόδων;

- Οι αποκρατικοποιήσεις θα δρομολογηθούν με τους όρους των δανειστών μας; Πώς θα εξασφαλίσετε τη μέγιστη ωφέλεια για το Ελληνικό Δημόσιο από αυτές;

- Μέχρι ποιο σημείο θα φτάσει η επιτήρηση από τους δανειστές μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: