www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Τογιότα, Χόντα και Νισάν διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω σεισμού


Την διακοπή της παραγωγής των εργοστασίων τους στην Ιαπωνία ανακοίνωσαν σήμερα τρεις ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν μετά τον πολύ ισχυρό σεισμό.

Η Toyota Motor Corp ανακοίνωσε πως θα κλείσει την Δευτέρα πέντε εργοστάσια συναρμολόγησης -- και αυτά που ανήκουν σε θυγατρικές της -- και 12 μονάδες κατασκευής εξαρτημάτων και ανταλλακτικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo. Επίσης, δήλωσε ότι διακόπτει τη λειτουργία της γιατί εκφράζονται φόβοι για την ασφάλεια των εργαζομένων και επειδή αντιμετωπίζει προβλήματα στην παραγωγή.

Παρομοίως, η Nissan Motor Co θα διακόψει επίσης την παραγωγή στις τρεις μονάδες της, δύο από τις οποίες υπέστησαν ζημιές από το σεισμό, ενώ η Honda Motor Co σταματά την παραγωγή στα
εργοστάσιά της στην ανατολική και δυτική Ιαπωνία.

Επίσης, η Nippon Steel Corp έκλεισε ήδη τη χαλυβουργία της στο Καμάισι της Νομαρχίας Ιβάτε, ενώ έκλεισαν επίσης τα εργοστάσια ελαστικών της Toyo Tyre & Rubber Co και της Sumitomo Rubber Industries Ltd στην περιοχή της Φουκουσίμα.

Στο μεταξύ, ομάδες Αμερικανών διασωστών αναχώρησαν σήμερα για την Ιαπωνία προκειμένου να βοηθήσουν στον εντοπισμό επιζώντων, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αρωγής Διεθνούς Ανάπτυξη. Συνολικά, στις ομάδες αυτές συμμετέχουν 150 διασώστες και 12 εκπαιδευμένοι σκύλοι.

Επίσης, δύο μονάδες της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας θα στείλει στην Ιαπωνία και η Γαλλία ενώ, όπως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ, η Ιαπωνία δέχτηκε προσφορές βοήθειας από την Αυστραλία, τη Νότια Κορέα, τη Νέα Ζηλανδία, τη Γερμανία, τη Σιγκαπούρη και το Μεξικό. Η Αυστραλία στέλνει στην Ιαπωνία 72 ειδικούς και 22 τόνους ιατροφαρμακευτικού υλικού ενώ οι υπόλοιπες πέντε χώρες θα συμβάλουν στον εντοπισμό επιζώντων με 145 διασώστες και 30 εκπαιδευμένους σκύλους συνολικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: