www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Καντάφι: «Eγκληματίας πολέμου» ο Σαρκοζί


«Εγκληματία πολέμου» χαρακτήρισε τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι.

«Ο Σαρκοζί είναι ένας εγκληματίας πολέμου, ο οποίος κηλίδωσε την Ιστορία του γαλλικού έθνους και κατέστρεψε τους δεσμούς, που έχει η χώρα του με τη Λιβύη και τα μουσουλμανικά κράτη. Είναι διανοητικά διαταραγμένος (ο Σαρκοζί)», δήλωσε ο λίβυος ηγέτης, μιλώντας σε ανοικτή συγκέντρωση στο αλ Ετζελάτ, το οποίο

Παραμορφωμένα βρέφη «γεννά» το κάπνισμα


Βρέφη χωρίς άκρα ή με παραμορφωμένα άκρα, βρέφη με κακοσχηματισμένο κρανίο ή λαγόχειλο, βρέφη με γαστρεντερικές ανωμαλίες είναι κάποιες από τις συνέπειες του μητρικού καπνίσματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μελέτη βρετανών επιστημόνων του University College του Λονδίνου η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην επιθεώρηση Human Reproduction Update.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν μια μετα-ανάλυση 172 εργασιών, δημοσιευμένων κατά τη διάρκεια της τελευταίας 50-ετίας, οι οποίες αφορούσαν 174.000 γεννήσεις βρεφών με ανωμαλίες και 11,7 εκατομμύρια γεννήσεις υγιών παιδιών. Διαπίστωσαν ότι το μητρικό κάπνισμα αύξανε κατά 26% την πιθανότητα γέννησης ενός βρέφους χωρίς άκρα ή με παραμορφωμένα άκρα, κατά 28% την πιθανότητα γέννησης παιδιού με συστροφή των πελμάτων, κατά 27% την πιθανότητα γέννησης παιδιού με γαστρεντερικές διαταραχές, κατά 33% την πιθανότητα γέννησης παιδιού με παραμορφώσεις στο κρανίο, κατά 25% την πιθανότητα γέννησης παιδιού με οφθαλμικά προβλήματα, και κατά 28% την πιθανότητα γέννησης παιδιού με λαγόχειλο. Η μεγαλύτερη ωστόσο αύξηση κινδύνου (κατά 50%)

Φθηνό φάρμακο προστατεύει τους υγιείς από τον HIV


Ένα χάπι που λαμβάνεται σε καθημερινή βάση και κοστίζει μόλις 25 σεντ (18 λεπτά) μπορεί να δράσει προληπτικά ενάντια στη μόλυνση με τον ιό HIV του AIDS.

Τα νέα ευρήματα που προέρχονται από δύο μελέτες που διεξήχθησαν στην Αφρική, προσφέρουν σύμφωνα με τους επιστήμονες μια μοναδική ευκαιρία ώστε να μπει «φρένο» στην εξάπλωση του ιού.
Η πρώτη μελέτη με τίτλο Partners PrEP περιελάμβανε περισσότερους από 9.000 άνδρες και γυναίκες και έλαβε χώρα σε εννέα διαφορετικά κέντρα στην Κένυα και στην Ουγκάντα.

Η πρώτη μελέτη


Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον στο Σιατλ συνέλεξαν 4.758 ζευγάρια στα οποία ο ένας σύντροφος είχε μολυνθεί με HIV. Ο άλλος σύντροφος σε κάθε ζεύγος λάμβανε καθημερινά είτε το φάρμακο τενοφοβίρη ενάντια στο ΑΙDS, είτε ένα συνδυαστικό φάρμακο που περιείχε τενοφοβίρη

Στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό η χαμένη Ατλαντίδα;


Μια περιοχή μοναδικού γεωλογικού ενδιαφέροντος με ποταμούς, πεδιάδες και βουνά, η οποία θα μπορούσε ίσως να είναι η χαμένη Ατλαντίδα, ανακάλυψαν γεωλόγοι θαμμένη στο βυθό του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού.

Η συγκεκριμένη περιοχή εκτιμάται ότι είναι ηλικίας 56 εκ. ετών και εντοπίστηκε κατόπιν ανάλυσης δεδομένων που είχε συγκεντρώσει μια εταιρεία μελέτης της σεισμικής δραστηριότητας της περιοχής.

Απολίθωμα …αρχαίας Ατλαντίδας


«Η τρισδιάστατη απεικόνιση της θαμμένης περιοχής, μοιάζει με τον χάρτη ενός κομματιού ξηράς κάποιας χώρας» αναφέρει ο γεωλόγος δρ Νίκι Γουάιτ από το Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ.

«Είναι σαν το απολίθωμα ενός αρχαίου τοπίου το οποίο διατηρήθηκε περίπου δύο χιλιόμετρα κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας» προσθέτει ο βρετανός ειδικός.

Τα στοιχεία που ανέλυσαν οι επιστήμονες αποκάλυψαν ένα θαμμένο τοπίο σε απόσταση περίπου 10.000 τετρ. χλμ. δυτικά των νησιών Όρκνι και Σέτλαντ. Ο δρ Γουάιτ και οι συνεργάτες του υποπτεύονται πως ένα μεγάλο κομμάτι της συγκεκριμένης περιοχής ενδεχομένως να ενώθηκε με τα

Κόψτε το αλάτι, βάλτε σκόνη από φύκια


Η υψηλή αρτηριακή πίεση και ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιαγγειακών επεισοδίων θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν αντικαθιστούσαμε το αλάτι με σκόνη από φύκια, εκτιμούν τώρα βρετανοί ειδικοί.
Εδώ και χιλιάδες χρόνια τα φύκια αποτελούν σημαντικό «συστατικό» της διατροφής λαών της Ανατολής, καθώς είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία.

Φύκια για… αλμυρές κορδέλες


Σύμφωνα με τους ειδικούς του Πανεπιστημίου Σέφιλντ Χάλαμ, παρά το γεγονός ότι η σκόνη από φύκια διαθέτει μια αρκετά δυνατή αλμυρή γεύση, έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, γεγονός που θα μπορούσε να την κάνει ασφαλές υποκατάστατο του αλατιού.

Συγκεκριμένα η περιεκτικότητά της σε νάτριο δεν ξεπερνά το 3,5%, την ώρα που εκείνη του κοινού

Πολύ αλάτι + λίγο κάλιο = κίνδυνος - θάνατος


Προτού βάλετε ξανά αλάτι στο φαγητό σας, σκεφτείτε πρώτα πόσα φρούτα και λαχανικά με κάλιο φάγατε μέσα στην ημέρα. Αυτό σας συμβουλεύουν αμερικανοί ειδικοί οι οποίοι στο πλαίσιο μελέτης που διεξήχθη με ομοσπονδιακή χρηματοδότηση ανακάλυψαν ότι τα άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο από τη μεγάλη κατανάλωση αλατιού είναι εκείνα που προσλαμβάνουν και το λιγότερο κάλιο μέσω της διατροφής τους.

Η κατανάλωση πλούσιων σε κάλιο τροφίμων (όπως πορτοκάλια, μπανάνες, μανταρίνια, ακτινίδια, γκρέιπφρουτ, βερίκοκα, σπανάκι, πατάτες, καρότα, αρακάς, τομάτες) συστήνεται εδώ και πολλά χρόνια ως «διατροφική ασπίδα» ενάντια στις καρδιοπάθειες και άλλες χρόνιες νόσους. Η νέα μελέτη η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Archives of Internal Medicine» είναι μια από τις πρώτες και μεγαλύτερες που διερευνούν τη σύνδεση μεταξύ του αλατιού, του καλίου και των θανάτων εξαιτίας καρδιοπαθειών.

Το κάλιο εξουδετερώνει το «κακό» αλάτι

«Το κάλιο μπορεί να εξουδετερώσει τις επιβλαβείς επιδράσεις του αλατιού» ανέφερε η δρ Ελενα Κούκλινα, εκ των συγγραφέων της μελέτης από τα Κέντρα για τον Ελεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC). Το νάτριο που περιέχεται στο αλάτι (σημειώνεται ότι το αλάτι αποτελεί την κύρια πηγή πρόσληψης νατρίου για τους περισσότερους ανθρώπους) αυξάνει τον κίνδυνο

Λοβέρδος: Επανάκαμψη του Έιτζ λόγω παράνομης μετανάστευσης

Εκστρατεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου αρχίζει το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τα δημοτικά ιατρεία του δήμου Αθηναίων.

Το εθνικό σχέδιο δράσης που προβλέπει δωρεάν τεστ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ από τα δημοτικά ιατρεία και συμβουλευτική ιατρική θα επεκταθεί και στους υπόλοιπους δήμους.

Το Σεπτέμβριο όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας όλα τα δημοτικά ιατρεία θα ενταχθούν στον εθνικό οργανισμό παροχής υπηρεσιών Υγείας.

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα υποφέρει από επανάκαμψη του Έιτζ λόγω της παράνομης μετανάστευσης.

Η χώρα υποφέρει από το πρόβλημα αυξάνεται γιατί έρχονται φορείς του ιού μέσω της παράνομης μετανάστευσης και αναπαράγεται μέσω της παράνομης

Υπ.Παιδείας: Έρευνα για πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά γνώσεων

Πλαστά πτυχία, πλαστά πιστοποιητικά γνώσεων, ακόμη και διευθυντές σε ανύπαρκτα σχολεία, ανακάλυψαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, κατά τη διαδικασία κρίσης των υποψήφιων διευθυντών και σχολικών συμβούλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ζήτησε εξονυχιστική έρευνα όλων των περιπτώσεων και προτίθεται να στείλει τους σχετικούς φακέλους στον εισαγγελέα, εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχουν έστω ενδείξεις για ποινικά αδικήματα.

Η διαδικασία των κρίσεων ολοκληρώνεται τέλος Ιουλίου, όσον αφορά στους διευθυντές και μέσα στο

Μείωση επιδομάτων στο Δημόσιο


Τη μείωση των επιδομάτων που λειτουργούν ως κίνητρο απόδοσης ή ταχύτερης διεκπεραίωσης ή ειδικής απασχόλησης του έργου των δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων προβλέπει μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή.

Τα παραπάνω αναφέρονται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, το κείμενο του οποίου δεν έχει ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα.

Για την περικοπή των δαπανών του κράτους ορίζεται ακόμη ότι από τη δημοσίευση του νόμου τα μισθώματα που καταβάλλει το Δημόσιο και οι φορείς του δημόσιου τομέα για τη μίσθωση ακινήτων στα οποία στεγάζονται υπηρεσίες του μειώνονται κατά ποσοστό 20%, ποσοστό που υπολογίζεται στο ύψος του μισθώματος που καταβάλλονταν για τη χρήση Ιουλίου 2010 και ότι απαγορεύεται μέχρι 30.6.2013 οποιαδήποτε αναπροσαρμογή τους.

Στο πολυνομοσχέδιο ορίζεται, παράλληλα, ότι για τον αποτελεσματικότερο σχεδιασμό, διαχείριση και έλεγχο, καθώς και την παρακολούθηση της εφαρμογής των Προγραμμάτων Οικονομικής Πολιτικής, συστήνεται ειδική Υπηρεσία Σχεδιασμού και Παρακολούθησης της εφαρμογής των Προγραμμάτων

Ρύθμιση για θαλάσσια αιολικά πάρκα-ηλιακή ενέργεια προανήγγειλε ο Γ. Παπακωνσταντίνου


Νομοθετική πρωτοβουλία για την επιτάχυνση των επενδύσεων σε θαλάσσια αιολικά πάρκα και εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών για την παρουσίαση της μελέτης «Μακροχρόνιες Ενεργειακές Προοπτικές: Οι Προκλήσεις για τον Ενεργειακό Τομέα στην Ελλάδα με ορίζοντα το 2050», εξήγγειλε επίσης ότι μετά τον Αύγουστο θα δημοσιοποιηθεί η πρόταση της κυβέρνησης για το μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό, που θα τεθεί σε διάλογο με τους φορείς της αγοράς.

Επανέλαβε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα κλείσει η διαπραγμάτευση με την Κομισιόν για την πρόσβαση τρίτων στα λιγνιτικά αποθέματα καθώς και ότι στις επιλογές οι οποίες εξετάζονται, που

Ακτοπλοϊκά: Και στις γραμμές εξωτερικού η κατάργηση τελών υπέρ τρίτων


Οι καταργήσεις των τελών υπέρ τρίτων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των επιβατών αφορούν τόσο τις γραμμές εσωτερικού όσο και του εξωτερικού.

Αυτό αναφέρεται σε απάντηση της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής προς την Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών Ελλάδας.

Η Ομοσπονδία σε επιστολή της προς τη Γενική Γραμματεία Λιμένων είχε ζητήσει διευκρινίσεις του νόμου 3978/2011, άρθρο 116 παράγραφος

Υπ. Παιδείας: Διευκρινίσεις για τη διανομή συγγραμμάτων


Διευκρινίσεις για τη διανομή συγγραμμάτων, όπως αυτή προβλέπεται στο προσχέδιο νόμου για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση, δίνει το Υπουργείο Παιδείας με αφορμή άρθρο του καθηγητή Νομικής του ΑΠΘ, Κώστα Χρυσόγονου, στην εφημερίδα «Έθνος».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείο Παιδείας ουδέποτε προχώρησε ή θα προχωρήσει σε μη σύννομες λύσεις για ζητήματα που τίθενται σε σχέση με τη διανομή συγγραμμάτων και τα πνευματικά δικαιώματα των συγγραφέων και των εκδοτών.

Στο νομοσχέδιο, σύμφωνα με το Υπουργείο, αναφέρεται ρητά η υποχρέωση «ανάρτησης στο διαδίκτυο της αναλυτικής ύλης των παραδόσεων/σημειώσεων των μαθημάτων που διδάσκουν οι καθηγητές όλων των βαθμίδων», ενώ «παράλληλα, ενισχύονται οι βιβλιοθήκες των ιδρυμάτων με τον

Cosmote: Έκπτωση 15% στο πάγιο για ανέργους - συνταξιούχους


Έκπτωση 15% στο μηνιαίο πάγιο όλων των προγραμμάτων συμβολαίου θα έχουν για ένα χρόνο οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι συνδρομητές της Cosmote.


Η προσφορά αφορά ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και συνταξιούχους άνω των 65 ετών και εντάσσεται στην ευρύτερη πρωτοβουλία του ΟΑΕΔ για παροχή ειδικών τιμών στους κατόχους κάρτας ανεργίας.

Οι νέοι ή και οι υφιστάμενοι συνδρομητές συμβολαίου Cosmote, που ανήκουν στις παραπάνω ομάδες, προκειμένου να επωφεληθούν από την προσφορά, θα πρέπει να προσκομίζουν τα απαραίτητα

Έρχονται και νέες διώξεις για τα «στημένα» από τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς


Την άσκηση νέων διώξεων για την υπόθεση των «στημένων» προανήγγειλε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ Μανώλης Αντωνακάκης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ, ο κ. Αντωνακάκης ξεκαθάρισε ότι μαζί με τον συνάδελφό του, Ανδρέα Φάκο, θα προχωρήσουν σε νέο γύρο διώξεων μετά την ολοκλήρωση των ερευνών από ΣΔΟΕ αστυνομία και ανακριτή.

«Περιμένουμε να δούμε ποιούς ακόμη θα καλέσει ο ανακριτής, ενώ αναμένουμε να ολοκληρωθούν οι έρευνες του ΣΔΟΕ και της Αστυνομίας, που αφορούν σε εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, για να δούμε αν υπάρχει εμπλοκή προσώπων από το χώρο του ποδοσφαίρου και αμέσως μετά θα προχωρήσουμε αυτεπαγγέλτως στην άσκηση νέων πειθαρχικών διώξεων», επεσήμανε ο κ. Αντωνακάκης, ενώ δήλωσε αποφασισμένος να φτάσει έως το τέλος την υπόθεση αυτή, που πλήττει καίρια την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Ο κ. Φάκος κι εγώ είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε έως το τέρμα. Δεν μας ενδιαφέρει εάν τα πρόσωπα που εμπλέκονται βρίσκονται ψηλά ή εάν οι ΠΑΕ είναι μεγάλες. Σημειώστε, ότι σε ομάδες που έχουμε ασκήσει πειθαρχικές διώξεις, η ποινή τους μπορεί να φτάσει μέχρι και σε υποβιβασμό. Το

Αυτόφωρο για ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 5.000 ευρώ


Αυτόφωρο και ποινές φυλάκισης περιμένουν από την 1η Αυγούστου όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, οι οποίες υπερβαίνουν τα 5.000 ευρώ.

Αυτό προβλέπεται σε ερμηνευτική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τα μέτρα του πρόσφατου φορολογικού νόμου.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 5.000 ευρώ θεωρούνται διαρκές ποινικό αδίκημα που διώκεται με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Διευκρινίζεται ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 31-03-2011 (όποτε και δημοσιεύτηκε ο νόμος)

Διαψεύδει τα περί αύξησης των τιμών των εισιτηρίων της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Πληροφορίες που διοχετεύθηκαν στον Τύπο περί επικείμενων αυξήσεων στα εισιτήριά της έως και 75% διέψευσε με ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η εταιρεία επισημαίνει ότι οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα. Αντίθετα, τονίζει ότι λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη δυσμενή οικονομική συγκυρία αλλά και την πορεία της προς την εξυγίανση, σχεδιάζει μια νέα τιμολογιακή πολιτική, η οποία θα επιβραβεύει τους επιβάτες που έγκαιρα αγοράζουν τα εισιτήριά τους ή χρησιμοποιούν εναλλακτικά κανάλια πώλησης όπως το Internet και τον τηλεφωνικό αριθμό 1110.

Σημειώνει ακόμη ότι ετοιμάζει εκπτωτικά πακέτα αντίστοιχα με αυτά που εφαρμόζουν οι αεροπορικές

Κύμα ζέστης έως την Τρίτη


Οι πιο ζεστές μέρες του φετινού καλοκαιριού έως τώρα αναμένονται από την Παρασκευή σε όλη τη χώρα. Το κύμα ζέστης θα διαρκέσει έως την Τρίτη, με το θερμόμετρο να φτάνει και τους 40 βαθμούς. Ανάσα δροσιάς αναμένεται από την Τετάρτη.

Ήδη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τους εμπλεκόμενους φορείς για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Με έκτακτο δελτίο της, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει:

Παρασκευή 15/7/2011


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ: 38-39 βαθμούς.
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: 38 βαθμούς.

Ευ. Βενιζέλος: Κανένας κίνδυνος χρεοκοπίας

Τη διαβεβαίωση πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος χρεοκοπίας έδωσε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Μάλιστα, κάλεσε τον ελληνικό λαό να ακούει την κυβέρνηση «που τον ενημερώνει υπεύθυνα» και ζήτησε από τα κόμματα και ειδικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μη γίνεται αυτή την κρίσιμη ώρα κανενός είδους παιχνίδι με τις λέξεις. Επίσης ζήτησε από όλη την αντιπολίτευση εθνική ενότητα γιατί - όπως σημείωσε- «μια απλή πράξη συναίνεσης μπορεί να μειώσει το βάρος των πολιτών.


Κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση για την κύρωση πράξης νομοθετικού περιεχομένου «διενέργεια απογραφής πληθυσμού - κατοικιών» στην Ολομέλεια διαβεβαίωσε πως «είναι ειλημμένη απόφαση, το νέο πρόγραμμα (σ.σ. στήριξης της Ελλάδας) να τεθεί σε ισχύ έτσι ώστε όλα να έχουν τελειώσει πριν τις 15 Σεπτεμβρίου, οπότε η χώρα θα πρέπει να πάρει την έκτη δόση, που τώρα θα είναι η πρώτη δόση του νέου προγράμματος».

«Πήραμε την πολιτική απόφαση ότι καλύπτονται οι δανειακές ανάγκες της χώρας και την πολιτική απόφαση ότι καλύπτονται οι ανάγκες χρηματοδότησης και ρευστότητας του ελληνικού συστήματος»

Διακοπές νερού την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη


Χωρίς νερό θα μείνει το κέντρο της Θεσσαλονίκης την Κυριακή από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 5 το απόγευμα, λόγω εργασιών εξαιτίας διαρροής σε αγωγό ύδρευσης.

Όπως ανακοίνωσε η Εταιρεία Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), η διαρροή σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους και λόγω των εργασιών θα δημιουργηθούν προβλήματα υδροδότησης στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Τσιμισκή, Αριστοτέλους, Κομνηνών,

Ανακλήσεις Opel Agila-A και Peugeot Boxer


Την ανάκληση 1.060 αυτοκινήτων Opel τύπου Agila-A καθώς και 100 αυτοκινήτων Peugeot Boxer, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Ειδικότερα:

- Πρόγραμμα ανάκλησης Opel τύπου Agila-A για καθάρισμα του ρεζερβουάρ, έλεγχο για διάβρωση, επάλειψη με προστατευτικό κερί ή αντικατάσταση σε περίπτωση προχωρημένης διάβρωσης εκτελεί η GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε., γενική εισαγωγέας αυτοκινήτων OPEL στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου.

Η ανάκληση αφορά 1060 οχήματα, παραγωγής 2003-2007 και προέλευσης Πολωνίας, στα οποία η ανεπαρκής προσκόλληση βαφής στην επιφάνεια της λαμαρίνας, λόγω πλημμελούς επίστρωσης, μπορεί να οδηγήσει σε διάβρωση στο ρεζερβουάρ, γεγονός το οποίο προκαλεί οσμή/διαρροές

ΚΚΕ: Οδηγούν τη χώρα σε πτώχευση με πρόφαση το χρέος


Πρόσκληση στους πολίτες να μην πέσουν στην «παγίδα» διαλέγοντας τη μέθοδο της ελεγχόμενης χρεοκοπίας απηύθυνε το ΚΚΕ με αφορμή τις σχετικές συζητήσεις των τελευταίων ημερών.

«Επιβεβαιώνεται αυτό που το ΚΚΕ από την έναρξη της κρίσης κατήγγειλε, ότι η κυβέρνηση μαζί με την τρόικα οδηγούν το λαό σε πτώχευση αξιοποιώντας ως αφορμή το χρέος, με στόχο να θωρακίσουν την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων», επισημαίνει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Όπως εκτιμά το ΚΚΕ, «η καπιταλιστική κρίση είναι βαθιά και οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων σε όλη την ΕΕ είναι οξυμένοι για τη μορφή της χρεοκοπίας, γιατί από το ποια μορφή θα έχει αυτή θα κριθεί ποιος θα χάσει τα περισσότερα και ποιος θα ενισχυθεί στην κούρσα του ανταγωνισμού».

Σημειώνει παράλληλα ότι με την επιλογή της ελεγχόμενης χρεοκοπίας συμφωνεί επί της ουσίας και η ΝΔ, «παρά τα όσα λέει», καθώς και τα άλλα κόμματα της ΕΕ, ενώ καλεί το λαό να είναι

Παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων αναπληρωτών-ωρομισθίων εκπαιδευτικών

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής και καταχώρησης αιτήσεων αναπληρωτών και ωρομισθίων μέχρι και τις 22 Ιουλίου 2011, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, έπειτα από σχετικά αιτήματα και προκειμένου να

΄Εκκληση Ιερώνυμου στους επιχειρηματίες


Με ανοικτή επιστολή του προς τους επιχειρηματίες της χώρας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, τους καλεί να σταθούν «αρωγοί και προστάτες στην αναζωογόνηση της ασθμαίνουσας και αιμορραγούσης οικονομίας» και «σε αυτή την εποχή κρίσεως, δοκιμασιών και εθνικών περιπετειών να αναδείξουν τις αρετές τους και να σταθούν στο πλευρό της πατρίδας σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία».

«Σε εποχή κρίσεως, οι δυσκολίες, οι ταλαιπωρίες και τα βάσανα των ανθρώπων μεγεθύνονται και φανερώνουν τις διαστάσεις του δράματος που διέρχεται ο τόπος» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο Μακαριώτατος, τονίζοντας παράλληλα ότι στις δύσκολες περιστάσεις αναδεικνύονται με λαμπρότητα αρετές όπως η φιλοπατρία, η γενναιοδωρία, η αυταπάρνηση και η μεγαλοθυμία.

Τις σελίδες της νεότερης ιστορίας μας, συνεχίζει ο κ. Ιερώνυμος, κοσμούν εικόνες ηρώων, εθνομαρτύρων, μεγάλων πολιτικών και εκκλησιαστικών ανδρών αλλά και των μεγάλων ευεργετών που στήριξαν την Πατρίδα σε δύσκολες ώρες οικονομικά και δια της επιρροής τους σε έθνη και

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της Εγνατίας


Κλειστό είναι το τμήμα του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας, από τον κόμβο της Μέστης μέχρι εκείνον της Μάκρης, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Κομοτηνή προς Αλεξανδρούπολη.

Η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο τμήμα απαγορεύτηκε με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης του οδοστρώματος, έπειτα από ατύχημα

Τετράωρη στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών


Τετράωρη στάση εργασίας μέχρι τις 15.00 πραγματοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας στην συνενώσεις νοσοκομειακών μονάδων.

Οι γιατροί πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στην

Σε αναζήτηση δημόσιων κτιρίων για τη στέγαση των οικονομικών υπηρεσιών


Εντολή προς όλες τις Κτηματικές Υπηρεσίες της χώρας να διερευνήσουν τις δυνατότητες για τη στέγαση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών σε δημόσια κτίρια έχει δώσει το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου. Με αφορμή τα προβλήματα στέγασης της ΔΟΥ Ζακύνθου, ο αρμόδιος υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο με το οποίο ενημερώνει ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο δόθηκαν οδηγίες σε όλες τις Κτηματικές Υπηρεσίες να αναζητήσουν χώρους δημοσίων κτιρίων που εκκενώνονται λόγω συγχώνευσης υπηρεσιών της τέως Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, μετά την έναρξη της εφαρμογής του "Καλλικράτη".

Για την περίπτωση της ΔΟΥ Ζακύνθου είχε υποβάλει ερώτηση ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Βαΐτσης Αποστολάτος, επισημαίνοντας ότι η δημοτική αρχή προέβη σε αποκλεισμό του αυθαίρετου κτιρίου που στεγάζεται η εφορία, και τώρα το δημοτικό συμβούλιο και οι κάτοικοι του νησιού ζητούν την μεταφορά της υπηρεσίας σε δημόσιο, ασφαλές, νόμιμο και προσβάσιμο κτίριο στα άτομα με

Στον κανόνα «ένα προς δέκα» και οι διορισμοί ιερέων


Στον κανόνα «ένα προς δέκα» υπάγονται και οι διορισμοί ιερέων επισημαίνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υφυπουργού Ντίνου Ρόβλια, που διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Γρηγόρη Αποστολάκου για τους περιορισμούς στη χειροτονία-τοποθέτηση ιερέων.

Όπως υπενθυμίζει ο κ. Ρόβλιας, σύμφωνα με το Ν. 3986/2010, οι προσλήψεις του μονίμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από το λόγο ένα προς δέκα (μία πρόσληψη ανά δέκα αποχωρήσεις) στο σύνολο των φορέων. «Τα μέτρα αυτά αποτελούν μέρος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος περιορισμού των δαπανών, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τον εξορθολογισμό στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του δημόσιου τομέα, ιδιαίτερα στις προσλήψεις

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στη Νεμέα


Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11.17 ώρα Ελλάδος στη Νεμέα.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε 7 χλμ νοτίως των Βιλίων

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από την Aegean Power


Mήνυση κατά παντός υπευθύνου για όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ από τις 20.06.2011 μέχρι και τις 29.06.2011, κατέθεσε την Τετάρτη 13 Ιουλίου, η ιδιωτική εταιρεία προμήθειας και εμπορίας ηλεκτρικού ρεύματος Aegean Power.


Συγκεκριμένα, η εταιρεία ζητεί να διωχθεί κάθε υπεύθυνος για το αδίκημα της παρακώλυσης της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων, αφού κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων ανεστάλη η λειτουργία σειράς εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής, με αποτέλεσμα -όπως αναφέρει η εταιρεία- να πραγματοποιηθούν εκ περί τροπής περικοπές ηλεκτρικής ενέργειας επηρεάζοντας μεγάλο μέρος των καταναλωτών και πελατών της. «Το γεγονός αυτό είχε ως συνέπεια την τεχνητή μόχλευση της χονδρικής τιμής ρεύματος (ΟΤΣ) εις βάρος του συνόλου των προμηθευτών, αλλά και των Ελλήνων καταναλωτών. Ενδεικτικά αναφέρεται πως η AEGEAN POWER ζημιώθηκε περίπου 2.500.000 ευρώ μόλις σε 9

Αυτοκινητοπομπή ιδιοκτητών ταξί προς το υπουργείο Μεταφορών


Με αυτοκινητοπομπή προς το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στου Παπάγου οι ιδιοκτήτες ταξί διαμαρτύρονται και σήμερα για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Ειδικότερα, περίπου 100 αυτοκινητιστές ξεκίνησαν το πρωί από τα γραφεία του ΣΑΤΑ (Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής) στην οδό Μάρνη, ανέβηκαν

Επίσημη έναρξη εκπτώσεων από αύριο


Αρχίζουν επίσημα από αύριο Παρασκευή οι θερινές εκπτώσεις που θα διαρκέσουν ως τις 31 Αυγούστου, με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου να υπόσχεται τις «μεγαλύτερες θερινές εκπτώσεις των τελευταίων ετών», καλώντας τους καταναλωτές να τις εκμεταλλευθούν για την κάλυψη των αναγκών τους.

Οι καταναλωτές τις επόμενες έξι εβδομάδες θα μπορούν να αγοράζουν περισσότερα, ποιοτικότερα και επώνυμα είδη με πολύ λιγότερα χρήματα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ και παράλληλα τους καλεί να ελέγχουν την τελική τιμή αγοράς, να πραγματοποιούν έρευνα για τις αγορές τους και να

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Στις 19 Ιουλίου τα στοιχεία για την ανεργία


Στις 19 Ιουλίου, αντί της 14 Ιουλίου που είχε προγραμματισθεί, θα ανακοινώσει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) τα στοιχεία για την ανεργία τον Απρίλιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της.

Η αναβολή αυτή αποδίδεται στην καθυστέρηση συλλογής στοιχείων που συνέπεσε με τη διεξαγωγή των εργασιών της Απογραφής

ΕΠΟ: Παραπλανητικές διαφημίσεις ταξιδιωτικών πακέτων για αγώνες της Εθνικής


Για παραπλανητικές διαφημίσεις ταξιδιωτικών πακέτων με εξασφαλισμένα εισιτήρια για αγώνες της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΕΠΟ.


Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, το Travel Plan αποτελεί τον μοναδικό ταξιδιωτικό οργανισμό, με τον οποίο συνεργάζεται αποκλειστικά η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου. Το Travel Plan διαχειρίζεται αποκλειστικά τη διάθεση των εισιτηρίων των αγώνων της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου καθώς και ειδικών πακέτων μετακινήσεων και διαμονής, διευκρινίζει η Ομοσπονδία

Ρύθμιση των τοκοχρεολυτικών δόσεων ζητεί ο δήμος Πειραιά


Πρόταση, με την οποία ζητεί τη μείωση και την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των τοκοχρεολυτικών δόσεων των δανείων του δήμου, κατέθεσε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ο δήμος Πειραιά.

Με τα σημερινά δεδομένα οι τοκοχρεολυτικές δόσεις που κρατούνται κάθε μήνα από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους ΚΑΠ του δήμου Πειραιά για όλο το έτος ανέρχονται σε περίπου 17 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως έκανε γνωστό σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο δήμος διεκδικεί την αύξηση των κεντρικών αυτοτελών πόρων οι οποίοι, όπως σημείωσε, ακόμα και αν δεν υπήρχαν οι τοκοχρεολυτικές δόσεις δεν επαρκούν ούτε για τη

Για μερική αδυναμία πληρωμών κάνει λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου

Στο ενδεχόμενο μερικής αδυναμίας πληρωμών, η οποία όμως δεν θα πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από 15 ημέρες, αναφέρεται ο Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις του στη γερμανική έκδοση των Financial Times.
Συμφωνα με τη μετάφραση που απέστειλε αργά το βράδυ της Τετάρτης το πρωθυπουργικό γραφείο, ο κ. Παπανδρεου δηλωνει ότι "θεωρητικά μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή περισσότερο, προκαλώντας έτσι πολύ μεγαλύτερη ζημιά".

Προειδοποιεί δε ότι η καθυστέρηση στη λήψη των αποφάσεων απωθεί τους επενδυτές: «Αυτή η ανασφάλεια τρομάζει τους επενδυτές. Αν δεν έχουμε σύντομα την απόφαση ότι το δεύτερο πρόγραμμα θα προστατεύσει την Ελλάδα και να μπορεί η χώρα να υλοποιήσει τις βαθιές

Δημιουργία μονάδων του ΟΚΑΝΑ σε δημόσια Νοσοκομεία


Την αποφασιστικότητα του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στη δημιουργία θεραπευτικών μονάδων φαρμακευτικής υποστήριξης του ΟΚΑΝΑ σε δημόσια Νοσοκομεία, εξέφρασε ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, σε σύσκεψη με εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης, κυρίως από την Αττική, όπου εκδηλώνονται και οι εντονότερες αντιδράσεις.

«Βρήκα έχθρα -οριζοντίως υπάρχουσα- στα πολιτικά κόμματα και ουχί, καθέτως. Βρήκα αντιπαράθεση», σημείωσε ο υπουργός.

Εμείς, είμαστε αποφασισμένοι ως υπουργείο Υγείας, να ασκήσουμε τα καθήκοντά μας, προστατεύοντας τη δημόσια υγεία, τόνισε και ανακοίνωσε ότι την 1η Οκτωβρίου θα κλείσει τον ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά.

Όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας, του Πειραιά, και της Θεσσαλονίκης θα πάρουν μια μικρή μονάδα, από το σύνολο των 17 που θα δημιουργηθούν. «Θα διαιρεθεί το πρόβλημα. Και η διαίρεση αυτή θα

Αποχωρούν από τη Γεωργία τα ΕΛΠΕ


Αποχωρούν από την αγορά της Γεωργίας τα Ελληνικά Πετρέλαια σε υλοποίηση, όπως ανακοίνωσαν, «της στρατηγικής για εστιασμό σε γεωγραφικές περιοχές με στρατηγικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και αγορές στις οποίες είναι εφικτή η μεγιστοποίηση του οφέλους από την υπάρχουσα υποδομή διύλισης των ΕΛΠΕ».

Τα ΕΛΠΕ μεταβίβασαν τη θυγατρική εταιρεία, Hellenic Petroleum Georgia (Holdings) Limited, κατόχου του 100% των εταιρικών μεριδίων της Γεωργιανής εταιρίας EKO Georgia Ltd, στην εταιρία Energy Solutions Investments Inc (εταιρία συμμετοχών, με δραστηριότητα στην αγορά ενέργειας της Ανατολικής Ευρώπης) έναντι 6,6 εκατ.

Υπέρ των αλλαγών στην ανώτατη εκπαίδευση 133 Πανεπιστημιακοί


Υπέρ της μεταρρύθμισης για την ανώτατη εκπαίδευση τάσσονται 133 καθηγητές πανεπιστημίου.
Σε κείμενο το οποίο υπογράφουν, οι πανεπιστημιακοί σημειώνουν ότι «το ελληνικό πανεπιστήμιο εδώ και δεκαετίες «δεν ανταποκρίθηκε στο ρόλο του, παρά τα όποια βήματα προόδου έγιναν, ιδίως στον τομέα της στελέχωσης των ΑΕΙ».

«Οι παθογένειες της σημερινής κατάστασης είναι γνωστές σε όσους δεν θέλουν να κλείνουν τα μάτια. Η παράδοση αυτή πρέπει να αλλάξει. Όσες, επιφυλάξεις και αν έχουμε για επιμέρους προβλέψεις της μεταρρύθμισης, που έχει εξαγγελθεί, δεν μπορούμε παρά να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια», υπογραμμίζουν.

Τονίζουν ακόμη ότι «η κοινωνία και το πανεπιστήμιο δεν έχουν πολύ χρόνο. Αν και αυτή η απόπειρα αποτύχει, το ελληνικό πανεπιστήμιο θα μείνει στάσιμο για πολλά χρόνια ακόμη. Και αυτό είναι σε

Κατασχέσεις για οφειλές στο ΙΚΑ


Στην είσπραξη 250 έως 300 εκατ. ευρώ επιπλέον του αρχικού στόχου στοχεύει το υπουργείο Εργασίας από την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής.

Αυτό ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Εργασίας ο Υπουργός εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.

Όπως σημείωσε, η διοίκηση του ΙΚΑ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα στην εφαρμογή αναγκαστικών μέτρων κατά των οφειλετών, κυρίως των μεγάλων, και κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, σε όσους αδιαφορούν για τη ρύθμιση των οφειλών τους.

Σύμφωνα με το διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, από τα 5,7 δισ. εκατ. ευρώ που είναι συνολικά οι ανείσπρακτες οφειλές τα 3,5 οφείλονται από «ζωντανές», όπως τις απεκάλεσε επιχειρήσεις, και θα μπορούσαν δυνητικά να εισπραχθούν. Ο ίδιος πάντως θεωρεί ως ρεαλιστικό

Αντ. Σαμαράς: Η λέξη χρεοκοπία απαγορεύεται στο λεξιλόγιό μας


Εντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης διατύπωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς για την αναφορά του υπουργού Οικονομικών στην επιλεκτική χρεοκοπία.

«Η λέξη χρεοκοπία απαγορεύεται στο λεξιλόγιό μας και αυτό ισχύει είτε για την ελεγχόμενη, την επιλεκτική και την περιορισμένη, ακόμη κι αν γίνεται αναφορά στον αγγλικό όρο selective default» ανέφερε, επισημαίνοντας πως η εκφορά της και μόνο μπορεί να γίνει αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επανέλαβε τη θέση του υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων, κάτι, που όπως σημείωσε, για να γίνει πρέπει η Ευρώπη να ξεπεράσει κάποιες εμμονές: «Τα ευρώ-ομόλογα τα έχω ήδη υποστηρίξει από πέρσι. Και τη δυνατότητα επαναγοράς. Αλλά η συμμετοχή ιδιωτών στο ρίσκο των κρατικών ομολόγων, δημιούργησε τεράστια προβλήματα. Διότι έβαλε τους περιβόητους οίκους αξιολόγησης απευθείας στο παιγνίδι των αγορών. Και τα κρατικά ομόλογα στο παιγνίδι της διεθνούς κερδοσκοπίας. Κι είναι

Κατ' αντιπαράσταση εξέταση για τα γερμανικά υποβρύχια


Σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση καλούνται τη Δευτέρα οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ και ο γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Αμυνας Δημήτρης Γεωργιόπουλος ενώπιον της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής, που διερευνά την εξέλιξη των συμβάσεων για τα γερμανικά υποβρύχια από το 2002 μέχρι το 2009, καθώς και την υλοποίηση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων.

Η Επιτροπή αποφάσισε να διερευνήσει τις διαφοροποιήσεις που υπάρχουν μεταξύ του ΣΔΟΕ, το οποίο από τα στοιχεία που έχει μέχρι σήμερα, διαπιστώνει «πολύ μικρή κλίμακα υλοποίησης των αντισταθμιστικών ωφελημάτων» και των πρώην γενικών διευθυντών Εξοπλισμών του υπουργείου ʼμυνας, που υποστήριξαν στις

EΦΕΤ: Παθογόνος μικροοργανισμός σε βοδινό κρέας από τη Γαλλία


Μολυσμένο βοδινό κρέας με παθογόνο μικροοργανισμό είχαν προμηθευτεί από τη Γαλλία, τέσσερις ελληνικές επιχειρήσεις.

Ο παθογόνος μικροοργανισμός Ο157:Η7 (eae+, stx1+) ανιχνεύθηκε από τις βελγικές αρχές σε βοδινό κρέας, του οποίου η πρώτη ύλη προέρχεται από το σφαγείο «Group Bigard» (κωδικός έγκρισης FR 59 225104 CE) στη Γαλλία. Οι αρχές του Βελγίου ενημέρωσαν, με τη σειρά τους, τον ΕΦΕΤ στη χώρα μας, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση-απόσυρση του συνόλου των παραπάνω προϊόντων από την

Κ. Σκανδαλίδης: Σωστή η αναφορά περί επιλεκτικής χρεοκοπίας


«Δραματοποιημένη», αλλά σωστή χαρακτήρισε την αναφορά του Ευ. Βενιζέλου περί επιλεκτικής χρεοκοπίας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real fm.

O υπουργός έκανε λόγο για «πολυφωνική κακοφωνία» που εκδηλώνεται στην ευρωπαϊκή ένωση η οποία βρίσκεται «στο παρά ένα της χρεοκοπίας» και τόνισε πως πλέον η Ελλάδα αποτελεί «ένα μικρό κομμάτι» του προβλήματος και όχι «έναν ογκόλιθο».

«Θα περάσουμε ένα δραματικό χρόνο έως το τέλος του 2011» εκτίμησε ο κ. Σκανδαλίδης, προσθέτοντας ότι οι εκλογές «δεν προσφέρουν καμία λύση» και πως μέρος της ευθύνης για την κρίση φέρουν «το ευρωπαϊκό πρόβλημα και οι προηγούμενες διακυβερνήσεις».

«Χάνεται το όριο ανάμεσα στο λαϊκισμό και στο θεαθήναι και στην ουσία των πραγμάτων» σχολίασε παράλληλα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επικρίνοντας την κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να παραιτηθεί της βουλευτικής αποζημίωσης για συμμετοχή στις επιτροπές και να παραδώσει το

Ο καιρός στις 14.07.2011


Καλό και ζεστό καιρό στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας και ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο, περιμένουμε την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 ως 35 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 23 ως 36 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 24 ως 37 στη Δυτική Ελλάδα, 25 ως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Σε περιοχές της νότιας Κρήτης η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 35 βαθμούς

Ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Καλό καιρό περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 35 βαθμούς. Μέτριοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο