www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Facebook: Στο στόχαστρο για την πολιτική προσωπικών δεδομένων

Σύσκεψη με τους εργαζομένους είχε προγραμματίσει για χθες το διοικητικό επιτελείο του Facebook με θέμα τις πρακτικές προσωπικών δεδομένων που εφαρμόζει ο μεγαλύτερος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης που απαριθμεί 400 εκατ. χρήστες.


Το Facebook είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να προβεί σε ανακοινώσεις για τις τροποποιήσεις που ενδεχομένως αποφασιστούν στη διάρκεια της συνάντησης όσον αφορά στην πολιτική προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα πηγή του Reuters προσκείμενη στην εταιρεία.

Η πρωτοβουλία αυτή ελήφθη λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση μιας σειράς νέων δυνατοτήτων που

Η λύση κρύβεται στα βλαστοκύτταρα

Ομάδα ερευνητών μετέτρεψαν βλαστοκύτταρα από ποντίκια σε κύτταρα τριχιδίων που βρίσκονται βαθιά μέσα στα αυτιά και καταστρέφονται σε περιπτώσεις απώλειας της ακοής


Μια ομάδα επιστημόνων στις ΗΠΑ κατάφερε να μετατρέψει βλαστοκύτταρα πειραματόζωων ποντικιών σε κύτταρα τριχιδίων που βρίσκονται βαθιά μέσα στα αυτιά και καταστρέφονται στις περιπτώσεις απώλειας ακοής.


Με το πείραμα η επιστημονική ομάδα ελπίζει να έχει εφαρμογή και στους ανθρώπους, πράγμα που

Έτοιμος μέχρι το τέλος του 2010 ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας

Μέχρι το τέλος του 2010 θα είναι έτοιμος προς κατάθεση ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας, όπως ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης.


Από το βήμα του 56ου Τακτικού Καταστατικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΣΥΕ), ο κ. Καστανίδης ανέφερε ότι τη σύνταξη του νέου Σωφρονιστικού Κώδικα έχει αναλάβει ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή υπό τον καθηγητή Εγκληματολογίας, Γιάννη Πανούση.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, «η νομοπαρασκευαστική επιτροπή έχει αναλάβει την εντολή να ετοιμάσει μέχρι το τέλος του έτους

Συλλαλητήριο κατά της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα

Συλλαλητήριο κατά της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα πραγματοποίησε το απόγευμα η Εθνική Αρμενική Επιτροπή (ΕΑΠ) και 15 ακόμη οργανώσεις, μεταξύ των οποίων οι ΑΡΔΗΝ - ΡΗΞΗ, ΑΣΚΕ -ΔΗΚΚΙ, Ένωση Διαφύλαξης Ευρωπαϊκής Ταυτότητας, Δημοκρατία- Πατρίδα, ΣΕΚ - ΣΕΥΑΕΔ, Χριστιανική Δημοκρατία καθώς και Οργανώσεις Κούρδων, Ποντίων, Κυπρίων και Οικολόγων.


Κοινό αίτημα των συγκεντρωθέντων προς την κυβέρνηση της Τουρκίας ήταν «να αναγνωρίσει και να καταδικάσει τη γενοκτονία 1.500.000 αθώων Αρμενίων το 1915 και να αναλάβει τις ευθύνες της και να επιστρέψει τα παράνομα κατεχόμενα ιστορικά αρμενικά εδάφη στο νόμιμο δικαιούχο τον αρμενικό λαό».

Η προγραμματισμένη πορεία προς την Τουρκική Πρεσβεία ματαιώθηκε καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, δεν επέτρεψαν τη μετακίνηση των διαδηλωτών από την πλατεία Κλαυθμώνος.
naftemporiki

Γ. Παπανδρέου: Θαρραλέο βήμα Ελλάδας - Τουρκίας

Την αισιοδοξία του ότι το καινοτόμο και θαρραλέο βήμα, όπως το χαρακτήρισε, το οποίο επιχειρούν σήμερα οι δύο χώρες θα αποδώσει και θα εκπληρώσει το όραμα των δύο λαών να ζούν ειρηνικά εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι δεν πρόκειται για μια συνήθη επίσκεψη.


Σε ό,τι αφορά το χαρακτηρισμό «ιστορική», ο οποίος της αποδόθηκε, σημείωσε ότι αυτό εν τέλει θα το κρίνει η ίδια η ιστορία, διαβεβαιώνοντας, ωστόσο, ότι από τη συνάντηση που είχε διαπίστωσε πως υπάρχει η βούληση πράγματι αυτή η συνάντηση να μείνει ιστορική.

«Ο αριθμός και το βάθος των συμφωνιών που υπογράψαμε είναι ένδειξη της ιστορικότητας της

Προσωρινή διαταγή για δέσμευση της περιουσίας του Π. Ψωμιάδη

Δεσμεύεται η ακίνητη και κινητή περιουσία του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου «Ασπίς Παύλου Ψωμιάδη, σύμφωνα με προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.


Η απόφαση ισχύει έως τη συζήτηση της σχετικής κύριας προσφυγής που κατέθεσαν 157 επενδυτές της Aspis Capital.

Θα γινόμαστε αιωνόβιοι με ένα... χάπι

Το «θαυματουργό» φάρμακο θα είναι έτοιμο το 2012 και θα λαμβάνεται από την ηλικία των 40 ετών

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Ελπίδες για μια υγιή ζωή και «καλά γεράματα» μετά τα 100 χρόνια υπόσχεται νέο «σούπερ χάπι» που αναμένεται να είναι έτοιμο για κλινικές δοκιμές σε δύο χρόνια, το 2012. Το φάρμακο θα μιμείται τα γενετικά οφέλη τριών γονιδίων που μέσω ερευνών ανακαλύφθηκε ότι οδηγούν στη μακροζωία. Σύμφωνα με τους ειδικούς του Ινστιτούτου Ερευνας της Γήρανσης του Κολεγίου Ιατρικής Αλμπερτ Αϊνστάιν, το χάπι θα λαμβάνεται προληπτικά από την ηλικία των 40 ή των 50 ετών και θα απευθύνεται σε ήδη υγιή άτομα. Το «θαυματουργό» χάπι αναμένεται να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο

Ρέγκα-γίγαντας βρέθηκε στη Σουηδία

Σύμφωνα με ειδικό βιολόγο μια τεράστια ρέγκα μήκους 3 μέτρων και 65 εκατοστών, βρέθηκε στα νερά της Σουηδίας για πρώτη φορά μετά από 130 χρόνια.

Το ψάρι, που ανήκει στο είδος Giant Oarfish, ή αλλιώς, "Βασιλιάς της Ρέγκας" και βρέθηκε νεκρό να επιπλέει κοντά στην ακτή, ανασύρθηκε από έναν κάτοικο το περασμένο

Έρχονται βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Μεταβολή του καιρού το Σαββατοκύριακο με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενισχυμένους νότιους ανέμους στα πελάγη και πτώση της θερμοκρασίας.


Ειδικότερα σε ότι αφορά την αυριανή ημέρα , τα φαινόμενα στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τη Δυτική Στερεά, τη Μακεδονία και τη Βόρεια Θεσσαλία θα είναι έντονα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα και την Ήπειρο, 17 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 19 έως 26 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 33 βαθμούς

Νέες αλλαγές στον Καλλικράτη - Δείτε τους δήμους όπως διαμορφώνονται

Τη δημιουργία 325 δήμων σε όλη τη χώρα προβλέπει τελικά ο «Καλλικράτης» που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή με αλλαγές.Με δεδομένες τις ημερομηνίες ο Καλλικράτης θα έχει γίνει νόμος του κράτους μέχρι το τέλος του μήνα.

Οι τελικές αλλαγές στο σχέδιο νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση προήλθαν από τις παρατηρήσεις της Επιτροπής Αξιολόγησης της ΚΕΔΚΕ. Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε συνοδεύτηκε από την έκθεση του Λογιστηρίου του Κράτους και Αιτιολογική Έκθεση.

Οι δήμοι από 1.034 που ήταν μέχρι σήμερα συρρικνώνονται σε 325, καταργούνται οι Νομαρχίες και στη θέση τους έρχονται οι 13 Αιρετές Περιφέρειες. Η εξοικονόμηση των κρατικών δαπανών από το εγχείρημα ανέρχεται στα 1.170 δισ. ευρώ ετησίως. Τα έσοδα των νέων ΟΤΑ θα καθορίζονται:

Α) για τους δήμους: από το 20% του Φόρου Φυσικών και Νομικών προσώπων, από το 12% του ΦΠΑ

Κοινή διακήρυξη για την επιχειρηματική συνεργασία

Κοινή Διακήρυξη με τον Τούρκο υπουργό Επικρατείας Ζαφέρ Τσαγλαϊάν για την προώθηση της οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας υπέγραψε η ΥΠΟΙΑΝ Λ. Κατσέλη, στο πλαίσιο σύγκλησης του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας.

Με την Κοινή αυτή Διακήρυξη, γίνεται ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων σε τομείς αμοιβαίου επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, ειδικότερα για την προώθηση του εμπορίου, των επενδύσεων και της συνεργασίας σε υποθέσεις που αφορούν τη ναυτιλία.

Επίσης γίνεται ιδιαίτερη μνεία σε τομείς όπως οι κατασκευές, οι επικοινωνίες, η ενέργεια, οι

ΛΑΟΣ: Παραμύθια τα περί αναθέρμανσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Για παραμύθια και πανηγύρια έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης, αμφισβητώντας ευθέως τις προσδοκίες από την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στην Ελλάδα.


Σε δηλώσεις του, ο κ. Αϊβαλιώτης ζήτησε «να τελειώνουμε με τα παραμύθια και τα πανηγύρια: η "κολώνια" της δυσοσμίας με τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις κρατά πολλά χρόνια. Θέλουν να αναθερμάνουν τις σχέσεις Κεμάλ - Βενιζέλου και ταυτοχρόνως οι Τούρκοι έχουν παραβιάσει σε 300 σημεία τη Συνθήκη της Λωζάνης».

«Σήμερα έρχονται με "κλάδο ελαίας" και τον μεταφέρουν με …F16, σε τέτοιο σημείο ώστε σήμερα να έχουμε τις περισσότερες παραβιάσεις που έγιναν φέτος» πρόσθεσε.

Καταλήγοντας σημείωσε: «Ae sihtir", επιτέλους…».

Εργασίες κατασκευής αρμών σε Παραλιακή και Κηφισού

Σε εργασίες αντικατάστασης και επισκευής κατεστραμμένων αρμών στη Λεωφόρο Κηφισού και στην Παραλιακή προχωρά το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων από τις 16 έως τις 30 Μαΐου.


Οι εργασίες θα εκτελούνται από τις 10.30 το βράδυ έως και τις 5.30 το πρωί της επόμενης στα ακόλουθα σημεία:

· Στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Κηφισού από την Παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος έως την Ιερά Οδό

· Στην Παραλιακή Λεωφόρο στο ύψος του Ιλισού (ρεύμα προς Γλυφάδα).

Οι εργασίες θα γίνονται τμηματικά χωρίς να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων.

Ελληνοτουρκική συμφωνία για την επαναπροώθηση λαθρομεταναστών

Διμερή συμφωνία για την επαναπροώθηση προς την Τουρκία μη νομίμως εισερχομένων μεταναστών, υπέγραψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης με τον Τούρκο ομόλογό του Μπεσίρ Αταλάι.


Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας σε θέματα αντιμετώπισης μη νόμιμης μετανάστευσης, οργανωμένου εγκλήματος, διακίνησης ναρκωτικών και πολιτικής προστασίας, ενώ σε κοινή απόφαση υπεγράφη, η Τουρκία συμφώνησε να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική εφαρμογή των διατάξεων του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής μεταξύ Ελλάδας και

Α. Βγενόπουλος: Τελείωσαν τα επικοινωνιακά τερτίπια, θα μιλήσει η Δικαιοσύνη

«Ο κ. Ν. Σηφουνάκης κατέθεσε αγωγή εναντίον μου, αφού έμαθε ότι η Δικαιοσύνη έχει κινηθεί αυτεπάγγελτα για σχετικές υποθέσεις που τον αφορούν», απαντά ο Ανδρέας Βγενόπουλος σχετικά με την προσφυγή του υφυπουργού Υποδομών στη δικαιοσύνη, ρίχνοντας νέο λάδι στη φωτιά.


«Καλοδεχούμενη η αγωγή, αλλά απορώ και τον προκαλώ γιατί δεν μου υπέβαλε και μήνυση στα Ποινικά Δικαστήρια. Εγώ θα του καταθέσω και αγωγή και μήνυση και ελπίζω μέχρι την εκδίκασή της να έχει αλλάξει η πρακτική της αντιμετώπισης της "ασυλίας" των βουλευτών», συμπληρώνει.

«Επιτέλους τέλειωσαν τα επικοινωνιακά τερτίπια και θα μιλήσει η Ελληνική Δικαιοσύνη», καταλήγει.
naftemporiki

Ισχυρή παρουσία Ελλήνων επιχειρηματιών στο Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ

Με την ισχυρή παρουσία της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας ξεκινά τις εργασίες του το Ελληνο-Τουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ που διοργανώνει ο ΣΕΒ


Στο Φόρουμ συμμετέχουν 290 Ελληνες επιχειρηματίες από 250 ελληνικές επιχειρήσεις. Ανάμεσα τους και οι 75 ελληνικές επιχειρήσεις που ήδη δραστηριοποιούνται στην τουρκική αγορά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έχουν πραγματοποιηθεί και πραγματοποιούνται περισσότερες από 200 συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών, οι οποίοι συζητούν προτάσεις και σχέδια που διευρύνουν το φάσμα και το βάθος της ελληνοτουρκικής

΄Εκρηξη βόμβας στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Iσχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 13:26 στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός ατόμου στο πόδι.


Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική ενέργεια, ενώ της έκρηξης προηγήθηκαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, ένα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και ένα στο ρ/σ «Αλτερ».

O εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε υπόγειο του Δικαστικού Μεγάρου και αμέσως

Συνάντηση Διαμαντοπούλου με την υπουργό Παιδείας της Τουρκίας

«Στο νέο πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις θεωρούμε ότι τα θέματα Παιδείας μπορούν να παίξουν έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο, ώστε να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικό τρόπο την καχυποψία και την εχθρότητα, που μεγαλώνει μαζί με τις γενιές».


Tα παραπάνω δήλωσε η υπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, μετά τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Παιδείας της Τουρκίας Νιμέτ Τσουμπουκτσού, σημειώνοντας ότι αυτό αποδείχθηκε και από τη συνεργασία που είχαν.

Όπως εκτίμησε η κ. Διαμαντοπούλου, μέσα από την Παιδεία και τις οριζόντιες δράσεις, μέσα από την αυτογνωσία και την γνώση των άλλων, μπορεί να χτιστεί μια ισχυρή και πραγματική φιλία ανάμεσα στους δύο λαούς. «Την έχουν ανάγκη», σημείωσε η υπουργός.
naftemporiki

Έφτασε στην Αθήνα ο Τ. Ερντογάν

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, έφτασε σήμερα στις 12:00 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Συνοδεία υπουργών και επιχειρηματιών, ο Τούρκος ηγέτης θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. Θα επισημοποιηθεί η ίδρυση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών.

Τον Τούρκο πρωθυπουργό, υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.


Στο επίκεντρο των συζητήσεων του Τ. Ερντογάν με τον Γ. Παπανδρέου, θα βρεθούν οι τομείς πιθανής συνεργασίας των δύο χωρών. Σε χθεσινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο Τούρκος πρωθυπουργός

Την αξία της αυτομόρφωσης κλήθηκαν να αναλύσουν οι υποψήφιοι

Με ένα κείμενο που αναφέρεται στην αξία της αυτομόρφωσης και στη χρησιμότητά της στη ζωή του ατόμου, άνοιξε σήμερα η «αυλαία» των πανελλαδικών εξετάσεων με τους υποψηφίους της Γ' τάξης των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑΣ Β') να διαγωνίζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας (Γενικής Παιδείας). Οι εξετάσεις ξεκίνησαν στις 8:00 π.μ και οι υποψήφιοι έχουν στη διάθεσή τους τρεις ώρες προκειμένου να απαντήσουν στα θέματα.

Η υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε το 1ο Γενικό Λύκειο Αργυρούπολης. Ευχήθηκε στους υποψήφιους καλή επιτυχία. Επίσης, επισκέφθηκε τους εκπαιδευτικούς στα γραφεία τους και τους

Παραίτηση Μπαμπινιώτη με αιχμές για Διαμαντοπούλου

Αφήνοντας αιχμές κατά της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Δεν έχω πλέον ενεργό ρόλο που να δικαιολογεί τη θέση μου» αναφέρει, σύμφωνα με το Βήμα, στην επιστολή παραίτησής του και υπογραμμίζει:

«Υπό τις συνθήκες αυτές, δεν μπορώ να συγκαλέσω το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού ο ρόλος του θεωρείται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι έχει περατωθεί,μετά την υποβολή τού πορίσματος στο οποίο κατέληξε ο εθνικός διάλογος».
newsit

“Πλαγιοκοπεί” Σαμαρά η Ντόρα





Σκληραίνει τη στάσης της απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «διέγραψε ένα βουλευτή που στις εσωκομματικές εκλογές έλαβε ποσοστό 40%. Δεν είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα πλέον η

Κατατέθηκε η αγωγή του Ν. Σηφουνάκη κατά Αν. Βγενόπουλου

Αγωγή κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου με αφορμή τους ισχυρισμούς για τη διαχείριση χορηγίας ύψους 50 εκατομμυρίων δραχμών (ή 146 .000 ευρώ) μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Σάμου, κατέθεσε το πρωί ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Σηφουνάκης.


Σε δήλωσή του, ο υφυπουργός έκανε λόγο για «απίστευτα ψεύδη και συκοφαντίες», καθώς και για «προκλητική παραποίηση της αλήθειας».

«Είναι δικαίωμα και υποχρέωση κάθε πολίτη σε κάθε συντεταγμένη και ευνομούμενη πολιτεία να προστατεύει την αξιοπρέπεια και την πολιτική του υπόσταση και να μην επιτρέπει σε κανένα να την