www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Δημοκρατική Συμμαχία: Αναγκαία η προσφυγή στις κάλπες


Την ανάγκη άμεσης προσφυγής στις κάλπες υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης.

«Η ελληνική κοινωνία έχει απαντήσει ξεκάθαρα στο δίλλημα ευρώ ή δραχμή, επιλέγοντας το δρόμο της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και της παραμονής της στη σκληρή ζώνη του ευρώ», επισήμανε.

Υποστήριξε ωστόσο, ότι τα δύο κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση, «απέδειξαν πως δεν μπορούν και δε θέλουν να διαχειριστούν την κρίση, υιοθετώντας

Σε 48ωρες πανελλαδικές αποχές κατέρχονται οι δικηγόροι


Σαρανταοκτάωρες πανελλαδικές αποχές από τα καθήκοντά τους θα πραγματοποιήσουν οι δικηγόροι την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη 5 και 6 Μαρτίου 2012, καθώς και στις 15 και 16 Μαρτίου 2012.

Η απόφαση ελήφθη από την Ολομέλειας των πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων που συνήλθε στη Θεσσαλονίκη. Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης η διενέργεια συμβολικού αποκλεισμού του Πρωτοδικείου Αθηνών στις 16 Μαρτίου 2012 και η διοργάνωση

Νέος γραμματέας της Κ.Ε. του ΛΑΟΣ ο Αστ. Ροντούλης


Νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑΟΣ, στη θέση του διαγραφέντα Αδωνι Γεωργιάδη, εξελέγη ομόφωνα ο βουλευτής Λάρισας και πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριος Ροντούλης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του οργάνου.

Σημειώνεται ότι για τη θέση του γραμμάτια δεν υπήρξε άλλη υποψηφιότητα και ως εκ τούτου δεν στήθηκαν κάλπες, όπως προβλέπονταν αρχικά.

Στη διάρκεια της εισήγησής του προς τα μέλη της Κ.Ε. ο πρόεδρος του κόμματος, Γ. Καρατζαφέρης επέκρινε τους Ευρωπαίους ηγέτες και ιδίως την Ανγκελα Μέρκελ για την πολιτική τους απέναντι στη χώρα μας, ενώ χαρακτήρισε «αδύναμη και κατώτερη των περιστάσεων» την κυβέρνηση.

Παράλληλα, επιτέθηκε στους κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη που προσχώρησαν στη ΝΔ, κάνοντας λόγο για «Ιούδες, Εφιαλτες και Βρούτους», ενώ έστρεψε τα πυρά του και στον πρόεδρο της Νέας

Σε επ' αόριστον κατάληψη προχωρούν στον Οίκο Ναύτου οι εργαζόμενοι


Τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων του Οίκου Ναύτου, έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης, να προχωρήσει σε ένταξη του φορέα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ναυτικών από 01/04/2012, στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν ότι από Δευτέρα 05/3/2012, θα προχωρήσουν σε επ' αόριστον κατάληψη των γραφείων του

ΣΥΡΙΖΑ: Kόλαφος για την κυβέρνηση και τον Ευ. Βενιζέλο η απόφαση του ΣτΕ


«Η απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματική τη διακοπή του ρεύματος για το χαράτσι της ΔΕΗ  αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση της τρόικας και προσωπικά για τον "συνταγματολόγο" αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Παρά την προσπάθεια κυβερνητικών κύκλων να ερμηνεύσουν την απόφαση κατά το δοκούν, η αλήθεια είναι ότι αμφισβητείται επί της

ΔΗΜΑΡ: To «κίνημα της πατάτας» θέτει την πολιτεία προ των ευθυνών της


«Το "κίνημα της πατάτας" είναι μια ακτιβιστική κίνηση η οποία αναδεικνύει ένα υπαρκτό πρόβλημα . Γι' αυτό την χαιρετίζουμε και την υποστηρίζουμε», αναφέρει η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, το κίνημα αυτό φέρνει στο προσκήνιο τη γκρίζα ζώνη των τιμών των προϊόντων, από τη στιγμή που εγκαταλείπουν το χωράφι και μέχρι να φτάσουν στο ράφι του καταναλωτή και θέτει την

ΚΚΕ: Πάλη για να καταργηθούν όλα τα χαράτσια


«Η συγκυβέρνηση είναι πολλαπλά εκτεθειμένη. Το ΚΚΕ νιώθει δικαιωμένο που βρήκε μαζική ανταπόκριση το κάλεσμά του στο λαό για άρνηση πληρωμής του εξοντωτικού χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Τα εργατικά λαϊκά στρώματα πρέπει να εμπιστευτούν ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ και κυρίως την τεράστια δύναμη που έχουν. Η λαϊκή συμμαχία, η αλληλεγγύη και η πάλη για την κατάργηση όλων των χαρατσιών και συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής πρέπει να φουντώσει στους

Χρ. Παπουτσής: Eπιλογή ενότητας η υποψηφιότητά μου


Επιλογή ενότητας και προοπτικής για ένα μεγάλο και προοδευτικό ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε ο Χρήστος Παπουτσής την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κινήματος.

Σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι η απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ είναι μια συνειδητή επιλογή: «Συζήτησα πολύ με τη συνείδησή μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η συζήτηση για το ΠΑΣΟΚ, που μας εκφράζει, δεν θα γίνει τώρα αλλά γίνεται μια ζωή. Η συζήτηση θα γίνει για τα χαρακτηριστικά του ΠΑΣΟΚ στη νέα εποχή και όπως να έχει το πράγμα το σίγουρο είναι ότι ΠΑΣΟΚ αλλάζει σελίδα. Αυτά τα δύο χρόνια το ΠΑΣΟΚ κράτησε τη χώρα εκτός χρεοκοπίας, μείωσε το δημόσιο χρέος και εξασφάλισε τη μεγαλύτερη δανειοδότηση της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ξανασυνδεθεί με τους πολίτες, να προσδιορίσει σε ποιες κατηγορίες πολιτών απευθύνεται - και

ΟΑΣΑ: Τηλεματική και ηλεκτρονικό εισιτήριο


Στη δεύτερη φάση τους, δηλαδή στην κατάθεση των τεχνικών και οικονομικών προσφορών, προχωρούν τα έργα ΣΔΙΤ για το Ενιαίο Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ηλεκτρονικό εισιτήριο) για τις εταιρείες του Ομίλου ΟΑΣΑ και το Ολοκληρωμένο Σύστημα Πληροφόρησης Επιβατών και Διαχείρισης Στόλου (τηλεματική) για τον ΟΣΥ (πρώην ΕΘΕΛ και ΗΛΠΑΠ , καθώς απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το σύνολο των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που έγιναν από υποψηφίους αναδόχους κατά των αποφάσεων προεπιλογής των υποψηφίων για τα δύο έργα.

Ειδικότερα, το έργο της τηλεματικής, ο διαγωνισμός αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, εγκατάσταση, υποστήριξη λειτουργίας, συντήρηση και τεχνική διαχείριση ολοκληρωμένου συστήματος πληροφόρησης επιβατών. Ο ανάδοχος του έργου θα αναλάβει τη λειτουργία του για

Πανεπιστημιακός εντόπισε χαμένη πατιτούρα του Μότσαρτ


Χαμένη παρτιτούρα για σόλο πιάνο της νεανικής περιόδου του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ εντοπίστηκε αυτήν την εβδομάδα από λέκτορα πανεπιστήμιου του Ινσμπρουκ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ύστερα από την απαραίτητη έρευνα το Ίδρυμα Μότσαρτ με έδρα το Σάλτσμπουργκ.

Η γραμμένη από επαγγελματία γραφέα του Τυρόλου παρτιτούρα, που ήταν κλεισμένη σε σημειωματάριο, χρονολογήθηκε ήδη στις αρχές της

Στο «δόκανο» της Οικονομικής Αστυνομίας ιατρεία και επιχείρηση εμπορίας οικιακών ειδών


Φορολογικές παραβάσεις διαπίστωσε η Οικονομική Αστυνομία σε ένα ιατρείο και σε επιχείρηση εμπορίας οικιακών ειδών στην Αττική.

Ειδικότερα, κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας διενήργησε χθες (01-03-2012) ελέγχους σε ιατρεία σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Από τους αστυνομικούς φορολογικούς ελέγχους διαπιστώθηκε ότι σε ιατρείο στην Αθήνα, ο ιατρός δεν εξέδωσε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, όπως επίσης δεν προχώρησε στη σχετική εγγραφή στο

Εγκύκλιος για την εφαρμογή της αυτεπιστασίας στους δήμους


Εγκύκλιο στην οποία περιγράφονται η εφαρμογή και οι διαδικασίες για το πρόγραμμα της αυτεπιστασίας στους δήμους, αλλά και οι ειδικότητες που μπορούν να προσληφθούν, εξέδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά.

Η αυτεπιστασία είναι ένα πρόγραμμα για άνεργους που μπορούν να εργαστούν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε δημοτικά έργα.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, με τις διατάξεις του ν. 4024/2011 προβλέπεται, για πρώτη φορά, η άντληση έκτακτου προσωπικού αυτεπιστασίας από τον Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, που καταρτίζεται για το σκοπό αυτό από τον ΟΑΕΔ έπειτα από δημόσια πρόσκληση και υποβολή αιτήσεων από τους

Ανακριβές «πόθεν έσχες», όμως χωρίς αδικαιολόγητη επαύξηση περιουσίας από τον Ισ. Κούβελο


Στη διαπίστωση ότι ο κ. Ισίδωρος Κούβελος δεν είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες τον λογαριασμό σε τράπεζα της Μεγάλης Βρετανίας στον οποίο κατέληξε το 1 εκατ. δολάρια το Μάρτιο του 2011 κατέληξαν οι ορκωτοί ελεγκτές, κρίνοντας όμως πως δεν προκύπτει αδικαιολόγητη επαύξηση της περιουσίας του.


Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης, «από τον διενεργηθέντα έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης οικονομικού έτους 2011 για τη χρήση του 2010 δεν προκύπτει - λαμβάνοντας υπόψη τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών του κ. Κουβέλου- επαύξηση της περιουσιακής του κατάστασης που

Ο καιρός στις 03.03.2012


Βελτιωμένο καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις και νέα άνοδο της θερμοκρασίας, περιμένουμε το Σάββατο 3 Μαρτίου 2012.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 16 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 2 έως 20 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 18 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ασθενείς έως μέτριοι δυτικοί – βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, περισσότερο ενισχυμένοι σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις στα νότια και βορειοδυτικά τμήματα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν