www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

΄Εκρηξη βόμβας στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Iσχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 13:26 στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός ατόμου στο πόδι.


Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική ενέργεια, ενώ της έκρηξης προηγήθηκαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, ένα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και ένα στο ρ/σ «Αλτερ».

O εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε υπόγειο του Δικαστικού Μεγάρου και αμέσως
μετά τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα ο χώρος εκκενώθηκε.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στο εσωτερικού του κτηρίου. Οι γύρω δρόμοι και η οδός Τσιμισκή έχουν αποκλειστεί για λόγους ασφαλείας από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Πυροτεχνουργοί, εξάλλου, πραγματοποίησαν έρευνες, καθώς υπήρχαν φόβοι για την τοποθέτηση και δεύτερης βόμβας.

Στο δικαστικό μέγαρο μετέβη και ο υπουργός Διακαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, ο οποίος ενημερώθηκε για το συμβάν από τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ και από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Μανόλη Λαμτζίδη.

Με αφορμή τόσο την έκρηξη στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όσο και την έκρηξη στις φυλακές Κορυδαλλού, εκ μέρους της ΝΔ ο Ν. Δένδιας σημείωσε πως «αποδεικνύεται ότι η εξάρθρωση της τρομοκρατίας δεν είναι εύκολη υπόθεση, ούτε αρκούν μεμονωμένες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας».

«Και οι βόμβες και οι μολότωφ και οτιδήποτε άλλο τροφοδοτεί το χάος θα πολλαπλασιάζονται προϊόντος του χρόνου», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης με αφορμή τη νέα βομβιστική επίθεση.

«Κάποιοι έχουν επενδύσει στην καταστροφή των πάντων…, πρόσθεσε.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: