www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ο καιρός στις 14.11.2011


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Νότιο και Νοτιοανατολικό Αιγαίο με χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης, τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και στις Σποράδες με χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα, παγετό το πρωί στη Βόρεια χώρα, και πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, περιμένουμε τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011. Στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα αναμένονται λίγες μόνο νεφώσεις, με εξαίρεση την Ανατολική Θράκη όπου οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες δίνοντας πρόσκαιρα χιονόνερο, με χιόνι στα ορεινά και ημιορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 11 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 5 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 11 βαθμούς, στο Βόρειο Αιγαίο από 5 έως 10 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους κυρίως στα βόρεια και ανατολικά και παροδικές χιονοπτώσεις στην Παρνηθα και στα δυτικά ορεινά, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 11 βαθμούς στην πόλη και στους 7 με 8 βαθμούς στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στο Σαρωνικό σχεδόν θυελλώδεις μέχρι θυελλώδεις και στο Νότιο Ευβοϊκό θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις.

Πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και πολύ κρύο νωρίς το πρωί, περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 10 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: