www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Πληθαίνουν οι βουλευτές που ζητούν ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ


Θέμα ανασυγκρότησης του κόμματος, εγείρουν με παρεμβάσεις τους στελέχη του ΠΑΣΟΚ με φόντο την παραίτηση της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και τα χαμηλά ποσοστά του κόμματος στις δημοσκοπήσεις.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι «ή το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει συθέμελα και θα ανασυγκροτηθεί ή θα τελειώσει και αυτό μαζί με τη μεταπολίτευση». Σημείωσε επίσης ότι το πραγματικό δίλημμα για το ΠΑΣΟΚ είναι «ή θα τα αλλάξουμε όλα πραγματικά αυτή τη φορά ή θα τελειώσουμε».

«Δεν αφορά μόνο πρόσωπα, δεν αφορά μόνο δομές, αφορά λειτουργία, αφορά πολιτικές και άξονες πάνω στους οποίους εφαρμόζονται πολιτικές και μέσα στον κομματικό χώρο ριζική αλλαγή. Ή λοιπόν το ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτή την πολύ μεγάλη πρόκληση ή δυστυχώς δεν
θα είναι πολλές οι μέρες του», πρόσθεσε.

Πρωτοβουλία Παπανδρέου για να ανοίξει διάλογος στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να διαπιστωθούν τα προβλήματα που υπάρχουν, δήλωσε ότι αναμένει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Πρωτόπαπας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash. Ο κ. Πρωτόπαπας υπογράμμισε την ανάγκη να ξανασυνδεθεί το ΠΑΣΟΚ με τμήματα της κοινωνίας με τα οποία συγκρούστηκε.

«Ο διάλογος θα ανοίξει ούτως ή άλλως και νομίζω ότι το σωστό είναι να ανοίξει με πρωτοβουλία του ίδιου του προέδρου, μετά και τη γενναία απόφαση που πήρε ο ίδιος ο πρόεδρος και που νομίζω αυτό δημιουργεί και μια ανάγκη μιας ηθικής στάσης θα ήθελα να ξεκινήσει ο ίδιος αυτή την κουβέντα και στο εσωτερικό μας», παρατήρησε.

Την ανάληψη πρωτοβουλίας από τον πρώην Πρωθυπουργό δήλωσε ότι περιμένει και η Σούλα Μερεντίτη. Όπως είπε η βουλευτής, κάνοντας έναν απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας του και στάσης του, ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να αποφασίσει και ποια πορεία θα ακολουθήσει και ποια στάση. «Πρώτα και κύρια είναι ευθύνη του ιδίου και μετά να μιλάμε οι άλλοι. Πρώτα πρέπει να μιλήσει ο ίδιος», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Κώστας Καρτάλης επισήμανε ότι αυτό που προέχει είναι το κόμμα να συζητήσει για τη νέα του ιδεολογική πορεία, «να προσαρμοστεί ή να τη συνταιριάξει με τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που δημιουργούνται και στη συνέχεια να συζητήσει και για τα όργανα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: