www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Έκρηξη στην ελληνική πρεσβεία στο Μπουένος Άιρες

Βόμβα εξερράγη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα μπροστά από την πρεσβεία της Ελλάδας στο Μπουένος Άιρες προκαλώντας ζημιές αλλά όχι θύματα, έγινε γνωστό από την αστυνομία.


"Υπήρξε ένας εκρηκτικός μηχανισμός μπροστά από την πρεσβεία της Ελλάδας", δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, υπογραμμίζοντας ότι οι ζημιές δεν είναι σημαντικές και πως διεξάγεται έρευνα. Η έκρηξη σημειώθηκε στις 02.00 (τοπική ώρα, 07.00 ώρα Ελλάδας) και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Σύμφωνα με γείτονα ο οποίος ρωτήθηκε από ένα τηλεοπτικό κανάλι, πρόκειται για "την τέταρτη ή την πέμπτη (επίθεση κατά της πρεσβείας), όμως ήταν η πιο σοβαρή, καθώς οι άλλες είχαν γίνει με
βόμβες μολότοφ".

Από την πλευρά του, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ρίψη βόμβας μολότοφ από αγνώστους οφείλεται η έκρηξη που σημειώθηκε, στις 1.30 π.μ. ώρα Αργεντινής, μπροστά από το κτίριο της πρεσβείας. Στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ τονίζεται ότι η έκρηξη προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές στην πρόσοψη της Πρεσβείας, ενώ το προσωπικό της Πρεσβείας δεν βρισκόταν εκείνη την ώρα στο κτίριο.

Σημειώνεται, επίσης, στην ανακοίνωση ότι την περασμένη εβδομάδα το Υπουργείο Εξωτερικών είχε αποστείλει οδηγίες σε όλες της Αρχές της Εξωτερικής Υπηρεσίας για τη λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: