www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Αύξηση της φοροαπαλλαγής για ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων


Αύξηση της φοροαπαλλαγής για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, αλλαγές σχετικά με τη στελέχωση του φοροελεγκτικού μηχανισμού καθώς και διευκρινίσεις για την εταιρεία «Ελληνικό ΑΕ», η οποία θα αναλάβει την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου, επέρχονται, μεταξύ άλλων, με μια σειρά διορθώσεις και προσθήκες στο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκαν στη Βουλή.

Σχετικά με τις δαπάνες ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων προβλέπεται ότι για τις εργασίες αυτές θα εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα το 20% δαπάνης για ποσά μέχρι 3.000 ευρώ, και το 10% για ποσά από 3.0001-6.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η συνολική έκπτωση δαπάνης μπορεί να φθάσει τα 900 ευρώ από 600 ευρώ που προβλέπεται σήμερα.

Μεταξύ άλλων, με τις τροποποιήσεις που κατατέθηκαν προβλέπονται τα ακόλουθα:
- Καταργείται το επίδομα επίτευξης στόχων που προβλέπονταν στο αρχικό κείμενο του νομοσχεδίου για τους εργαζόμενους στο φοροελεγκτικό μηχανισμό.

- Η απαλλαγή από τα τεκμήρια για όσους έχουν κατοικία στην αλλοδαπή, ισχύει από την 1η-1-2011.
- Το 5% του συνολικού αριθμού των υπαλλήλων στο νέο σώμα Ελεγκτών Βεβαίωσης και

Προφυλακιστέοι πέντε εκ των έξι για τους «Πυρήνες»


Ελεύθερος, με την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκε ο Κώστας Παπαδόπουλος, που συνελήφθη στον Χολαργό κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά τις τυπικές απολογίες τους, οι πέντε συγκατηγορούμενοί του, που συνελήφθησαν στη Νέα Ιωνία Βόλου.

Με απόφαση του ανακριτή και του εισαγγελέα στον Κώστα Παπαδόπουλο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης τρεις φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ για να αφεθεί ελεύθερος.

Ο Κώστας Παπαδόπουλος ήταν ο μοναδικός εκ των έξι που απολογήθηκε αρνούμενος κάθε σχέση

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ μεταξύ Κεφαλονιάς και Λευκάδας


Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 18.07 με επίκεντρο τον θαλλάσσιο χώρο μεταξύ Κεφαλονιάς και Λευκάδας.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 280

Συνεχείς παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο


Τρεις σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών αποτελούμενοι από 16 αεροσκάφη - τα τέσσερα οπλισμένα - προκάλεσαν σήμερα στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο τρεις παραβάσεις και έξι παραβιάσεις.

Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες,

Προκηρύξεις των «Πυρήνων» σε υπολογιστή της γιάφκας του Βόλου


Προκηρύξεις που υπογράφονται με την ένδειξη «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» και με τις οποίες αναλαμβάνεται η ευθύνη για την αποστολή 14 δεμάτων-βομβών, αλλά και εμπρηστικού πακέτου στον υπουργό Χ. Καστανίδη έφεραν στο φως οι εργαστηριακές έρευνες των αρχών σε υπολογιστή που βρέθηκε στη γιάφκα της οδού Ελλησπόντου, στη Νέα Ιωνία Βόλου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, βρέθηκαν:

-Αρχεία κειμένων τα οποία αποτελούν προσχέδια αλλά και τελική μορφή εγγράφου, το οποίο είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα του διαδικτύου και αφορά, μεταξύ άλλων, την ανάληψη της ευθύνης για την αποστολή 14 δεμάτων-βομβών σε πρεσβείες, οργανισμούς και πολιτικά πρόσωπα διαφόρων χωρών.
- Αρχεία κειμένου που αποτελούν την τελική μορφή εγγράφου, το οποίο είχε επίσης αναρτηθεί σε ιστοσελίδα του διαδικτύου και αφορά την ανάληψη της ευθύνης για την αποστολή εμπρηστικού

Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία


Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία το τρίτο 10ημερο του Μαρτίου, ζητώντας να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ, προσλήψεις προσωπικού, νέο ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) στις 23 Μαρτίου θα προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη των

Διευκρινίσεις Γ. Μανιάτη για τις αιτήσεις εγκατάστασης φωτοβολταϊκών


Μέχρι να καλυφθεί η εκτιμώμενη μέγιστη δυνατότητα απορρόφησης θα εξετάζονται τα αιτήματα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών ανά νομό, ακόμη και αν τα δίκτυα χαρακτηριστούν κορεσμένα από τη ΡΑΕ.

Αυτό αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, σε απάντηση ερωτήσεων της βουλευτού της ΝΔ Θεοδώρας Αυγερινοπούλου για τη διακοπή κατάθεσης νέων αιτήσεων εγκατάστασης φωτοβολταϊκών ανά νομό της χώρας.


Όπως ειδικότερα αναφέρει ο υφυπουργός «ανεξάρτητα αν τα δίκτυα χαρακτηριστούν κορεσμένα ή μη από τη ΡΑΕ, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, δεν σημαίνει ότι τα αιτήματα που έχουν ήδη υποβληθεί δεν θα εξεταστούν μέχρις ότου οι δεσμευτικές προσφορές σύνδεσης υπερκαλύψουν την εκτιμώμενη μέγιστη δυνατότητα απορρόφησης».

«Ούτε, όμως, σημαίνει πως υπάρχει στον παρόντα χρόνο πρόθεση αύξησης της ισχύος των 2.200MW από φωτοβολταϊκούς σταθμούς που είναι το όριο για το 2020, ώστε να ικανοποιηθεί η ζήτηση, αφού

Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες για μεταπτυχιακά εκπαιδευτικών


Στον εισαγγελέα στέλνει το υπουργείο Παιδείας τις καταγγελίες για παράνομη απόκτηση από εκπαιδευτικούς μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών από το εξωτερικό έναντι αμοιβής, σε περίπτωση που αυτές τεκμηριωθούν κατά τη διενέργεια της σχετικής ΕΔΕ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η απόκτηση παράνομων μεταπτυχιακών τίτλων έναντι αμοιβής εγείρει μείζονα θέματα ηθικής και νομιμότητας στο χώρο της Παιδείας, αλλά και ζητήματα που σχετίζονται με τις αμοιβές των εκπαιδευτικών, με τη δυνατότητα και τον τρόπο εξέλιξης τους σε θέσεις διοικητικής και παιδαγωγικής ευθύνης.

Για το λόγο αυτό η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προχώρησε άμεσα στις παρακάτω ενέργειες:
1. Δόθηκε εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) στο Νομό Χαλκιδικής, όπου υπήρξαν οι συγκεκριμένες καταγγελίες. Εφόσον προκύψουν στοιχεία, που τεκμηριώνουν τις

Συνάντηση δημάρχων Πειραιά, Κερατσινίου - Δραπετσώνας και Περάματος


Mε τους δημάρχους Κερατσινίου - Δραπετσώνας και Περάματος, Λουκά Τζαννή και Παντελή Ζουμπούλη συναντήθηκε ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος. Μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία των τριών δήμων για την ανάπτυξη της λιμενικής ζώνης και της ευρύτερης περιοχής.

Παράλληλα, ο κ. Μιχαλολιάκος ανέπτυξε την πρόταση του δήμου Πειραιά για τη βελτίωση της κυκλοφοριακής σύνδεσης του λιμανιού με τους όμορους Δήμους, τη δημιουργία πολιτιστικών και περιβαλλοντικών ζωνών και την ενεργή συμμετοχή στη διαμόρφωση του αναπτυξιακού προγράμματος του ΟΛΠ



«Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν και οι τρεις Δήμοι, καθώς και οι πολίτες που ζουν σ' αυτούς, να δουν έργα πνοής που θα υλοποιηθούν χωρίς να

Αποσύρονται από την αγορά νουντλς λόγω παράνομης εισαγωγής


Αποσύρονται από την αγορά νουντλς, προέλευσης Κίνας, που είχαν εισαχθεί παράνομα στη χώρα.

Πρόκειται για σούπα μακαρόνια με γεύση μοσχάρι, σε συσκευασίες των 110 g, με την εμπορική ονομασία «Instant soup noodles with beef». Το συγκεκριμένο προϊόν εισήχθη από την Ιταλία και διακινήθηκε στην Ελλάδα, μέσω των επιχειρήσεων «LIUYANG - EΛENH ΛATTA & ΣIA OΕ» (Κεραμεικού 37, Αθήνα)

«Πυρήνες»: Αρνήθηκαν να απολογηθούν οι πέντε εκ των έξι


Αρνήθηκαν να απολογηθούν -για την υπόθεση του Βόλου- οι πέντε από τους έξι συλληφθέντες για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», δηλώνοντας ότι δεν αναγνωρίζουν την διαδικασία.

Στην απολογία του ο έκτος, Κώστας Παπαδόπουλος, που συνελήφθη στο Χολαργό, υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με τρομοκρατική οργάνωση, πως ανήκει στον αναρχικό χώρο και κάνει λόγο για ποινικοποίηση της κοινωνικής του ζωής.

Σύμφωνα με τα κατηγορητήρια που έχουν συνταχθεί σε βάρος τους, οι κατηγορούμενοι, πλην του Κ. Παπαδόπουλου, φέρονται να κατείχαν από κοινού τα όπλα που εντοπίστηκαν κατά τις επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τον περασμένο Δεκέμβριο σε Πειραιά και Νέα Σμύρνη.

Όπως προκύπτει, σε κομπιούτερ που είχε εντοπιστεί στις αστυνομικές επιχειρήσεις του περασμένου Δεκεμβρίου, υπήρχε σκαναρισμένη πλαστή ταυτότητα την οποία φέρεται να χρησιμοποίησε ο

Οργανωτικές αλλαγές στη Vodafone Ελλάδας


Από τις 2 Μαΐου 2011, ο κ. Νίκος Σοφοκλέους, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, θα παραμείνει επικεφαλής της εταιρείας ασκώντας τα καθήκοντα του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Vodafone Ελλάδας θα αναλάβει ο κ. Γλαύκος Περσιάνης, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για τη συνολική

Toyota: Κλειστά ως τις 22/3 τα εργοστάσια συναρμολόγησης στην Ιαπωνία


Ως τις 22 Μαρτίου θα κρατήσει κλειστά και τα 12 εργοστάσια συναρμολόγησης στην Ιαπωνία η Toyota
Το κλείσιμο των εργοστασίων από τη Δευτέρα έχει ήδη οδηγήσει σε μια απώλεια παραγωγής της τάξης των 40.000 οχημάτων.

Νωρίτερα, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία είχε ανακοινώσει ότι θα αρχίσει από αύριο την παραγωγή ανταλλακτικών σε επτά εργοστάσιά της, κοντά στη

Πανελλαδική αποχή δικηγόρων από 17 έως 22/3


Σε πανελλαδική αποχή προχωρούν οι δικηγόροι από αύριο Πέμπτη 17 Μαρτίου έως και την Τρίτη 22 Μαρτίου, έπειτα από απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που συνήλθε σήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Οι δικηγόροι όλης της χώρας απέχουν των καθηκόντων τους σε ένδειξη

Δεν ανακαλείται η χρήση ταμειακών μηχανών στις λαϊκές αγορές


Δεν πρόκειται να ανακληθεί το μέτρο της τήρησης Βιβλίων Β΄ Κατηγορίας και της έκδοσης αποδείξεων λιανικής πώλησης με τη χρήση φορολογικών ταμειακών μηχανών για τους παραγωγούς-πωλητές αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές, ξεκαθαρίζει ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον κ. Κουσελά, τα συγκεκριμένα μέτρα θεσπίστηκαν προκειμένου να είναι εφικτή η εξαγωγή λογιστικού αποτελέσματος αλλά και για λόγους ισονομίας και αποφυγής αθέμιτου ανταγωνισμού, ενόψει και της εφαρμογής του μέτρου θέσπισης αφορολόγητου ορίου με αποδείξεις στη Φορολογία Εισοδήματος.

Με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών παραχωρήθηκε στους εν λόγω υπόχρεους σειρά διευκολύνσεων όπως η δυνατότητα ενημέρωσης βιβλίων μέχρι την 15/1/2011, η απόκτηση φορολογικών ταμειακών μηχανών μέχρι την 31/12/2010, χωρίς την επιβολή κυρώσεων για το

Εμμένει στην κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου η Τουρκία


Αποφασισμένη να κατασκευάσει από κοινού με τη Ρωσία το πρώτο της πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακουγιου εμφανίζεται η Τουρκία, παρά το ατύχημα που σημειώθηκε στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία.

«Μένουν μήνες, ίσως εβδομάδες για να αρχίσουμε μαζί με τη Ρωσία το πρόγραμμά μας για τον πυρηνικό σταθμό στο Ακουγιου», δήλωσε αργά χθες ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στη Μόσχα.

«Όλα είναι έτοιμα. Θα ξεκινήσουμε ένα πυρηνικό πρόγραμμα το οποίο επενδύεται με 20 δισεκατομμύρια δολάρια», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, πριν αναχωρήσει από την Αγκυρα για τη Ρωσία, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι η κυβέρνησή του δεν θα υπαναχωρήσει στα προγράμματά της για

Συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ την Τρίτη στην Κλαυθμώνος


Σε συλλαλητήριο την Τρίτη 22 Μαρτίου -ημέρα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης- στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος, καλεί η

Έκκληση ΠΟΥ ενάντια στη διασπορά φημών για την πυρηνική κρίση


Δεν υπάρχουν ενδείξεις για σημαντική διασπορά ραδιενέργειας από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ΠΟΥ στην Κίνα.

«Ο ΠΟΥ θα ήθελε να διαβεβαιώσει τις κυβερνήσεις και το κοινό ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις αυτήν τη στιγμή για οποιαδήποτε σημαντική διασπορά (ραδιενέργειας) από τον πυρηνικό σταθμό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μάικλ Ο'Λίρι, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην Κίνα.

«Κυκλοφορούν φήμες μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και άλλων μέσων για απειλητικό νέφος ραδιενέργειας που διασπείρεται επάνω από την Ασία και πέραν αυτής από τον πυρηνικό σταθμό στην Ιαπωνία», προσθέτει.

«Καλούμε τις κυβερνήσεις και το κοινό να λάβουν μέτρα για να σταματήσουν αυτές οι φήμες, που

Το 2015 θα είναι έτοιμο το πρώτο... διαστημικό πρατήριο καυσίμων


Σε αυτό το πρατήριο, τα καύσιμα θα... εκτοξευτούν στην κυριολεξία, ενώ κατά πάσα πιθανότητα, ποτέ δεν πρόκειται να σχηματιστεί ουρά.

Δύο όμιλοι που δραστηριοποιούνται στο χώρο της δορυφορικής τεχνολογίας ανακοίνωσαν ότι σε τριάμισι με τέσσερα χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του πρώτου πρατηρίου καυσίμων σε απόσταση... 36.000 χιλιομέτρων πάνω από το κεφάλι μας. Φυσικά δεν θα απευθύνεται στους οδηγούς αυτοκινήτων, αλλά θα ανεφοδιάζει δορυφόρους.

Στην ουσία θα πρόκειται για ένα πρατήριο-δορυφόρο, το οποίο θα κατασκευάσει η καναδική MacDonald, Dettwiler and Associates Ltd, ενώ ο όμιλος Intelsat με έδρα το Λουξεμβούργο και τη Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει σταδιακά 280 εκατομμύρια δολάρια για να ανεφοδιάζει

48ωρη αποχή των δικηγόρων Πειραιά


Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι Πειραιά σήμερα, 16 Μαρτίου, και την Πέμπτη, 17 Μαρτίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επικείμενη κατάργηση της παρακράτησης φόρου εισοδήματος 15% επί των ποσών αναφοράς από τους Δικηγορικούς Συλλόγους και απόδοσης αυτού. Τις ημέρες της αποχής δεν θα χορηγηθούν άδειες για παράσταση δικηγόρου σε οποιαδήποτε διαδικαστική πράξη περιλαμβανομένης και της παραστάσεως για αναβολή.

Από τον γενικό αυτόν κανόνα εξαιρούνται αποκλειστικά και

Toyota: Επαναλειτουργία εργοστασίων στην Ιαπωνία


Την παραγωγή ορισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων για εγχώρια χρήση ξεκινά και πάλι από την Πέμπτη η Toyota Motors, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της.

Εκπρόσωπος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανακοίνωσε ότι τα εργοστάσια θα αρχίσουν να κατασκευάζουν ανταλλακτικά, τα οποία προορίζονται για κέντρα επισκευής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της εταιρείας.

Ωστόσο, δεν έχει ακόμα

Χ. Παπουτσής: Ισχυρό χτύπημα στην εγχώρια τρομοκρατία


Για ισχυρό χτύπημα στην εγχώρια τρομοκρατία έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσής αναφερόμενος στις πρόσφατες συλλήψεις νεαρών από την Αντιτρομοκρατική στο πλαίσιο επιχείρησης για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Σε παρέμβασή του στη Βουλή, ο κ. Παπουτσής συνεχάρη την Αντιτρομοκρατική για την επιτυχία της, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είναι η κυβέρνηση που δρα, δεν είναι υπουργός που επιχειρεί. Επιχειρεί η Αστυνομία και οι δυνάμεις της Αντιτρομοκρατικής και σε αυτούς αξίζουν συγχαρητήρια».
«Από μένα όμως, δεν θα ακούσετε τη φράση "εξάρθρωση της τρομοκρατίας" ή "εξάρθρωση της τάδε τρομοκρατικής οργάνωσης"», παρατήρησε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα αίτια που γεννούν την τρομοκρατία.

Με αφορμή τις συλλήψεις των έξι νεαρών, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάλεσε από το βήμα της Βουλής τους νέους που -όπως είπε- «ερωτοτροπούν με τη βία και εκστασιάζονται με την ιδέα της κατατρομοκράτησης της κοινωνίας», να αφοπλιστούν, να αφήσουν τα όπλα και τη βία. «Όσους έχουν

24ωρη απεργία στα μέσα μεταφοράς αύριο


Μόνο τα λεωφορεία και ο Προαστιακός θα κυκλοφορούν κανονικά αύριο, καθώς οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Η κινητοποίηση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο, οι εργαζόμενοι την ανέστειλαν λόγω της κακοκαιρίας.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν, λοιπόν, από την έναρξη μέχρι και τη λήξη της βάρδιας το τραμ, το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τα τρόλεϊ.

24ωρη και στα μέσα ενημέρωσης


Σε 24ωρη απεργία προχωρούν από τις 6 το πρωί της Πέμπτης μέχρι τις 6 το πρωί της Παρασκευής οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας ύστερα από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων

Ο καιρός στις 16.03.2011


Ζεστό και υγρό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές ώρες και τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά που από το απόγευμα θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, περιμένουμε την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά και κατά τη διάρκεια της νύχτας κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 9 έως 16 στην Ήπειρο, από 9 έως 22 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 19 στις νησιωικές περιοχές του Αιγαίου, ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 23 - 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοανατολικοί, στο Αιγαίο μέτριοι μέχρι ισχυρόι και τοπικά στα νότια σχεδόν θυελλώδεις, στο Ιόνιο ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και στα ανοικτά κατά περιόδους θυελλώδεις.

Αυξημένες νεφώσεις μετά το μεσημέρι, με πιθανότητα βροχής αργά το βράδυ κυρίως στα δυτικά και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η