www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ρεβεγιόν αύριο στο Σύνταγμα για το νέο Δήμαρχο

Στην πλατεία Συντάγματος θα υποδεχτεί αύριο παραμονή Πρωτοχρονιάς το νέο χρόνο ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μαζί με όσους Αθηναίους και Αθηναίες επιλέξουν να γιορτάσουν στην ιστορική πλατεία της πρωτεύουσας.


Η Φιλαρμονική του Δήμου αλλά και μουσικές (και όχι μόνο) πρωτοβουλίες ενεργών πολιτών όπως των Atenistas το ίδιο βράδυ καλούν όλους στη γιορτή ελπίδας για μια νέα Αθήνα.

Το Σάββατο (1/1) ο Γιώργος

Προαναγγελία «σκούπας» στη Πάτρα από τον Χρ. Παπουτσή

«Θα μείνουν μόνοι εκείνοι οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας ή δικαίωμα ασύλου στη χώρα μας» σχολίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, στη συνάντηση του με τον Δήμαρχο Πάτρας και τον περιφερειάρχη Αχαϊας για το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η πόλη.


Όπως τόνισε ο υπουργός, "όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να πάρουν καθαρά το μήνυμα. Θα φύγουν από την Ελλάδα, είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό είτε με υποχρεωτική απέλαση και σε αυτήν την κατεύθυνση θα είμαστε απολύτως αποφασισμένοι".

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «παράλληλα, θα δώσουμε ένα αποφασιστικό χτύπημα στα δίκτυα διακίνησης των μεταναστών. Διαβεβαιώσαμε, τον κ. Περιφερειάρχη και τον κ. Δήμαρχο και μέσω αυτών το λαό της Πάτρας και της Αχαΐας ότι η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου έχει ισχυρή πολιτική

Καλή χρονιά με αυξημένα διόδια

Αύξηση των τιμών στα διόδια προς Θεσσαλονίκη προαναγγέλλει η Νέα Οδός ΑΕ για τα μεσάνυχτα της Κυριακής 2 Ιανουαρίου προς Δευτέρα 3 Ιανουαρίου.


Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, τα διόδια θα αυξηθούν λόγω του πληθωρισμού, ανεβάζοντας το σχετικό κόστος για τη διαδρομή από και προς Θεσσαλονίκη .

Οι αυξημένες τιμές θα ισχύουν στα μετωπικά διόδια Αφιδνών, Θήβας,

Στη φυλακή ο «εγκέφαλος» της κλοπής της επιγραφής του Άουσβιτς

Σε ποινή φυλάκισης 32 μηνών καταδικάστηκε από την πολωνική δικαιοσύνη ο Σουηδός νεοναζί ηγέτης, Αντερς Χόγκστρομ, για την ηθική αυτουργία στην κλοπή της επιγραφής «Arbeit macht frei» («Η εργασία απελευθερώνει») από την πύλη του στρατοπέδου θανάτου του Αουσβιτς-Μπίρκεναου.


Ο 34χρονος, ο οποίος είχε δηλώσει ένοχος, θα εκτίσει την ποινή του στη Σουηδία και όχι στην Πολωνία. Οι δύο Πολωνοί συνεργοί του καταδικάστηκαν σε 2,5 χρόνια

Νεκροί δύο έλληνες ναυτικοί

Νεκροί είναι ο έλληνας πλοίαρχος και ο έλληνας Α΄μηχανικός του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου «Aegean Angel», που έπεσε σε σφοδρή θαλασσοταραχή 800 ναυτικά μίλια ανοικτά των Βερμούδων.


Σοβαρά τραυματισμένος είναι ο κύπριος υποπλοίαρχος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, και οι τρεις

Το 2012 το πιστοποιητικό Φόρου Ακίνητης Περιουσίας

Για την 1-1-2012 μετατίθεται η υποχρέωση των συμβολαιογράφων, υποθηκοφυλάκων και προϊσταμένων κτηματολογικών γραφείων, να επισυνάπτουν στα συμβόλαια πιστοποιητικό του προϊστάμενου της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. ότι το ακίνητο έχει μπει στη δήλωση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας και έχει καταβληθεί ο φόρος που αναλογεί στην αξία του για τα δυο προηγούμενα της μεταβίβασης έτη.


Με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, η υποχρέωση αυτή αναστέλλεται για ένα χρόνο, καθώς οι διαδικασίες εκκαθάρισης των δηλώσεων Φόρου Ακίνητης Περιουσίας δεν θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2010 (ή εφαρμογή του μέτρου θα άρχιζε κανονικά την 1-1-2011).

Αναλυτικότερα για το θέμα το υπουργείο διευκρινίζει τα εξής:

«Με τις υφιστάμενες διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 48 του ν. 3842/2010 ορίζεται ότι τα συντασσόμενα από την 1η Ιανουαρίου 2011 συμβολαιογραφικά έγγραφα, με τα οποία μεταβιβάζεται η κυριότητα ακινήτου ή μεταβιβάζονται ή δημιουργούνται εμπράγματα δικαιώματα σε αυτό, απαιτείται να συνοδεύονται από πιστοποιητικό του προϊστάμενου της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. ότι το

Πλειστηριασμοί έως 200 χιλ. ευρώ: Αναστέλλονται με τροπολογία ως τα τέλη Ιουνίου του 2011

Την αναστολή των πλειστηριασμών, έως τα τέλη Ιουνίου 2011, για χρέη που δεν υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ, όπως και για δάνεια πρώτης κατοικίας, αποφάσισε σήμερα η κυβέρνηση.
Η αναστολή προβλέπεται σε τροπολογία που θα κατατεθεί στο πρώτο νομοσχέδιο το οποίο θα συζητηθεί στη Βουλή το νέο έτος. Η τροπολογία φέρει την υπογραφή των υπουργών Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η τροπολογία αφορά τόσο τους πλειστηριασμούς που επισπεύδονται από πιστωτικά ιδρύματα για την ικανοποίηση απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσόν των 200.000 ευρώ, όσο και τους πλειστηριασμούς που επισπεύδονται από οποιονδήποτε σε βάρος της πρώτης ή της μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας η παράταση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν περιέλθει σε αδυναμία πληρωμής να ανακάμψουν, να αναδιοργανώσουν σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία την κάλυψη των

΄Εξι γρήγορα σνακ (προτού βγείτε) για να αποφύγετε το hangover της Πρωτοχρονιάς

Με το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς να πλησιάζει με βήμα ταχύ, βρετανοί διατροφολόγοι συνιστούν έξι γρήγορα και εύκολα σνακ που μπορείτε να δοκιμάσετε άφοβα πριν από την... κραιπάλη, ώστε να μειωθούν οι παρενέργειες της επόμενης ημέρας από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλκοινώς hangover.
1 Σάντουιτς ολικής αλέσεως με σολομό, ντομάτα και τυρί τύπου Φιλαδέλφεια: Πολλοί διαιτολόγοι θεωρούν το σνακ αυτό ως το ιδανικό πριν από μια βραδινή έξοδο που θα συνοδευτεί από... λίτρα αλκοόλ. Ο συνδυασμός των υλικών ανεβάζει τα επίπεδα βιταμίνης Β και C, που θα μας βοηθήσουν να «βγάλουμε τη νύχτα» ανώδυνα.

2 Ομελέτα και ψωμί σίκαλης: Εξασφαλίζει την ισορροπία στην πανίδα του στομαχιού μας, ειδικά αν δίπλα σε αυτό προστεθεί και ένα ποτήρι γάλα με 1% λιπαρά. Ενα γεύμα που, σύμφωνα με τους διατροφολόγους, συνδυάζει βιταμίνη Β και ενέργεια.

3 Φασόλια σε σάλτσα ντομάτας πάνω σε ψωμί του τοστ: Ειδικά αν συνδυαστεί με λίγο αβοκάντο και ένα ποτήρι χυμό μήλου, το γεύμα αυτό εμποδίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα να υποχωρήσουν,

Τσιπάκι «απογειώνει» τους υπολογιστές

Oμάδα ερευνητών από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ κατασκεύασε ένα τσιπάκι το οποίο όπως υποστηρίζει μπορεί να κάνει έναν συμβατικό υπολογιστή (ένα κοινό ΡC) να λειτουργεί 20 φορές ταχύτερα και πιο αποδοτικά απ΄ ό,τι σήμερα. Τα ΡC έχουν επεξεργαστές με μάξιμουμ 16 πυρήνες για να εκτελούν τις εργασίες. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και το Πανεπιστήμιο Lowell στη Μασαχουσέτη κατασκεύασαν το FΡGΑ (Field Ρrogrammable Gate Αrray), ένα τσιπ που ενσωματώνει 1.000 πυρήνες! Επιπλέον το νέο τσιπ είναι και οικολογικό αφού, αν και πολύ πιο ισχυρό από αυτά που χρησιμοποιούνται στους σημερινούς υπολογιστές, απαιτεί πολύ λιγότερη ενέργεια.

Οπως αναφέρουν οι ειδικοί, η υπάρχουσα τεχνολογία δεν επιτρέπει την άμεση χρησιμοποίηση του σούπερ τσιπ στα ΡC ως αυτόνομη μονάδα αλλά είναι βέβαιο ότι μεγάλοι κατασκευαστές όπως η Ιntel και η ΑRΜ θα ρίξουν σύντομα στην αγορά νέα τσιπάκια που θα συνδυάζουν την υπάρχουσα

Πως θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Πρωτοχρονιά

Κανονικά θα λειτουργήσουν ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, 1.1.2011 τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και ο Προαστιακός, ενώ το Μετρό και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος θα ακινητοποιηθούν λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν οι μηχανοδηγοί.


Οι εργαζόμενοι στο Τραμ αποφάσισαν να κάνουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 4 τα

Τέσσερις σύμβουλοι για κάθε δήμαρχο και περιφερειάρχη

Εγκύκλιο για την πρόσληψη συμβούλων και λοιπού προσωπικού «ειδικών θέσεων» από τους νέους αιρετούς περιφερειάρχες και τους δημάρχους έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών.


Οι περιφερειάρχες έχουν δικαίωμα πρόσληψης τεσσάρων ειδικών συμβούλων και οι αντιπεριφερειάρχες ενός. Για την κάλυψη των θέσεων μπορούν να προσληφθούν ιδιώτες ή να αποσπασθούν εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Η θητεία των συμβούλων διαρκεί όσο η θητεία των περιφερειαρχών και αντιπεριφερειαρχών.

Η πρόσληψη ειδικών συμβούλων θα πρέπει να γνωστοποιείται, μέσω του Τύπου.

Αν ο σύμβουλος είναι δικηγόρος ή ελεύθερος επαγγελματίας, θα ισχύει ασυμβίβαστο και θα πρέπει

«Ψαλίδι» σε κάρτες και μπόνους στελεχών του ΟΤΕ

Στην περικοπή των έξτρα απολαβών που είχαν υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΤΕ, αλλά και των θυγατρικών του, προχωράει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.


Ο κ. Τσαμάζ, επικαλούμενος τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και την ανάγκη για εξορθολογισμό των λειτουργικών δαπανών του ΟΤΕ, ενημέρωσε, με εσωτερικό έγγραφο, ότι παύει, από την 1/1/2011, η ισχύς της επαγγελματικής πιστωτικής κάρτας για χρήση εξόδων προβολής της εταιρίας, που είχαν υψηλόβαθμα στελέχη, όπως διευθυντές, ορισμένα μέλη του ΔΣ και άλλοι. Στο έγγραφο διευκρινίζεται ότι η χρήση της Επαγγελματικής Πιστωτικής Κάρτας θα επιτρέπεται στο εξής μόνο στις περιπτώσεις που θα αναφέρονται στη νέα

Αποχώρησε από τη Phaistos Networks ο ΔΟΛ

Στους υπόλοιπους μετόχους της εταιρείας πούλησε η θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ΔΟΛ, Digital AE, το 50% που κατείχε στην εταιρεία πληροφορικής Phaistos Networks,έναντι τιμήματος 800.000 ευρώ.


Σύμφωνα με το ΔΟΛ, "η εταιρεία δεν ενοποιείτο στις οικονομικές καταστάσεις του Ομίλου ΔΟΛ διότι δεν υφίστατο έλεγχος είτε

Τουρκικά μαχητικά πάνω από Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι

Σχηματισμός έξι Τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών (4 F-16 & 2 RF-4), εισήλθε, σήμερα το μεσημέρι, στο FIR Αθηνών, νότια της Σάμου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γ.Ε.ΕΘ.Α.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου: "Στις 13:08, τα αεροσκάφη του σχηματισμού πραγματοποίησαν υπέρπτηση άνωθεν Φαρμακονησίου, στις 13:09 υπέρπτηση άνωθεν Αγαθονησίου, στις 13:17 υπέρπτηση άνωθεν Λεβίθα, στις 13:18 υπέρπτηση άνωθεν Κίναρου, στις 13:25 υπέρπτηση άνωθεν Φούρνων και στις 13:28 υπέρπτηση άνωθεν Αγαθονησίου. Κατά τη διάρκεια των υπερπτήσεων τα αεροσκάφη πετούσαν σε ύψος από 20.000 έως 26.000 πόδια και εξήλθαν του FIR ΑΘΗΝΩΝ νοτίως Σάμου, στις

Έκρηξη στην ελληνική πρεσβεία στο Μπουένος Άιρες

Βόμβα εξερράγη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα μπροστά από την πρεσβεία της Ελλάδας στο Μπουένος Άιρες προκαλώντας ζημιές αλλά όχι θύματα, έγινε γνωστό από την αστυνομία.


"Υπήρξε ένας εκρηκτικός μηχανισμός μπροστά από την πρεσβεία της Ελλάδας", δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, υπογραμμίζοντας ότι οι ζημιές δεν είναι σημαντικές και πως διεξάγεται έρευνα. Η έκρηξη σημειώθηκε στις 02.00 (τοπική ώρα, 07.00 ώρα Ελλάδας) και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Σύμφωνα με γείτονα ο οποίος ρωτήθηκε από ένα τηλεοπτικό κανάλι, πρόκειται για "την τέταρτη ή την πέμπτη (επίθεση κατά της πρεσβείας), όμως ήταν η πιο σοβαρή, καθώς οι άλλες είχαν γίνει με

Ανοίγει σήμερα ο σταθμός του μετρό στην Αγία Παρασκευή

Σήμερα μετά τις 12:00 το μεσημέρι θα δοθεί στην κυκλοφορία ο σταθμός του μετρό στην Αγία Παρασκευή.


Πρόκειται για τον τριακοστό υπόγειο σταθμό του Μετρό, ο οποίος βρίσκεται στη συμβολή της οδού Αγίας Παρασκευής και Μαρίας Πολυδούρη.

Ο σταθμός διαθέτει τρία υπόγεια

Έκρηξη στο Πρωτοδικείο Αθηνών

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 8:22 το πρωί έξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών που βρίσκεται επί της οδού Λουίζης Ριανκούρ στους Αμπελόκηπους. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην «Ε» .


Άγνωστος τηλεφώνησε στις 7:48 στην "Ε" λέγοντας ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός σε μοτοσυκλέτα που βρίσκεται έξω από το Πρωτοδικείο, δίνοντας μάλιστα ακριβή περιγραφή του οχήματος καθώς και τον αριθμό της πινακίδας,διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για φάρσα και πως πρέπει να εκκενωθεί η Γενική Κλινική που βρίσκεται στην οδό Γερουλάνου.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν θύματα, ωστόσο σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες έχουν σημειωθεί εκτεταμένες ζημιές στο Πρωτοδικείο καθώς και σε παρακείμενα κτίρια, ενώ πολλά αυτοκίνητα που

Ο καιρός στις 30.12.2010

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, με εξαίρεση μόνο τη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχές περιμένουμε την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 1 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από -1 έως 10 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 12 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 7 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-6 μπ. και στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 και πρόσκαιρα στα νότια 8 μπ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και στο Νότιο Ευβοϊκό ισχυροί αλλά