www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Έρχονται βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Μεταβολή του καιρού το Σαββατοκύριακο με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενισχυμένους νότιους ανέμους στα πελάγη και πτώση της θερμοκρασίας.


Ειδικότερα σε ότι αφορά την αυριανή ημέρα , τα φαινόμενα στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τη Δυτική Στερεά, τη Μακεδονία και τη Βόρεια Θεσσαλία θα είναι έντονα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα και την Ήπειρο, 17 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 19 έως 26 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 33 βαθμούς
στην Κρήτη, 18 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι, ενισχυόμενοι μετά το μεσημέρι σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις και στο Ανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις, όπου βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς ισχυρούς.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις ισχυροί, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς μέτριους έως ισχυρούς.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βελτίωση τις απογευματινές ώρες αναμένονται αύριο στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς, ενισχυόμενοι τις μεσημεριανές ώρες σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις, με βαθμιαία στροφή τους σε βορειοδυτικούς ισχυρούς και στο Σαρωνικό σχεδόν θυελλώδεις.

Νεφώσεις με βροχές και παροδική καταιγίδα, αλλά και βελτίωση τις απογευματινές ώρες αναμένουν οι μετεωρολόγοι για τη Θεσσαλονίκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, όπου από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς εξασθενούντες.

Την Κυριακή αναμένονται στα δυτικά και βόρεια πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής το πρωί στα ανατολικά και νότια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: