www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

17η Νοεμβρίου: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με 7.000 αστυνομικούς


Περίπου επτά χιλιάδες αστυνομικοί αναμένεται να λάβουν μέρος στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν στην Αθήνα για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Τα μέτρα θα αρχίσουν σταδιακά να εφαρμόζονται από την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου και θα κορυφωθούν την Πέμπτη που θα γίνει η καθιερωμένη πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν πως στόχος είναι οι πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στην πορεία και στις εκδηλώσεις ωστόσο επεσήμαναν πως θα πρέπει να εισακουστεί η πρόσφατη έκκληση του υπουργού κ. Χρήστου Παπουτσή ο οποίος τόνισε ότι «όσοι αναλαμβάνουν τη διοργάνωση των εκδηλώσεων και της κινητοποίησης των φοιτητών και του λαού θα πρέπει να αναλάβουν και ξεκάθαρες, αποφασιστικές πρωτοβουλίες για την περιφρούρηση τους».

Πληροφορίες ανέφεραν πως ο κ. Παπουτσής ενημέρωσε για τα μέτρα που θα ληφθούν για την επέτειο του Πολυτεχνείου τον νέο Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο κατά την συνάντηση που
είχαν το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Καθημερινές είναι οι συσκέψεις ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που βάζουν τις τελευταίες «πινελιές» στο σχεδιασμό των μέτρων – που θα στηριχθεί ως επί το πλείστον στον περσινό, σύμφωνα με πληροφορίες - ανάλογα και με τις πληροφορίες που συγκεντρώνονται.

Αξιωματικοί της Αστυνομίας δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο επεισοδίων και όπως έλεγαν «θα ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα ώστε η πορεία να γίνει απρόσκοπτα και να προστατευτούν περιουσίες».

Οι εντολές που έχουν δοθεί στους αστυνομικούς είναι ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση ενώ θα εφαρμοστεί για μια ακόμη χρονιά η «πολιτική» των προληπτικών προσαγωγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ιδιαίτερα έντονη θα είναι η παρουσία αστυνομικών εκτός από την πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου θα καταλήξει η πορεία, και σε κτίρια που μπορεί να αποτελέσουν ενδεχομένως στόχους όπως τα κτίρια των υπουργείων στο κέντρο της Αθήνας, η Βουλή και πρεσβείες ενώ έντονα θα είναι τα μέτρα και σε πανεπιστήμια.

Ήδη σε κάποια κτίρια στη περιοχή του Συντάγματος έχουν ξεκινήσει εργασίες για την τοποθέτηση μεταλλικών κατασκευών για την προφύλαξη των προσόψεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: