www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Χ. Παπουτσής: Ισχυρό χτύπημα στην εγχώρια τρομοκρατία


Για ισχυρό χτύπημα στην εγχώρια τρομοκρατία έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσής αναφερόμενος στις πρόσφατες συλλήψεις νεαρών από την Αντιτρομοκρατική στο πλαίσιο επιχείρησης για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Σε παρέμβασή του στη Βουλή, ο κ. Παπουτσής συνεχάρη την Αντιτρομοκρατική για την επιτυχία της, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είναι η κυβέρνηση που δρα, δεν είναι υπουργός που επιχειρεί. Επιχειρεί η Αστυνομία και οι δυνάμεις της Αντιτρομοκρατικής και σε αυτούς αξίζουν συγχαρητήρια».
«Από μένα όμως, δεν θα ακούσετε τη φράση "εξάρθρωση της τρομοκρατίας" ή "εξάρθρωση της τάδε τρομοκρατικής οργάνωσης"», παρατήρησε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα αίτια που γεννούν την τρομοκρατία.

Με αφορμή τις συλλήψεις των έξι νεαρών, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάλεσε από το βήμα της Βουλής τους νέους που -όπως είπε- «ερωτοτροπούν με τη βία και εκστασιάζονται με την ιδέα της κατατρομοκράτησης της κοινωνίας», να αφοπλιστούν, να αφήσουν τα όπλα και τη βία. «Όσους έχουν
στην κατοχή τους όπλα προετοιμαζόμενοι για την "επανάσταση", θέλω να τους καλέσω ευθέως να αφήσουν τα όπλα και τα εκρηκτικά. Να βασιστούν στη δύναμη των ιδεών και στις αξίες του δημοκρατικού πολιτεύματος. Να γνωρίσουν την αξία του οργανωμένου πολιτικού αγώνα, που μπορεί να εκφράσει κοινωνικές δυνάμεις και να δώσει ώθηση στην κοινωνία. Τους καλώ να εγκαταλείψουν τον ένοπλο αγώνα που νομοτελειακά τους οδηγεί σε επικίνδυνα αδιέξοδα, τους οδηγεί στη διασύνδεση και στην εξάρτηση από το οργανωμένο έγκλημα και τελικά στην απομόνωση και την καταδίκη της κοινωνίας», κατέληξε στην παρέμβασή του ο κ. Παπουτσής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: