www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Αποδεκτή από την Ιερά Σύνοδο η παραίτηση Χρυσόστομου


Αποδεκτή έκανε η Ιερά Σύνοδος την παραίτηση του μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομου. Η επιστολή παραίτησης διαβάσθηκε σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, για το νέο εκκλησιαστικό έτος, που για την Εκκλησία αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου.

Στην επιστολή, ο ιεράρχης αναφέρει ότι «για λόγους υγείας και καταπονήσεως σωματικής, μη δυναμένου να συνεχίσει εν πλήρει δυνάμει την διακονίαν του, επιθυμεί να παραιτηθεί από το θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου».

Η Ιερά Σύνοδος «σεβομένη την προσωπική επιλογή του Σεβασμιωτάτου, έκανε ομοφώνως αποδεκτή την υποβληθείσα παραίτηση, σύμφωνα με το άρθρο 34, παρ. 2 του Νόμου 590/1977 "Περί Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος" και αναφέρθηκε διεξοδικά στην ιερατική διακονία και
προσφορά του Σεβασμιωτάτου Χρυσοστόμου, στο συντελεσθέν έργο του τόσο στις διάφορες θέσεις που η Εκκλησία τον τοποθέτησε όσο και ως ποιμενάρχης στην Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου και αποφάσισε να εκφράσει την ευαρέσκειά Της».

Νωρίτερα, ο αρχιεπίσκοπος καλωσορίζοντας τα νέα μέλη της Ιεράς Συνόδου, ευχήθηκε «ευόδωση των εργασιών της Συνόδου σε πνεύμα αγάπης και συνεργασίας» και τόνισε ότι «έχουν αλλάξει οι δομές της κοινωνίας, γι’ αυτό καλούμεθα όλοι μαζί, χωρίς μεγαλοστομίες, αλλά με έργα αγάπης, να συμβάλουμε να υπάρξει συστηματική παρουσία της Εκκλησίας μέσα στην κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: