www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Εκτός λειτουργίας το σύστημα πληροφορικής της ΔΕΗ

Εκτός λειτουργίας έθεσε απόψε η ΓΕΝΟΠ το πληροφοριακό σύστημα «Ερμής» της ΔΕΗ, που σημαίνει, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ότι «όχι μόνο δεν μπορούν να εκδοθούν εντολές διακοπής ρεύματος αλλά, με ευθύνη της διοίκησης της ΔΕΗ, αύριο δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί καμιά απολύτως συναλλαγή με το κοινό».

Η ΓΕΝΟΠ κατηγορεί τη διοίκηση της ΔΕΗ για αδιάλλακτη στάση ενώ υποστηρίζει ότι δεν εκδίδονται, ούτε αποστέλλονται, εντολές διακοπής ρεύματος για χρέη.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η διοίκηση της ΔΕΗ

Μετακόμιση των υπηρεσιών ναυτιλίας αποφάσισαν Μ. Χρυσοχοΐδης-Χρ. Παπουτσής


Σε δύο παλαιά κτίρια του πρώην υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, στο κέντρο του Πειραιά, θα μεταφερθούν έως το τέλος του έτους, όλες οι υπηρεσίες ναυτιλίας του υπουργείου Ανάπτυξης, που έως σήμερα στεγάζονται στο κτίριο του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, στην Ακτή Βασιλειάδη.

Αυτό αποφασίστηκε σε συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή και με τη συμμετοχή των γενικών γραμματέων, Αθανάσιου Χριστόπουλου, Νικόλαου Λίτινα και Αθανάσιου Πάλλη.

Πρόκειται για το παραδοσιακό κτίριο της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη και το κτίριο που στεγάζεται σήμερα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος στην οδό Τσαμαδού, στο

Ρόμπεϊ: Πρόθυμη να βοηθήσει την Ελλάδα η Ε.Ε


Την ετοιμότητα των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης να δώσουν το πράσινο φως για την εκταμίευση της 6ης δόσης των 8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα κατά την επόμενη συνάντησή τους στα τέλη του μήνα, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Ο κ. Ρόμπεϊ διαβεβαίωσε τον κ. Παπαδήμο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πρόθυμη να βοηθήσει την Ελλάδα, ενώ ο Έλληνας Πρωθυπουργός επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει όλα τα μέτρα που προβλέπει ο προϋπολογισμός.

«Το Eurogroup θα είναι σε θέση να συμφωνήσει στην επόμενη συνάντησή του για την εκταμίευση της 6ης δόσης του ελληνικού δανείου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρόμπεϊ.

Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να συνεχίσουν τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να στηρίζουν την

Στη δημοσιότητα η επιστολή του Αντ. Σαμαρά στο ΕΛΚ


Το κείμενο της επιστολής που απέστειλε στις 13 Νοεμβρίου ο Αντ. Σαμαράς προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βίλφρεντ Μάρτενς, έδωσε στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζει ότι η ΝΔ «παρενέβη ενεργά» για να αποφευχθεί ο «κίνδυνος» του δημοψηφίσματος και να σχηματιστεί μια νέα μεταβατική κυβέρνηση. Η κυβέρνηση αυτή, υπογραμμίζει, ο πρόεδρος της ΝΔ, θα προωθήσει την επικύρωση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου 2012.

Εκφράζει επίσης την πεποίθηση ότι ο νέος πρωθυπουργός, Λ. Παπαδήμος «και η ευρεία πολιτική βάση της νέας κυβέρνησης, θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας στην

Τέλος ακινήτων: Απαλλαγή για ευπαθείς ομάδες


Σε απαλλαγές ευπαθών ομάδων από την καταβολή του τέλους ακινήτων προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε να μη διακόπτεται η παροχή ρεύματος σε όποιον έχει αποδεδειγμένη αδυναμία καταβολής του τέλους. Επιπλέον, θα γίνει προσπάθεια, για όσους έχουν πρόβλημα καταβολής της δόσης λόγω μείωσης των αποδοχών τους και επειδή βαρύνονται με στεγαστικό δάνειο, σε συνεννόηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στο διακανονισμό των δανείων να ληφθεί υπόψη και η υποχρέωση καταβολής του ειδικού τέλους μέσω της ΔΕΗ.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών σε σύσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τη συμμετοχή των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων και της διοίκησης της ΔΕΗ αποφασίστηκε να εξαιρεθούν όλοι όσοι έχουν αναπηρία

Συνεδριάζει αύριο η Διακομματική Επιτροπή για την Παιδεία


Συνεδριάζει, αύριο 22/11/2011, στις 12 μ., η Διακομματική Επιτροπή για την Παιδεία, υπό την Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ʼΑννα Διαμαντοπούλου.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας, με θέματα το «Νέο Λύκειο» και το «Τεχνολογικό Λύκειο», πάνω στις προτάσεις που κατατέθηκαν σε δημόσιο διάλογο την

Ανάκληση κατεψυγμένου ξιφία


Η ΑΒ Βασιλόπουλος ανακοίνωσε ότι ανακαλεί από τα καταστήματα της το είδος «ΑΒ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟΣ ΞΙΦΙΑΣ ΣΕ ΦΕΤΕΣ», το οποίο συσκευάζεται από εξειδικευμένη εταιρεία για λογαριασμό της.

Η εταιρεία διαπίστωσε έπειτα από εργαστηριακό έλεγχο, ότι μέσα στο προϊόν είχαν συσκευαστεί μαζί και φέτες άλλου ψαριού και συγκεκριμένα ενός είδους που ονομάζεται «ESCOLAR» το οποίο λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε λιπαρά ενδέχεται η κατανάλωσή του

Απάντηση ΥΠΟΙΚ για τις εισπράξεις οφειλών από τις εφορίες


Ανακοίνωση με την οποία απαντά σε ρεπορτάζ τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων που έκανε λόγο για αδυναμία είσπραξης οφειλών από τις εφορίες, και συγκεκριμένα την ΙΑ Εφορία Αθηνών, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο, στην εν λόγω ΔΟΥ, το 2011 σημειώνεται αύξηση κατά 22% των εισπράξεων από ΦΠΑ σε σύγκριση με το 2010, καθώς και αύξηση κατά 35% των εισπράξεων από ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Επίσης, διευκρινίζει το ΥΠΟΙΚ, όλες οι δηλώσεις εισοδήματος των φορολογουμένων στην συγκεκριμένη ΔΟΥ είχαν αποσταλεί μέχρι τον Αύγουστο στο Μηχανογραφικό Κέντρο για εκκαθάριση, όταν τα προηγούμενα χρόνια αρκετές από αυτές εκκαθαρίζονταν τον επόμενο χρόνο. Παράλληλα, φέτος έχουν πραγματοποιηθεί 43 προσωρινοί έλεγχοι, έναντι τριών το

΄Ακρως ανησυχητικά τα στοιχεία για το AIDS


Μεγάλη ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία για την πορεία του AIDS στη χώρα μας, καθώς καταγράφεται συνολικά αύξηση 52,7% και 1250% στον πληθυσμό των χρηστών ενδοφλέβιων ναρκωτικών. Βασικοί λόγοι μετάδοσης του ιού, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, οι τοξικομανείς και η παράνομη πορνεία, σε συνδυασμό με την παράνομη μετανάστευση.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος το βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη μέτρων προφύλαξης, με αποτέλεσμα η ασθένεια να μεταφέρεται δια της αδήλωτης πορνείας στην ελληνική οικογένεια.
Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ η νόσος θερίζει στα παράνομα εκδιδόμενα άτομα ενώ σήμερα μόνο στην Αττική, υπάρχουν 600 παράνομοι οίκοι ανοχής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Τζένη Κρεμαστινού, την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2011 δηλώθηκαν 803 περιπτώσεις λοίμωξης, εκ των οποίων οι 686

ΚΚΕ: Ωμός εκβιασμός από το δίδυμο Παπαδήμου-Μπαρόζο


Για «ωμό εκβιασμό» σε βάρος του λαού από το δίδυμο Παπαδήμου - Μπαρόζο έκανε λόγο το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν.

Όπως τονίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα οι κ.κ. Παπαδήμος και Μπαρόζο «απέφυγαν να τοποθετηθούν για τις εξελίξεις στην ΕΕ που αποκαλύπτουν πόσο μεγάλα

Λ. Παπαδήμος: Απαραίτητες οι γραπτές δεσμεύσεις

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η νέα κυβέρνηση θα παράσχει ενυπόγραφες εγγυήσεις για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ζητήσει οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επισήμανε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της Κομισιόν.


Τα ελληνικά κόμματα είναι απαραίτητο να εκφράσουν, μέσω επιστολής, τη δέσμευσή τους στην κυβέρνηση, είπε ο κ. Παπαδήμος σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, «προκειμένου να εξαλειφθούν οι αβεβαιότητα και οι αμφιβολίες σχετικά με τις μελλοντικές ενέργειες των κομμάτων που μπορεί να είναι στην εξουσία». Πρόσθεσε πάντως ότι εξαρτάται από τους ίδιους τους πολιτικούς αρχηγούς το πώς θα εκφράσουν τη δέσμευσή τους αυτή.

«Θεωρώ απαραίτητη την επιστολή από τους ηγέτες των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση... όμως εκείνοι θα αποφασίσουν με ποιόν τρόπο θα γίνει η επιβεβαίωση των δεσμεύσεων που έχουν

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στάση εργασίας την Τρίτη


Στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανακοίνωσε για αύριο, Τρίτη, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Την ίδια μέρα στις 13.00, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

Πανελλαδική Στάση Εργασίας προγραμματίζεται και για την επόμενη

Στα σκουπίδια τα σκηνικά της σειράς «Το νησί»

Στους κάδους απορριμμάτων βρίσκονται από σήμερα τα σκηνικά της επιτυχημένες σειράς «Το νησί» που καθήλωσε πέρσι τους τηλεθεατές τρελαίνοντας τα μηχανάκια της AGB!

Ιδιωτικό συνεργείο, μετά από εντολή του δήμου Αγ. Νικολάου, γκρέμισε τις γύψινες προσόψεις και επενδύσεις στις όψεις των σπιτιών του κεντρικού δρόμου του οικισμού «Επάνω Χωριό» της Ελούντας, στον οποίο έγινε ένα αρκετά μεγάλο μέρος των γυρισμάτων.

Τα σκηνικά, αυτά τόσο στη διάρκεια των γυρισμάτων, όσο και κυρίως μετά την ολοκλήρωση, έγιναν αξιοθέατο που επισκέπτονταν ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες, αλλά και οργανωμένα τουριστικά γκρουπ με λεωφορεία. Τα σκηνικά είχαν ενταχτεί εν δυνάμει, στα πολιτιστικά αξιοθέατα της περιοχής της Ελούντας.

Η ξαφνικά απόφαση αποκαθήλωσής τους, που αγνοούσαν ακόμη και μέλη του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ελούντας, άφησε άναυδη την τοπική κοινωνία, αφού κανένας, ακόμη και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των κτισμάτων των οποίων οι όψεις είχαν διαμορφωθεί, δεν επιθυμούσε την καταστροφή τους.

Το MEGA είχε στείλει πέρσι κείμενο συμφωνητικού στο δήμο Αγ. Νικολάου ο οποίος είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διατήρησή τους, με το οποίο του παραχωρούσε τα πνευματικά δικαιώματα για τη

«Ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα βάλει καμία υπογραφή»


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν θα βάλει καμία υπογραφή … είναι θέμα εθνικής αξιοπρέπειας, γιατί δεν αφορά τον κ. Σαμαρά ως πρόσωπο, αλλά ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στο σχετικό αίτημα των Βρυξελλών για την εκταμίευση της έκτης δόσης, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα πως η ΝΔ κάνει τα πάντα ώστε οι Ελληνες να πάρουν τους μισθούς και τις συντάξεις τους.

Όπως είπε ο κ. Μιχελάκης, ο Αντώνης Σαμαράς έχει κάνει πέντε ενέργειες θεσμικές, επαρκείς και πλήρεις για την εκταμίευση της έκτης δόσης: Πρώτον η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεύτερον η ομιλία του στο Κοινοβούλιο, τρίτον η ψήφος εμπιστοσύνης που παρείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου, τέταρτον η έγκριση του προϋπολογισμού του 2012 στο

Διευρύνεται το fast track


Δράσεις για τη διευκόλυνση της ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων, αλλά και διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του νόμου για το fast track, προβλέπει το νομοσχέδιο για την επιχειρηματικά φιλική Ελλάδα, το οποίο παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μ. Χρυσοχοΐδης.

Σε ό,τι αφορά το fast track, τα όρια για το χαρακτηρισμό μιας επένδυσης ως στρατηγικής σημασίας, ώστε να μπορεί να ενταχθεί στο νόμο περί ταχείας αδειοδότησης διαμορφώνονται σε:

- 120 εκατ. ευρώ (έναντι 200 εκατ. που ίσχυε).
- 40 εκατ. ευρώ και δημιουργία 120 θέσεων εργασίας (από 75 εκατ. και 200 θέσεις).

ΝΔ: Επί «ξυρού ακμής» ο προϋπολογισμός του 2012


Επί «ξυρού ακμής» κινείται, σύμφωνα με τη ΝΔ, ο προϋπολογισμός του 2012, καθώς, όπως αναφέρει, στηρίζεται σε υπεραισιόδοξες παραδοχές, που η ενδεχόμενη αστοχία σε κάποια απ’ αυτές, αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε αναγκαστική αναθεώρηση του με επώδυνες συνέπειες.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπεύθυνο του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Βρούτση, ο προϋπολογισμός είναι αποτέλεσμα μετεξέλιξης των δύο προηγούμενων προϋπολογισμών -του 2010 και 2011- που είχαν «άδοξη κατάληξη» όχι μόνο λόγω του πλήρους εκτροχιασμού τους, αλλά και γιατί κυρίως οδήγησαν την οικονομία -με τα μέτρα που περιείχαν- σε τέλμα και την κοινωνία σε απόγνωση.

Υποστηρίζει ακόμη ότι είναι προϋπολογισμός του «αναπόφευκτου», καθώς τα μέτρα που τον συνοδεύουν έχουν ήδη ψηφιστεί και περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο, στον Εφαρμοστικό, στο

Σε εξέλιξη οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ για δεκάδες οffshore


Σε 40.967.580 ευρώ ανέρχεται το συνολικό ποσό που καταλογίστηκε σε βάρος 115 offshore εταιρειών για τις οποίες ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι για άλλες 230 εξωχώριες εταιρείες.

Αυτό αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη για τη φοροδιαφυγή off shore εταιρειών.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής επικαλείτο πρόσφατο δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο το ΣΔΟΕ εντόπισε 14 off shore εταιρείες που αγνοούσαν την υποχρέωση πληρωμής φόρων ύψους 25,9

ΥΠΟΙΚ: Υπό επεξεργασία το αίτημα για τη φορολόγηση καταθέσεων στην Ελβετία

Στο στάδιο της «έρευνας επί των τεχνικών στοιχείων που θα οδηγήσουν στην κατάρτιση συμφωνίας με την Ελβετία», βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών για το θέμα της φορολόγησης των καταθέσεων Ελλήνων πολιτών στα πιστωτικά ιδρύματα της Συνομοσπονδίας.


Σημείο αναφοράς και κατευθυντήρια γραμμή για τον ορθό προσανατολισμό της Ελλάδας ως προς τη διαμόρφωση των αιτημάτων της, θα αποτελέσουν οι σχετικές συμφωνίες που έχει καταρτίσει η Ελβετία με τη Γερμανία και τη Βρετανία.

Αυτά αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 17 Νοεμβρίου προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Μαρίας Σκραφνάκη. Η βουλευτής καλούσε το ΥΠΟΙΚ να ενημερώσει τη Βουλή για το κατά πόσο

Σχεδόν 50% οι πιθανότητες να τυπώσει χρήμα η ΕΚΤ


Πιθανότητες 48% «δίνουν» στο ενδεχόμενο να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε εκτύπωση νέου χρήματος οι ερωτηθέντες σε έρευνα του Reuters. Στην πλειονότητά τους, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ΕΚΤ θα αναγκαστεί να εκπονήσει πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης εντός του πρώτου τριμήνου του 2012.

Στην έρευνα συμμετείχαν 50 αναλυτές ομολόγων από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα και σχεδόν οι μισοί εκτιμούν ότι η ΕΚΤ θα υποκύψει στις ισχυρές πιέσεις και θα τυπώσει χρήμα ακολουθώντας το παράδειγμα της Fed και της Τράπεζας της Αγγλίας.

Μια τέτοια κίνηση θα αποτελούσε μια άκρως αμφιλεγόμενη στροφή στην νομισματική πολιτική που ακολουθεί μέχρι σήμερα η ΕΚΤ, η οποία διαφωνεί κάθετα με μια τέτοια πολιτική που θα ενέτεινε τον

«Ψαλίδι» στις επικουρικές συντάξεις

Περικοπές σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ από τον Ιανουάριο του 2012, μελετά το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου, έχει ήδη παραλάβει τις περισσότερες από τις αναλογιστικές μελέτες για την οικονομική κατάσταση και τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών φορέων που χορηγούν αυτές τις παροχές και δρομολογεί παρεμβάσεις.

Οι περικοπές, οι οποίες θα αφορούν και τους ήδη συνταξιούχους, θα διαμορφωθούν περί το 20% μεσοσταθμικά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα φθάσουν έως το 50%. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη, οι μειώσεις θα είναι κλιμακωτές και ανάλογες με το αναλογιστικό έλλειμμα του κάθε Ταμείου και το ύψος των καταβαλλόμενων συντάξεων. Δραστικές μειώσεις αναμένονται στο ύψος

Προειδοποίηση Σαμαρά για διαγραφές στη ΝΔ

Μήνυμα προς όλα τα εσωκομματικά στρατόπεδα απέστειλε με δήλωση του σήμερα ο Α. Σαμαράς, προειδοποιώντας μάλιστα με διαγραφή όποιον ανακινήσει δημόσια ζητήματα ιδεολογικά ή στρατηγικών κατευθύνσεων.

«Ο επόμενος που θα ασχοληθεί με ανύπαρκτα προβλήματα μέσα στη Νέα Δημοκρατία, που προσβάλλουν, όχι μόνο τον κάθε Νεοδημοκράτη, αλλά -σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο ελληνικός λαός- και τον κάθε Έλληνα, ας γνωρίζει ότι θα βρεθεί αυτόματα έξω από το κόμμα»,

Στάση εργασίας 12:00 - 16:00 στην ΕΡΤ


Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 16.00, κήρυξε η ΕΣΗΕΑ για όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην ΕΡΤ στην Αθήνα, αντιδρώντας -όπως αναφέρει- στην επιχειρούμενη επιβολή του καθεστώτος της εργασιακής εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου στους εργαζόμενους δημοσιογράφους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Η Ενωση καλεί τους δημοσιογράφους

Τι πρέπει να προσέχουμε στη αγορά βιολογικού ψωμιού


Όλο και περισσότερα «βιολογικά» ψωμιά κάνουν την εμφάνισή τους σε φούρνους συνοικιακούς, αλλά και κεντρικούς.

Λίγο τα προβλήματα υγείας, λίγο η προσπάθειά μας για κάτι πιο υγιεινό που θέλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας, στους εαυτούς μας και στην οικογένειά μας, με κίνδυνο αυτή η επιθυμία να πέφτει πολλές φορές αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Στο θέμα παρεμβαίνει το ΙΝ.ΚΑ. Θεσσαλίας, το οποίο – με ανακοίνωσή του – προειδοποιεί: Για να αποκαλείται ένα ψωμί βιολογικό και να πωλείται στο αντίστοιχο κόστος (το οποίο ανεβαίνει λόγω της ανώτερης ποιότητας των πρώτων υλών), θα πρέπει να συνοδεύεται από την πιστοποίηση του βιολογικού, που δίνει μετά από έλεγχο ο αντίστοιχος πιστοποιητικός οργανισμός. Τα ψωμιά δεν

Διήμερη απεργία κήρυξαν τα διοικητικά συμβούλια για τους εργαζόμενους στην Ελευθεροτυπία



Απεργία από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας 21 μέχρι και την ίδια ώρα της Τετάρτης, για τους εργαζόμενους για την έκδοση και τη διανομή της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", κήρυξαν τα Διοικητικά Συμβούλια των αντίστοιχων Ενώσεων.

Αίτημα είναι η άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου στους εργαζόμενους δημοσιογράφους, διοικητικούς

Στις Βρυξέλλες ο Λουκάς Παπαδήμος για την 6η δόση

Η διευθέτηση του ζητήματος των ενυπόγραφων δεσμεύσεων, στις οποίες φαίνεται να επιμένουν οι εταίροι και πιστωτές της χώρας, θα αποτελέσει ένα από τα πρώτα «στοιχήματα» κατά το πρώτο ευρωπαϊκό ταξίδι του νέου πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, από τη Δευτέρα.

Ο πρωθυπουργός, που έφθασε στις Βρυξέλλες το απόγευμα της Κυριακής, θα συναντηθεί την Δευτέρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο (12:45) και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι (16:00). Την Τρίτη ο κ. Παπαδήμος μεταβαίνει στο Λουξεμβούργο όπου θα συναντήσει τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (10:30).

Οι επισκέψεις του κ. Παπαδήμου στις δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες γίνονται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία τόσο για την ελληνική όσο και για την ευρωπαϊκή οικονομία. Ο Ελληνας πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει τους συνομιλητές του για τις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα για να επιτύχει τους οικονομικούς στόχους του 2011, αλλά και για τα κρίσιμα στοιχεία του προϋπολογισμού του 2012.

Παράλληλα αναμένεται να συζητηθεί και το ζήτημα των διαβεβαιώσεων που επιζητεί το Eurogroup από τις βασικές πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας σε σχέση με την εφαρμογή του νέου

Στάση εργασίας αύριο σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ


Χειρόφρενο θα τραβήξουν αύριο για τέσσερις ώρες τα μέσα σταθερής τροχιάς, λόγω στάσης εργασίας των ηλεκτροδηγών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, τις μειώσεις μισθών, την κατάργηση των ΣΣΕ, αλλά και τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων.

Ειδικότερα, μετρό, ηλεκτρικός

Συνεχίζεται η κατάληψη στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος


Κατάληψη στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ, στην οδό Μεσογείων, πραγματοποιούν από χθες το βράδυ συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ.

Όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ν. Φωτόπουλος, η κατάληψη γίνεται προκειμένου «να μη φύγει καμία εντολή διακοπής σε κανένα σπίτι φτωχού, ανέργου, μικροσυνταξιούχου».

Η ΓΕΝΟΠ επανέλαβε εξάλλου ότι συγκροτούνται ομάδες περιφρούρησης σε όλη τη χώρα για να

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία οι φαρμακοποιοί

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν σήμερα Δευτέρα 21/11/2011 οι φαρμακοποιοί Αττικής και Πειραιά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική που ακολουθείται για τον κλάδο από το υπουργείο Υγείας.

Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά κάνουν λόγο για πρωτοφανή επίθεση κατά του κλάδου και όπως επισημαίνουν, ήδη, ως αποτέλεσμα της πολιτικής του υπουργού Υγείας, παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων από την αγορά, ενώ «το επόμενο διάστημα προβλέπονται συνθήκες πλήρους παράλυσης της φαρμακευτικής περίθαλψης».

Θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του Φ.Σ. Αττικής στο ξενοδοχείο Intercontinental, και την ίδια μέρα στο ΕΒΕΠ η γ.σ. του Φ.Σ. Πειραιά,

Ο καιρός στις 21.11.2011

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 12 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 1 έως 17 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 2 έως 17 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 7 έως 17 βαθμούς.

Σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι βορείων διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και