www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Στα 52,4 εκατ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των δήμων


Στο ποσό των 52.455.221 ευρώ ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Δήμων (πρωτοβάθμιων ΟΤΑ) της χώρας προς το Δημόσιο, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου.

Όπως διευκρινίζει ο κ. Οικονόμου, στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και τα ποσά που τελούν σε καθεστώς αναστολής είσπραξης, καθώς και αυτά τα οποία έχουν υπαχθεί σε νομοθετική ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής.

Το έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου για τα χρήματα που οφείλουν οι δήμοι της χώρας.

Ο αναπληρωτής υπουργός ενημερώνει πάντως το βουλευτή ότι στο νομοσχέδιο για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση που πρόσφατα ψήφισε η Βουλή, περιλαμβάνονται διατάξεις περί
ρύθμισης βεβαιωμένων οφειλών των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων ΟΤΑ, των νομικών προσώπων και των επιχειρήσεων που ανήκουν σε ΟΤΑ καθώς και των συνδέσμων ΟΤΑ προς το Δημόσιο, υπό προϋποθέσεις.

Στις συγκεκριμένες διατάξεις είχε αναφερθεί με την ερώτησή του και ο κ. Βελόπουλος ζητώντας να ενημερωθεί αν αυτές «ενδιαφέρουν» κυρίως τους Δήμους Θεσσαλονίκης και Πειραιώς στους οποίους είχαν επιβληθεί μεγάλα πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: