www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Δηλώσεις Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου

Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ.

ΠΕΡΙΠΟΥ 9% ΤΟΥ ΑΕΠ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2011

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΗΣ ΔΟΣΗΣ, ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15/12

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ - ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΝΑ
ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΟΤΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΟΝΟ ΕΦΟΣΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 26ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΓΙ' ΑΥΤΟ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΡΙΣΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΑ

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

ΖΗΤΩ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ


Παρά τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί, η Ελλάδα είναι σε ένα ιδιαίτερο κρίσιμο σταυροδρόμι, δήλωσε ο μεταβατικός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως η νέα κυβέρνηση συνεργασίας και ο ίδιος προσωπικα αναλαμβάνουν την ευθύνη γιατί διακυβευεται η συμμετοχή της χώρας στο ευρώ.

Εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία ότι η περίοδος κατά την οποία η νέα κυβέρνηση θα έχει την ευθύνη της διαχείρισης δεν θα αποτελέσει παρένθεση, αλλά «γέφυρα που θα βοηθήσει τη μετάβαση της χώρας σε συνθήκες δημοσιονομικής ισορροπίας».

Υπογράμμισε επίσης ότι οι δύο εναλλακτικές κατευθύνσεις της πορείας της χώρας, μέσα ή έξω από το ευρώ, έχουν προσδιοριστεί με σαφήνεια από τους εταίρους μας, προσθέτοντας ότι οι αποφάσεις του Οκτωβρίου και οι δεσμεύσεις που οδήγησαν στις αποφάσεις αυτές προσδιορίζουν τις ενέργειες που θα διασφαλίσουν τη χρηματοδότη της Ελλάδας τα επόμενα έτη.

«Κύριο έργο της κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέονται με αυτές τις αποφάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί την Τρίτη και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη το μεσημέρι με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, βάσει της εισήγησης του Προέδρου της Βουλής. Ωστόσο, το θέμα έμεινε ανοιχτό προς διευκρίνιση για αύριο Τρίτη, καθώς ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης ζήτησε η ονομαστική ψηφοφορία να διεξαχθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: