www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Έτοιμος μέχρι το τέλος του 2010 ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας

Μέχρι το τέλος του 2010 θα είναι έτοιμος προς κατάθεση ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας, όπως ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης.


Από το βήμα του 56ου Τακτικού Καταστατικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΣΥΕ), ο κ. Καστανίδης ανέφερε ότι τη σύνταξη του νέου Σωφρονιστικού Κώδικα έχει αναλάβει ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή υπό τον καθηγητή Εγκληματολογίας, Γιάννη Πανούση.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, «η νομοπαρασκευαστική επιτροπή έχει αναλάβει την εντολή να ετοιμάσει μέχρι το τέλος του έτους
άλλο Σωφρονιστικό Κώδικα, με βάση την αρχή ότι το σωφρονιστικό σύστημα γίνεται καλύτερο όταν στηρίζεται στις αρχές του κοινωνικού έλεγχου».

Σύμφωνα με τον κ. Καστανίδη, στην επιτροπή συμμετέχουν δύο ακόμη άτομα τα οποία προέρχονται από το σωφρονιστικό σύστημα, εκ των οποίων ο ένας είναι ο πρόεδρος του ΟΣΥΕ, Αλέξανδρος Αρβανιτίδης

Ο κ. Καστανίδης γνωστοποίησε επίσης ότι ήδη έχουν εξασφαλιστεί τα κονδύλια για να υπάρξει on line-σύνδεση όλων των σωφρονιστικών καταστημάτων με το υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε να υπάρχει πρόσβαση στα στοιχεία και την ταυτότητα του κάθε κρατούμενου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: