www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Εντός 10ημέρου πρόσκληση ενδιαφέροντος για το Ελληνικό


Στις επόμενες 10 μέρες θα πραγματοποιηθεί πρόσκληση ενδιαφέροντος μη δεσμευτικού χαρακτήρα για την αξιοποίηση του Ελληνικού, ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης.

Μιλώντας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής ανέφερε ότι το Στρατηγικό Σχέδιο που κατατέθηκε από τον Ισπανό αρχιτέκτονα Αθεμπίγιο ενισχύει το οπλοστάσιο ιδεών για την αξιοποίηση του Ελληνικού.

Το σχέδιο που επεξεργάζεται το Υπουργείο Επικρατείας δίνει μια λύση για το χώρο του "Ελληνικού", με προσοχή στη διεθνή εμπειρία και στις ανάγκες της χώρας, τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Κώστας Καρτάλης, ενώ επισήμανε ότι θα έπρεπε να είχε ήδη ολοκληρωθεί από το
υπουργείο Περιβάλλοντος, η αναθεώρηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας ώστε οι κρίσιμοι χώροι της Αττικής (πρώην χώρος του Ελληνικού, Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, περιοχή Ελαιώνα, Ιστορικό Κέντρο) να μην ανταγωνίζονται μεταξύ τους αλλά να λειτουργούν συμπληρωματικά.

Εξέφρασε ταυτόχρονα τον προβληματισμό ότι στο σχέδιο αξιοποίησης του "Ελληνικού" αναφέρεται η μεταφορά κυβερνητικών και δημοσίων Υπηρεσιών, την ίδια ώρα που η διατήρησή τους (και η χωροθέτησή τους) στο Ιστορικό Κέντρο έχει εντοπισθεί ως μια από τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την αναβάθμισή του. «Αν και θεωρώ σημαντική εξέλιξη τη διατήρηση σημαντικού ποσοστού πρασίνου και ελεύθερων χώρων στο Ελληνικό, με προβληματίζει η δημιουργία μιας νέας πόλης μέσα στην πόλη» ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: