www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Την αξία της αυτομόρφωσης κλήθηκαν να αναλύσουν οι υποψήφιοι

Με ένα κείμενο που αναφέρεται στην αξία της αυτομόρφωσης και στη χρησιμότητά της στη ζωή του ατόμου, άνοιξε σήμερα η «αυλαία» των πανελλαδικών εξετάσεων με τους υποψηφίους της Γ' τάξης των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑΣ Β') να διαγωνίζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας (Γενικής Παιδείας). Οι εξετάσεις ξεκίνησαν στις 8:00 π.μ και οι υποψήφιοι έχουν στη διάθεσή τους τρεις ώρες προκειμένου να απαντήσουν στα θέματα.

Η υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε το 1ο Γενικό Λύκειο Αργυρούπολης. Ευχήθηκε στους υποψήφιους καλή επιτυχία. Επίσης, επισκέφθηκε τους εκπαιδευτικούς στα γραφεία τους και τους
ευχαρίστησε για τη συμβολή τους στην προετοιμασία των εξετάσεων.


Το σημερινό μάθημα της έκθεσης, αντικαθιστά τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας για όσους υποψηφίους προέρχονται από διαφορετικές κατευθύνσεις.

Φέτος λειτουργούν 1.080 εξεταστικά κέντρα της χώρας, 160 λιγότερα από πέρσι.

Στις εξετάσεις αναμένεται να συμμετάσχουν 93.713 υποψήφιοι, εκ των οποίων οι 77.687 είναι μαθητές της Γ’ τάξης ημερήσιων Γενικών Λυκείων και οι 351 μαθητές της Γ’ τάξης ημερήσιων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β’).

Το Σάββατο, στο ίδιο μάθημα θα διαγωνιστούν και 830 μαθητές των Εσπερινών Γενικών Λυκείων και Εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β’).

Στις φετινές πανελλαδικές θα συμμετάσχουν και 14.845 απόφοιτοι προηγουμένων ετών, διεκδικώντας μια θέση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Ήδη, ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις των αποφοίτων Β’ κύκλου ΤΕΕ, στις οποίες συμμετείχαν 1.040 υποψήφιοι.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: