www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Την Παρασκευή στις 9:00 ο ανασχηματισμός - Στις 13:00 η ορκωμοσία

Στις 9 το πρωί της Παρασκευής θα ανακοινωθεί τελικά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή το νέο κυβερνητικό σχήμα. Θα ακολουθήσει στη 1 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία των νέων υπουργών και

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ζητεί εκ νέου ο Γ. Καρατζαφέρης


Την πρότασή του για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας επανέλαβε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του.

Ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε από τους βουλευτές του να εντείνουν τον αγώνα τους και χαρακτήρισε υπηρεσιακή την κυβέρνηση που θα προκύψει από τον ανασχηματισμό.

Έκανε παράλληλα λόγο για ανάγκη μιας εθνικής συμφωνίας «και όχι μία πρόσκαιρη, θνησιγενής κυβέρνηση».

Ο κ. Καρατζαφέρης επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, σημειώνοντας ότι «ύστερα από δύο ημέρες, στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, είδα τον Σαμαρά αδύναμο να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο οικουμενικής αντίληψης κυβέρνησης και του είπα "να πάμε στη Μουρούζη να το συζητήσουμε", για να τον “ανεβάσω” και να “παίζει και στην έδρα του”. Εάν είχε δεχτεί τότε ο Σαμαράς, θα είχε γίνει η κυβέρνηση. Η προσπάθεια όμως κλωτσήθηκε και μέσα στις επόμενες 20 ημέρες η φθορά του

΄Εκκληση Ρόμπεϊ στους Έλληνες πολιτικούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους


Έκκληση στους Έλληνες πολιτικούς ηγέτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποφύγουν την κομματική πολιτική απηύθυνε ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.

«Απευθύνω έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση και όλους τους έλληνες ηγέτες του πολιτικού και οικονομικού τομέα να αναλάβουν τις ευθύνες τους», δήλωσε ο Βαν Ρόμπεϊ και πρόσθεσε: «Δεν είναι ώρα για κομματική πολιτική. Πολλά πράγματα διακυβεύονται, και οι Έλληνες πολίτες το γνωρίζουν».

Τόνισε τέλος ότι η ώρα δεν είναι για διαίρεση,

Σύσταση ΕΕ στην ΠΓΔΜ να απέχει από ενέργειες που η Ελλάδα θεωρεί πρόκληση


Να απέχει από ενέργειες που θεωρούνται από την Ελλάδα πρόσκληση κάλεσε την ΠΓΔΜ ο αρμόδιος για τη διεύρυνση της ΕΕ Επίτροπος Στέφαν Φούλε, με αφορμή την τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα.

«Όταν έχετε γείτονα με τον οποίο έχετε εκκρεμότητα, οποιασδήποτε φύσεως, και επιθυμείτε ειλικρινά την επίλυση της, τότε πρέπει να αποφεύγετε ενέργειες τις οποίες ο γείτονας σας εκλαμβάνει ως πρόκληση», ανέφερε ο κ. Φούλε σε συνέντευξη του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων Α1.

«Είναι απλή λογική. Αναμένω από την κυβέρνηση στα Σκόπια να αποφεύγει ενέργειες τις οποίες η άλλη πλευρά θεωρεί ως πρόκληση», πρόσθεσε ο κ. Φούλε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ενέργεια της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ να τοποθετήσει το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην πλατεία των

Αντ. Σαμαράς: Το ΠΑΣΟΚ σέρνεται μόνο του σε εκλογές

Το ΠΑΣΟΚ σέρνεται μόνο του σε εκλογές, δεν μπορεί να κυβερνήσει, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και χρέωσε πλήρως στον Πρωθυπουργό την αποτυχία συνεννόησης για κυβέρνηση συνεργασίας.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, είδε τη σχετική πρόταση του κ. Παπανδρέου ως ιστορική ευκαιρία για επαναδιαπραγμάρτευση των όρων του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου. Επανέλαβε πως ο Πρωθυπουργός δεν αρνήθηκε τίποτα από τα δύο ενώ αποδέχθηκε και να παραιτηθεί από το αξίωμά του ώστε να βρεθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής να ηγηθεί της νέας κυβέρνησης.

Ανέφερε ακόμη πως κατά τη διάρκεια της αρχικής τους συνομιλίας, δεν υπήρξαν σημεία τριβής, ενώ αποκάλυψε πως έθεσε και το θέμα της κατάργησης του νόμου για την ιθαγένεια για τους μετανάστες,

Γ. Δημαράς: Ο Γ. Παπανδρέου δεν ακούει τις κραυγές αγωνίας του λαού


Βολές κατά του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Αρματος Πολιτών, Γ. Δημαράς, σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.


«Δυστυχώς απεδείχθη ακόμα μια φορά ότι, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ακούει τις κραυγές αγωνίας του ελληνικού λαού», τόνισε σε δήλωσή του, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι δεν συμμερίζεται

Εντός 10ημέρου πρόσκληση ενδιαφέροντος για το Ελληνικό


Στις επόμενες 10 μέρες θα πραγματοποιηθεί πρόσκληση ενδιαφέροντος μη δεσμευτικού χαρακτήρα για την αξιοποίηση του Ελληνικού, ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης.

Μιλώντας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής ανέφερε ότι το Στρατηγικό Σχέδιο που κατατέθηκε από τον Ισπανό αρχιτέκτονα Αθεμπίγιο ενισχύει το οπλοστάσιο ιδεών για την αξιοποίηση του Ελληνικού.

Το σχέδιο που επεξεργάζεται το Υπουργείο Επικρατείας δίνει μια λύση για το χώρο του "Ελληνικού", με προσοχή στη διεθνή εμπειρία και στις ανάγκες της χώρας, τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Κώστας Καρτάλης, ενώ επισήμανε ότι θα έπρεπε να είχε ήδη ολοκληρωθεί από το

΄Εκκληση Σαρκοζί για κατανόηση στο ζήτημα της Ελλάδας

Έκκληση προς τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιδείξουν υπευθυνότητα και κατανόηση για την ανάγκη συμβιβασμού, απηύθυνε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί. Στόχος τοτ γάλλου προέδρου είναι να προστατέψει το ευρώ από την ελληνικής κρίσης χρέους.

Αυτό που χρειαζόμαστε πάνω απ’ όλα σήμερα είναι ενότητα, επεσήμανε ο γάλλος πρόεδρτος, οφείλουμε να παρακάμψουμε τις

Πτώση των Χρηματιστηρίων προκαλεί η κατάσταση στην Ελλάδα


Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών έπεσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές εν όψει του ανασχηματισμού που ανακοίνωσε ο Γ. Παπανδρέου,, αναφέρει σε άρθρο του το Bloomberg. Την ίδια πορεία ακολούθησαν τα αμερικανικά παράγωγα και οι ασιατικές μετοχές.

«Οι αυξανόμενες ανησυχίες για ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας έχει μειώσει αποθαρρύνει τους επενδυτές δημιουργώντας πίεση στις αγορές μετοχών», εξηγεί ο αναλυτής της αυστραλέζικης IG Markets, Cameron Peacock. «Η πολιτική αναταραχή οδήγησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης και επικρατεί η ανησυχία ότι η κατάσταση αυτή θα εμποδίσει τη δεύτερη δόση του δανείου, οδηγώντας σε

Όλι Ρεν: Πρέπει να κάνουμε υπέρβαση για την Ελλάδα

Αισιόδοξος για την καταβολή της πέμπτης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα στις αρχές Ιουλίου εμφανίστηκε σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, που κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να υπερβούν τις όποιες διαφορές προκειμένου να αποφευχθεί μια πιθανή στάση πληρωμών.


"Καλώ όλους αυτούς που αποφασίζουν στην ΕΕ, και ιδιαίτερα τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης την ερχόμενη Κυριακή, να υπερβούν τις διαφορές που εξακολουθούν να υπάρχουν και να

Στη Βουλή εκτάκτως ο Πρωθυπουργός


Ραγδαίες και δραματικές οι ώρες στο ΠΑΣΟΚ, με τον πρωθυπουργό να μεταβαίνει εκτάκτως στη Βουλή προκειμένου να συγκληθεί το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα.Την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ζήτησε η Βάσω Παπανδρέου. Ερωτηθείσα για το εάν θα τεθεί ζήτημα ηγεσίας είπε πως «θα συζητηθούν τα πάντα».

Να μην εξελιχθεί σε κρίση Δημοκρατίας η κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ.

Νωρίτερα, την παραίτησή τους από βουλευτές υπέβαλαν ο Έκτορας Νασιώκας (βουλευτής Λάρισας) και ο Γιώργος Φλωρίδης (βουλευτής Κιλκίς), ενώ επίκεινται επιστολές αμφισβήτησης από άλλους βουλευτές. «Είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω για να ανατραπεί το αδιέξοδο πολιτικό καθεστώς» είπε μεταξύ άλλων από το βήμα της Βουλής ο κ. Νασιώκας, ενώ στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Φλωρίδης ασκεί και αυτός σκληρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική σημειώνοντας μεταξύ άλλων

Κλυδωνισμοί στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ


Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις λίγες μόλις ώρες μετά το ναυάγιο για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας και την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού ότι θα προχωρήσει τελικά σε ανασχηματισμό. Την παραίτησή τους από το βουλευτικό αξίωμα ανακοίνωσαν ήδη οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης και Εκτορας Νασιώκας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιπποκράτους, ενδέχεται να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και άλλοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Πρώτος υπέβαλε την παραίτησή του ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φλωρίδης. Στην επιστολή του ο πρώην υπουργός χρησιμοποιεί ιδιαίτερα σκληρά λόγια για τις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων που όπως σημειώνει, «στάθηκαν για μία ακόμα φορά κατώτερες των εθνικών περιστάσεων» και

Δεκτό από το Μαξίμου το αίτημα Β. Παπανδρέου για σύγκληση της ΚΟ


Δεκτό από το Μέγαρο Μαξίμου έγινε το αίτημα της Βάσως Παπανδρέου για άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.


«Οι ώρες είναι κρίσιμες, ζητώ να συγκληθεί άμεσα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε νωρίτερα η πρώην υπουργός, η οποία στη συνέχεια μάζεψε συνολικά 31 υπογραφές προκειμένου να καταθέσει το αίτημά της στο προεδρείο της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος.

Ερωτηθείσα (εκτός μικροφώνου) εάν στο πλαίσιο της συνεδρίασης θα πρέπει να τεθεί ζήτημα

Δήλωση παραίτησης και από τον Ε. Νασιώκα

Την παραίτησή του από τη βουλευτική του έδρα ανακοίνωσε ότι θα υποβάλλει και ο βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ, Έκτορας Νασιώκας, πράττοντας όπως είπε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής, το ελάχιστο που μπορεί «για να ανατραπεί το σημερινό αδιέξοδο καθεστώς για τη σωτηρία της πατρίδας».


Ο κ. Νασιώκας επισήμανε ότι το πολιτικό σύστημα αυτογελοιοποιήθηκε χθες, ενώ κατηγόρησε τις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων ότι την ώρα που «η χώρα οδηγείται σε επικίνδυνους δρόμους, πορεύονται με γνώμονα τον λαϊκισμό και την ανευθυνότητα».

Ευχαρίστησε επίσης τους Λαρισαίους, οι οποίοι τον τίμησαν, όπως είπε, με την ψήφο τους και ανέφερε ότι θα διοργανώσει συγκέντρωση στην ιδιαίτερη

Ο Γ. Φραγγίδης αντικαταστάτης του Γ. Φλωρίδη στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Ο ιατρός Γιώργος Φραγγίδης καταλαμβάνει τη θέση του παραιτηθέντος Γιώργου Φλωρίδη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ Όπως έγινε γνωστό, ο επιλαχών στο Νομό Κιλκίς, έχει ήδη κάνει

8.738 συλλήψεις λαθρομεταναστών στον Έβρο το α' τετράμηνο


Στις 8.738 ανέρχονται οι συλλήψεις παράνομων μεταναστών που πραγματοποιήθηκαν το πρώτο τετράμηνο του 2011 από τις υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδος, όπως προκύπτει από έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Αθανάσιου Νάκου, σχετική με πρόσφατο σοβαρό επεισόδιο στον Έβρο μεταξύ Τούρκων δουλεμπόρων και Ελλήνων συνοριακών φρουρών, ο κ. Παπουτσής υπογραμμίζει ότι οι ελληνικές δυνάμεις αστυνόμευσης των συνόρων έχουν ενισχυθεί σημαντικά, ενώ σχεδιάζονται συνολικές παρεμβάσεις και νέες δομές.

Ενημερώνει παράλληλα τον βουλευτή ότι στις 20 Μαΐου, στην αγροτική περιοχή Τυχερού Έβρου είχαν αναπτυχθεί αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης και δυνάμεις του

Διαφανές αεροσκάφος από την Airbus

Τα σχέδια ενός επιβατηγού αεροσκάφους βγαλμένου κυριολεκτικά από ταινία επιστημονικής φαντασίας παρουσίασε η Airbus. Το Concept Cabin είναι ένα αεροσκάφος που εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά χάρη στον επαναστατικό σχεδιασμό του αφού η καμπίνα των επιβατών είναι στην ουσία ένας ιπτάμενος θόλος που θα τους επιτρέπει να βλέπουν έξω από το σκάφος προς κάθε κατεύθυνση. Διαθέτει όμως και πλήθος άλλων προηγμένων λειτουργιών και συστημάτων που θα κάνουν την πτήση μια μοναδική εμπειρία.

Η έξυπνη μεμβράνη

Η καμπίνα του σκάφους θα περιβάλλεται από μια «έξυπνη μεμβράνη», όπως την χαρακτηρίζουν οι κατασκευαστές, η οποία θα μεταβάλλεται ανάλογα με τις συνθήκες φωτός. Θα προβάλλει επίσης ολογραφικά βίντεο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με τον μηχανισμό της ολογραφικής προβολής.

Επιπλέον θα είναι αυτάρκης ενεργειακά αφού θα λειτουργεί με την θερμότητα που θα παράγουν τα

Υπερ-κόλλα νικά το ανεύρυσμα


Η Έιμι Μπέτστολντ έχει διατελέσει συνταγματάρχης και δικαστής του Αμερικανικού Στρατού επί σχεδόν τρεις δεκαετίες. Υπηρέτησε στη Βοσνία αλλά και στο Αφγανιστάν. Εχει περάσει πολλά και δύσκολα κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής ζωής της, ωστόσο ένα μικρό αιμοφόρο αγγείο στον εγκέφαλό της το οποίο υπέστη ρήξη ήταν εκείνο που παρ' ολίγον να της στοιχίσει τη ζωή.

H κυρία Μπέτστολντ ήταν τυχερή μέσα στην ατυχία της: γνώριζε τι εστί ανεύρυσμα καθώς και ο πατέρας της είχε εμφανίσει αορτικό ανεύρυσμα πριν από χρόνια. Ετσι επισκέφθηκε τον γιατρό της αμέσως μόλις άκουσε ένα «κουδούνισμα» στα αφτιά. Η διάγνωση ήταν ανεύρυσμα πίσω από το οπτικό νεύρο το οποίο απαιτείτο να εγχειριστεί αμέσως.

Μη παρεμβατική θεραπεία


Ευτυχώς όμως, υπάρχει πλέον μια νέα μη παρεμβατική θεραπεία η οποία καταργεί την ανάγκη επέμβασης στον εγκέφαλο. Πρόκειται ουσιαστικά για μια υπερ-κόλλα η οποία μπορεί να σώσει χιλιάδες ζωές.

Ο νευροχειρουργός της κυρίας Μπέτστολντ, Κρίστοφερ Κέμπε, ο οποίος εργάζεται σε κλινική στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, εξηγεί ότι «ο κίνδυνος με τα ανευρύσματα είναι ότι μπορεί να υποστούν ρήξη με αποτέλεσμα να προκαλείται μεγάλη αιμορραγία στον εγκέφαλο. Εάν συμβεί αυτό υπάρχουν 50%-60% πιθανότητες ο ασθενής να πεθάνει ή να εμφανίσει σοβαρή αναπηρία».

Μέχρι πρότινος ο δρ Κέμπε δεν θα μπορούσε να έχει άλλη επιλογή από το να αντιμετωπίσει την περίπτωση της κυρίας Μπέτστολντ με επέμβαση στον εγκέφαλο για την οποία απαιτείται η διάνοιξη

Ανάλυση DNA σε λίγες ώρες!


Ταχύτερη και φθηνότερη ανάλυση DNA υπόσχεται μια νέα συσκευή που αναπτύσσεται στη Βρετανία.

Βασίζεται σε ένα «θαυματουργό» μικροτσίπ και αναμένεται σύντομα να είναι έτοιμη προς ευρεία χρήση, οδηγώντας σε καλύτερες εξατομικευμένες θεραπείες αλλά και πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των λοιμώξεων.

Τα γενετικά τεστ χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στην ιατρική καθώς βοηθούν όχι μόνο στη διάγνωση διαφόρων παθήσεων αλλά και στην πιο «στοχευμένη» θεραπεία. Οι εξετάσεις του είδους είναι όμως σήμερα ακριβές και χρονοβόρες _ τα αποτελέσματά τους απαιτούν συνήθως διάστημα εβδομάδων.

Η νέα συσκευή θα δίνει αποτελέσματα μέσα σε μερικές μόνο ώρες _ συγκεκριμένα οι δημιουργοί της δηλώνουν ότι η ανάγνωση της αλληλλουχίας του DNA θα γίνεται σε δυο ώρες. Αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Life Technologies και βασίζεται σε ένα μικροτσίπ που αναπτύχθηκε από ερευνητές πανεπιστημίων και εργαστηρίων της Σκωτίας.

«Ενας από τους στόχους μας είναι να κάνουμε την ανάγνωση του DNA φθηνότερη από ό,τι είναι σήμερα» δήλωσε μιλώντας στο BBC ο Ντέιβιντ Κάμινγκ, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης ο οποίος συμμετείχε στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης του μικροτσίπ. «Αν γίνει

ΔΕΗ: Αποζημιώσεις για ζημιές σε ηλεκτρικές συσκευές λόγω υπέρτασης


Αποζημιώσεις έως 400 ευρώ για ζημιές σε ηλεκτρικές συσκευές λόγω υπέρτασης θα δίνει στο εξής στους καταναλωτές η ΔΕΗ. Η διαδικασία θα εφαρμοστεί αναδρομικά για όσους έχουν υποβάλει αιτήσεις αποζημίωσης από την αρχή του χρόνου.

Η διοίκηση της επιχείρησης απέστειλε στις κατά τόπους υπηρεσίες οδηγίες για τις προϋποθέσεις και τον τρόπο εφαρμογής της διαδικασίας, σημειώνοντας ότι οι αποζημιώσεις θα είναι έως 300 ευρώ για μονοφασικές παροχές και έως 400 ευρώ για τριφασικές ανά συμβάν και καταναλωτή.


Οι προϋποθέσεις για την καταβολή της αποζημίωσης είναι οι εξής:

α) Ο καταναλωτής να ενημερώσει τη ΔΕΗ για τη βλάβη και να υποβάλει την αίτηση αποζημίωσης, αν είναι δυνατόν την ίδια ημέρα ή σε προθεσμία τεσσάρων ημερών από το συμβάν.

β) Η βλάβη να μην οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας, αλλά σε τυχαία διακοπή του ουδετέρου

Google: Μεγάλη επένδυση σε οικιακά φωτοβολταϊκά


Χαρακτηρίζεται η μεγαλύτερη έως σήμερα προσπάθεια της Google να προωθήσει την καθαρή ενέργεια: ο κολοσσός του Ίντερνετ ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτήσει με συνολικά 280 εκατομμύρια δολάρια την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε σπίτια.

Η Google θα συνεργαστεί με την εταιρία SolarCity, η οποία παρέχει υπηρεσίες φωτοβολταϊκών σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Με το προαναφερθέν ποσό θα δημιουργηθεί ένα ταμείο, μέσω του οποίου η SolarCity θα εγκαθιστά ηλιακούς συλλέκτες σε σπίτια, χωρίς οι ένοικοι να χρειάζεται να πληρώσουν προκαταβολικά. Σε αντάλλαγμα, θα υποχρεούνται να

Προσφυγή κατά απόφασης για συγχώνευση ΟΑ - Aegean


Προσφυγή κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ακύρωση της προτεινόμενης συγχώνευσης Olympic Air και Aegean Airlines, υπέβαλαν οι δυο ελληνικές αεροπορικές εταιρείες ζητώντας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την ακύρωση της απόφασης της Κομισιόν.


Όπως δημοσιεύεται στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι προσφεύγουσες εταιρείες προβάλλουν έξι λόγους για την άρση της απόφασης της Κομισιόν.

Μάλιστα, κάνουν λόγο για παράβαση ουσιώδους τύπου της διαδικασίας και/ή πρόδηλη πλάνη εκτιμήσεως κατά τον καθορισμό της αγοράς μόνον των πιεζομένων από το

Την Τρίτη το βράδυ η ψήφος εμπιστοσύνης


Την Τρίτη το βράδυ αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πηγή του κοινοβουλίου που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης θα αρχίσει την Κυριακή το βράδυ και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της

«Ασπίδα» κατά του εγκεφαλικού το ελαιόλαδο


Οι ηλικιωμένοι που καταναλώνουν στις σαλάτες και στο μαγείρεμα αρκετό ελαιόλαδο, έχουν μικρότερο κίνδυνο να πάθουν εγκεφαλικό, σύμφωνα με νέα γαλλική έρευνα.

Οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικών Ερευνών και του πανεπιστημίου του Μπορντό, με επικεφαλής τη Σεσίλια Σαμιέρι, μελέτησαν σε τρεις πόλεις (Μπορντό, Ντιζόν, Μονπελιέ), επί πέντε χρόνια περίπου 7.600 άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, από τα οποία σε αυτό το διάστημα τα 148 υπέστησαν εγκεφαλικό.

Οι συμμετέχοντες είχαν χωριστεί σε τρεις ομάδες ανάλογα με το πόσο ελαιόλαδο κατανάλωναν (καθόλου, μέτρια, πολύ). Διαπιστώθηκε ότι όσοι ανήκαν στην κατηγορία που έκανε την πιο «εντατική» κατανάλωση ελαιολάδου (τόσο σε σαλάτες, όσο και στο μαγείρεμα), είχαν 41% λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης εγκεφαλικού σε

Παραίτηση Γιώργου Φλωρίδη

Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα γνωστοποίησε με επιστολή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Γ.
Φλωρίδης.


Περίπου στις 11.00 το πρωί ο κ. Φλωρίδης προσήλθε στο κοινοβούλιο και σε συνομιλία του με δημοσιογράφους άφησε να εννοηθεί ότι θα υποβάλει την παραίτησή του.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο προεδρείο της Βουλής όπου και κατέθεσε την επιστολή παραίτησής του.

Στο κείμενο της επιστολής του αναφέρει ότι δυστυχώς οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων «στάθηκαν για μία ακόμα φορά κατώτερες των εθνικών περιστάσεων» και εκτιμά ότι «το εθνικό χρέος

Συγκέντρωση του ΚΚΕ το απόγευμα την Ομόνοια

Για τις 7:30 το απόγευμα έχει προγραμματίσει το ΚΚΕ συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα, όπου θα μιλήσει η γ.γ. του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ, "Ο λαός θα πρέπει να εντείνει την αντίθεση του και να ζητήσει με τον τρόπο του εκλογές, λέγοντας όχι στα σενάρια διαμόρφωσης κυβέρνησης συνεργασίας που προωθούν ΕΕ και πλουτοκρατία". Όπως επίσης

Πανελλήνιες: Παρασκευή ή το αργότερο Δευτέρα οι βαθμολογίες


Αύριο Παρασκευή 16/6 ή το αργότερο τη Δευτέρα 20/6 θα έχουν ανακοινωθεί οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις Πανελλήνιες εξετάσεις, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Από 17/6 έως και 28/6 η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.



Συγκεκριμένα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το υπουργείο, η οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων μπορεί να γίνει από 17/6 ως και 28/6 αφού οι υποψήφιοι προμηθευτούν από τα Λύκεια τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).


Όσον αφορά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, το υπουργείο τονίζει πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να ολοκληρωθεί η διαδικασία βαθμολόγησης των γραπτών και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για όσους συμμετείχαν φέτος στις Πανελλήνιες εξετάσεις την Παρασκευή 17/6. Επειδή

Δήλωση Γ. Πεταλωτή σχετικά με την ανακοίνωση του Α. Σαμαρά


«Ο κ. Σαμαράς και η Ν.Δ απέδειξαν σήμερα ότι η αντίληψη της εθνικής ευθύνης, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, περνάει μόνο μέσα από το κομματικό τους συμφέρον», αναφέρει στην ακακοίνωσή του σχετικά με τη δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ, Αντώνη Σαμαρά, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

«Είναι, πράγματι, αντιφατικό να επικαλείται ο κ. Σαμαράς την Ευρώπη, να μας υποδεικνύει τρόπο κυβέρνησης, να αρνείται την προσυπογραφή σε δήθεν λάθη, την ίδια στιγμή που υπονόμευσε μια μεγάλη ευκαιρία κοινής ανάληψης εθνικής και ιστορικής ευθύνης. Τέτοιες συμπεριφορές

Ο καιρός στις 16.06.2011


Βροχές και τοπικές καταιγίδες από τις μεσημεριανές ώρες και μετά στα ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης, περιμένουμε την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 30 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 16 έως 29 στη Δυτική Ελλάδα και από 19 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν ασθενείς.

Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας το μεσημέρι στα βόρεια του νομού, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 βαθμούς. Οι άνεμοι θα

Η πρώτη ολική έκλειψη Σελήνης του 2011


Σε εξέλιξη είναι η πρώτη ολική έκλειψη Σελήνης του 2011. Σε διάφορες πόλεις, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κέρκυρα, Ρέθυμνο και αλλού, ξετυλίγονται βραδιές αστροπαρατήρησης, με ερασιτέχνες αστρονόμους και απλούς πολίτες να παρατηρούν το εντυπωσιακό φαινόμενο.

Ειδικότερα, ο φυσικός μας δορυφόρος διέρχεται μέσα από τη μακρά σκιά, που ρίχνει η Γη, με αποτέλεσμα να μην αντανακλάται επάνω του ηλιακό φως για να τον φωτίσει κι έτσι για λίγο χάνεται μέσα στο σύμπαν. Η μέγιστη φάση της έκλειψης θα διαρκέσει για περισσότερο από μία ώρα και 40 λεπτά.

Η «εξαφάνιση» της Σελήνης από τη σκιά της Γης θα ολοκληρωθεί στη 1 μετά τα μεσάνυχτα. Στην Αθήνα, το Εθνικό Αστεροσκοπείο, στο Θησείο, άνοιξε τις πόρτες του στις 20.00 και έως τα