www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Εγκύκλιος για την αναδιάρθρωση των δημόσιων υπηρεσιών


Τα χρονοδιαγράμματα για την αναδιάρθρωση των δημόσιων υπηρεσιών και την ανακατανομή των οργανικών θέσεων καθορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η διαδικασία θα διεξαχθεί σε τρεις διαδοχικές φάσεις.

Ειδικότερα, στην πρώτη φάση οι Επιτροπές Αναδιοργάνωσης Δημοσίων Υπηρεσιών, που συστήνονται σε κάθε υπουργείο, θα κληθούν έως τις 25 Νοεμβρίου να ετοιμάσουν εισηγήσεις σχετικά με τις υπηρεσιακές μονάδες χωρίς αντικείμενο και τις θέσεις που πρέπει να ανακατανεμηθούν στο σύνολο των υπηρεσιών του υπουργείου ή των εποπτευόμενων ΝΠΔΔ, βάσει διερεύνησης του προσωπικού που πλεονάζει ή ελλείπει. Μέχρι τις 28 Νοεμβρίου θα πρέπει να έχουν αποστείλει τα στοιχεία των εισηγήσεων αυτών στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενώ στις 30 Νοεμβρίου θα γίνει αποστολή και σχεδίων

YΠΕΞ: Δεν θα αποδεχθούμε ποτέ τα τετελεσμένα της τουρκικής κατοχής


«Η Ελλάδα, όπως και η Κύπρος, δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών με αφορμή τη συμπλήρωση, αύριο, 28 χρόνων από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους στο κατεχόμενο από τον τουρκικό στρατό τμήμα της Κύπρου.

«Κοινός μας στόχος παραμένει η επίτευξη συμπεφωνημένης λύσης, επί τη βάσει των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και των

Σε επιφυλακή οι εισαγγελείς εν όψει της 17ης Νοεμβρίου


Επί ποδός θα βρίσκεται από την Τρίτη η Εισαγγελία Πρωτοδικών για την αντιμετώπιση τυχόν επεισοδίων κατά το τριήμερο των εκδηλώσεων μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το πλάνο της εισαγγελίας, την Τρίτη και την Τετάρτη θα βρίσκονται σε 24ωρη επιφυλακή 11 εισαγγελείς, ένας εκ των οποίων θα είναι στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ. Στα δικαστήρια της Ευελπίδων δύο εισαγγελικοί λειτουργοί θα είναι σε υπηρεσία το πρωί και άλλοι δύο

Δηλώσεις Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου

Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ.

ΠΕΡΙΠΟΥ 9% ΤΟΥ ΑΕΠ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2011

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΗΣ ΔΟΣΗΣ, ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15/12

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ - ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΝΑ

Η ΄Ελενα Κουντουρά καταλαμβάνει την έδρα του Δ. Αβραμόπουλου


Η κ. ΄Ελενα Κουντουρά καταλαμβάνει στη Βουλή τη θέση του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος παραιτήθηκε από βουλευτής του κόμματος της ΝΔ, λίγο πριν την ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού Αμυνας στη νέα κυβέρνηση.

Πριν την έναρξη των προγραμματικών δηλώσεων

«Μέτωπο» δημάρχων κατά του ειδικού τέλους ακινήτων


Το ειδικό τέλος ακινήτων βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης της ΚΕΔΕ με προέδρους και μέλη Εκτελεστικών Επιτροπών και Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας, καθώς το ζήτημα προκαλεί την αντίδραση ολοένα και περισσότερων δημάρχων, που στέκονται στο πλευρό των δημοτών τους.

Πολλοί δήμαρχοι αναζήτησαν τρόπους κοινής αντίδρασης, ενώ εκφράστηκε και το δημαρχιακό κίνημα «δεν πληρώνω», που συνεχώς μεγαλώνει, μετά την πρωτοβουλία του δημάρχου Νέας Ιωνίας Νίκου Γκότση να δεσμευθεί για νομική κάλυψη όσων αρνηθούν να καταβάλουν το τέλος.


Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, εκ μέρους του ΔΣ της ΚΕΔΕ τόνισε ότι οι δήμαρχοι δεν έχουν θεσμικό ρόλο, μετά την επιβολή από το υπουργείο Οικονομικών του τέλους στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ και επισήμανε ότι δεν μπορούν οι δήμοι να ταυτιστούν με το κίνημα «δεν πληρώνω».

Πάντως παραδέχθηκε ότι υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που πραγματικά δεν μπορούν να πληρώσουν το τέλος, πληρούν όλα τα κοινωνικά κριτήρια και πρέπει να έχουν τη συμπαράσταση

Πληθαίνουν οι βουλευτές που ζητούν ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ


Θέμα ανασυγκρότησης του κόμματος, εγείρουν με παρεμβάσεις τους στελέχη του ΠΑΣΟΚ με φόντο την παραίτηση της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και τα χαμηλά ποσοστά του κόμματος στις δημοσκοπήσεις.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι «ή το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει συθέμελα και θα ανασυγκροτηθεί ή θα τελειώσει και αυτό μαζί με τη μεταπολίτευση». Σημείωσε επίσης ότι το πραγματικό δίλημμα για το ΠΑΣΟΚ είναι «ή θα τα αλλάξουμε όλα πραγματικά αυτή τη φορά ή θα τελειώσουμε».

«Δεν αφορά μόνο πρόσωπα, δεν αφορά μόνο δομές, αφορά λειτουργία, αφορά πολιτικές και άξονες πάνω στους οποίους εφαρμόζονται πολιτικές και μέσα στον κομματικό χώρο ριζική αλλαγή. Ή λοιπόν το ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτή την πολύ μεγάλη πρόκληση ή δυστυχώς δεν

«Οι δηλώσεις Χατζηγάκη προσβάλλουν τη ΝΔ»

«Οι δηλώσεις του Σ. Χατζηγάκη για δήθεν ύπαρξη "ακροδεξιών σταγονιδίων" μέσα στη Νέα Δημοκρατία, προσβάλλουν βαθύτατα τους βουλευτές και τα στελέχη της παράταξης. Μίας παράταξης ιστορικά προσηλωμένης στα δημοκρατικά ιδεώδη.

Η αναφορά του για δήθεν ύπαρξη "τάσεων" μέσα στη Νέα Δημοκρατία είναι, επίσης, ευθέως αντικαταστατική» αναφέρεται στην επιστολή που εστάλη από την ΝΔ στον πρόεδρο της προκειμένου να γνωστοποιήσει την διαγραφή του βουλευτού από την ΚΟ της ΝΔ.

Στο μεταξύ μεγάλη είναι η αναταραχή στο στρατόπεδο των «φιλελευθέρων» της ΝΔ, οι οποίοι όπως

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ενίσχυση δρομολογίων λόγω διακοπής κυκλοφορίας στα Τέμπη


Την ενίσχυση με επιπλέον θέσεις, των αμαξοστοιχιών που κινούνται στη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα και μεταξύ των ενδιάμεσων σταθμών αποφάσισε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη διευκόλυνση των επιβατών, λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα:

- Όλες οι αμαξοστοιχίες που κινούνται μεταξύ Αθήνας - Θεσσαλονίκης και αντίστροφα κάθε Παρασκευή και

Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ ο Σωτήρης Χατζηγάκης


Διεγράφη από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής και πρώην υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή, Σωτήρης Χατζηγάκης.

Τη διαγραφή του κ. Χατζηγάκη έκανε γνωστή με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής ο Αντ. Σαμαράς, ενώ με έγγραφό του προς τον Γ. Τραγάκη, ο βουλευτής παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας».

Προηγήθηκαν δηλώσεις του περί ακροδεξιών στοιχείων εντός του κόμματος που αλλοιώνουν την ιδεολογική του ταυτότητα.

 Εισερχόμενος στη Βουλή για τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του με «ορισμένα ακροδεξιά σταγονίδια που με την ταμπέλα της λαϊκής δεξιάς, προσπαθούν να

Black Rock: Προτείνει «κούρεμα» 80% για Ελλάδα!


«Κούρεμα» με την ψηλή προτείνει η επενδυτική εταιρία BlackRock Solutions τόσο για την Ελλάδα όσο και τις Πορτογαλία και Ιρλανδία, καθώς θεωρεί ενδεδειγμένη την αναδιάρθρωση του χρέους τους κατά 75 – 80%.

"Οι κυβερνήσεις πέφτουν, οι αποδόσεις των ομολόγων ανεβοκατεβαίνουν ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες και οι αγορές σε όλο κόσμο είναι κλειστές: υπάρχει

ΠΑΣΟΚ: Μνημείο αντιφάσεων η ομιλία Σαμαρά


Μνημείο αντιφάσεων χαρακτήρισε την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην ΚΟ της ΝΔ ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.

«Είναι προφανές -αναφέρει- ότι ο κ. Σαμαράς βρίσκεται σε σύγχυση, στηρίζει τη νέα κυβέρνηση της χώρας, αλλά χαρακτηρίζει την συμμετοχή της ΝΔ, συμβολική. Μετέχει με κορυφαία στελέχη του κόμματος του στη νέα κυβέρνηση, αλλά δεν συγκυβερνά! Θέλει η κυβέρνηση να πετύχει τους στόχους της αλλά διαφωνεί με την πολιτική της! Ψηφίζει τους όρους της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, αλλά

Γεωργιάδης: Προτεραιότητα ο τομέας της κρουαζιέρας

Ο τομέας της κρουαζιέρας θα είναι σε πρώτη προτεραιότητα το επόμενο τρίμηνο για την κυβέρνηση, δήλωσε το μεσημέρι ο νέος υφυπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος συμμετείχε σε προγραμματισμένη σύσκεψη για θέματα κρουαζιέρας στον ΟΛΠ.

Σε σύντομο χαιρετισμό και σε δηλώσεις του εξήγγειλε τροποποιήσεις στο νόμο για το καμποτάζ και άμεση λύση στο θέμα της πειρατείας για τα ποντοπόρα πλοία.

«O προηγούμενος νόμος άρει το καμποτάζ, αλλά με μερικό τρόπο. Ο νόμος αυτός είχε μια φιλοδοξία που ωστόσο δεν έχει επιτευχθεί, καθώς είναι προφανές ότι έχουν γίνει μόνο τρεις σχετικές συμβάσεις. Άρα θα εξετάσουμε μία πιο ευέλικτη πολιτική. Είχα ήδη μία πρώτη συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Μ. Χρυσοχοΐδη και έχουμε συμφωνήσει στα βήματα, ώστε να

Αγιορείτης μοναχός μιλάει για την Ελλάδα




Περικοπή συντάξεων


Στις ήδη παρακρατούμενες εισφορές τύπου ΛΑΦΚΑ, έρχονται να προστεθούν μειώσεις, ανάλογα με την ηλικία του συνταξιούχου, το ύψος της σύνταξης και το ταμείο από το οποίο συνταξιοδοτείται.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, στόχος είναι η κάλυψη ελλειμμάτων των ταμείων και η εξοικονόμηση τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Για τις συντάξεις, που είναι πάνω από τα 1.200 ευρώ, προβλέπεται μείωση 20% και 40% για το τμήμα των 1.000 ευρώ, για όσους είναι κάτω των 55 ετών.

Στις επικουρικές συντάξεις του ΙΚΑ επέρχεται μείωση 30% για το τμήμα της σύνταξης από τα 150

Νέες πιέσεις από τις Βρυξέλλες για τις έγγραφες δεσμεύσεις


Βήμα πίσω δεν κάνουν οι Βρυξέλλες, που εμμένουν στο αίτημά τους για ξεκάθαρες και έγγραφες δεσμεύσεις της ελληνικής πλευράς, για την τήρηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, οι έγγραφες δεσμεύσεις συνιστούν προϋπόθεση για την έκτη δόση, ωστόσο η μορφή των επιστολών δεν είναι το βασικό ζητούμενο.

«Δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των έγγραφων δεσμεύσεων» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, που υποστήριξε ότι οι έγγραφες δεσμεύσεις θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, που κλονίστηκε σοβαρά τις

Καταστροφή προϊόντων απομίμησης στο δήμο Πειραιά


Στην καταστροφή 17.200 ζευγαριών αθλητικών υποδημάτων απομίμησης που βρέθηκαν σε παράνομη αποθήκη Κινέζων και άλλων 1500 που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο παζάρι, προχώρησε χθες ο Δήμος Πειραιά με ειδικό μηχάνημα, παρουσία του δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου.

Τα κατασχεμένα προϊόντα, σύμφωνα με το νόμο 3982/2011 του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, πρέπει να καταστρέφονται επιτόπια. Όπως τονίζει το υπουργείο σε εγκύκλιο του αρμόδιοι φορείς για την εφαρμογή του νόμου είναι η Δημοτική Αστυνομία και τα Κλιμάκια Ελέγχου Λαϊκών

Ο Χρ. Παπουτσής για την επικινδυνότητα των χημικών της ΕΛ.ΑΣ


Σε ερώτηση για την επικινδυνότητα των χημικών που χρησιμοποιούν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., κλήθηκε να απαντήσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

Συγκεκριμένα, σε ερώτησή της η βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη, ανέφερε ότι η χημική ουσία CS που περιέχεται σε ορισμένα δακρυγόνα είναι επικίνδυνη, με σοβαρές επιπτώσεις για τον ανθρώπινο οργανισμό και ζητούσε από τον υπουργό να πάρει θέση.

Στην απάντησή του ο κ. Παπουτσής ενημερώνει αρχικά πως τα εν λόγω χημικά-δακρυγόνα εισάγονται από την Τσεχία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ, ενώ ειδικά για τα προερχόμενα από τη Γερμανία είδη, διευκρινίζει ότι παράγονται από το εργοστάσιο Rheimental.

Στη συνέχεια επισημαίνει ότι με βάση την κοινοτική νομοθεσία, τα κράτη μέλη της Ε.Ε. διατηρούν σύστημα επίσημων ελέγχων και στο πλαίσιο αυτό -ειδικά για παρασκευάσματα από χώρες εκτός

Αντ. Σαμαράς: Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι

Των χειρισμών της Νέας Δημοκρατίας στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις υπεραμύνθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων, ότι η Νέα Δημοκρατία έπεισε πως μπορεί να παρεμβαίνει και να ανοίγει νέους δρόμους και διευκρινίζοντας πάντως πως «δεν δίνει συγχωροχάρτι».


Όταν η χώρα είναι ακυβέρνητη είναι δική μας ευθύνη να ανοίγουμε διεξόδους, τόνισε και πρόσθεσε πως η ΝΔ δεν πιστεύει στην πολιτική του ώριμου φρούτου, «δεν περιμένουμε το αντίπαλο κόμμα να καταρρεύσει». «Η αντιπολίτευση δεν υπάρχει για να κλείνεται στο καβούκι της. Ήταν υποχρέωσή μας να δώσουμε λύση».

Ο κ. Σαμαράς επέμεινε στην ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου για τη διεξαγωγή εκλογών, σημειώνοντας η κοινωνική συνοχή κρέμεται από μια κλωστή και πως αν οι πολίτες γνωρίζουν ότι θα γίνουν σε τρεις μήνες εκλογές, αυτό λειτουργεί καταπραϋντικά. «Όταν δεν υπάρχει προσδοκία

Ανάκληση μοτοσικλετών και αξεσουάρ Triumph


Στην ανάκληση μοτοσικλετών και αξεσουάρ μοτοσικλετών μάρκας Triumph προχωρά η εταιρεία ΗΛΙΟΦΙΛ Α.Ε., αποκλειστικός αντιπρόσωπος μοτοσικλετών Triumph στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία προχωρεί σε:

1. Ανάκληση αξεσουάρ μοτοσικλετών μάρκας TRIUMPH (ελατήριο κεντρικού stand), που τοποθετήθηκαν πάνω σε μοτοσικλέτες TRIUMPH με εμπορική ονομασία TIGER 800 και TIGER 800 XC, για τα πλαίσια (VIN

΄Αννα Διαμαντοπούλου: Κατ΄εξοχήν χώρος εθνικής συνεννόησης η Παιδεία

Ως τον κατ΄εξοχήν χώρο εθνικής συνεννόησης χαρακτήρισαν την Παιδεία η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου και ο αναπληρωτής υπουργός, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.


Σε δηλώσεις μετά από σύσκεψη για την ενημέρωση του κ. Αρβανιτόπουλου, η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε ότι ο χώρος της Παιδείας ήταν αυτός στον οποίο δοκιμάστηκε και πέτυχε η συναίνεση.

«Ο κύριος Αρβανιτόπουλος είναι από τους βασικούς συντελεστές της.

Δουλέψαμε επί μήνες θετικά και με σημαντικά αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό και το εθνικό συμφέρον. Είναι ο κατ΄ εξοχήν χώρος

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου


Σε ισχύ τίθενται από αύριο Τρίτη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη και την Τετάρτη θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (απαγόρευση στάσης και στάθμευσης, διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας) σε οδούς γύρω από το Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος.

Οι ρυθμίσεις αυτές θα κορυφωθούν την Πέμπτη, ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου που περικλείεται από τις οδούς Αλεξάνδρας, Πατησίων,

Φονικές αράχνες από την Αυστραλία εισβάλλουν στην Ευρώπη!


Οι τρομακτικές αυτές αράχνες, το ίδιο επικίνδυνες με τις Μαύρες Χήρες, αφού είναι και συγγενείς έχουν κατακλύσει την Βρετανία.

Η αυστραλιανή αράχνη με την κόκκινη ράχη όπως και η γερμανική κατσαρίδα και το Φαραωνικό Μυρμήγκι περνούν τα συνορα των χωρών μέσα απο τις αποσκευές των ταξιδιωτών.

Πάνω από 12 από τις φονικές αυτές αράχνες βρέθηκαν σε εργοστάσιο στο Πρέστον. Έχουν μέγεθος αρακά και αν σε τσιμπήσουν πονάς αφόρητα,

Επίδομα τοκετού τέλος!


Χωρίς επίδομα θα γεννούν από δω και πέρα οι ελληνίδες καθώς σύμφωνα με τον κανονισμό του νέου φορέα παροχών υγείας τον ΕΟΠΥΥ, οι νέες μητέρες που θα γεννούν είτε σε δημόσια νοσοκομεία είτε σε συμβεβλημένα ιδιωτικά δεν θα εισπράττουν το ποσό.


Από 900 έως 1600 ευρώ θα μπορεί να λαμβάνει ως επίδομα τοκετού μια νέα μητέρα πλέον αλλά μόνο με προϋποθέσεις. Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, από τον οποίο θα λαμβάνουν υπηρεσίες υγείας 9 εκατ. ασφαλισμένοι, όσες γυναίκες γεννούν σε δημόσια νοσοκομεία είτε σε συμβεβλημένα ιδιωτικά δε θα

Προκλητικό σχέδιο Μπουτάρη για "προβολή της οθωμ. κληρονομιάς"!

Άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ στην πλατεία Αριστοτέλους σχεδιάζει να τοποθετήσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, προκειμένου να αυξήσει τον αριθμό των Τούρκων τουριστών, στο πλαίσιο του σχεδίου «Ottoman Heritage Tour»!

Ο δήμαρχος της συμπρωτεύουσας έχει επίσης αποφασίσει, σε συνεργασία με άλλους δήμους, να ανακαινίσει οθωμανικά τζαμιά και κτήρια και να οργανώσει ξενάγηση οθωμανικής κληρονομιάς, διότι πιστεύει ότι οι Τούρκοι τουρίστες αποτέλεσαν μια

Dnevnik’: Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα στηθεί στην Αθήνα

Λίγο καιρό μετά την τοποθέτηση του αρχαίου Στρατηλάτη, στο κέντρο των Σκοπίων, ανακοινώθηκε ότι άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα τοποθετηθεί στην Αθήνα, σύμφωνα με την τηλεόραση „Канал 5“. 


Αυτό ανακοινώθηκε σε συνέδριο που διοργανώθηκε με τίτλο: «Αλέξανδρος Μύθος και Ιστορία».


Όπως αναφέρεται το μνημείο θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2013 και τα

Καμμένος για Παπαδήμο: Ελπίζω να μην πετύχει ως μέλος της trilateral

«Εγώ χούντα δεν ψηφίζω» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον...Βήμα 99,5, εκφράζοντας την πρόθεσή του να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο. Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «χούντα» την κυβέρνηση, διευκρινίζοντας ότι η τοποθέτησή του αποτελεί συνέχεια της δήλωσης του συμβούλου του προέδρου της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη, ότι «μια κυβέρνηση συνεργασίας θα αποτελούσε κοινοβουλευτική χούντα». 


Ο βουλευτής της ΝΔ τάχθηκε κατά της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, αφού «επικυρώνει το πρώτο

Κλειστή από τα χιόνια η λεωφόρος Πάρνηθος

Χιονίζει από το πρωί στην Πάρνηθα με αποτέλεσμα να έχει κλείσει η λεωφόρος Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω, με απαραίτητη τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην περιοχή.

Το χειμωνιάτικο σκηνικό, με βροχές, καταιγίδες, τσουχτερό κρύο, ανέμους έως 10 μποφόρ και χιόνια στα ορεινά θα συνεχιστεί για τουλάχιστον ένα ακόμη 24ωρο. Από αύριο αναμένεται

Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα προσπαθήσω να λύσω από ένα πρόβλημα σε κάθε νησί»

«Θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να βελτιώσω τη ζωή των πολιτών αυτές τις 100 ημέρες», δήλωσε το πρωί ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αδωνις Γεωργιάδης, προσερχόμενος στο υπουργείο, στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη στον Πειραιά.

Ο κ.Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνεργασία του με τον υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ.Χρυσοχοϊδη και ανέφερε ότι από το Σάββατο έχει διαρκώς συσκέψεις στο υπουργείο με τους συνεργάτες του, για να μπορέσει να αναλάβει όσο

Τελεσίγραφο ΥΠΟΙΚ στους μεγαλοοφειλέτες


Τελεσίγραφο στους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους έως την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, στέλνει το ΥΠΟΙΚ, σε διαφορετική περίπτωση θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία τους σε σχετική λίστα που θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου.


Συγκεκριμένα μέχρι την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 καλούνται τα φυσικά πρόσωπα με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο μεγαλύτερες των 150.000 ευρώ, να προσέλθουν στην αρμόδια ΔΟΥ τους και να καταβάλουν ή να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους, προκειμένου -όπως υπογραμμίζεται- να μην συμπεριληφθούν στη σχετική λίστα

“Η Ελλάδα, το λίκνο της δημοκρατίας, κλονίζει τον πλανήτη.”

Άρθρο του Μαρκ Μαζάουερ στους New York Times.
02.07.2011

Χθες, όλος ο κόσμος παρακολουθούσε την Ελλάδα καθώς το κοινοβούλιό της ψήφισε ένα διχαστικό πακέτο μέτρων λιτότητας το οποίο θα μπορούσε να έχει κρίσιμες επιπτώσεις στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Ισως προκαλεί έκπληξη που… αυτή η μικρή άκρη της χερσονήσου των Βαλκανίων συγκεντρώνει τόση προσοχή. Σκεφτόμαστε συνήθως την Ελλάδα ως την πατρίδα του Πλάτωνα και του Περικλή, με την πραγματική της σημασία να βρίσκεται βαθιά στην αρχαιότητα.




Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που για να κατανοήσεις το μέλλον της Ευρώπης χρειάζεται να στραφείς μακριά από τις μεγάλες δυνάμεις στο κέντρο της ηπείρου και να κοιτάξεις προσεκτικά όσα συμβαίνουν στην Αθήνα. Τα τελευταία 200 χρόνια η Ελλάδα ήταν στην πρώτη γραμμή της εξέλιξης της Ευρώπης. Στη δεκαετία του 1820, στη διάρκεια του αγώνα για την ανεξαρτησία από την οθωμανική αυτοκρατορία, η Ελλάδα έγινε ένα πρώιμο σύμβολο δραπέτευσης από…τη φυλακή της αυτοκρατορίας.
Για τους φιλέλληνες, η παλιγγενεσία της αποτελούσε τον πιο ευγενή αγώνα. “Στο μεγάλο πρωινό του κόσμου”, έγραψε ο Σέλεϊ στο ποιημά του “Ελλάς”, “το μεγαλείο της Ελευθερίας τινάχθηκε και έλαμψε! “
Η νίκη θα σήμαινε τον θρίαμβο της ελευθερίας όχι μόνο επί των Τούρκων αλλά και επί όλων των δυναστών που κρατούσαν υπόδουλους τόσο πολλούς ευρωπαίους. Γερμανοί, Ιταλοί, Πολωνοί και Αμερικανοί έτρεξαν να πολεμήσουν υπό την γαλανόλευκη σημαία της Ελλάδας για χάρη της

΄Αμεση διόρθωση λαθών στο τέλος ακινήτων ζητεί η ΠΟΜΙΔΑ


Επτά λάθη στον υπολογισμό του ειδικού τέλους ακινήτων που αυξάνουν την επιβάρυνση των φορολογούμενων και οδηγούν στη χρέωση παράλογων ποσών εντόπισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Η ΠΟΜΙΔΑ απηύθυνε χθες σχετικό υπόμνημα προς το υπουργείο Οικονομικών ζητώντας να καθοριστεί επειγόντως συγκεκριμένη διαδικασία άμεσης διόρθωσης των λαθών στους Δήμους και στη μηχανογράφηση της ΔΕΗ, καθώς και συγκεκριμένη διαδικασία επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθέντων. Επιπλέον, επισήμανε ότι οι πολίτες παραπέμπονται από τον ένα φορέα στον άλλο και συνθλίβονται κάθε μέρα στις συμπληγάδες των τριών Δ (Δήμοι-ΔΟΥ-ΔΕΗ) χωρίς να μπορούν να βρουν λύση ακόμη και στα πιο αυτονόητα προβλήματα.

Παράλληλα στο υπόμνημα επαναφέρονται τα αιτήματα της ΠΟΜΙΔΑ για την ανάγκη αναστολής επιβολής ΦΑΠ για το οικονομικό έτος 2011 και για όσα επόμενα οικονομικά έτη θα ισχύσει ο φόρος με την επωνυμία «Ειδικό Έκτακτο Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών» (ΕΕΤΗΔΕ), καθώς και για την εγκατάλειψη κάθε σκέψης περί αύξησης των «αντικειμενικών αξιών»

Σε δίωρη στάση εργασίας προχωρούν αύριο οι εκπαιδευτικοί

Την κήρυξη δίωρης στάσης εργασίας αύριο Τρίτη αποφάσισε το ΔΣ της ΟΛΜΕ στο πλαίσιο της κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα η στάση εργασίας θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και θα λήξει στις 14:00 για την πρωϊνή βάρδια, ενώ για την απογευματινή θα ξεκινήσει στις 14:00 και θα λήξει στις 16.00.

Η στάση εργασίας αποφασίστηκε προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των καθηγητών στα

ΑΔΕΔΥ: Τρίωρη στάση εργασίας αύριο

Σε τρίωρη στάση εργασίας στο Δημόσιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προχωρεί αύριο η ΑΔΕΔΥ από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου.

Η κινητοποίηση διοργανώνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, για τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων του

Γ. Μιχελάκης: Θα στηρίξουμε όποια νομοσχέδια είναι στη σωστή κατεύθυνση


Η ΝΔ θα στηρίξει όποια νομοσχέδια είναι στη σωστή κατεύθυνση, ενώ θα καταψηφίσει εκείνα με τα οποία δεν θα συμφωνεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, διευκρινίζοντας τη στάση που θα τηρήσει η ΝΔ στη διάρκεια της θητείας της νέας κυβέρνησης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, o κ. Μιχελάκης επανέλαβε ότι

Κλειστά μέχρι τις 25 Νοεμβρίου τα Τέμπη


Διακόπτεται από σήμερα μέχρι και τις 25 Νοεμβρίου, λόγω εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων στην κοιλάδα των Τεμπών.

Για το εν λόγω χρονικό διάστημα η κυκλοφορία θα διεξάγεται από παρακαμπτήριους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην τηλεφωνική

Δεμένα και σήμερα τα πλοία στα λιμάνια


Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία με βόρειους ανέμους έως και 10 μποφόρ στο Αιγαίο και τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του

17η Νοεμβρίου: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με 7.000 αστυνομικούς


Περίπου επτά χιλιάδες αστυνομικοί αναμένεται να λάβουν μέρος στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν στην Αθήνα για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Τα μέτρα θα αρχίσουν σταδιακά να εφαρμόζονται από την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου και θα κορυφωθούν την Πέμπτη που θα γίνει η καθιερωμένη πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν πως στόχος είναι οι πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στην πορεία και στις εκδηλώσεις ωστόσο επεσήμαναν πως θα πρέπει να εισακουστεί η πρόσφατη έκκληση του υπουργού κ. Χρήστου Παπουτσή ο οποίος τόνισε ότι «όσοι αναλαμβάνουν τη διοργάνωση των εκδηλώσεων και της κινητοποίησης των φοιτητών και του λαού θα πρέπει να αναλάβουν και ξεκάθαρες, αποφασιστικές πρωτοβουλίες για την περιφρούρηση τους».

Πληροφορίες ανέφεραν πως ο κ. Παπουτσής ενημέρωσε για τα μέτρα που θα ληφθούν για την επέτειο του Πολυτεχνείου τον νέο Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο κατά την συνάντηση που

Πρόσθετος φόρος για όσους δεν έχουν αποδείξεις

Με πρόσθετη φορολογία κινδυνεύουν χιλιάδες φορολογούµενοι που θα εµφανίσουν το 2012 λιγότερες δαπάνες, αγορές και καταθέσεις από τα ετήσια πραγµατικά εισοδήµατά τους και τα δάνεια που πιθανόν να λάβουν. Το υπουργείο Οικονοµικών έχει αποφασίσει να εφαρµόσει το ηλεκτρονικό «πόθεν έσχες» µε τη συµπλήρωση ενός ειδικού εντύπου µε τον κωδικό Ε10.

Σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες του «Βήµατος της Κυριακής», το νέο έντυπο θα περιλαµβάνει τις εξής βασικές κατηγορίες οικονοµικών στοιχείων του φορολογουµένου και της συζύγου στην περίπτωση των εγγάµων: από τη µία µεριά τα έσοδα και τα δάνεια που εµφανίζονται και από την άλλη οι δαπάνες, οι αγορές και οι καταθέσεις.

Στην περίπτωση που η διαφορά των συνολικών εσόδων µε το σύνολο των δαπανών και των καταθέσεων είναι µεγαλύτερη του 10% του συνόλου των εσόδων τότε θα επιβαρυνθεί ο

Ο καιρός στις 14.11.2011


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Νότιο και Νοτιοανατολικό Αιγαίο με χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης, τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και στις Σποράδες με χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα, παγετό το πρωί στη Βόρεια χώρα, και πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, περιμένουμε τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011. Στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα αναμένονται λίγες μόνο νεφώσεις, με εξαίρεση την Ανατολική Θράκη όπου οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες δίνοντας πρόσκαιρα χιονόνερο, με χιόνι στα ορεινά και ημιορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 11 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 5 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 11 βαθμούς, στο Βόρειο Αιγαίο από 5 έως 10 και στις