www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Αποφασίζουν για κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ


Εβδομάδα εξελίξεων είναι αυτή που ξεκινά για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με τους εργαζόμενους να συνεδρίαζουν προκειμένου να καθορίσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Σήμερα συνεδριάζουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ).

Σημειώνεται πως στη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή - ημέρα 24ωρης απεργίας σε ηλεκτρικό και μετρό- τα προεδρεία των εργαζομένων σε ΗΣΑΠ και μετρό με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Αριστείδη Μπουρδάρα, δεν υπήρξε θετικό αποτέλεσμα.

Τα Σωματεία των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ διαμαρτύρονται για διώξεις, που, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, δέχονται οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο των μετατάξεων, όπως προβλέπει το
νομοσχέδιο για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στο μετρό διαμαρτύρονται για το πρόγραμμα των μετατάξεων, τη μη καθιέρωση του νέου οργανογράμματος της εταιρείας και την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Σε θέση μάχης βρίσκονται και οι ιδιοκτήτες ταξί, εν αναμονή των ρυθμίσεων που αναμένεται να ανακοινώσει εντός της εβδομάδος ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: