www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Παπακωνσταντίνου: «Στάση πληρωμών τον Ιούλιο, αν δεν πάρουμε την 5η δόση»

«Χωρίς την εκταμίευση της 5ης δόσης τον Ιούνιο, η χώρα θα πάει σε στάση πληρωμών», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. «Τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας φθάνουν έως τα μέσα Ιουλίου, μετά δεν θα μπορούν να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις και η χώρα ''κατεβάζει ρολά''» τόνισε. Σημείωσε, δε, ότι όποιος κι αν ήταν υπουργός Οικονομικών στη θέση του, θα ακολουθούσε την ίδια πολιτική.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το βράδυ της Δευτέρας, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί να εκταμιεύσει τη συμμετοχή του, εάν δεν έχει διασφαλίσει από την Ευρώπη ότι το 2012 η Ελλάδα θα έχει τη στήριξη των εταίρων της. Πρόσθεσε, πάντως, ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η 5η δόση θα δοθεί και μαζί μια διασφάλιση για το μέλλον.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα να καταρρεύσουν οι διαπραγματεύσεις και η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές, σημείωσε ότι οι εκλογές θα ήταν καταστροφικές για τον τόπο, αλλά, πρόσθεσε: «Θα πω το κλισέ ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα». Σημείωσε, δε, ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα θα ψηφιστεί από τη Βουλή με απλή πλειοψηφία και όχι την ενισχυμένη των 180 βουλευτών.

Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε αλλαγές και μειώσεις στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, λέγοντας ότι «εξετάζουμε κάποια σενάρια, κοιτάμε κάποιες αλλαγές και μειώσεις, εξαιρούνται κάποιες ομάδες, όπως οι συνταξιούχοι». Οσον αφορά στο θέμα των απολύσεων στους φορείς του

Αστυνομική επιχείρηση στο Περιστέρι


Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας στο Περιστέρι, καθώς υπήρξε πληροφόρηση, μετά από τηλεφώνημα, ότι καταζητούμενο άτομο με όπλα βρίσκεται σε διαμέρισμα στην οδό Πελασγίας 23.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει το σημείο και αναμένεται να γίνει έρευνα για να

Αποφασιστική διαγραφή χρεών προτείνουν οι FT


Η γνωστή οικονομική στήλη Lex των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς επικρίνει τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ για την άρνησή του να συζητήσει έστω και την πιο ήπια αναδιάρθρωση για τα ελληνικά χρέη.

Όπως σχολιάζει το δημοσίευμα, αν ο κ. Τρισέ φοβάται την οικονομική ζημιά για την ΕΚΤ, θα μπορούσε η ελληνική αναδιάρθρωση να συνοδεύεται από ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας. Αν η στάση του πηγάζει από την αρχή ότι οι επιπόλαιοι οφειλέτες πρέπει να πληρώνουν και από φόβους για εξάπλωση της κρίσης, κάλλιστα θα μπορούσε κάποιος να πει ότι και οι ανόητοι πιστωτές πρέπει να υποφέρουν, καθώς και ότι η Ελλάδα με τη «δημοσιονομικά αμφισβητήσιμη» κυβέρνηση και τον υποαναπτυγμένο κλάδο εξαγωγών διαφέρει από άλλες χώρες της περιφέρειας, πόσο μάλλον την Ισπανία.

Η στήλη καταλήγει προτείνοντας μία «αποφασιστική διαγραφή» των ελληνικών χρεών, η οποία θα λειτουργούσε ως «αντιπυρική ζώνη», εφόσον συνοδευόταν από ένα σκληρό πρόγραμμα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παπανδρέου - Σαμαρά

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου χωρίς να κάνει δηλώσεις και μεταβαίνει στα γραφεία του κόμματος, απ΄όπου θα προβεί σε ανακοινώσεις.

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς εκτός της Αλέκας Παπαρήγα.

Οι συναντήσεις Παπανδρέου
Στις 12.15 μ.μ., με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη.

Στη 1.30 μ.μ., με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Στις 2.30 μ.μ., με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Στις 3.30 μ.μ., με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

Στις 7.30 μ.μ., ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου

«Απαγορευτικό» το κόστος ανέλκυσης του Sea Diamond


Απαγορευτικό χαρακτήρισε ο υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης, το κόστος ανέλκυσης του ναυαγίου του Sea Diamond από το βυθό της Σαντορίνης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή, ο κ. Διαμαντίδης ανέφερε ότι το κόστος ανέλκυσης του κρουαζιερόπλοιου ανέρχεται στο ποσό των 150 εκ. ευρώ με αποτέλεσμα να μην έχει τη δυνατότητα να το αναλάβει το υπουργείο. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι το ζήτημα της ανέλκυσης του Sea Diamond βαρύνει την ιδιοκτήτρια εταιρεία καθώς και την ασφαλιστική.

Ο κ. Διαμαντίδης εμφανίστηκε πάντως καθησυχαστικός ως προς το θέμα της επιβάρυνσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος και επικαλέστηκε επίσημες μετρήσεις που καταδεικνύουν ότι δεν υπάρχει

Αναδρομικά βουλευτών: Δεν διαβιβάστηκαν στη Βουλή τα ονόματα


Στο Ελεγκτικό Συνέδριο έχουν κατατεθεί συνολικά 821 εφέσεις - αγωγές συνταξιούχων βουλευτών για την καταβολή αναδρομικών, διευκρίνισε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης. Επικαλούμενος ωστόσο ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, δεν διαβίβασε τα ονόματα των αιτούντων.

Αίτημα να διαβιβαστεί στη Βουλή ο κατάλογος με τα ονόματα είχαν υποβάλει, μέσα από τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, οι βουλευτές Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και Μαγνησίας του ΛΑΟΣ Παύλος Μαρκάκης με αντίστοιχες ερωτήσεις τους.

«Περαιτέρω αναφορά σε ονόματα πρώην βουλευτών θα ήγειρε αμφισβητήσεις ως προς την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων», αναφέρει σε έγγραφο του ο κ. Καστανίδης και ενημερώνει

Θανάσιμη ενέδρα μέσω Facebook


Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 29χρονου ο οποίος δολοφονήθηκε στις 8 Μαΐου 2010 στο 40ο χλμ. της Λ. Αθηνών - Σουνίου, στο Κορωπί. Φερόμενος ως δράστης είναι ένας 26χρονος Αλβανός, ο οποίος θεωρούσε ότι το θύμα είχε δεσμό με την πρώην φίλη του.

Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, ο 26χρονος με τη βοήθεια 23χρονης φίλης του, επίσης αλβανικής υπηκοότητας, δημιούργησε ένα ψεύτικο προφίλ στο facebook με σκοπό να εξαπατήσει το θύμα και να το παρασύρει σε συνάντηση σε κάποια ερημική τοποθεσία.

Όταν ο 29χρονος έφθασε στο σημείο, ο δράστης τον πυροβόλησε

Συστάσεις για κατανάλωση λιγότερου κόκκινου κρέατος


Μια από τις μεγαλύτερες και εγκυρότερες διεθνείς έρευνες που έχουν γίνει μέχρι τώρα από ειδικούς στον τομέα του καρκίνου, συμβουλεύει τους ανθρώπους να μειώσουν την κατανάλωση κόκκινου κρέατος (μοσχαρίσιου, χοιρινού, αρνίσιου) και, αν είναι δυνατό, να αποφεύγουν τα επεξεργασμένα κρέατα, όπως το ζαμπόν, προκειμένου να περιορίσουν τον κίνδυνο για καρκίνο, ιδίως του εντέρου.

Οι ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου, με επικεφαλής την Τερέζα Νόρατ, ανέλαβαν για λογαριασμό του Παγκόσμιου Ταμείου Ερευνών για τον Καρκίνο (WCRF) και του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ερευνών για τον Καρκίνο (AICR), να μελετήσουν και να επαναξιολογήσουν (μετα-ανάλυση) 263 δημοσιευμένες επιστημονικές μελέτες σχετικά με τον ρόλο της διατροφής, του βάρους και της σωματικής άσκησης στον καρκίνο του εντέρου.

Στη συνέχεια, μια ανεξάρτητη επιστημονική επιτροπή κορυφαίων ειδικών σε θέματα καρκίνου

Εκρηκτική αύξηση του δημόσιου χρέους στο α' τρίμηνο


Εκρηκτική αύξηση παρουσίασε το δημόσιο χρέος της χώρας στο πρώτο τρίμηνο του 2011, ενώ ταυτόχρονα ενισχύθηκε και ο βραχυπρόθεσμος χαρακτήρας του χρέους, αφού σε μια εξαετία, οι λήξεις των ομολόγων αγγίζουν τα 200 δισ. ευρώ, ή το 56,2% του συνολικού χρέους.

Οι διαπιστώσεις αυτές προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) και τα οποία επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και ενισχύουν τις αμφιβολίες για τη δυνατότητα της χώρας να το εξυπηρετήσει.

Ειδικότερα στις 31 Μαρτίου 2011 το δημόσιο χρέος της χώρας ανήλθε σε 354,54 δισ. ευρώ και

Kατάληψη στα γραφεία διοίκησης ΤΤ από τους εργαζομένους


Την αντίθεση τους με την ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ΤΤ εκφράζουν οι εργαζόμενοι του ΤΤ και ξεκινούν κινητοποιήσεις με κατάληψη των γραφείων της διοίκησης.


«Οι μάσκες έπεσαν. Σήμερα η κυβέρνηση αποκάλυψε το προσωπείο της. Πουλάει τα ασημικά του Δημοσίου. Η Τρόικα διατάζει. Η κυβέρνηση εκτελεί την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας του Ελληνικού Λαού», αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του συλλόγου των εργαζομένων του ΤΤ.

«Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο η ασπίδα του μικροαποταμιευτή, παραδίνεται στους ιδιώτες ντόπιους

Γενετικό υλικό του Στρος-Καν στα ρούχα της καμαριέρας


Γενετικό υλικό του Ντομινίκ Στρος-Καν βρέθηκε στα ρούχα της καμαριέρας του ξενοδοχείου Sofitel, η οποία κατηγορεί τον πρώην γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού, μετέδωσαν χθες Δευτέρα τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Στο δείγμα που ελήφθη από την στολή της καμαριέρας βρέθηκαν ίχνη σπέρματος του Στρος-Καν, έγραψε η Wall Street Journal επικαλούμενη ανώνυμες πηγές της αστυνομίας.

Μία άλλη ανώνυμη πηγή δήλωσε στην εφημερίδα New York Times ότι το αποτέλεσμα της εξέτασης στηρίζει και τις δύο θέσεις για το περιστατικό της 14ης Μαϊου στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης, δηλαδή τόσο της κατηγορούσας αρχής που κάνει λόγο για ερωτική επαφή δια της βίας, όσο και της υπεράσπισης που μιλάει για ερωτική επαφή με συναίνεση.

Tα αποτελέσματα της εξέτασης DNA είναι τα πρώτα που επιβεβαιώνουν ότι υπήρξε ερωτική επαφή

Πέντε ελληνικές τράπεζες υποβάθμισε η Fitch

Την περασμένη Παρασκευή ο οίκος αξιολόγησης Fitch είχε υποβαθμίσε (γι' άλλη μια φορά) την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας.

Σήμερα προχώρησε στην υποβάθμιση πέντε ελληνικών τραπεζών.

Συγκεκριμένα, ο οίκος υποβάθμισε την Εθνική Τράπεζα, τη Eurobank, την Alpha Bank, την Τράπεζα Πειραιώς και την Αγροτική Τράπεζα στη βαθμίδα Β+ από τη βαθμίδα ΒΒ+ που βρίσκονταν.

Η Fitch θεωρεί ότι οι προοπτικές για τις πέντε ελληνικές τράπεζες είναι αρνητικές και προειδοποίησε για την

Αντίθετος με το νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις ο ΕΟΜ

Την αντίθεσή τους με τρία σημεία του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για τις μεταμοσχεύσεις εκφράζουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Δηλώνουν δε ότι ο Οργανισμός «ουδέποτε εκλήθη να συμμετάσχει στη σύνταξη του νομοσχεδίου αυτού».

Το εν λόγω νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή την Πέμπτη 19 Μαΐου. Προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι όλοι οι έλληνες πολίτες είναι – μετά τον θάνατό τους – εν δυνάμει δότες οργάνων προς μεταμόσχευση, εκτός εάν όσο ζούσαν είχαν εκφράσει εγγράφως την αντίθεσή τους γι' αυτή την ενέργεια. Επίσης, προβλέπει τη διεύρυνση της ομάδας των ανθρώπων που μπορούν να λάβουν μόσχευμα από ζωντανό δότη.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ΕΟΜ, η διεύρυνση του κύκλου των δοτών προκειμένου για ζώσες μεταμοσχεύσεις που προβλέπεται στο άρθρο 8 ενέχει τον ορατό κίνδυνο της

Με τα Μαθηματικά πέφτει η αυλαία για τις εξετάσεις των ΕΠΑΛ


Στα Μαθηματικά διαγωνίζονται σήμερα οι υποψήφιοι των επαγγελματικών λυκείων, μάθημα με το οποίο ολοκληρώνονται οι Πανελλήνιες.

Η εξέταση ξεκινάει στις 08:30 π.μ. και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μισή ώρα νωρίτερα. Η διάρκεια εξέτασης κάθε

Μεταφέρθηκε η ηφαιστειακή τέφρα

Στη βόρεια και δυτική Σκοτία και σε τμήματα της Ιρλανδίας έφτασε στη διάρκεια της νύχτας η ηφαιστειακή τέφρα από την Ισλανδία.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν τις πτήσεις τους από Λονδίνο προς τα αεροδρόμια της Σκοτίας, και καθυστερήσεις σημειώθηκαν σε ορισμένες υπερατλαντικές πτήσεις.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες είναι δύσκολο να γίνει ακριβής πρόβλεψη για το πως θα

Τελευταία ημέρα απογραφής

Την Τρίτη 24 Μαΐου, ολοκληρώνεται η διαδικασία της Γενικής Απογραφής Πληθυσμού Κατοικιών 2011, που διενεργεί σε όλη τη χώρα από τις 10 του μήνα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αρχής, Ανδρέα Γεωργίου, η διενέργεια της Γενικής Απογραφής εξελίσσεται πολύ καλά και ομαλά, οι κάτοικοι της χώρας σε υψηλά ποσοστά συνεργάζονται με προθυμία με τους απογραφείς, ενώ όσοι δεν έχουν ακόμη απογραφεί, τηλεφωνούν στην ΕΛΣΤΑΤ ανήσυχοι

Ο καιρός στις 24.05.2011


Ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας τοπικά θα πυκνώσουν δίνοντας σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως σε περιοχές της Μακεδονίας, της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου, περιμένουμε την Τρίτη 24 Μαΐου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 έως 30 βαθμούς, στις νησιωτικές περιοχές από 15 έως 26 βαθμούς, ενώ στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις, αυξημένες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η