www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ζητεί εκ νέου ο Γ. Καρατζαφέρης


Την πρότασή του για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας επανέλαβε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του.

Ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε από τους βουλευτές του να εντείνουν τον αγώνα τους και χαρακτήρισε υπηρεσιακή την κυβέρνηση που θα προκύψει από τον ανασχηματισμό.

Έκανε παράλληλα λόγο για ανάγκη μιας εθνικής συμφωνίας «και όχι μία πρόσκαιρη, θνησιγενής κυβέρνηση».

Ο κ. Καρατζαφέρης επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, σημειώνοντας ότι «ύστερα από δύο ημέρες, στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, είδα τον Σαμαρά αδύναμο να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο οικουμενικής αντίληψης κυβέρνησης και του είπα "να πάμε στη Μουρούζη να το συζητήσουμε", για να τον “ανεβάσω” και να “παίζει και στην έδρα του”. Εάν είχε δεχτεί τότε ο Σαμαράς, θα είχε γίνει η κυβέρνηση. Η προσπάθεια όμως κλωτσήθηκε και μέσα στις επόμενες 20 ημέρες η φθορά του
πολιτικού συστήματος ήταν ραγδαία. Έτσι φτάσαμε στα χθεσινά γεγονότα».

Αναφέρθηκε ακόμη στην χθεσινή συνομιλία του με τον πρωθυπουργό και είπε ότι όταν του πρότεινε εκ νέου οικουμενική κυβέρνηση του απάντησε -σύμφωνα με τον ίδιο- «αυτό επιθυμώ και θα το προσπαθήσω».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ την προσπάθεια του πρωθυπουργού για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, την οδήγησαν στην αποτυχία «το κρυφτούλι αυτό από τη μια και η πίεση που ασκήθηκε από διάφορες κατευθύνσεις στον πρωθυπουργό από την άλλη».

Υποστήριξε επιπλέον ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι κομμένη στα δύο, και πως η ψυχική απόσταση που χωρίζει πλέον «τα δύο βιλαέτια στο ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλη και δε μπορεί να δώσει σίγουρη απόφαση για το αύριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: