www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Αντ. Σαμαράς: Το ΠΑΣΟΚ σέρνεται μόνο του σε εκλογές

Το ΠΑΣΟΚ σέρνεται μόνο του σε εκλογές, δεν μπορεί να κυβερνήσει, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και χρέωσε πλήρως στον Πρωθυπουργό την αποτυχία συνεννόησης για κυβέρνηση συνεργασίας.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, είδε τη σχετική πρόταση του κ. Παπανδρέου ως ιστορική ευκαιρία για επαναδιαπραγμάρτευση των όρων του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου. Επανέλαβε πως ο Πρωθυπουργός δεν αρνήθηκε τίποτα από τα δύο ενώ αποδέχθηκε και να παραιτηθεί από το αξίωμά του ώστε να βρεθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής να ηγηθεί της νέας κυβέρνησης.

Ανέφερε ακόμη πως κατά τη διάρκεια της αρχικής τους συνομιλίας, δεν υπήρξαν σημεία τριβής, ενώ αποκάλυψε πως έθεσε και το θέμα της κατάργησης του νόμου για την ιθαγένεια για τους μετανάστες,
«με τη λογική πως δεν μπορούμε να προσελκύουμε καραβάνια λαθρομεταναστών».

Και ενώ όπως ανέφερε, όλα έδειχναν ότι είναι ιστορική ευκαρία, «ο κ. Παπανδρέου απέρριψε μόνος του αυτό που είχε προτείνει ο ίδιος ... Για μια ακόμη φορά κινήθηκε μόνο και μόνο επικοινωνιακά...ο κ. Παπανδρέου δεν άντεξε τις πιέσεις στο εσωτερικό του κόμματός του». Κλιμακώνοντας την επίθεσή του πρόσθεσε πως τελικά «Η κοινή πρωτοβουλία για τη σωτηρία της Ελλάδας μετατράπηκε σε λίγες ώρες σε αγωνιώδη διάσωση της πασοκικής εξουσίας» ενώ στη συνέχεια κάλεσε τον Πρωθυπουργό «να μην προσπαθεί να χρεώνει στην αντιπολίτευση την κρίση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ».

Κατά τα άλλα, ο κ. Σαμαράς υπεραμύνθηκε των θέσεων που έχει διατυπώσει για τα ζητήματα της οικονομίας. «Δεν διστάσαμε να πούμε όχι στο μνημόνιο. Στον ένα χρόνο, που μεσολάβησε, αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο σε όλες τις εκτιμήσεις μας» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Επανέλαβε τη θέση του για αλλαγή των όρων του μνημονίου και κατηγόρησε την κυβέρνηση για την επιμονή της στην ίδια πολιτική: «Αντί για αλλαγή πολιτικής με το Μεσοπρόθεσμο έχουμε επιμονή και επέκταση του λάθους. Ο ορισμός της ανοησίας είναι, ακολουθώντας την ίδια μέθοδο να προσδοκάς διαφορετικά αποτελέσματα. Μας λένε ότι στην πολιτική μας αντιδρά η Τρόικα. Όσο περνά ο χρόνος, όμως, θα πείθονται όλοι ότι το σχέδιό τους δεν δουλεύει, γιατί οι αριθμοί είναι αμείλικοι. Θα χρειαστεί ένα διαφορετικό σχέδιο και μία νέα αξιόπιστη κυβέρνηση και αυτή είμαστε εμείς. Αυτό το μήνυμα μετέφερα στην Ευρώπη. Η επαναδιαπραγμάτευση εκτός από απαραίτητη είναι και ρεαλιστική. Δεν ζητάμε τίποτε περισσότερο, ό,τι αποδέχθηκαν για την Πορτογαλία και την Ιρλανδία».


Επιπλέον, κατηγόρησε την κυβέρνηση για διαστρέβλωση των θέσεων της ΝΔ, υποστηρίζοντας πως «η προπαγάνδα τους προσπαθεί να αμαυρώσει την εικόνα μας και να μας εμφανίσει ίδιους με την κυβέρνηση. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Τέλος, υπερασπίστηκε και την κυβέρνηση Καραμανλή. «Σήμερα άκουσα τον κ. Παπανδρέου να αναρωτιέται πώς έφθασε η Ελλάδα σε αυτό το σημείο και γιατί δεν έγιναν τα τελευταία χρόνια οι αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις», ανέφερε και συνέχισε: «Γιατί εσύ κ. Παπανδρέου και το κόμμα σου δεν το άφησαν, κρεμασμένοι στα κάγκελα του λιμανιού του Πειραιά και τορπιλίζοντας κάθε προοδευτική μεταρρύθμιση της ΝΔ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: