www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Στη Βουλή εκτάκτως ο Πρωθυπουργός


Ραγδαίες και δραματικές οι ώρες στο ΠΑΣΟΚ, με τον πρωθυπουργό να μεταβαίνει εκτάκτως στη Βουλή προκειμένου να συγκληθεί το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα.Την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ζήτησε η Βάσω Παπανδρέου. Ερωτηθείσα για το εάν θα τεθεί ζήτημα ηγεσίας είπε πως «θα συζητηθούν τα πάντα».

Να μην εξελιχθεί σε κρίση Δημοκρατίας η κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ.

Νωρίτερα, την παραίτησή τους από βουλευτές υπέβαλαν ο Έκτορας Νασιώκας (βουλευτής Λάρισας) και ο Γιώργος Φλωρίδης (βουλευτής Κιλκίς), ενώ επίκεινται επιστολές αμφισβήτησης από άλλους βουλευτές. «Είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω για να ανατραπεί το αδιέξοδο πολιτικό καθεστώς» είπε μεταξύ άλλων από το βήμα της Βουλής ο κ. Νασιώκας, ενώ στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Φλωρίδης ασκεί και αυτός σκληρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «αντί του εθνικού συναγερμού επικράτησε η επιλογή της κομματικής προσποίησης, των πολιτικών προφάσεων, των υστερόβουλων υπολογισμών και των στενοκομματικών πιέσεων».

«Σ' αυτή την τραγική περίσταση πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι» είπε στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Η χώρα παραδίδεται στο χάος. Υπάρχει έλλειμμα στη διακυβέρνηση του τόπου... καλώ τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αναλάβουν πρωτοβουλίες» δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Λιντζέρης και πρόσθεσε: «Θα τεθούν τα θέματα στην ΚΟ και από κει και πέρα οι αιρετοί ας αποφασίσουν.

Η κοινοβουλευτική δύναμη πάντως του ΠΑΣΟΚ παραμένει στους 155 βουλευτές, καθώς οι κκ Νασιώκας και Φλωρίδης δεν ανεξαρτητοποιούνται.

Κύκλοι του Μαξίμου αναφέρουν ότι ο ανασχηματισμός δεν επηρεάζεται από τις παραιτήσεις των βουλευτών και θα ανακοινωθεί κανονικά.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: