www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Ψάχνει υπουργούς εκτός Βουλής ο Πρωθυπουργός


Υπουργούς και εκτός ΠΑΣΟΚ αναζητά ο Γιώργος Παπανδρέου, ενόψει ενός ριζικού ανασχηματισμού που έχει «κλειδώσει» για αμέσως μετά την 25η Μαρτίου εφόσον συντρέξουν οι προϋποθέσεις και αποφευχθούν – τελικά – οι πρόωρες εκλογές. 
 
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Real News» ειλημμένη είναι πλέον η απόφαση του πρωθυπουργού για αντικατάσταση του «τσάρου» της οικονομίας, με τον νυν υπουργό Ανάπτυξης, Μ.Χρυσοχοΐδη να αποτελεί το φαβορί για να διαδεχθεί τον Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος θα μετατεθεί σε άλλο υπουργείο. Ο υπουργός «χρεώνεται» ήδη τη διαπραγμάτευση για το μνημόνιο και την αναθεώρησή του, το μίγμα και τον προσανατολισμό της πολιτικής, την εντύπωση ότι η τρόικα είναι η πραγματική κυβέρνηση της χώρας, αλλά κυρίως την αναποτελεσματικότητα των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, που οδήγησε κατά καιρούς στη λήψη οριζόντιων μέτρων.

Εναλλακτική λύση για το υπουργείο Οικονομικών θεωρείται ο νυν υπουργός Άμυνας Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος, σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι ο μόνος υπουργός που θα αναλάβει το θώκο που ο ίδιος

Εορτάστηκε στο Φανάρι η Κυριακή της Ορθοδοξίας


Με τη συμμετοχή πλήθους προσκυνητών εορτάστηκε και φέτος στο Φανάρι η Κυριακή της Ορθοδοξίας, από τη σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου προεξάρχοντος του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου.
 

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Φώφη Γεννηματά, εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση, ενώ παρέστησαν η πρώην υπουργός Φάνη Πετραλιά, ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής, Νικηφόρος

Ιαπωνία: Ραδιενέργεια στην επαρχία Μιγιάκι


Ειδικοί στην βορειοανατολική επαρχία Μιγιάγκι στην Ιαπωνία ανακοίνωσαν σήμερα πως μέτρησαν επίπεδα ραδιενέργειας 400 φορές πάνω από το κανονικό όριο, μεταδίδει το πρακτορείο

Oδηγός για αδυνάτισμα - 40 κόλπα για να χάσετε βάρος


΄Oταν το θέμα είναι το αδυνάτισμα, ο χρυσός κανόνας είναι ο συνδυασμός υγιεινής, μεσογειακής διατροφής και συστηματικής γυμναστικής. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά στη ζυγαριά.

 Oι άνθρωποι έχουν μεγάλη προϊστορία στις ακραίες δίαιτες – πολύ πριν λ.χ. από τη «δίαιτα της λαχανόσουπας» υπήρχε η «δίαιτα του τσιγάρου» – και ακόμα μεγαλύτερη στην έλλειψη υπομονής όταν πρέπει να χάσουν τα περιττά τους κιλά. Αν και τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει μια σωστή δίαιτα που συνδυάζεται με την τακτική γυμναστική (το λιγότερο που συνιστάται είναι περπάτημα με γρήγορο βήμα επί μισή ώρα την ημέρα, πέντε μέρες την εβδομάδα), η επιστημονική έρευνα έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες και τρικ που μπορεί να βοηθήσουν.

Μολονότι τα στοιχεία δεν είναι σε όλες τις περιπτώσεις αδιάσειστα, αφού κάτι τέτοιο θα προϋπέθετε τη διεξαγωγή πολυετών και με εκατοντάδες εθελοντές ερευνών, είναι αρκετά για να δώσουν νέα πνοή

Επανέρχονται τα πειραματικά - πρότυπα σχολεία

Με αναβαθμισμένατα πρότυπα και πειραματικά σχολεία θα ξεκινήσει η επόμενη σχολική χρονιά, καθώς το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να επαναφέρει τον θεσμό που είχε καταργηθεί από το 1980.

Με σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, προβλέπεται η πλήρης αναμόρφωση του θεσμού, καθώς κρίνεται ότι κακώς καταργήθηκε η σύνδεση όλων των πειραματικών σχολείων με τα πανεπιστήμια, αλλά και η ίδρυση νέων πειραματικών σχολείων σε περιοχές όπου υπάρχουν πανεπιστημιακά τμήματα.
Κατά το σχέδιο νόμου τα σχολεία αυτά θα λειτουργούν με ξεχωριστό ωρολόγιο πρόγραμμα, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε μονάδας. Στις ιδιαίτερες δράσεις τους προβλέπεται η δημιουργία ομίλων, προκειμένου να αναπτυχθούν οι ιδιαίτερες κλίσεις και ικανότητες των μαθητών που φοιτούν σε αυτά.

Οι όμιλοι θα λειτουργούν πέρα από το ωρολόγιο πρόγραμμα (δηλαδή την 8η και 9η ώρα), μία ή δύο φορές την εβδομάδα και θα αφορούν γνωστικούς τομείς, όπως τα μαθηματικά, η γλώσσα, η

iPhone 5


Στην παρουσίαση του iPad 2 ο Steve Jobs ουσιαστικά ανακοίνωσε τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου iPhone 5 που θα δούμε σε μερικούς μήνες. Νέος επεξεργαστής Α5, χαμηλότερο βάρος, μικρότερο πάχος κλπ είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα δούμε στο νέο iPhone 5. Φαίνεται ότι η Apple θα παραδώσει αυτό ακριβώς, ένα καινούριο iPhone βελτιωμένο στα σημεία, με μεγαλύτερη οθόνη, μικρότερες διαστάσεις και φορτωμένο με το iOS 5.0.

Οι φωτογραφίες που βλέπετε υποτίθεται οτι απεικονίζουν το iPhone 5 σε σχέδια που έχουν κατασκευαστές θηκών στα χέρια τους, ώστε να προετοιμαστούν από τώρα για τον Ιούνιο. Το design

Σύνοδος Κορυφής: Επιμήκυνση 7,5 χρόνων και 1% μείωση επιτοκίου


Η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα, στις Βρυξέλλες, αποφάσισε την μείωση των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδας κατά μία μονάδα και την επιμήκυνση των χρονικών ορίων απόσβεσης των δανείων στα 7,5 χρόνια.
 

«Οι σημερινές αποφάσεις είναι ξεκάθαρη απόδειξη ότι αναγνωρίζεται η προσπάθεια που καταβάλλει ο ελληνικός λαός» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, λίγο μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το ότι η Ελλάδα επέτυχε την επιμήκυνση στα 7,5 χρόνια του ορίου αποπληρωμής των δανείων των 110 δις ευρώ και τη μείωση του επιτοκίου από το 5,2% σε 4,2%. 
 
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τα ελληνικά αιτήματα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι επετεύχθη η επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων των 110 δις ευρώ στα 7,5 χρόνια καθώς και η μείωση του επιτοκίου

Ιαπωνία: «Το Φουκουσίμα δε θα γίνει Τσερνόμπιλ»

Το κέλυφος του αντιδραστήρα του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα 1, όπου σημειώθηκε έκρηξη μετά από μετασεισμό, δεν έχει υποστεί ζημιές, σύμφωνα με την ιαπωνική κυβέρνηση.

Παράλληλα, η κυβέρνηση τόνισε ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας έχουν μειωθεί, ενώ κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. Θα γίνει προσπάθεια να γεμίσει ο αντιδραστήρας με θαλασσινό νερό, ώστε να μειωθεί η πίεση της μονάδας.

Σύμφωνα με γάλλους ειδικούς, η έκρηξη είναι χημικής αιτιολογίας και όχι πυρηνικής και άρα δεν συγκρίνεται με αυτή που είχε σημειωθεί στο Τσερνόμπιλ, εξήγησαν σήμερα γάλλοι ειδικοί στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Το πιο πιθανό είναι να πρόκειται όχι για μία πυρηνική έκρηξη αλλά μία χημική, που οφείλεται στην έκλυση υδρογόνου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η έκρηξη δεν έχει προκαλέσει την έκλυση ραδιενέργειας", επεσήμανε ο γενικός διευθυντής της Γαλλικής Υπηρεσίας Πυρηνικής Ασφάλειας

Τογιότα, Χόντα και Νισάν διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω σεισμού


Την διακοπή της παραγωγής των εργοστασίων τους στην Ιαπωνία ανακοίνωσαν σήμερα τρεις ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν μετά τον πολύ ισχυρό σεισμό.

Η Toyota Motor Corp ανακοίνωσε πως θα κλείσει την Δευτέρα πέντε εργοστάσια συναρμολόγησης -- και αυτά που ανήκουν σε θυγατρικές της -- και 12 μονάδες κατασκευής εξαρτημάτων και ανταλλακτικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo. Επίσης, δήλωσε ότι διακόπτει τη λειτουργία της γιατί εκφράζονται φόβοι για την ασφάλεια των εργαζομένων και επειδή αντιμετωπίζει προβλήματα στην παραγωγή.

Παρομοίως, η Nissan Motor Co θα διακόψει επίσης την παραγωγή στις τρεις μονάδες της, δύο από τις οποίες υπέστησαν ζημιές από το σεισμό, ενώ η Honda Motor Co σταματά την παραγωγή στα

Περίπουν 10 εκατοστά μετατόπισε τον άξονα της Γης ο σεισμός της Ιαπωνίας


Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μίας έρευνας που διεξήγαγε το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστιολογίας της Ιταλίας, ο χθεσινός σεισμός μεγέθους 8,9 βαθμών που έπληξε την Ιαπωνία μετακίνησε τη Γη στον άξονα της κατά σχεδόν 10 εκατοστά.

Επίσης, όπως δήλωσε ο Κένεθ Χάντατ, αμερικανός γεωφυσικός, στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο ισχυρότερος σεισμός στην ιστορία της Ιαπωνίας φαίνεται πως μετακίνησε το κεντρικό νησί της χώρας κατά 2,4 μέτρα.

Οι επιπτώσεις αυτού του σεισμού στον άξονα της Γης φαίνεται πως είναι οι δεύτερες μεγαλύτερες στην ιστορία από καταγεγραμμένους σεισμούς, αφού είναι μεγαλύτερες από αυτές του σεισμού 9,1 βαθμών που έπληξε την Ινδονησία το 2004, αλλά μικρότερες από αυτές που είχε ο σεισμός που έπληξε τη Χιλή το 1960, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής του ινστιτούτου Αντόνιο Πιερσάντι.

Επισημαίνεται πως το 2010, επιστήμονες από τη NASA είχαν δηλώσει ότι ο σεισμός 8,8 βαθμών που σημειώθηκε στη Χιλή τον Φεβρουάριο του 2010 ήταν τόσο δυνατός ώστε μπορεί να μείωσε τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, ο Ρίτσαρντ Γκρος που εργάζεται στο Jet Propulsion Laboratory της

Ο καιρός στις 13.03.2011


Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα και νέα μικρή άνοδο της θερμοκρασίας περιμένουμε την Κυριακή 13 Μαρτίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 17 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 4 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 3 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 4 έως 18 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα και από 6 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριο και στα ανοιχτά ισχυροί.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16-17 βαθμούς. Οι άνεμοι θα