www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Καλύτερο πανεπιστήμιο στον κόσμο ξανά το Κέιμπριτζ

Το Κέιμπριτζ διατήρησε για δεύτερη χρονιά τα πρωτεία στη λίστα με τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου που καταρτίζει η ανεξάρτητη εταιρεία QS. Το βρετανικό πανεπιστήμιο άφησε στη δεύτερη θέση το αμερικανικό Χάρβαρντ, που μέχρι πρόπερσι βρισκόταν στην κορυφή επί έξι χρόνια.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν ακόμα πέντε αμερικανικά πανεπιστήμια, με το MIT και το Γέιλ στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα και τρία βρετανικά, με την Οξφόρδη στην πέμπτη και το Ιμπέριαλ στην έκτη θέση.

Συνολικά 31 αμερικανικά πανεπιστήμια φιγουράρουν μεταξύ των κορυφαίων 100. Στη λίστα των 300 καλύτερων πανεπιστημίων την πιο εντυπωσιακή άνοδο καταγράφουν πανεπιστήμια από τη ΝΑ Ασία,

Πέθανε ο Αλέξανδρος Μαγκάκης

Πέθανε, σε ηλικία 89 χρόνων, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ο καθηγητής και πρώην υπουργός Γεώργιος - Αλέξανδρος Μαγκάκης.


O Γεώργιος - Αλέξανδρος Μαγκάκης, του Αντωνίου ήταν ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και δικηγόρος ποινικολόγος.

Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούνιο του 1922. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου έλαβε το πτυχίο το 1946. Στη διάρκεια της κατοχής έλαβε μέρος στην εθνική αντίσταση μέσα από τις γραμμές του ΕΔΕΣ. Την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως δικηγόρος ξεκίνησε στην Αθήνα το 1947. Αναγορεύθηκε διδάκτωρ του Ποινικού Δικαίου από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου το 1953 και το 1955 εξελέγη υφηγητής του Ποινικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατά το διάστημα 1962-1963 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ της Γερμανίας ως επισκέπτης καθηγητής, ενώ το

Έως 8/9 οι αιτήσεις νέων δικηγόρων για άσκηση σε δικαστήρια


Έως την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου θα μπορούν να δηλώνουν οι ασκούμενοι δικηγόροι ότι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τμήμα της άσκησής τους στα δικαστήρια της χώρας.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και η Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών καλούν όσους ασκούμενους δικηγόρους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μέρος της άσκησής τους, διάρκειας έξι μηνών, στο Πολιτικό ή Διοικητικό Εφετείο, Πολιτικό ή Διοικητικό Πρωτοδικείο,

Προκαταρκτική εξέταση για διαγωνισμό προμήθειας χαρτιού για σχολικά βιβλία


Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Το παρόν» σχετικά με διαγωνισμό του Δημοσίου για την προμήθεια χαρτιού για την έκδοση σχολικών βιβλίων.

Συγκεκριμένα διατάχθηκε προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διακριβωθεί η βασιμότητα των στοιχείων της εφημερίδας, σύμφωνα με την οποία προκλήθηκε ζημιά του δημοσίου άνω του 1,5 εκατομμυρίων ευρώ από υπερτιμολόγηση κατά 38%, στην

Μήνυμα Ρόμπεϊ σε Φινλανδία - Ελλάδα


Μήνυμα στη Φινλανδία για το ζήτημα των εγγυήσεων που ζητά ώστε να συμμετάσχει στο νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας για την Ελλάδα, αλλά και στη χώρα μας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι των εταίρων της έστειλε ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, μετά τη συνάντησή του με το Φινλανδό πρωθυπουργό Γίρκι Κατάινεν.

«Πρέπει να εφαρμόσουμε τώρα το πακέτο στο οποίο συμφωνήσαμε, πρόκειται για ζήτημα προτεραιότητας: εφαρμογή όλων των μέτρων», σημείωσε, προειδοποιώντας πως «διακυβεύεται η αξιοπιστία της Ευρωζώνης και καθενός από τα μέλη της. Είναι σημαντικό να το έχουμε αυτό στο μυαλό μας, όταν συζητάμε εσωτερικά ζητήματα που συνδέονται με τις αποφάσεις που έχουμε λάβει σε ευρωπαϊκό επίπεδο», πρόσθεσε, στέλοντας ξεκάθαρο μήνυμα στη Φινλανδία.

Συμπλήρωσε συγκεκριμένα πως αυτό ισχύει με το ζήτημα των εγγυήσεων για τα νέα δάνεια προς την Ελλάδα.

Ο κ. Ρόμπεϊ διαβεβαίωσε πως θα βρεθεί λύση στο θέμα αυτό από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, «μια λύση που θα ανταποκρίνεται στις ανησυχίες της Φινλαδνίας, αλλά δεν θα

Αποδεκτή από την Ιερά Σύνοδο η παραίτηση Χρυσόστομου


Αποδεκτή έκανε η Ιερά Σύνοδος την παραίτηση του μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομου. Η επιστολή παραίτησης διαβάσθηκε σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, για το νέο εκκλησιαστικό έτος, που για την Εκκλησία αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου.

Στην επιστολή, ο ιεράρχης αναφέρει ότι «για λόγους υγείας και καταπονήσεως σωματικής, μη δυναμένου να συνεχίσει εν πλήρει δυνάμει την διακονίαν του, επιθυμεί να παραιτηθεί από το θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου».

Η Ιερά Σύνοδος «σεβομένη την προσωπική επιλογή του Σεβασμιωτάτου, έκανε ομοφώνως αποδεκτή την υποβληθείσα παραίτηση, σύμφωνα με το άρθρο 34, παρ. 2 του Νόμου 590/1977 "Περί Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος" και αναφέρθηκε διεξοδικά στην ιερατική διακονία και

Νέα δομή για τις αναπηρικές συντάξεις


Τέλος στα φαινόμενα αδιαφάνειας στην καταβολή αναπηρικών συντάξεων φιλοδοξεί να βάλει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), το οποίο παρουσίασε σήμερα ο κ. Κουτρουμάνης.

Πρόκειται για μια δομή που ενοποιεί τις διαδικασίες αναπηρικών συντάξεων και παροχών από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, οι οποίες μέχρι σήμερα ήταν διάσπαρτες σε Ταμεία και Περιφέρειες. Το ΚΕ.Π.Α., που θα λειτουργεί υπό την ευθύνη του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αποβλέπει στη στήριξη των ατόμων με αναπηρία, αλλά κυρίως στον περιορισμό της σπατάλης πόρων για αναπηρικές συντάξεις «μαϊμού».

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2010 στο ΙΚΑ καταβάλλονταν 135.000 συντάξεις αναπηρίας -ή 11,7% του συνόλου- ενώ στον ΟΓΑ το ποσοστό έφτανε στο 16,56% και στον ΟΑΕΕ στο 10,6%.

Ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε το Κέντρο παρέμβαση «εξαιρετικής σημασίας», με στόχο, όπως είπε την αντιμετώπιση της ανισότητας στις αναπηρικές συντάξεις αλλά και τον τερματισμό της

Στα 52,4 εκατ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των δήμων


Στο ποσό των 52.455.221 ευρώ ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Δήμων (πρωτοβάθμιων ΟΤΑ) της χώρας προς το Δημόσιο, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου.

Όπως διευκρινίζει ο κ. Οικονόμου, στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και τα ποσά που τελούν σε καθεστώς αναστολής είσπραξης, καθώς και αυτά τα οποία έχουν υπαχθεί σε νομοθετική ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής.

Το έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου για τα χρήματα που οφείλουν οι δήμοι της χώρας.

Ο αναπληρωτής υπουργός ενημερώνει πάντως το βουλευτή ότι στο νομοσχέδιο για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση που πρόσφατα ψήφισε η Βουλή, περιλαμβάνονται διατάξεις περί

Αποκλείει έξοδο από το ευρώ και στάση πληρωμών ο Π. Οικονόμου


Βέβαιος ότι η χώρα θα βγει από την κρίση, χωρίς στάση πληρωμών και χωρίς έξοδο από την ευρωζώνη, εμφανίστηκε o αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, σε συνέντευξή του στο ρ/σ Real fm.

Ωστόσο, ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε ότι «μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν».

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι «απολύσεις με την έννοια που τις έχουμε συνηθίσει ούτε προβλέπονται, ούτε μπορούν να γίνουν στο δημόσιο»,

ΝΔ: Οι απειλές κατά της Κύπρου εκθέτουν ακόμη περισσότερο την Τουρκία


Τις απειλές Τούρκων αξιωματούχων κατά της Λευκωσίας σχετικά με τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην κυπριακή ΑΟΖ καταδίκασε ο υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

«Επειδή ο κ. Εγκεμέν Μπαγίς είναι εξέχον μέλος της Τουρκικής πολιτικής ηγεσίας, οι απειλές του κατά της Κύπρου εκθέτουν ακόμη περισσότερο την Τουρκία ότι περιφρονεί το Διεθνές Δίκαιο και δεν σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτονικών της χωρών», επισήμανε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Παρατήρησε ακόμη ότι οι απειλές Μπαγίς, σε συνδυασμό με τις νέες δηλώσεις Νταβούτογλου, με τις οποίες εγκαλείται η Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί «επιτρέπει» στην Κύπρο να ασκήσει καθήκοντα

Στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο το ν/σχ για τα ταξί


Κατά την αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου θα παρουσιαστεί το σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών ταξί, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι βασική κατεύθυνση όσων θα εισηγηθεί ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης είναι η πλήρης απελευθέρωση του επαγγέλματος, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι τα πληθυσμιακά κριτήρια, τα οποία θα υπάρχουν στο νομοσχέδιο, δεν αποτελούν εμπόδιο προς την κατεύθυνση αυτή .

Κληθείς να σχολιάσει τις προθέσεις ιδιοκτητών ταξί να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει πιο δυναμικά στις μεταρρυθμίσεις και δεν

Μέρκελ: Καμία χώρα εκτός ευρωζώνης


Επικίνδυνο «ντόμινο» θα προκαλούσε η αποχώρηση κάποιας χώρας από την ευρωζώνη, σύμφωνα με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, η οποία όμως εκτιμά πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

«Από τεχνικής και νομικής πλευράς δεν υπάρχει καμία πιθανότητα. Αλλά επίσης δεν σκέφτομαι αυτή την πιθανότητα επειδή θα μπορούσαμε να πυροδοτήσουμε ένα ντόμινο που θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο για το νομισματικό μας σύστημα», δήλωσε η κ. Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Αναφερόμενη στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό για τη χώρα να υλοποιήσει τις

Την αθώωση Κεντέρη - Θάνου - Τζέκου πρότεινε ο εισαγγελέας του δευτεροβάθμιου


Την αθώωση λόγω αμφιβολιών όλων των κατηγορουμένων στην υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου των ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου,τον Αύγουστο του 2004, ζήτησε με την πρόταση του προς το Τριμελές Εφετείο ο εισαγγελέας Έδρας Γαληνός Μπρης.


Ο Εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε μόνο την καταδίκη του προπονητή Χρήστου Τζέκου για κατοχή παράνομων ουσιών ενώ υποστήριξε ότι για την υπόθεση του τροχαίου δεν σχηματίστηκε πλήρης δικανική πεποίθηση για την ενοχή των αθλητών και των συγκατηγορουμένων τους, επτά γιατρών του νοσοκομείου ΚΑΤ και των αυτοπτών του ατυχήματος. Όπως είπε ο εισαγγελέας, η δίωξη σε βάρος των αθλητών και των υπολοίπων, έγινε διότι υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ότι το τροχαίο δεν είχε συμβεί ώστόσο οι ενδείξεις αυτές ενώπιον του δικαστηρίου δεν ενισχύθηκαν. "Δεν αρκεί η κοινή γνώμη -τόνισε ο κ.Μπρης- για να διαμορφωθεί και να επιβληθεί άποψη στο δικαστήριο, διότι αυτό που προέχει σε κάθε περίπτωση είναι η δίκαιη δίκη για κάθε κατηγορούμενο.


Νωρίτερα στο δικαστήριο κατά την απολογία του ο προπονητής Χρήστος Τζέκος επανέλαβε πως οι αθλητές είπαν την αλήθεια και πως τις ημέρες εκείνες είχε δεχθεί τεράστια πίεση για να παραδώσουν

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Ρόμπεϊ


Τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ είχε το πρωί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Η επικοινωνία εντάσσεται στις επαφές του κ. Παπανδρέου με Ευρωπαίους ηγέτες και σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο, είχε ως αντικείμενο την υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της κυβέρνησης και την πορεία των δημοσιονομικών μέτρων.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, δεν τέθηκε το ζήτημα

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται χαλβάς με σαλμονέλα


Ανακαλείται χαλβάς που διακινείται από τη «Lidl Hellas», καθώς, ύστερα από αυτοελέγχους της επιχείρησης, ανιχνεύτηκε σε αυτόν ο παθογόνος μικροοργανισμός «σαλμονέλα», γεγονός που καθιστά το προϊόν επιβλαβές για τη δημόσια υγεία, όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ.


Πρόκειται για χαλβά με γεύση βανίλια, με την εμπορική επωνυμία «ΝΑΥΣΙΚΑ», σε συσκευασία των 400 g, με αριθμό παρτίδας L01 222

ΓΣΕΕ: Κάλεσμα συμμετοχής στο πανεργατικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης


Κάλεσμα σε εργαζόμενους και συνδικάτα να συμμετάσχουν στο πανεργατικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου με αφορμή τη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη απευθύνει η ΓΣΕΕ.


Η συγκέντρωση θα γίνει στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 18.00, ενώ την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει ευρεία συνδικαλιστική σύσκεψη με τη συμμετοχή των προέδρων και Γ. Γραμματέων Εργατικών Κέντρων Β.

ΔΕΘ: Στις 14/9 η συνέντευξη Τύπου του Γ. Καρατζαφέρη


Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης η συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη.

Ο κ. Καρατζαφέρης θα φθάσει στο στο κτίριο της Διοίκησης στις 17.30, όπου θα έχει συνάντηση με Προέδρους και Δ.Σ. ΔΕΘ & HELEXPO. Μετά το τέλος της συνάντησης θα ακολουθήσει

Ερώτηση ΔΗΜΑΡ προς ΥΠΟΙΚ για τις γερμανικές αποζημιώσεις


Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, λίγες ημέρες πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης, που έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Σεπτεμβρίου, κατέθεσαν βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης και οι βουλευτές Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός ερωτούν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και ΥΠΟΙΚ κ. Ευ. Βενιζέλο για το αν προτίθεται να προβεί σε ενημέρωση των αρμόδιων πολιτειακών και άλλων φορέων σχετικά το επίπεδο ετοιμότητας της Ελλάδας εν όψει της εκδίκασης της υπόθεσης, «έστω την

Ντ. Μπακογιάννη: Η Τουρκία εξελίσσεται σε παρία της διεθνούς έννομης τάξης


«Οι δηλώσεις Μπαγίς επιβεβαιώνουν ότι δυστυχώς η Τουρκία εξακολουθεί να πιστεύει ότι μπορεί να παραβιάζει τις αρχές του διεθνούς δικαίου για να πετύχει τους στόχους της. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι έτσι θα καταστεί ο παρίας της διεθνούς έννομης τάξης», υπογραμμίζει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή τις πρόσφατες τουρκικές απειλές σε βάρος της Κύπρου .

Μόνον ένας παρίας της διεθνούς έννομης τάξης θα χρησιμοποιούσε το εξωφρενικό επιχείρημα ότι, επειδή το υπό τη δική της κατοχή τμήμα της Κύπρου δεν συμμετέχει στις έρευνες, είναι παράνομες οι έρευνες που παραγγέλλει η

Παναθηναϊκός: Τίτλοι τέλους για την οικογένεια Βαρδινογιάννη

Την αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη από τη διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ύστερα από 32 χρόνια ανακοίνωσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

Το μετοχικό ποσοστό της οικογένειας στην ΠΑΕ ύψους 54,7% καθίσταται αδρανές και ανενεργό και θα κατατεθεί σε δικηγορικό γραφείο.

Οι υπόλοιποι μέτοχοι από κοινού με τον Ερασιτέχνη θα ασκούν πλέον τη διοίκηση του Παναθηναϊκού μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος υποψήφιος να αναλάβει άνευ τιμήματος το μετοχικό ποσοστό της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης χαρακτήρισε «ρεαλιστική» την πιθανότητα ανάληψης των μετοχών του από τους αδελφούς Γιαννακόπουλου και απέκλεισε την πιθανότητα του Ερασιτέχνη ο οποίος τελεί υπό

Για απολύσεις, επιδόματα, συντάξεις, περιουσία θα επιστρέψει η τρόικα

Στην άμεση υλοποίηση της εργασιακής εφεδρείας, του ενιαίου μισθολογίου, των ιδιωτικοποιήσεων και γενικότερα των διαρθρωτικών μέτρων, προχωράει η κυβέρνηση κατά τις επιταγές της τρόικας.


Τα σκληρά μέτρα θα συμφωνηθούν στο σύνολό τους κατά τη δεύτερη έλευση των επικεφαλής της τρόικας σε δέκα ημέρες.

Ανεξαρτήτως των δύο πολιτικών γραμμών που ακολουθεί η κυβέρνηση από τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης, για εμπλοκή ή όχι των διαπραγματεύσεων, κι ενώ ήταν γνωστό μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων από το πρωί της ίδιας μέρας πως οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρώνονταν το βράδυ, το «διά ταύτα» είναι πως έχουμε μια κατ' αρχήν συμφωνία ως προς τη διεύρυνση της εργασιακής εφεδρείας και στη «γενική κυβέρνηση, στις παρυφές του στενού δημόσιου τομέα», όπως αποκάλυψε την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών.

Στο δεύτερο κύκλο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, που έχει προγραμματιστεί για τις 14 Σεπτεμβρίου -λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ- αναμένεται να αναλυθούν οι λεπτομέρειες του νέου σχεδίου. Σ' αυτές εστιάζει με τη χθεσινή μακροσκελή δισέλιδη

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στη Λ.Αθηνών έως τις 30/9


Εργασίες ασφαλτόστρωσης επί της Λεωφόρου Αθηνών θα εκτελούνται από σήμερα Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου. Οι εργασίες θα εκτελούνται όλο το 24ωρο.


Λόγω των εργασιών γίνεται κατάληψη ανά μία λωρίδα κυκλοφορίας της Λεωφ. Αθηνών και στο τμήμα της από την οδό Σπ.Πάτση μέχρι την οδό Αντιγόνης στο δήμο Αθηναίων, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Αθήνα προς Κόρινθο. Στη συνέχεια οι εργασίες θα συνεχιστούν επί της Λεωφ. Αθηνών και θα γίνεται κατάληψη πάλι ανά μία λωρίδα κυκλοφορίας της Λεωφ. Αθηνών και

Θεσσαλονίκη: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω ΔΕΘ


Σε ισχύ τίθενται από σήμερα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη λόγω της 76ης Διεθνούς Εκθέσεως ΔΕΘ .


Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, από τις 06.00 σήμερα μέχρι τις 14.00 της Κυριακής (11-09-2011) θα απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων, στα

24ωρη απεργία στο Alter


Οι δημοσιογράφοι είχαν προειδοποιήσει με απεργία σήμερα, αν μέχρι την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, δεν είχε λυθεί το θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων τους για αυτό το μήνα.

Τελικά, σε γενική συνέλευση που έκαναν την Παρασκευή, αποφάσισαν να επιμείνουν στην απόφασή τους για απεργία, αφού δεν είχε αποτέλεσμα η συνάντηση που είχε την προηγούμενη μέρα ο Πρόεδρος του καναλιού Κώστας Γιαννίκος με την ηγεσία της Ένωσης Συντακτών, παρουσία του εκπροσώπου των δημοσιογράφων του Alter.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, δεσμεύτηκε ότι το θέμα των οικονομικών εκκρεμοτήτων δε θα λυθεί

Ανακαλεί 1.000.000 αυτοκίνητα η Honda


Ευτυχώς το πρόβλημα δεν είναι σοβαρό, θα πρέπει όμως οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων τύπου Jazz να απευθυνθούν στην αντιπροσωπεία.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επισκευάσει δωρεάν 216.193 οχήματα στην Ιαπωνία, 255.766 στην Κίνα, 297.000 στην Ασία, 103.000 στη Βόρεια Αμερική και αρκετές δεκάδες χιλιάδες στον υπόλοιπο κόσμο καθώς παρουσιάζουν πρόβλημα στον ηλεκτρικό διακόπτη

΄Ενας ιός «σκοτώνει» τον καρκίνο


Μια νέα σελίδα στις αντικαρκινικές θεραπείες ανοίγεται με την ανακοίνωση ότι ένας γενετικά τροποποιημένος ιός που αναπτύχθηκε από αμερικανούς επιστήμονες μπορεί με μια απλή ένεση να «σκοτώνει» επιλεκτικά τους όγκους του καρκίνου αφήνοντας ανέπαφους τους υγιείς ιστούς του οργανισμού.

Ο JX-594, όπως ονομάζεται, δεν είναι ο πρώτος αντικαρκινικός ιός που σχεδιάζεται στο εργαστήριο καθώς η «ιολογική» θεραπευτική προσέγγιση διερευνάται επισταμένα τα τελευταία χρόνια από τους επιστήμονες.

Ωστόσο οι ιοί του είδους που έχουν αναπτυχθεί ως τώρα παρουσιάζουν αποτελέσματα μόνον όταν εισαχθούν εντοπισμένα στα κύτταρα των όγκων γιατί αλλιώς το ανοσοποιητικό σύστημα τους αναγνωρίζει ως ξένο σώμα και επιτίθεται εναντίον τους.

Μεγάλο πλεονέκτημα


Το μεγάλο πλεονέκτημα του νέου ογκολυτικού ιού είναι η ικανότητά του να «διαφεύγει» από το

Πατάτα εναντίον υπέρτασης

Μια μερίδα πατατούλες με τη φλούδα τους δύο φορές την ημέρα ρίχνει την αρτηριακή πίεση και μάλιστα χωρίς να μας φορτώνει με παραπανίσια κιλά, υποστηρίζει τώρα νέα αμερικανική μελέτη.

Οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Scranton, στην Πενσυλβάνια, διαπίστωσαν ότι η φλούδα της πατάτας περιέχει θαυματουργές ουσίες ικανές να διατηρούν την αρτηριακή πίεση σε υγιή επίπεδα.

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι οι πατάτες περιέχουν χημικές ουσίες παρόμοιες με αυτές που εμπεριέχονται σε φάρμακα κατά της υπέρτασης.

Λίγες πατατούλες την ημέρα, την πίεση κάνουν πέρα


Στη μελέτη τους, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας, έλαβαν μέρος 18 άτομα (άνδρες και γυναίκες) στην πλειοψηφία

«Εμβόλιο» κατά της φαλάκρας


Πηγή πολύτιμων χημικών ουσιών που ενισχύουν την ανάπτυξη της τρίχας ανακάλυψαν αμερικανοί επιστήμονες στα ταπεινά… λιποκύτταρα.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Γέιλ μέσα από δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «Cell», πειράματα που έγιναν σε ποντίκια έδειξαν ότι τα βλαστοκύτταρα του θύλακα της τρίχας ενεργοποιούνταν με μια τονωτική ένεση λιποκυττάρων.

Τονωτική ένεση γεννά τρίχες


Εγχέοντας έναν τύπο λιποκυττάρων σε σχεδόν γυμνές περιοχές στο σώμα των πειραματόζωων, οι

Κατάληψη σε σχολή του πανεπιστημίου Πελοποννήσου


Υπό κατάληψη βρίσκεται η σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που εδρεύει στην Καλαμάτα, με απόφαση της γενικής συνέλευσης των φοιτητών της σχολής.

Η κατάληψη που αποφασίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία, θα διαρκέσει ως την Παρασκευή, οπότε έχει οριστεί νέα γενική συνέλευση, για να εξεταστεί αν θα συνεχιστεί ή θα

Πρόσκληση για εγκατάσταση συστήματος Wi-Fi σε επτά σταθμούς


Σε ανοιχτή πρόσκληση για την επιλογή φορέα για το έργο «Μελέτη, Εγκατάσταση, Θέση σε Λειτουργία και Διαχείριση Συστήματος Wi-Fi ανοιχτής πρόσβασης», που αφορά στους σταθμούς Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Δουκίσσης Πλακεντίας, Ομόνοια, Πειραιάς και Νερατζιώτισσα προχωρά η Ανώνυμη Εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ Α.Ε.).

Η διαδικασία ανάθεσης θα γίνει με τον τρόπο της ανοιχτής ηλεκτρονικής διαπραγμάτευσης και εκτιμάται ότι μέχρι 31/12/2011 το έργο εγκατάστασης δικτύου δωρεάν παροχής ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο στους επτά σταθμούς της

Σε αγώνα δρόμου το υπ. Παιδείας για τα βιβλία


Σε αγώνα δρόμου για την κατά το δυνατόν ταχύτερη διανομή των σχολικών βιβλίων στους μαθητές επιδίδεται το υπουργείο Παιδείας, μετά μια γραφειοκρατική δολιχοδρομία τριών άλλων υπουργείων, στα οποία είχε απευθυνθεί το υπ. Παιδείας για την έγκαιρη διευθέτηση τεχνικών και οικονομικών ζητημάτων.

΄Ετσι, και έως ότου διανεμηθούν όλα τα βιβλία -45 εκατομμύρια αντίτυπα, 1.200 τίτλοι- οι μαθητές το πρώτο διάστημα θα παραλάβουν dvd με τα σχολικά εγχειρίδια, αλλά και εκπαιδευτικό υλικό σε φωτοτυπίες.

Στο μέτωπο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το υπουργείο Παιδείας παρεμβαίνει διαμηνύοντας ότι ο νέος νόμος θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα. «Οι καταλήψεις δεν θα γίνονται εις βάρος των φοιτητών που

Αποφασίζουν για κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ


Εβδομάδα εξελίξεων είναι αυτή που ξεκινά για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με τους εργαζόμενους να συνεδρίαζουν προκειμένου να καθορίσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Σήμερα συνεδριάζουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ).

Σημειώνεται πως στη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή - ημέρα 24ωρης απεργίας σε ηλεκτρικό και μετρό- τα προεδρεία των εργαζομένων σε ΗΣΑΠ και μετρό με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Αριστείδη Μπουρδάρα, δεν υπήρξε θετικό αποτέλεσμα.

Τα Σωματεία των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ διαμαρτύρονται για διώξεις, που, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, δέχονται οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο των μετατάξεων, όπως προβλέπει το

Σε ισχύ από σήμερα ο δακτύλιος


Σε ισχύ τίθεται εκ νέου από σήμερα το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας των οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας (δακτύλιος).

Τα όρια του Δακτυλίου ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:

Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ. Μερκούρη - Βρυάξιδος -Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Α. Φραντζή - Λ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ι. Οδός -Κωνσταντινουπόλεως - Αχιλλέως - Πλ. Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη - 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) - Αλεξάνδρας.

Στις οδούς και λεωφόρους που περικλείονται από το δακτύλιο επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, καθώς και των Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά - ζυγά).

Οι ημέρες και ώρες ισχύος του δακτυλίου είναι Δευτέρα έως Πέμπτη από τις 07.00 έως τις 20.00 και

Ο καιρός στις 05.09.2011


Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη και πιθανότητα λίγων μεμονωμενων καταιγίδων μετά το μεσημέρι στα βορειοδυτικά, περιμένουμε τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 20 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 17 έως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 20 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί σχεδόν και κατά

Διακοπές τέλος