www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Αφαίρεση μήτρας μέσω ομφαλού


Αθήνα 15 Οκτωβρίου 2012


ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ
Μέσα από τον ομφαλό και από οπή  δυο εκατοστών,  αφαίρεσαν την μήτρα 46χρονης γυναίκας Έλληνες γιατροί  με την πρωτοποριακή μέθοδο Επέμβαση Χωρίς Τομές Μέσω Φυσικών Οπών!!
Μάλιστα η γυναίκα την ίδια ημέρα επέστρεψε στο σπίτι της !

Η πρωτοποριακή αυτή Επέμβαση Χωρίς Τομές Μέσω Φυσικών Οπών,   που είναι η πρώτη στην Ελλάδα σε γυναίκα  και από τις πρώτες στον κόσμο, πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του γυναικολόγου χειρουργού  Δρ Στέφανου Χανδακά MD MBA PhD.

Η επέμβαση  παρουσιάστηκε στο 1ο Διεθνές  Σεμινάριο Single Port Laparoscopy in Gynecology, οποίο έγινε στην Αθήνα στις  12 και  13  Οκτωβρίου και διοργανώθηκε από το  μαιευτήριο ΜΗΤΕΡΑ,  με τη συμμετοχή της Ένωσης Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδας.

«Η νέα μέθοδος S.P.(Single Port Laparoscopy) είναι εξέλιξη της λαπαροσκοπικής και προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα για τις γυναίκες, χρησιμοποιείται  επίσης για την αφαίρεση κυστών,

"Παίξε με τις ... κούκλες σου"



Γιατί "σήκωσε πανιά" και η ΦΑΓΕ


Γιώργος Κράλογλου


Όταν ο κυρ-Θανάσης ο γαλατάς, της οδού Πατησίων, εμπιστεύονταν τα σχέδια των παιδιών του, Κυριάκου και Γιάννη Φιλίππου, να φτιάξουν βιομηχανικό συγκρότημα για γάλα και γιαούρτια ούτε που πέρναγε από το μυαλό του ότι κάποια στιγμή η έδρα του ομίλου της οικογένειας Φιλίππου θα μεταφερόταν (αναγκαστικά) στο Λουξεμβούργο.

Όταν ο Μποδοσάκης έστηνε βιομηχανίες υλικών αμύνης ακόμη και με πολιτική παράκληση και υπόδειξη να βοηθήσει την Ελλάδα στους πολέμους της. Ο Νιάρχος έχτιζε το μεγαλύτερο ναυπηγείο των Μεσογείων. Και οι Γάλλοι μετέφεραν την παραγωγή αλουμινίου τους, της Ευρώπης, στην Ελλάδα δεν είχε κανείς τους ιδέα για τον «σοσιαλισμό του χαβαλέ» που θα ακολουθούσε.

Όταν ο καθηγητής Στρατής Ανδρεάδης έχτιζε τον όμιλο της Εμπορικής, τα πράσινα λεωφορεία του Πειραιά, τα Λιπάσματα της Καρβάλης και σχεδίαζε Διυλιστήρια στην Πάχη Μεγάρων και τον