www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Αστυνομικοί συνελήφθησαν να κλέβουν...μαϊμούδες

Ρολόγια, κοσμήματα και ρούχα, απομιμήσεις γνωστών οίκων, βρέθηκαν στα σπίτια αστυνομικών. Προέρχονται από αποθήκη 2000 τ.μ στον Βοτανικό στην οποία η αστυνομία είχε εντοπίσει πριν από ενάμιση μήνα, τεράστιες ποσότητες προϊόντων «μαϊμού». Τέσσερις αστυνομικοί αλλά και ένας οδηγός ταξί με τον οποίο φέρονται να συνεργάζονταν, θα δικαστούν αύριο στο Αυτόφωρο ενώ τέθηκαν ήδη σε διαθεσιμότητα.


Στις αρχές του Οκτώβρη, η αστυνομία είχε εντοπίσει στο Βοτανικό αποθήκη 2.000 τ.μ. με τεράστιες ποσότητες απομιμήσεων επώνυμων προϊόντων... από ρούχα και φουλάρια, μέχρι τσάντες, πορτοφόλια, γυαλιά ηλίου και ρολόγια.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δύο αστυνομικοί φυλούσαν την αποθήκη και οι άλλοι

Έκρηξη στην οδό Αμερικής

Έκρηξη από γκαζάκια συνέβη το βράδυ της Τρίτης, στην οδό Αμερικής 10 στο κέντρο της Αθήνας. Στο σημείο στεγάζονται ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιά (ΣΒΑΠ) καθώς και το

Έξι χρόνια πίσω οι τιμές των ακινήτων

Υποχώρηση της τάξεως του 4,3% στις τιμές των ακινήτων κατέγραψε η Τράπεζα της Ελλάδας κατά το τρίτο τρίμηνο του 2010. Στην Αθήνα, η “βουτιά” περιορίστηκε στο -3,1% ενώ στην Θεσσαλονίκη εκτοξεύτηκε στο -9,7%. Μειωμένες ήταν και οι αγοραπωλησίες καθώς στο τρίμηνο τρίμηνο, άλλαξαν χέρια μόλις 16.000 ακίνητα.


Ύστερα από την νέα υποχώρηση κατά 4,3%, ο δείκτης με τον οποίο καταγράφεται η πορεία των ακινήτων, υποχώρησε στα προ του 2006 επίπεδα κάτι που σημαίνει ότι η “φούσκα” των ακινήτων

Εμπρηστική επίθεση στο χώρο που θα κτιστεί το τζαμί στο Βοτανικό - Κινδύνεψε ο φρουρός

Προς ένα εσωτερικό πόλεμο στο κέντρο της Αθήνας φαίνεται ότι οδηγεί η απόφαση της κυβέρνησης να κτιστεί τζαμί στoν Βοτανικό και μάλιστα στο χώρο που ανήκει στις Ένοπλες Δυνάμεις: Όπως αναφέρουν στο defencenet.gr πηγές του υπουργείου Άμυνας, μέσα στη νύχτα στις 02.00 άγνωστοι επιτέθηκαν με εμπρηστικά υλικά στο χώρο όπου πρόκειται να κτιστεί το τζαμί στο Βοτανικό. Πιο συγκεκριμένα έβαλαν φωτιά σε αποθήκες του ΚΣΑΝ (Κεντρικός Σταθμός Αυτοκινήτων Ναυτικού) και προκλήθηκαν σοβαρές καταστροφές. Κινδύνεψε η ζωή ενός ναύτη φρουρού και μιας οικίας η οποία βρίσκεται δίπλα από τις αποθήκες.


Αποδεικνύεται ότι το όλο εγχείρημα ενέχει σοβαρά προβλήματα εσωτερικής ασφάλειας και η απόφαση αυτή θα λειτουργήσει ως μήτρα τεράστιων προβλημάτων καθώς αντίθετα με την πλειοψηφία των πολιτών και το θρησκευτικό αίσθημά τους, επιχειρείται η δημιουργία ενός χώρου

Ανεστάλη η απεργία της ΠΟΕ - ΟΤΑ

Ανεστάλη τελικά η απεργία της ΠΟΕ - ΟΤΑ μετά τις διαπραγματεύσεις με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο.


Ο κ. Ντόλιος δεσμεύθηκε ότι από 1ης Ιανουαρίου καθορίζεται ενιαίο πλαίσιο αμοιβών και απασχόλησης για τους εργαζόμενους στις δημοτικές επιχειρήσεις.

Επίσης, ο υφυπουργός Εσωτερικών τόνισε θα υπογραφεί άμεσα η

«Τρομοκράτες» λόγω της επιστολής

Στους εφέτες ειδικούς ανακριτές των υποθέσεων τρομοκρατίας διαβιβάζεται η δικογραφία για την υπόθεση με τα παγιδευμένα δέματα. Ο λόγος είναι η δημοσιοποίηση επιστολής σε ιστότοπο, σύμφωνα με την οποία οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση των δεμάτων, παραδέχονται ότι είναι μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Στην φερόμενη, ως επιστολή τους, οι κατηγορούμενοι δηλώνουν «αιχμάλωτοι του επαναστατικού πολέμου, περήφανα μέλη της επαναστατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Η επιστολή που δημοσιοποιήθηκε, εκλαμβάνεται ως παραδοχή των κατηγορούμενων για την υπόθεση των δεμάτων, ότι ανήκουν σε συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση. Έτσι η υπόθεση τους θα ανατεθεί στους εφέτες

Εορταστικό ωράριο από τις 16 Δεκεμβρίου

Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου ξεκινά το εορταστικό ωράριο για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής , Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά για το κοινό τις καθημερινές από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Τα Σάββατα θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ τις ίδιες ώρες θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου.

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα ανήμερα

Άνγκελα Μέρκελ: Εξαιρετικά σοβαρή η κατάσταση του ευρώ

«Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος αναφερόμενη στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα μετά και τις εξελίξεις στην Ιρλανδία. Επιμένει η Αγκελα Μέρκελ στη συμμετοχή ιδιωτών στο μόνιμο μηχανισμό διάσωσης κρατών με μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα.


Η καγκελάριος τόνισε ότι θα συνεχίσει να πιέζει για τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού διάσωσης, στον οποίο οι κάτοχοι ομολόγων θα πρέπει να δεχθούν το κόστος μιας ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης χρέους. "Δεν θα παραιτηθώ από αυτή την προσπάθεια, διότι διαφορετικά η χρηματοδότηση θα υπερέχει της πολιτικής. Παραμένει πάγια θέση μας να ζητάμε

Χιλιάδες ακατάλληλες κονσέρβες κομπόστας κατασχέθηκαν στη Λάρισα

Περίπου 30.000 κονσέρβες κομπόστας, συνολικού βάρους 23 τόνων, που ήταν ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, κατασχέθηκαν στα Φάρσαλα, από τις αστυνομικές αρχές.


Οι κομπόστες προορίζονταν για κατανάλωση στον οικισμό των Ρομά. Εναντίον του ιδιώτη - αγοραστή των χαλασμένων κονσερβών και του αγορανομικού υπεύθυνου της εταιρίας που τις πούλησε, σχηματίστηκαν

Μειωμένα κέρδη εννεαμήνου ανακοίνωσε η Alpha Bank

Μειωμένα κέρδη ανακοίνωσε στο εννεάμηνο του 2010 η Alpha Bank, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2009, ως αποτέλεσμα των μειωμένων εσόδων και των αυξημένων προβλέψεων που παρουσιάζει φέτος.


Τα έσοδα της τράπεζας για τους πρώτους εννέα μήνες του 2010 ήταν 1,689 δισ., μειωμένα κατά 6,2% σε σύγκριση με το 2009. Τα έξοδα ανέρχονται σε 853,7 εκατ., παρουσιάζοντας μικρή μείωση 1,8% ενώ εξαιρετικά αυξημένες (29,7%) είναι οι προβλέψεις της τράπεζας για το 2010, καθώς ανέρχονται σε 644,3 εκατομμύρια από 496,7 πέρυσι.

Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω, τα κέδη προ φόρων του ομίλου ανέρχονται σε 191,9 εκατομμύρια, από 435,2 πέρυσι, μειωμένα 55,9%. Όσον αφορά στα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους,

Διακοπή νερού αύριο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης

Χωρίς νερό θα μείνει την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου περιοχή του δήμου Πυλαίας, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 15.00, λόγω εργασιών σύνδεσης νέου αγωγού στη συμβολή των οδών Τζον Κένεντι με Γρηγορίου Ε', όπως ανακοίνωσε η Εταιρία Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης.


Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, η διακοπή υδροδότησης θα σημειωθεί στο τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς: Τζον Κένεντι, Φωκά Δ., Βεροίας, Βουλγαροκτόνου,

Ένα προς ένα τα μέτρα που έρχονται

Τα μέτρα στα οποία βάζει προτεραιότητα η κυβέρνηση και τα οποία θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο του 2011 παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών.


Αναλυτικότερα μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί:

• η μελέτη για το μισθολόγιο του
Δημοσίου

• οι νέοι κανόνες για τα στατιστικά στοιχεία

• το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων και της αξιιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου

•οι αναλογιστικές μελέτες για τα τέσσερα μεγάλα ταμεία

• νομοσχέδιο για τα εργασιακά

Ακόμη, από τις αρχές του 2011, μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου υα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το νέο φορολογικό πλαίσιο, μέχρι το τέλος Μαρτίου να έχουν τοποθετηθεί ελεγκτές στο Δημόσιο, να

Τρίωρη στάση εργασίας της ΠΟΣΠΕΡΤ

Στην Παναττική τρίωρη στάση εργασίας (12.00-15.00) που πραγματοποιεί μεθαύριο η ΓΣΕΕ και στο συλλαλητήριο στην Πλατεία Καλυθμώνος (13.00) αποφάσισε να συμμετέχει η ΠΟΣΠΕΡΤ απαντώντας έτσι στη «νέα επίθεση που ετοιμάζεται να εξαπολύσει η κυβέρνηση της τρόικας».


Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

μετά τη νέα επίθεση που ετοιμάζεται να εξαπολύσει η κυβέρνηση της τρόϊκας (Δ.Ν.Τ. - Ε.Κ.Τ. – Ε.Ε.), με την άδικη, μονομερή και νεοφιλελεύθερη πολιτική που προβλέπεται μέσα και από τον Προϋπολογισμό του 2011, εναντίον μισθωτών & συνταξιούχων, την ίδια ώρα που οι μισθοί μειώνονται, οι Σ.Σ.Ε. καταργούνται, ο Ο.ΜΕ.Δ. απαξιώνεται, οι τιμές αυξάνονται, ο πληθωρισμός φουντώνει, η ανεργία και η φτώχεια καλπάζουν, η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. συμμετέχει στην ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ 3-ωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. για την Πέμπτη 25/11/2010 από τις 12:00’ έως 15:00’ και στο συλλαλητήριο

Στα 10 εκατ. ανέρχονται τα online βιογραφικά για το Europass

Στο Μόναχο, το πτυχίο του Γιώργου από ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της Θεσσαλονίκης ενδεχομένως να μην έπειθε το Γερμανό υποψήφιο εργοδότη του ότι είναι «ο σωστός άνθρωπος για τη σωστή θέση». Το ίδιο και τα διπλώματά του από τα ελληνικά φροντιστήρια ξένων γλωσσών, όπου έμαθε αγγλικά και γερμανικά.


Αντίθετα, το Ευρωδιαβατήριο ("Europass"), που ο Γιώργος φρόντισε να εκδώσει, πριν φύγει από την Ελλάδα, πιστοποιώντας τα επαγγελματικά του προσόντα, είναι αναγνωρίσιμο όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ολοένα και περισσότεροι νέοι εργαζόμενοι, αλλά και φοιτητές, «μεταναστεύουν» σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, ώστε να εργαστούν, προσωρινά ή και μόνιμα. Και το Ευρωδιαβατήριο αποτελεί έναν τρόπο να αποδείξουν στον ξένο εργοδότη τους ότι κατέχουν τα απαιτούμενα προσόντα.

Αυτός είναι, άλλωστε, ο λόγος που η χρήση των εγγράφων «Europass» (σ.σ.: πρόκειται ουσιαστικά για ένα ενιαίο κοινοτικό πιστοποιητικό), έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία: από το 2005 μέχρι και τον Οκτώβριο 2010, τα βιογραφικά σημειώματα, που συμπληρώθηκαν σε απευθείας σύνδεση στην

Το Wi-Fi «σκοτώνει» τα δέντρα

Το ασύρματο Ίντερνετ «αρρωσταίνει» τα δέντρα, προκαλώντας σημαντικές ανωμαλίες στην ανάπτυξή τους.


Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων, η ακτινοβολία που εκπέμπουν τα ασύρματα δίκτυα (Wi-Fi) είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για τα δέντρα και τα φυτά που βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Wageningen στην Ολλανδία απέδειξαν ότι η «ασθένεια του Wi-Fi» πλήττει όλα τα φυλλοβόλα δέντρα στον δυτικό κόσμο, προκαλώντας αιμορραγία και ρωγμές στο φλοιό τους.

«Ανεξήγητες ανωμαλίες»

Την έρευνα είχε παραγγείλει ο δήμαρχος της πόλης Alphen aan den Rijn, μετά τον εντοπισμό «ανεξήγητων ανωμαλιών» στα δέντρα της περιοχής.

Οι επιστήμονες απέκλεισαν το ενδεχόμενο τα δέντρα να έχουν προσβληθεί από κάποια ασθένεια και διαπίστωσαν, έπειτα από συστηματική παρατήρηση, ότι τα ασύρματα δίκτυα «ενοχοποιούνται» για

Πυρά Ρηγίλλης στην Ντόρα

Κόντρα Ρηγίλλης - Ντόρας Μπακογιάννη, την επομένη της ίδρυσης του κόμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, με επίκεντρο την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για την αναζήτηση συναίνεσης.


Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Π. Παναγιωτόπουλος την κατηγορεί για «ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις» και αφήνει να εννοηθεί ότι είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την κυβέρνηση και να τη στηρίξει, όπως το έκανε όταν ψήφισε το Μνημόνιο. «Ακολουθεί μια πολιτική εμπνεύσεως του νεοφιλελεύθερου σοσιαλισμού του ΠΑΣΟΚ» είπε (στον «real fm»).

Η Ντόρα Μπακογιάννη σε μια προσπάθεια να αποτινάξει από πάνω της την κριτική που δέχεται ότι έκανε κόμμα από εξουσιομανία, εξερχόμενη από το Προεδρικό Μέγαρο είπε ότι ο στόχος της «δεν είναι η κυβερνητική συμμαχία». «Ο στόχος μας είναι η εθνική συνεννόηση, υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά» τόνισε. «Μη σκέφτεστε καρέκλες ή υπουργεία. Πρέπει να συνεννοηθούμε για το αυτονόητο σήμερα στην Ελλάδα και πρέπει να έχουμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις το θάρρος να

Ξεκίνησε στο ΣτΕ η «μάχη» για το Μνημόνιο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η νομική μάχη κατά του Μνημονίου, καθώς ξεκίνησε στις 3 μ.μ. η συζήτηση στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις προσφυγές που κατέθεσαν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η ΑΔΕΔΥ, το ΤΕΕ και άλλοι κοινωνικοί φορείς.


Ειδικότερα, στο ΣτΕ έχουν προσφύγει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, άλλοι περιφερειακοί Δικηγορικοί Σύλλογοι, η ΑΔΕΔΥ, η ΕΣΗΕΑ, σωματεία συνταξιούχων και άλλων φορέων, ζητώντας την ακύρωση του Μνημονίου ως αντισυνταγματικό, παράνομο και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα η σύμβουλος Επικρατείας Μαίρη Σαρπ, σε πρότασή της τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του Μνημονίου, κρίνοντάς το συνταγματικό.

Στο ίδιο κλίμα αναμένεται να είναι και η εισήγηση της δεύτερης συμβούλου Σπυριδούλας

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μετατάξεις σημαίνουν απολύσεις

«Οι μετατάξεις από τις ΔΕΚΟ σε υπουργεία και ΟΤΑ, στην ουσία σημαίνουν απολύσεις για ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων (με βάση την αρχή του 5 προς 1)», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η" λογική ότι οι μετατασσόμενοι θα επαναπροσλαμβάνονται εξαρχής, ανοίγει το δρόμο για μειώσεις μισθών και αλλαγή εργασιακού καθεστώτος και δικαιωμάτων".

"Βρισκόμαστε στην κορύφωση της εξόντωσης των εργαζομένων, των δικαιωμάτων τους και των οικογενειών τους. Αποτελεί όρο επιβίωσης της κοινωνίας η ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής, η απεμπλοκή από το μνημόνιο και η διεκδίκηση μιας νέας πορείας που θα προστατεύει την εργασία, την κοινωνική συνοχή και θα προωθεί την ανάπτυξη με όρους

«Γκαζάκια» στο ξενοδοχείο Κάραβελ

Επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε τα χαράματα έξω από το ξενοδοχείο Κάραβελ στην Καισαριανή. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.


Άγνωστοι τοποθέτησαν τον μηχανισμό στο πίσω μέρος του ξενοδοχείου, στην οδό Ευφρονίου. Από την έκρηξη σημειώθηκαν υλικές ζημιές στη γυάλινη επιφάνεια της εισόδου, χωρίς όμως να υπάρξουν τραυματισμοί.

Ο εμπρηστικός μηχανισμός

ΓΣΕΕ: Οι συλλογικές συμβάσεις κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα

Θρυαλλίδα που μπορεί να τινάξει στον αέρα το σύστημα των συλλογικών συμβάσεων θεωρεί η ΓΣΕΕ το ενδεχόμενο κατάργησης του δικαιώματος επέκτασης των συμβάσεων και στα μη μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων.


"H τρόικα παρά τις έντονες διαφωνίες εργαζομένων και εργοδοτικών οργανώσεων πλην του ΣΕΒ, επαναφέρει επικίνδυνα και απαράδεκτα μέτρα καταργώντας τις κλαδικές συμβάσεις", αναφέρει η γενική συνομοσπονδία. "H επιμονή της έρχεται σε συνέχεια εφαρμογής αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων με στόχο την πλήρη ισοπέδωση των ελάχιστων

Λούκα Κατσέλη: Η Βουλή θα αποφασίζει για τις επιχειρησιακές συμβάσεις

Θετική για την Ελλάδα θεωρεί η Λούκα Κατσέλη την έκβαση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τις συμβάσεις εργασίας. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιστύλιο της Βουλής, η υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι αποδεικνύεται ότι στη διαπραγμάτευση η κυβέρνηση δεν έχει διακοσμητικό ρόλο, αλλά διαπραγματεύεται προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.


Όπως διευκρίνισε, δίνεται η δυνατότητα στη Βουλή να θεσπίσει όρους, βάσει των οποίων θα επιτρέπεται η απόκλιση των των επιχειρησιακών από των κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

Η Λούκα Κατσέλη πρόσθεσε ότι στη διάρκεια των

Εκτός Ν.Δ. ο Λευτ. Αυγενάκης

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς το βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη. Αιτία, όσα δήλωσε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, χθες και σήμερα, για το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κίνησε και τις διαδικασίες για την οριστική διαγραφή του από το κόμμα.


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημέρωσε για την απόφασή του τον πρόεδρο του κοινοβουλίου. Παράλληλα, ζήτησε τη σύγκληση της επιτροπής δεοντολογίας της ΝΔ, στην οποία παραπέμπει τον Λευτ. Αυγενάκη με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής.

"Επειδή είναι σαφείς οι ενδείξεις ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο για να ανακοπεί η ανοδική πορεία της ΝΔ και να στηριχθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο Πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς θα τηρήσει μέχρι τέλους την εντολή που έλαβε από τον ελληνικό για μια αναγεννημένη, δυνατή και υπεύθυνη ΝΔ, χωρίς εσωστρέφειες και αποπροσανατολισμούς, προσηλωμένη στο μεγάλο της καθήκον να

«Δέκα προκλήσεις» για το 2011 βλέπει ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Για «δέκα προκλήσεις» έκανε λόγο στη συνέντευξή Τύπου ο υπουργός Οικονομικών, παρουσιάζοντας τον προγραμματισμό και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης μετά και τη δεύτερη «επιθεώρηση» από την τρόικα. Ξεχωρίζουν οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, η αναδιοργάνωση της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, οι συγχωνεύσεις Εφοριών και οι εσωτερικές αλλαγές στη δομή και λειτουργία του υπουργείου Οικονομικών και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.


Δημόσιες δαπάνες

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε προφανές και αυτονόητο ότι "η πιστή υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2011 είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ο,τιδήποτε άλλο". Στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα, πρόσθεσε, υπάρχει μεταξύ άλλων δέσμευση για την τοποθέτηση οικονομικών επιθεωρητών στους σημαντικότερους φορείς της κυβέρνησης. Παράλληλα προωθείται η δημιουργία ενός "μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου", που όπως διευκρίνισε ο υπουργός "δεν θα απαριθμεί κάθε μέτρο και υπομέτρο αλλά τις βασικές κατευθύνσεις" για το πώς θα περιοριστούν οι

Κατάληψη στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Αγ. Δημητρίου Κοζάνης

Συμβολική κατάληψη του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Αγίου Δημητρίου, πραγματοποίησαν από τις 7 ως τις 9 σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι - μέλη του Σωματείου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας «Σπάρτακος», αντιδρώντας στα σχέδια για ενοικίαση τριών μονάδων παραγωγής σε ιδιώτες.


Οι εκπρόσωποι των εργαζονμένων τόνισαν ότι μια τέτοια προοπτική δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και κάλεσαν την τοπική κοινωνία να αντιδράσει στα σενάρια που

ΠΝΟ: Νεά 48ωρη απεργία Τετάρτη - Πέμπτη

Τη συνέχιση της απεργίας του για το επόμενο 48ωρο, αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε έκτακτη συνεδρίασή της.
Η ΠΝΟ διεκδικεί την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων για τους ναυτικούς που απασχολούνται στα Ακτοπλοϊκά -Επιβατηγά Πλοία, Πορθμεία Εσωτερικού, Μεσογειακά Φορτηγά Πλοία και Ακτοπλοϊκά Φορτηγά Πλοία, κάτω των 500 κόρων ολικής χωρητικότητας.

Η ομοσπονδία των ναυτικών έχει υπογράψει συμφωνία για τη σύμβαση του 2010, με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (πλοία Αδριατικής και κρουαζιερόπλοια) με αύξηση 2%, ενώ πριν από λίγες ημέρες ήρθε σε συμφωνία και με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για τους ναυτικούς που απασχολούνται στα ποντοπόρα πλοία και προβλέπει αύξηση 1,7%, από την 1η

Γιώργος Καρατζαφέρης: Τέρμα η ανοχή στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

«Τέρμα η ανοχή στην κυβέρνηση του ΠαΣοΚ» δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κύριος Γιώργος Καρατζαφέρης σε συνομιλία που είχε με το «Βήμα» ο κ. Καρατζαφέρης είπε:

«Δώσαμε ένα χρόνο ανοχή στο ΠαΣοΚ, αλλά η πολιτική την οποία υπηρετεί πιστεύω ότι οδηγεί σε αδιέξοδο.

Οτιδήποτε φέρνει εφεξής η κυβέρνηση στη Βουλή, δεν πρόκειται να το παρακολουθήσουμε».

Αναφερόμενος ειδικότερα στον Προϋπολογισμό ο οποίος συζητείται στις 18 του μηνός στη Βουλή, είπε ότι έχει ήδη ορίσει εισηγητή στη συζήτηση τον κύριο Μάκη Βορίδη, με αναπληρωτή τον κύριο Παύλο Μαρκάκη, θέλοντας να δείξει με τον αυτόν τον τρόπο, όπως είπε, ότι δεν υφίσταται θέμα ανάμεσα στον ίδιο και τον κύριο

Ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους τους ανέργους πέραν της διετίας

Για το θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανέργων συνεδριάζει το μεσημέρι υπό τον πρωθυπουργό η κυβερνητική επιτροπή.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανακοινωθεί νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας, με την οποία θα εξασφαλίζεται ιατροφαρμακευτική κάλυψη πέραν της διετίας για όλους τους ανέργους.

Στη ρύθμιση θα υπάγονται οι μακροχρόνια άνεργοι, αλλά και οι ευκαιριακά εργαζόμενοι που δεν θεωρούνται άνεργοι, και δεν καλύπτουν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων ώστε να μπορούν να θεωρήσουν βιβλιάριο ασθενείας.

Στη σύσκεψη θα μετέχουν η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μιχάλης Τιμοσίδης, και ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ,

Καρότα και ακτινίδια χαρίζουν χρόνια στη ζωή

Αν θέλετε να ζήσετε πολλά και καλά χρόνια, φροντίστε να βάλετε τα καρότα, τα κολοκύθια, τις γλυκοπατάτες και τα ακτινίδια στη ζωή σας. Όλα περιέχουν μια πανίσχυρη αντιοξειδωτική ουσία, η οποία σε μια νέα πολυετή μελέτη διαπιστώθηκε ότι μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο θανάτου από σοβαρά νοσήματα όπως η καρδιοπάθεια και ο καρκίνος.


Η ουσία λέγεται άλφα-καροτίνη και είναι η – άγνωστη στο ευρύ κοινό - «ξαδέλφη» της βήτα καροτίνης. Και οι δύο ανήκουν στα καροτενοειδή, επειδή χαρίζουν στα λαχανικά το χαρακτηριστικό χρώμα τους. Μετά την κατανάλωσή τους, και τα δύο μετατρέπονται από τον οργανισμό σε βιταμίνη Α, που παίζει ζωτικό ρόλο σε πολλές λειτουργίες του.

Ωστόσο, η νέα μελέτη δείχνει ότι η άλφα-καροτίνη παίζει πιο καθοριστικό ρόλο στην προστασία του DNA από τις επιθέσεις που καθημερινά δέχεται από κάθε είδους αιτία (από το κάπνισμα έως το στρες και την κακή διατροφή). Αυτή η ιδιότητά της εκτιμάται ότι εξηγεί την ικανότητά της να περιορίζει τις ιστικές βλάβες που μπορεί να προκαλέσουν θανατηφόρα νοσήματα, σύμφωνα με τους

Ανακαλύφθηκαν γονίδια που συνδέονται με την ανορεξία

Επιστήμονες στις ΗΠΑ εντόπισαν μια σειρά από γενετικές παραλλαγές που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης της διαταραχής της ανορεξίας. Η μελέτη, η μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα, επισήμανε πάντως ότι θα χρειαστούν και άλλες ακόμα ευρύτερες έρευνες για να επιβεβαιώσουν τα νέα ευρήματα, καθώς επίσης για να εντοπίσουν νέες παραλλαγές γονιδίων που συνδέονται με την ανορεξία.


Οι ερευνητές, υπό τον δρα Χάκον Χακόναρσον, διευθυντή του Κέντρου Εφαρμοσμένης Γενετικής του Νοσοκομείου Παίδων της Φιλαδέλφεια, οι οποίοι δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό “Molecular Psychiatry” (Μοριακή Ψυχιατρική), σύμφωνα με το Live Science, ευελπιστούν πάντως ότι έχουν ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία ενός γενετικού διαγνωστικού τεστ για τον έγκαιρο

Ατλάντικ: Πώληση καταστήματος στη Σούπερ Μάρκετ Προμηθευτική Τροφίμων

Στην πώληση ενός καταστήματος το οποίο λειτουργεί στην Αθήνα στην περιοχή Πατησίων, στην εταιρία Σούπερ Μάρκετ Προμηθευτική Τροφίμων ΑΕ προχώρησε η εταιρία Ατλάντικ Σούπερ Μάρκετ ΑΕΕ. Σύμφωνα με τη διοίκηση, η πώληση του καταστήματος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος αναδιάρθρωσης των λειτουργιών και του δικτύου της, με γνώμονα την ενίσχυση της ρευστότητάς της και την μείωση των υποχρεώσεών της εταιρίας.


Βάσει της συμφωνίας, τα έσοδα από την πώληση του εν λόγω καταστήματος προορίζονται για την μερική εξόφληση του υπολοίπου οφειλής του προμηθευτή της Ατλάντικ, Chipita Aνώνυμη

«Ικανοποίηση» Ρεν για τις προσπάθειες της Ελλάδας

Στο πλαίσιο των δηλώσεων του κλιμακίου της τρόικας που βρίσκεται στην Ελλάδα κινήθηκαν τα σχόλια του εκπροσώπου του Ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν, για την πορεία υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης.


Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο Αμαντέου Αλταφάζ δήλωσε ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε γενικές γραμμές στο σωστό δρόμο, δεδομένου ότι οι ποσοτικοί στόχοι που είχαν τεθεί εκπληρώθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου. Πρόσθεσε ότι η μείωση του ελλείμματος κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες (από 15,4% σε 9,4% σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της

Χωρίς MTV η Google TV

Η εταιρεία Viacom στην οποία ανήκουν τα τηλεοπτικά κανάλια MTV, Comedy Central και ΒΕΤ ανακοίνωσε χθες ότι αποφάσισε να μην επιτρέπει στους χρήστες της Google TV να βλέπουν ολόκληρα τα επεισόδια προγραμμάτων που μεταδίδονται από τα κανάλια αυτά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι χρήστες του Διαδικτύου θα μπορούν να βλέπουν ολόκληρα τα επεισόδια των αγαπημένων τους σειρών στις ιστοσελίδας των τριών καναλιών.

Εκπρόσωποι της Viacom δήλωσαν ότι η απόφαση δεν είναι οριστική και ότι θα εξετάσουν κατά πόσο η πρόταση συνεργασίας με την Google θα μπορούσε να αποδειχθεί κερδοφόρα. Η Viacom είναι το πέμπτο τηλεοπτικό δίκτυο μετά από το ABC, το NBC, το CBS και το Fox που αρνούνται να συνεργαστούν με την τηλεοπτική πλατφόρμα

Το αίμα φαίνεται πως προδίδει την ηλικία ενός ανθρώπου

Νέα μέθοδος ανάλυσης και εξέτασης του αίματος που ανέπτυξαν Ολλανδοί επιστήμονες θα προσφέρει πολύτιμα στοιχεία στις εγκληματολογικές υπηρεσίες της αστυνομίας.


Χάρη στη νέα αυτή εξέταση αίματος, από μία και μόνο σταγόνα, οι αρχές θα μπορούν να υπολογίσουν την ηλικία ενός υπόπτου ή θα μπορούν να βοηθήσουν στην αναγνώριση παραμορφωμένων θυμάτων από φυσικές καταστροφές.

Η νέα τεχνική επιδέχεται βελτιώσεων, αλλά προς το παρόν φαίνεται να έχει αποτελέσματα ακόμα και σε αποξεραμένες κηλίδες αίματος. Παλαιότερες προσπάθειες για τον υπολογισμό της ηλικίας μέσω

«Κούρεμα» ομολόγων με διαγραφή χρέους προτείνουν οι Γερμανοί

Στη δημοσιότητα δόθηκε έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης για το νέο μηχανισμό στήριξης κρατών μελών της ευρωζώνης βάσει του οποίου προβλέπεται «κούρεμα» ομολόγων και διαγραφή χρέους.


Ρυθμίσεις που θα προβλέπουν τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών στο κόστος αναδιάρθρωσης κρατικού χρέους κρατών μελών της ευρωζώνης, είτε μέσω της μείωσης του επενδυμένου κεφαλαίου τους (κούρεμα) είτε μέσω άλλου τρόπου, επιδιώκει να συμπεριλάβει η Γερμανία, στον υπό δημιουργία μόνιμο μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων στην ευρωζώνη, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα μέσα του 2013, σύμφωνα με έγγραφο που εξασφάλισε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερ.

Στόχος του νέου μηχανισμού θα είναι η αποτροπή χρεοστασίου κράτους μέλους της ευρωζώνης, σύμφωνα με το έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης, το οποίο το Βερολίνο επιθυμεί να θέσει ως βάση συζητήσεως για τη δημιουργία αυτού του μηχανισμού, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

"Η συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα στη διαδικασία προηγείται", επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο έγγραφο, το οποίο φέρει ημερομηνία 11 Νοεμβρίου. Βάσει του ιδίου εγγράφου, για το σκοπό αυτό, δηλαδή για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, των τραπεζών και των άλλων επενδυτικών φορέων στον μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων, θα εκδίδονται ομόλογα ευρωζώνης με "άρθρα συλλογικής

Δ. Χριστόφιας: «Πλήρης ταύτιση με την Ελλάδα για το Κυπριακό»

Γιώργος Παπανδρέου και Δημήτρης Χριστόφιας σε δηλώσεις τους από το ελληνικό Κοινοβούλιο επαναβεβαίωσαν τις στενές σχέσεις των δύο μερών και όπως είπαν υπήρξε αμοιβαία ενημέρωση για τη συνάντηση στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό, αλλά και τις εξελίξεις στη σύνοδο του ΝΑΤΟ και τα ελληνοτουρκικά. «Κορυφαία προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το Κυπριακό.


Ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε ότι είχε μια πολύ χρήσιμη και σφαιρική αλληλοενημέρωση για τη συνάντηση του κ. Χριστόφια στη Νέα Υόρκη με τον γ.γ ΟΗΕ και τον Ν. Έρογλου σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων.

"Κάναμε ουσιαστική ανασκόπηση του Κυπριακού και των προοπτικών, συζητήσαμε και την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας" είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι η Ελλάα στηρίζει τις προτάσεις του Κύπριου προέδρου.

"Ελπίζουμε παράλληλα ότι η Τουρκία θα ανταποκριθεί και θα δείξει εποικοδομητικό πνεύμα, προσδοκούμε λύση βιώσιμη, δίκαιη και λειτουργική που θα αποδεσμεύσει την Κύπρο". Τάχθηκε υπέρ μιας δικοινοτικής διζωνικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο με ένα κράτος, μία κυριαρχία και μία διεθνή προσωπικότητα, με πλήρη εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου.

"Η Ελλάδα είναι αμετακίνητη στο πλευρό κυπριακού λαού με στόχο την επανένωση του νησιού. Το Κυπριακό παραμένει κορυφαία προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Χωρίς την

Να αποσυρθούν οι «ατομικές συμβάσεις εργασίας» ζητάει η ΕΣΗΕΑ

Να αποσύρει ο όμιλος Αλαφούζου τις προτάσεις του για «ατομικές συμβάσεις εργασίας» απαιτεί το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ενώ σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει απεργιακές κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.


Στην ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της Ενωσης ξεκαθαρίζει ότι:

«1.Απαιτεί από την ιδιοκτησία του Ομίλου Αλαφούζου να αποσύρει αμέσως την πρότασή του προς τους εργαζόμενους στον ΣΚΑΪ ραδιόφωνο και ΣΚΑΪ TV να αποδεχθούν μείωση μισθών και ιδιαίτερα την πίεση για υπογραφή «ατομικών», τάχα, Συμβάσεων Εργασίας. Η τυχόν επιμονή σε αυτήν την πολιτική που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και υπονομεύει κρίσιμα εργασιακά δικαιώματα, θα θεωρηθεί από την ΕΣΗΕΑ ως κήρυξη πολέμου και θα απαντηθεί ανάλογα.

2. Καλεί όλους τους συναδέλφους του ΣΚΑΪ ραδιόφωνο και τηλεόραση να μην υπογράψουν καμία τέτοια «συμφωνία», που απεμπολεί βασικά δικαιώματα. Ο μόνος αρμόδιος για διαπραγμάτευση ΣΣΕ

Παραίτηση Ν. Κακλαμάνη από την προεδρία της ΚΕΔΚΕ

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης από τη θέση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης, και συγκεκριμένα από την 1η Ιανουαρίου 2011, δηλαδή πριν από τη λήξη της θητείας του τον ερχόμενο Απρίλη.


Ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε πως "πολιτικά δεν είναι σωστό ούτε για μένα ούτε για την ΚΕΔΚΕ να παραμείνω σ' αυτή".

Η παραίτησή του έρχεται λίγες μέρες μετά

«Υπερφορτωμένο» από προσωπικό το Δημόσιο λέει η τρόικα

Μείωση προσωπικού στο δημόσιο, χωρίς όμως να γίνουν απολύσεις, ανακοίνωσαν τα στελέχη της τρόικας στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν πριν από λίγο. Οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα υπερισχύουν των κλαδικών, αλλά δεν θα μειωθούν οι κατώτατοι μισθοί. Οι εκπρόσωποι της τρόικας άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο επιμήκυνσης των δανείων που έχουν χορηγηθεί από την ΕΕ και το ΔΝΤ, ενώ υποστήριξαν ότι για την περίοδο 2012-2014, η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να εφαρμόσει πρόσθετο πακέτο μέτρων που αντιστοιχεί στο 5% του ΑΕΠ.


Τα στελέχη της τρόικας, υποστήριξαν ότι κατά τη διαπραγμάτευση με την ελληνική κυβέρνηση, συμφωνήθηκε να ληφθούν πρόσθετα μέτρα το 2011 προκειμένου το έλλειμμα να περιοριστεί στο

Διακοπή κυκλοφορίας σε γραμμή του ΟΣΕ

Διακόπηκε λίγο μετά τις 8.30 το πρωί σήμερα Τρίτη η κυκλοφορία των τρένων του ΟΣΕ στο τμήμα μεταξύ του Σταθμού Λαρίσης και του Αγίου Στεφάνου λόγω δολιοφθοράς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η διακοπή οφείλεται ειδικότερα στην κοπή ηλεκτρικών καλωδίων.

Για λόγους ασφαλείας η

Τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ

Τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος διοργανώνουν την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.


Το ΠΑΜΕ καλεί τους πολίτες να

΄Οταν το κινητό κάνει «φτερά»

Ο Γιώργος Κ. µπήκε εκείνο το µεσηµέρι βιαστικά στον σταθµό του µετρό στο Μέγαρο Μουσικής. Κατεβαίνοντας τις κυλιόµενες σκάλες, αντίκρυσε την αποβάθρα πληµµυρισµένη από κόσµο. Μόλις ήρθε ο συρµός, στριµώχτηκε όπως όπως σεένα βαγόνι µε τους επιβάτες κυριολεκτικά τον έναν κολλητά στον άλλον. Τρία λεπτά αργότερα, κατέβηκε ανακουφισµένος στο Σύνταγµα. Εβαλε το χέρι στη δεξιά τσέπη του παντελονιού για να βγάλει το κινητό του,αλλά έντροµος διαπίστωσε ότι ήταν άδεια. Το κινητό είχε κάνει φτερά.


Το παραπάνω περιστατικό είναι πραγµατικό. Συνέβη πριν από λίγες ηµέρες και αποτελεί ένα από τα εκατοντάδες κρούσµατα κλοπής κινητών τηλεφώνων στη χώρα µας. Οι αρπαγές κινητών έχουν αυξηθεί σηµαντικά τα τελευταία χρόνια κι αυτό δεν είναι καθόλου άσχετο µε το γεγονός ότι τα περισσότερα κινητά αποτελούν πλέον µίνι πολυµηχανήµατα, µε πλήθος υπηρεσιών και εφαρµογών

Σηµάδι νεότητας οι κρεατοελιές

Σε αντίθεση µε τη Μόνα Λίζα, η συζήτηση για το αστραφτερό και αρυτίδωτο χαµόγελο της Σίντι Κρόφορντ δεν κράτησε... αιώνες αλλά µόλις λίγους µήνες. Εκείνη η πολυφωτογραφηµένη ελιά στην άκρη των χειλιών της αποδείχτηκε ότι δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα γενετικό πιστοποιητικό αντιγήρανσης!

Η διαπίστωση αυτή φέρει τη... βούλα του Τµήµατος Γενετικής Επιδηµιολογίας του King’s College του Λονδίνου.

Οταν πριν από λίγες ηµέρες ανακοίνωσαν στηΒασιλική Ιατρική Εταιρεία τα αποτελέσµατα της έρευνάς τους, σύµφωνα µε την οποία όσοι έχουν πολλές ελιές στο σώµα τους διαθέτουν γερά κόκαλα, εύρωστους µυς και κυρίως λιγότερες ρυτίδες, επικράτησε µια µικρή αναστάτωση.

Οι σύνεδροι άρχισαν διακριτικά να ψάχνονται αναζητώντας πάνω τους τον µαγικό αριθµό των 100 κρεατοελιών. Κι αυτό γιατί, όπως υποστήριξαν οιειδικοί του King’s College, οι άνθρωποι που είναι προικισµένοι µε περισσότερες από 100 ελιές στο σώµα τους έχουν και 50% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν οστεοπόρωση, συγκριτικά µε τους ανθρώπους που ο αριθµός των ελιών στο σώµα τους

Ανατιμήσεις έως και 15% στα ασφάλιστρα Ι.Χ.

Σε νέες αυξήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων που ενδεχοµένως να φτάσουν και το 15%, προχωρούν μέσα στον Δεκέμβριο οι ασφαλιστικές εταιρείες.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», πρόκειται για νέες επιβαρύνσεις που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, τις οποίες αποδίδουν οι ασφαλιστικές εταιρείες στην αναπροσαρµογή από την 1η Ιανουαρίου 2011 των κατωτάτων ορίων για τις αποζηµιώσεις σωµατικών βλαβών (από 500.000 σε 750.000 ευρώ), που ίσχυσε πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2009, σύµφωνα µε τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία.

Οι αυξήσεις των ασφαλίστρων παρότι συνδέονται για δεύτερη συνεχόµενη χρονιά µε τις υψηλές αποζηµιώσεις που επι δικάζουν τα δικαστήρια µετά την αναπροσαρµογή των ορίων, παράλληλα αναδεικνύουν τα τεράστια ελλείµµατα που έχει συσσωρεύσει ο πλέον προβληµατικός κλάδος της ασφάλισης. Από τις 34 ενεργές εταιρείες, οι 15 ανήκουν στις λεγόµενες πολύ χαµηλού ασφαλίστρου,

Ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου καυσίμων στα πρατήρια

Καθορίστηκαν οι προδιαγραφές εγκατάστασης συστημάτων παρακολούθησης εισροών- εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων.


Το εν λόγω σύστημα θα βοηθήσει στην πάταξη του λαθρεμπορίου και αποτελεί πάγιο αίτημα των βενζινοπωλών. Ουσιαστικά διασυνδέει τη δεξαμενή του πρατηρίου με την αντλία, λειτουργεί ηλεκτρονικά και παρέχει ανά πάσα στιγμή τα στοιχεία για την ποσότητα του υγρού καυσίμου (βενζίνης, πετρελαίου) που μπήκε ή βγήκε (πωλήθηκε).

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», το σύστημα ελέγχου αποτελείται από μηχανισμό μέτρησης στάθμης του καυσίμου στις δεξαμενές, που καταγράφει και συγκρίνει τις ποσότητες των καυσίμων που βγαίνουν από τις αντλίες. Παράλληλα παρέχει τη δυνατότητα ανίχνευσης και έγκαιρης

Αθηνά μικρόσωμη και με φινέτσα Ιταλίδας

Κομψή, θηλυκή, χαριτωμένη... Μια άλλη Αθηνά, από τις γνωστές μας της Κλασικής εποχής, είναι αυτή η μικρόσωμη (1,51 μ.) θεά που κοσμεί με την ομορφιά της εδώ και λίγες ημέρες το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Η Αθηνά, που ήρθε στην Αθήνα από τη Φλωρεντία- αν και βρέθηκε στο Αρέτσο της Ιταλίας πριν από τέσσερις αιώνες (1541)- είναι μια «αναπάντεχη επισκέπτρια», όπως τη χαρακτήρισε χθες ο διευθυντής του μουσείου κ. Νίκος Σταμπολίδη ς παρουσιάζοντας το χάλκινο άγαλμα του 3ου αιώνα π.Χ.

Χρησιμοποιώντας ο ίδιος έναν μικρό αλλά ισχυρό φακό έδειξε τις λεπτομέρειες που καθιστούν αυτό το γλυπτό εξαιρετικό: το πάχος του χαλκού, που είναι το ίδιο σε όλα τα κομμάτια του αγάλματος, στοιχείο υψηλής καλλιτεχνικής επιδεξιότητας. Τις μικρές οπές στα σανδάλια της Αθηνάς για να περάσουν οι κορδέλες που τα έδεναν στα πόδια της. Τις άλλες οπές στο κράνος της από όπου διέρχονταν οι ιμάντες που το συγκρατούσαν όταν το έριχνε πίσω. Την εκπληκτική απόδοση των μαλλιών, των φολίδων του θώρακα, των φιδιών και των χαρακτηριστικών του προσώπου. Τις επιδιορθώσεις, τέλος, που είχαν γίνει ήδη από την Αρχαιότητα στο άγαλμα σε σημεία όπου ο χαλκός είχε παρουσιάσει φθορές, μια ακόμη απόδειξη ότι πρόκειται για γνήσιο έργο.

Εκείνο που αμφισβητούνταν για αιώνες ήταν η χρονολόγησή της, αφού η «αποκατάσταση» του αγάλματος τον 18ο αιώνα και η προσθήκη του δεξί χεριού της που λείπει είχαν δημιουργήσει την εντύπωση ότι πρόκειται για αντίγραφο του 1ου αιώνα μ.Χ. Εν τέλει, εννέα χρόνια συντήρησης

Αρχαία πολυτέλεια στον βυθό του Ευβοϊκού

Κατάφορτο από αμφορείς και αγγεία φαγητού και ποτού, καθώς και λίθινα και μπρούντζινα αντικείμενα- όπως τα μικρά τμήματα από χάλκινα αγάλματα φυσικού μεγέθους, αλλά και τα πόδια ανάκλιντρου- είναι το αρχαίο ναυάγιο της νήσου Στύρας στον Νότιο Ευβοϊκό που ερευνήθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούνιο και Ιούλιο. Είναι τέτοια η ποικιλία και η ποιότητα του φορτίου του μάλιστα που κάνει τους αρχαιολόγους να μιλούν για ένα εμπορικό πλοίο που μετέφερε είδη πολυτελείας προς πώληση σε εκλεπτυσμένους αγοραστές. Ειδικά η παρουσία των χάλκινων αντικειμένων υποδηλώνει την πιθανότητα να μεταφέρονταν στο πλοίο γλυπτά σε ακέραιη ή έστω αποσπασματική κατάσταση.

Δεύτερο σημαντικό στοιχείο αποτελεί η διάσωση μέσα στην άμμο, όπου βρέθηκε μισοβυθισμένο το πλοίο, ορισμένων τμημάτων από το ξύλινο σκαρί του (συγκεκριμένα από τους νομείς και το πέτσωμα), πράγμα σπάνιο, αφού ως γνωστόν αυτή η ύλη δεν διατηρείται στο νερό. Και όλα αυτά μόλις στην προκαταρκτική αρχαιολογική έρευνα, καθώς θα ακολουθήσουν και άλλες.

Από τα τέλη του 2ου ή τις αρχές του 1ου αιώνα π.Χ. χρονολογείται το ναυάγιο, το οποίο βρίσκεται σε βάθος 40-45 μέτρων και είχε εντοπιστεί το 2007 έπειτα από υπόδειξη των δυτών Θ. Στάμου, Ι. Μπάκλη και Μ.Γολιπούρ. Από την έρευνα, η οποία διενεργείται από την Εφορεία Εναλίων

Ειδικά εσώρουχα για ντροπαλούς επιβάτες αεροπλάνων

Τη στιγμή που ο φόβος μιας ενδεχόμενης τρομοκρατικής επίθεσης οπλίζει ολοένα και περισσότερα αμερικανικά αεροδρόμια με σαρωτές σώματος οι οποίοι «ξεγυμνώνουν» τους ταξιδιώτες προκαλώντας τους αμηχανία, ένας αμερικανός ηλεκτρολόγος μηχανολόγος από το Ντένβερ εφηύρε ένα νέο είδος εσωρούχων για ντροπαλούς επιβάτες αεροπλάνων.
Υπόσχονται να κρύψουν τα λεγόμενα απόκρυφα σημεία του σώματος από το αδιάκριτο βλέμμα των ελεγκτών ασφαλείας. Οπως δήλωσε ο εμπνευστής της ευφάνταστης ιδέας Τζεφ Μπουσκ, «πρόκειται για εσώρουχα που είναι κατασκευασμένα από λεπτό ύφασμα,ενισχυμένο με ρινίσματα μετάλλων σε στρατηγικά σημεία του σώματος, ώστε να

Μια «καυτή σούπα» ήταν το νεαρό Σύμπαν

Τα πειράματα στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (το γνωστό CΕRΝ) αποδίδουν καρπούς αφού καθημερινά μαθαίνουμε νέα στοιχεία για τα μυστικά του Σύμπαντος. Η τελευταία ανακάλυψη των επιστημόνων στο CΕRΝ σχετίζεται με τη μορφή που είχε το Σύμπαν μόλις δημιουργήθηκε. Τα πειράματα που γίνονται με τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων δείχνουν ότι το «νεογνό» Σύμπαν αμέσως μετά τη γέννησή του ήταν μια εξωτική μορφή ύλης που περιείχε συστατικά των πυρήνων σωματιδίων όπως τα πρωτόνια και τα νετρόνια.
Οπως αναφέρουν οι επιστήμονες που παίρνουν μέρος στα πειράματα, αμέσως μετά τη Μεγάλη Εκρηξη δημιουργήθηκε ένα πλάσμα κουάρκ και γκλουονίων που συμπεριφερόταν όπως ένα υγρό, ενώ εκείνες τις πρώτες στιγμές η θερμοκρασία του πλάσματος ξεπερνούσε τους δέκα τρισεκατομμύρια βαθμούς Κελσίου! Αυτή η «καυτή σούπα», όπως τη χαρακτηρίζουν οι ειδικοί, ήταν το ιδανικό περιβάλλον για να σχηματιστούν τα πρώτα σωματίδια και άτομα που στη συνέχεια αποτέλεσαν τα δομικά υλικά για τη δημιουργία των άστρων και των γαλαξιών.

Διαστημικός χορός χρωμάτων

Το Νότιο Σέλας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη πάνω από τη Γη με τα εντυπωσιακά του χρώματα να εναλλάσσονται φωτίζοντας υπέροχα το διαστημικό κενό και δημιουργώντας μια καταπληκτική αντίθεση με τα άστρα που διακρίνονται στο βάθος της εικόνας.

Είναι μια από τις υπέροχες φωτογραφίες που δημοσιοποίησε χθες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ΕSΑ). Πρόκειται για μια σειρά φωτογραφιών του πλανήτη που ελήφθησαν από το

«Σκανάρουν» τα άδυτα των ηγετικών εγκεφάλων

Μια φιλόδοξη έρευνα ξεκίνησε το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, στο πλαίσιο της οποίας νευροεπιστήμονες, ψυχολόγοι και ειδικοί σε θέματα διοίκησης επιχειρήσεων επιχειρούν να «εισχωρήσουν» στους εγκεφάλους ηγετών από διάφορους χώρους (επιχειρηματίες, στρατιωτικοί, πολιτικοί κ.ά.) με στόχο να εντοπίσουν πώς λειτουργεί το μυαλό τους και με ποιον τρόπο παίρνουν τις αποφάσεις τους.
Ο πρώτος που δέχτηκε να συμμετάσχει στην έρευνα και μεταξύ άλλων να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία στο πλαίσιο του πειράματος είναι ο βρετανός αυτοδημιούργητος πολυ-επιχειρηματίας Τζον Μαντέτζσκι , ο οποίος διαθέτει περιουσία ύψους σχεδόν 300 εκατ. ευρώ. Ο Μαντέτζσκι θεωρείται ιδανικός υποψήφιος καθώς δραστηριοποιείται στον χώρο του Τύπου, των