www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Αποκτήστε καλλίγραμμα πόδια

Τα λεπτά και χωρίς κυτταρίτιδα πόδια αποτελούν ένα από τα πιο σέξι σημεία σε μια γυναίκα και αναμφισβήτητα όνειρο για καθεμία από εσάς. Τι μπορείτε να κάνετε αν δεν διαθέτετε τις αδύνατες γάμπες και την καλλίγραμμη σιλουέτα ενός μοντέλου;

Με τη βοήθεια της αισθητικής ιατρικής και της πλαστικής χειρουργικής μπορείτε να απαλλαγείτε από την αντιαισθητική όψη φλοιού πορτοκαλιού στα πόδια, καθώς και από τα ενοχλητικά «ψωμάκια» ακολουθώντας μία από τις παρακάτω μεθόδους.


Το σύστημα Accent χρησιμοποιεί την πλέον σύγχρονη τεχνολογία των ραδιοσυχνοτήτων, τόσο μονοπολική όσο και διπολική, για τη βελτίωση της εμφάνισης του σώματος. Χάρη στην ενέργεια των

Γιατί όχι χρεωκοπία;

Σε ορισμένες απελπιστικές περιπτώσεις η πτώχευση και η στάση πληρωμών προς τους πιστωτές είναι ίσως μια καλύτερη επιλογή από τις ανυπόφορες περικοπές και τη σύγκρουση με τους ψηφοφόρους.


Αυτό είναι το μήνυμα που παίρνουμε από μια εργασία που δημοσίευσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στην εργασία αυτή με τίτλο «Τα κόστη του εθνικού χρέους», οι Eduardo Borensztein και Ugo Panizza εξέτασαν το τι συνέβη σε κυβερνήσεις από την Αργεντινή ώς το Μαλάουι μόλις δήλωσαν ότι δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους.

Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι οποιαδήποτε χώρα καταλήγει σε μια τέτοια δύσκολη θέση δεν θα δει

Κατανάλωση ζάχαρης: Ποια η σχέση με τη χοληστερόλη;

Για πολλά χρόνια οι ειδικοί έλεγαν ότι για να μειώσει κανείς τη χοληστερόλη (χοληστερίνη) του αίματος και τον αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο που αυτή συνεπάγεται, πρέπει να ελαττώσει την κατανάλωση των κορεσμένων λιπών που προέρχονται από τα ζώα.


Επίσης, οι ειδικοί συνεχώς τόνιζαν ότι η μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης σχετίζεται με πολλά νοσήματα, όπως η παχυσαρκία και ο σακχαρώδης διαβήτης, που οδηγούν στην εκδήλωση καρδιαγγειακών νοσημάτων, όπως το έμφραγμα του μυοκαρδίου και τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια.

Για πρώτη φορά, όμως, είδε το φως της δημοσιότητας μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Εμορι στην Ατλάντα, η οποία διαπίστωσε ότι στους ενήλικες υπάρχει στενή σχέση μεταξύ της κατανάλωσης ζάχαρης και της χοληστερόλης του αίματος.

Οι ερευνητές μέτρησαν την κατανάλωση ζάχαρης και τα επίπεδα της χοληστερόλης του αίματος σε περίπου 6.000 ενήλικα άτομα. Στην κατανάλωση ζάχαρης περιέλαβαν τη λευκή ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, τη φρουκτόζη, το σιρόπι, το μέλι, τη μελάσα ή οποιοδήποτε άλλο γλυκαντικό, το οποίο

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον Συμεών Σεϊσίδη

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του Συμεών Σεϊσίδη, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας μετά την αιματηρή ληστεία σε πολυκατάστημα της οδού Πειραιώς. Στο δεύτερο συλληφθέντα απαγγέλθηκαν πλημμεληματικές κατηγορίες.

Ο Σεϊσίδης, που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο λόγω τραυματισμού του κατά τη διάρκεια της καταδίωξής του, κατηγορείται για απόπειρα

Πάμε ολοταχώς για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους;

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η Ελληνική Κυβέρνηση προσέλαβε την Αμερικάνικη εταιρεία Lazard η οποία ειδικεύεται στις διαπραγματεύσεις για το χρέος. Την είδηση επιβεβαίωσε η Lazard χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.....
kafeneio

Πόση θα είναι η έκτακτη εισφορά για τις επιχειρήσεις - Αναλυτικά παραδείγματα

΄Ολες οι επιχειρήσεις (Ομόρυθμες, ετερόρυθμες, ΕΠΕ και ΑΕ) θα κληθούν να πληρώσουν έκτακτη εισφορά εφόσον έχουν κέρδη προ φόρων (καθαρό εισόδημα) πάνω από 100.000 ευρώ ενώ οι εισηγμένες εταιρείες που δημοσιεύουν ισολογισμούς με Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα θα πληρώσουν έκτακτη εισφορά εφόσον έχουν καθαρά κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ.

Το ύψος της εισφοράς θα υπολογίζεται βάση κλίμακας από 4%-10% ως εξής:

- για καθαρό εισόδημα από 1-300.000 ευρώ, η έκτακτη εισφορά θα είναι 4%

- από 300.0000 - 1.000.000 ευρώ η εισφορά ανεβαίνει στο 6%

- για 1.000.000 - 5.000.000 ευρώ η εισφορά πηγαίνει στο 8%

- για καθαρό εισόδημα μεγαλύτερο των 5.000.000 ευρώ η εισφορά ανέρχεται στο 10%

Υπενθυμίζεται ότι πέρσυ πλήρωσαν εισφορά περί τις 300 εταιρείες βάσει των κερδών προ φόρων του

Αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο έφεραν στο φως ένα γιγαντιαίο άγαλμα της πτολεμαϊκής εποχής

Το γιγάντιο άγαλμα ανακαλύφθηκε στο ναό του Ταπόσιρις Μάγκνα, κοντά στην Αλεξάνδρεια.


Οι αρχαιολόγοι που επιδιώκουν να εντοπίσουν τον τάφο της θρυλικής βασίλισσας της Πτολεμαϊκής Αιγύπτου Κλεοπάτρας, ανακάλυψαν ένα γιγαντιαίο άγαλμα της ίδιας εποχής από μαύρο γρανίτη στον ναό του Ταπόσιρις Μάγκνα, κοντά στην Αλεξάνδρεια, ανακοίνωσε σήμερα το Ανώτατο Αρχαιολογικό Συμβούλιο της Αιγύπτου.

Πρόκειται «για ένα από τα ωραιότερα πτολεμαϊκά βασιλικά αγάλματα, που έχουν ανακαλυφθεί, μόλο

ΔΕΗ: Επιβαρύνσεις στα τιμολόγια λόγω φόρων και ρήτρας καυσίμου

Στην εφαρμογή της ρήτρας καυσίμων και στην επιβάρυνση από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στην ηλεκτρική ενέργεια και τη χρέωση Δικαιωμάτων Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών αποδίδει η ΔΕΗ [DEHr.AT] την αναποσαρμογή των χρεώσεων κατά 0,23% σε σχέση με το μέσο κόστος της καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας ανά kWh.


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ, με την εφαρμογή της ρήτρας καυσίμου προέκυψαν αυξήσεις 0,22 ευρώ ανά 1.000 kWh στην υψηλή τάση, 0,23 ευρώ ανά 1.000 kWh στη μέση και 0,24 ευρώ ανά 1.000 kWh στη χαμηλή τάση, στην οποία συνδέονται τα νοικοκυριά και η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων, ενώ ο μέσος όρος των αυξήσεων, σύμφωνα με την

Σε δίκη για πλαστογραφία παραπέμπεται ο Π. Ψωμιάδης

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπεται ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΑΣΠΙΣ Παύλος Ψωμιάδης και ο συνεργάτης του Ανδρέας Λοϊζος, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών κρίνει ότι ο κ. Ψωμιάδης και ο συνεργάτης του πρέπει να δικαστούν για την κατηγορία, σε βαθμό κακουργήματος, της πλαστογραφίας μετά χρήσεως που αφορά στην υπόθεση της εγγυητικής επιστολής ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ.


Η επίμαχη επιστολή είχε προσκομιστεί από τον κ. Ψωμιάδης στην Επιτροπή

Θεσσαλονίκη: Στάση εργασίας στα λεωφορεία

Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8.30 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας θα κάνουν αύριο οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης.
naftemporiki

Στις 7 Μαΐου η σύνοδος της Ευρωζώνης για την Ελλάδα

Στις 7 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί τελικά η σύνοδος των 16 ηγετών της Ευρωζώνης, προκειμένου να επικυρωθεί η απόφαση ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας.


Ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ απέστειλε πρόσκληση στους αρχηγούς κρατών της ζώνης του ευρώ, προκειμένου να παραστούν στη σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες και ώρα 20.00.

Σε επιστολή του προς τους «16» ο κ. Ρόμπεϊ τονίζει ότι οι ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τα διδάγματα που αντλούνται από αυτήν την

Κατάληψη στην Aspis στην Κηφισίας - Εξαγριωμένοι ασφαλισμένοι

Δεκάδες εξαγριωμένοι ασφαλισμένοι της Ασπίδας έχουν καταλάβει τα γραφεία.


Και ενώ το βασανιστήριο με χιλιάδες ασφαλισμένους συνεχίζεται περιμένοντας πότε θα πάρουν τα λεφτά τους από τις αποζημιώσεις, μερικές δεκάδες εξ αυτών το απόγευμα κατέλαβαν τα γραφεία της Aspis Real Estate που είναι θυγατρική της Aspis Bank, δηλαδή το "θεματοφύλακα" της ασφαλιστικής Ασπίς Πρόνοια.

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν καταλάβει τα γραφεία

Δήμος Πειραιά: Μην κατεβάζετε τα σκουπίδια σας

Μην κατεβάζετε τα σκουπίδια σας λέει ο Δήμος του Πειραιά....


Ο Δήμος Πειραιά απευθύνει έκκληση στους δημότες να αποφύγουν να κατεβάσουν τα απορρίμματα τους στους κάδους αποκομιδής, μέχρι την Παρασκευή 7 Μαΐου.

Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ, ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στη Φυλή Αττικής και ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Σχιστού θα παραμείνουν κλειστοί.

Με την άνοδο της θερμοκρασίας η κατάσταση στον Πειραιά έχει ήδη αρχίζει να γίνεται ανυπόφορη.

"Αεροναυμαχία" στο Βόρειο Αιγαίο - Τουρκικά μαχητικά επάνω από ελληνικά πολεμικά σκάφη

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την άφιξη του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, η Άγκυρα προχώρησε στην πιό σοβαρή πρόκληση των τελευταίων εβδομάδων, όταν έξι τουρκικά μαχητικά F-16 πέταξαν επάνω από σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού που εκτελούσαν άσκηση ("Κυκλών") σε δεσμευμένη περιοχή του Βόρειου Αιγαίου.

Τα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν από ελληνικά σε μία εικονική «αεροναυμαχία» όπου υπήρξαν κρίσιμες στιγμές υψηλής έντασης.

Τα ελληνικά μαχητικά (δύο Mirage 2000-5 Mk2 από την 114 Π.Μ. στην Τανάγρα και 2 F-16C από την 130 Σμηναρχία Μάχης της Λήμνου) κατευθύνθηκαν κατά των τουρκικών μαχητικών και προχώρησαν σε αναγνώρισή τους.


Η είσοδος έγινε στις 10.00 το πρωί και μέχρι τις 10.26 παρέμειναν προκλητικά εντός του βεληνεκούς των αντιαεροπορικών συστημάτων των ελληνικών φρεγατών και των βλημάτων αερομαχίας των ελληνικών μαχητικών. Η κίνησή τους ήταν μεταξύ 6.000 και 10.000 ποδών.

Τα τουρκικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση του Μπαλικεσίρ όπου φιλοξενείται

Δεν συνδέονται με τρομοκρατικές ενέργειες τα όπλα των δύο ληστών

Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε τρομοκρατικές ενέργειες τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο ληστών που εισέβαλαν το βράδυ της Δευτέρας στο Praktiker στον Ταύρο και τραυμάτισαν έναν υπάλληλο αφαιρώντας 50.000 ευρώ.


Αυτό προκύπτει από τις μέχρι τώρα έρευνες των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ, γνωστοποιεί πως ο ένας εκ των δραστών έφερε επάνω του μία χειροβομβίδα, αμυντικού τύπου και ρωσικής προέλευσης, καθώς και ένα πιστόλι, τύπου GLOCK 17

Αναχώρησε για Παρίσι ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για το Παρίσι, όπου θα πάρει μέρος στο Final Four της Euroleague με τους παίκτες και το προπονητικό team να εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τις πιθανότητες που έχουν να κατακτήσουν το τρόπαιο.


«Όσοι αγαπούν τον Ολυμπιακό, πρέπει να είναι χαρούμενοι που η ομάδα φτάνει σε δεύτερο συνεχόμενο final four. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε το επόμενο βήμα», σχολίασε ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Από την πλευρά των παικτών, πιο πεισμωμένος απ’ όλους φάνηκε ο Λίνας Κλέιζα, ο οποίος τόνισε: «Είμαστε πανέτοιμοι. Έχουμε κάνει την κατάλληλη προετοιμασία και δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο».

«Οι ζυγές χρονιές είναι δικές μου. Τα κατάφερα το 2006 και το 2008 και ελπίζω να συμβεί το ίδιο και φέτος», ήταν η αντίδραση του πιο ευδιάθετου Θοδωρή Παπαλουκά.

Τετράωρη στάση εργασίας των υπαλλήλων της Βουλής

Τετράωρη στάση εργασίας εξήγγειλαν για αύριο, από τις 11.00 έως τις 15.00, οι υπάλληλοι της Βουλής, συμμετέχοντας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και «εμποδίζοντας, κατά τον τρόπο αυτό, την κατάθεση του αντεργατικού νομοσχεδίου».


Στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται ότι «για την κρίση, που πλήττει τη χώρα μας, δεν φταίνε οι εργαζόμενοι, αλλά οι κυβερνήσεις που με τις επιλογές και παραλείψεις τους έφεραν τη χώρα σε αυτό το τέλμα».

«Ζητάμε να ανακληθούν τα αντιλαϊκά μέτρα, που πλήττουν όλους τους εργαζομένους και υποβαθμίζουν το βιοτικό επίπεδο και τη ζωή μας», καταλήγουν οι υπάλληλοι της Βουλής.

Ο πρόεδρος του Σώματος, Φίλιππος Πετσάλνικος, δήλωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι οι υπηρεσίες της Βουλής θα λειτουργήσουν κανονικά με προσωπικό ασφαλείας.
naftemporiki

ΝΔ: Μεγάλες επιβαρύνσεις στα εισοδήματα από νέο ΦΠΑ - ΕΦΚ

Για μεγάλες επιβαρύνσεις στο πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρ. Σταϊκούρας, με αφορμή την κατάθεση του σχεδίου νόμου για την αύξηση του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης (ΕΦΚ) σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, «η κυβέρνηση άλλα ανακοινώνει την Κυριακή και άλλα πράττει τη Δευτέρα, καθώς ο ΕΦΚ που επιβάλλεται στην αιθυλική αλκοόλη και στα αλκοολούχα ποτά αναπροσαρμόζεται κατά 30% (σε 2.450 ευρώ από 1.884 ευρώ ανά εκατόλιτρο άνυδρης αιθυλικής αλκοόλης), όταν η κυβέρνηση, μία ημέρα νωρίτερα, υποστήριζε ότι η αύξηση θα είναι περίπου 10%».


Σχετικά με την αύξηση του ΕΦΚ στα καύσιμα, ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ σημείωσε ότι με

Στη Μόσχα στις 9 Μαΐου ο Κ. Παπούλιας

Στη Ρωσία θα μεταβεί την Κυριακή 9 Μαΐου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κατόπιν προσκλήσεως του Ρώσου προέδρου Ντιμτρί Μεντβέντεφ, για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 65η επέτειο Νίκης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που διοργανώνονται στη Μόσχα.
naftemporiki

«Μετά την Ελλάδα κινδυνεύουν και άλλες χώρες»

«Μετά την Ελλάδα, αν δεν ληφθούν διορθωτικά μέτρα, υπάρχουν και άλλα κράτη που μπορεί να ακολουθήσουν την ίδια πορεία», σημείωσε σε ομιλία του στην καθολική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών της Ρώμης, ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι.


Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας του Μιλάνου «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα», ο κ. Ντράγκι πρόσθεσε ότι «χρειάζεται ένα σύμφωνο σταθερότητας κατά των ελλειμμάτων και μια πραγματική οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να προληφθεί η εξάπλωση της κρίσης».

Εξάλλου, σε συνέντευξή του στο ιταλικό ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι «La 7» ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, δήλωσε ότι «μπορούσε και έπρεπε να αποφασισθεί άμεση χορήγηση βοήθειας προς την Ελλάδα, θέτοντας, ασφαλώς, παράλληλα, αυστηρούς όρους».
naftemporiki

Επικρίσεις Γ. Καρατζαφέρη για τους χειρισμούς στην οικονομία

Επικριτικός έναντι της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού προσωπικά για τους χειρισμούς στο μέτωπο της οικονομίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.


Ερωτηθείς αν θα ψηφίσει στη Βουλή τα μέτρα της κυβέρνησης, σημείωσε ότι «η πολιτική που ακολουθεί τώρα η κυβέρνηση δεν συνάδει με αυτά που έλεγε στο παρελθόν», ενώ άσκησε κριτική στην απόφαση του πρωθυπουργού για σύγκληση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών μετά τη συμφωνία για τα μέτρα με την «Τρόικα».

«Κάθε διάθεση που θα υπήρχε προς μια κατεύθυνση, αναιρείται με τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε

Απόσυρση της νέας αύξησης στα ποτά ζητούν οι εκπρόσωποι του κλάδου

Έντονα αντιδρά η Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών στη νέα αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών (ΕΦΚΟΠ) κατά 30%, κάτι που, σύμφωνα με την Ένωση σημαίνει 2,30 ευρώ ανά φιάλη.


Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τα αλκοολούχα ποτά έχουν από το Μάρτιο του 2009 υποστεί τέσσερις διαδοχικές αυξήσεις, που τελικά οδηγούν σε συνολική αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά 124%.

Ακόμη χαρακτηρίζει την απόφαση άστοχη και αναποτελεσματική και σημειώνει πως έχει ζητήσει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών την απόσυρση του νομοσχεδίου για τη νέα αύξηση και την συνεργασία για την υιοθέτηση μέτρων που θα είναι πραγματικά εις όφελος της

Δεν επιβάλλεται έκτακτη εισφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες

Την απόφαση της κυβέρνησης να μην επιβληθεί τελικά έκτακτη εισφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.


Ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε πως υπήρξε σχετική πρόταση, η οποία όμως τελικά δεν υιοθετήθηκε.

Το βράδυ της Δευτέρας, τόσο ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος όσο και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, είχαν γνωστοποιήσει με δηλώσεις τους σε τηλεοπτικούς σταθμούς πως εξετάζεται η έκτακτη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών.
naftemporiki

Σόιμπλε: Οι γερμανικές τράπεζες θα συμμετάσχουν στο σχέδιο στήριξης

Τη συμμετοχή των γερμανικών τραπεζών στο σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έπειτα από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του χρηματοπιστωτικού τομέα.


Σε κοινή δήλωσή τους, οι τραπεζίτες δήλωσαν πως είναι «έτοιμοι ως εκπρόσωποι του γερμανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος να προσφέρουν μαζί με τους ευρωπαίους συναδέλφους (τους) μια σημαντική θετική συμβολή στην τρέχουσα διαδικασία προσαρμογής της Ελλάδας», ανέφερε ο Σόιμπλε, διαβάζοντας το κείμενο της δήλωσης αυτής.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι εκπρόσωποι πολλών μεγάλων γερμανικών τραπεζών, μεταξύ των οποίων ο Γιόζεφ Άκερμαν, επικεφαλής της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας,
naftemporiki

Ιερώνυμος: Ολοι ενωμένοι θα συνεργαστούμε

Η αξιοποίηση των εθνικών κληροδοτημάτων και η περαιτέρω ανάπτυξη του προνοιακού έργου της Εκκλησίας, ήταν τα δύο ζητήματα που έθεσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον Πρωθυπουργό κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.


Ο κ. Ιερώνυμος στάθηκε ιδιαίτερα στα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εκκλησία στο προνοιακό της έργο και ζήτησε την ανάληψη δράσης για να ξεπεραστούν.

Οι προτάσεις του έγιναν ευπρόσδεκτες από τον Πρωθυπουργό που τόνισε πως «αν όλοι συνεργαστούμε, θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις

Ντ. Μπακογιάννη: Πρέπει όλοι να γυρίσουμε σελίδα

«Οι θυσίες δεν πρέπει να πάνε χαμένες», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη μετά τη συνάντηση μισής περίπου ώρας που είχε στη Ρηγίλλης, κατόπιν δικού της αιτήματος, με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να συναντηθούν για να κουβεντιάσουν «τον τρόπο που οι φιλελεύθερες δυνάμεις της χώρας μπορούν να συμβάλουν στην ταχύτερη διέξοδο από την κρίση».


«Οι νοοτροπίες του παρελθόντος ανήκουν στο παρελθόν και όλοι πρέπει να γυρίσουμε σελίδα», τόνισε η κ. Μπακογιάννη, η οποία απέφυγε να απαντήσει στα ερωτήματα των δημοσιογράφων για το

Ανοικτά αύριο τα καταστήματα στην Αθήνα

Ανοικτά θα είναι τελικά αύριο τα καταστήματα στην Αθήνα, καθώς παρά την απόφαση της ΕΣΕΕ να συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών αποφάσισε να μη απεργήσει.


«Στις κρίσιμες αυτές στιγμές η μοναδική αξιόπιστη διέξοδος είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας σε βάσεις και κανόνες που θα διασφαλίζουν την επιβίωση σήμερα και την ανάπτυξη αύριο της Ελληνικής εμπορικής επιχείρησης», αναφέρει ο ΕΣΑ σε ανακοίνωσή του.
naftemporiki

Ερώτηση Καρατζαφέρη στον Πρωθυπουργό για «μίζες» σε εξοπλιστικά

Τη διερεύνηση στοιχείων για παράνομο χρηματισμό για συμβάσεις εξοπλιστικών συστημάτων, ζητά με επίκαιρη ερώτηση του προς τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.


Τη διερεύνηση στοιχείων για παράνομο χρηματισμό για συμβάσεις εξοπλιστικών συστημάτων, ζητά με επίκαιρη ερώτηση του προς τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ο κ. Καρατζαφέρης επικαλείται σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή σύμφωνα με το οποίο έγιναν συγκεκριμένες καταγγελίες προς την ΥΠΕΕ.

Ακόμα, τονίζει ότι η γερμανική δικαιοσύνη ελέγχει στοιχεία σχετικά με έργο που συνδέεται με την προμήθεια των υποβρυχίων Τ-214 του πολεμικού ναυτικού και ερωτά αν προτίθεται να ζητήσει τον φάκελο από την εισαγγελία Μονάχου.
naftemporiki

Συνάντηση Σαμαρά - Μπακογιάννη στη Ρηγίλλης

Συνάντηση με τη Ντόρα Μπακογιάννη θα έχει στη Ρηγίλλης ο Αντώνης Σαμαράς, μετά από αίτημα της πρώην υπουργού Εξωτερικών.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Μπακογιάννη ζήτησε να συναντηθεί με τον κ. Σαμαρά για να συζητήσουν τις τρέχουσες εξελίξεις στην οικονομία, αλλά και τη στάση που θα κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το πακέτο μέτρων στη Βουλή.
naftemporiki

ΠΟΕ-ΟΤΑ: 48ωρη απεργία 4-5/5

Την προκήρυξη νέας 48ωρης απεργίας για την Τρίτη και Τετάρτη 4 και 5 Μαΐου 2010, αποφάσισε το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ


Το μεσημέρι η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και η συνέχεια θα δοθεί αύριο

Σε αδιέξοδο ο Σαμαράς

“Ναι” ή “όχι” στα μέτρα και τη συμφωνία με την τρόικα θα ψηφίσει η ΝΔ;

Τον γόρδιο δεσμό καλείται να λύσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που όχι μόνον δέχεται αντιφατικές εισηγήσεις, αλλά είναι αντιμέτωπος με ένα νέο εσωκομματικό μέτωπο.

Αν πει “ναι” στα μέτρα, θα εμφανιστεί ως “συνυπεύθυνος” και θα έλθει σε σύγκρουση με τους βουλευτές της λεγόμενης “λαϊκής δεξιάς” που θέλουν τη ΝΔ να καταψηφίζει.

Αν πει “όχι” στη συμφωνία, θα πρέπει να εξηγήσει τι θα συνέβαινε αν τον επόμενο μήνα οι συνταξιούχοι και οι υπάλληλοι δεν έβρισκαν ούτε ευρώ στον λογαριασμό τους, χωρίς τον δανεισμό των 110 δισ. Επιπλέον πολλά στελέχη όπως η Ντόρα Μπακογιάννη και άλλοι, τάσσονται ήδη επισήμως ή ημιεπισήμως υπέρ της “υπεύθυνης” στάσης, δηλαδή της υπερψήφισης τουλάχιστον επί

Σε 12 δόσεις η χορήγηση δανείων στην Ελλάδα

Μέχρι τις 15 Μαΐου θα έχει δοθεί η πρώτη από τις 12 δόσεις των δανείων των χωρών της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ προς την Ελλάδα.


Όπως γράφει σήμερα η «Ναυτεμπορική», πριν από την εκταμίευση καθεμιάς από τις επόμενες δόσεις θα γίνεται ενδελεχής έλεγχος της πορείας της ελληνικής οικονομίας από την Κομισιόν την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, ενώ η τελική απόφαση θα λαμβάνεται με ομοφωνία όλων των χωρών της Eυρωζώνης.

Ο μηχανισμός στήριξης προβλέπει τη χορήγηση των χρημάτων στην Ελλάδα σε 12 δόσεις, οι οποίες έχουν καθοριστεί χρονικά ανάλογα με τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας. Η πρώτη που θα αφορά την αποπληρωμή δανείων 8,5 δισ. ευρώ στις 19 Μαΐου, θα εκταμιευθεί μέχρι τις 15 Μαΐου, ώστε η Ελλάδα να έχει εντός της παραπάνω

Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις την Τετάρτη

Από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα θα κυκλοφορούν την Τετάρτη τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, ώστε να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με αφορμή τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Παράλληλα, κλειστός θα παραμείνει από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ο ελληνικός εναέριος χώρος, λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στην απεργία, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια.

Επιπλέον, εξαιτίας και της αυριανής απεργίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας υπάρχουν δεκάδες ματαιώσεις πτήσεις και στο αυριανό πρόγραμμα.

Ειδικότερα, η Olympic Air ματαιώνει για αύριο 78 σκέλη πτήσεων εσωτερικού και τροποποιεί τις ώρες αναχώρησης στην πτήση - OA 246 Μιλάνο-Αθήνα: αναχώρηση 20.30 (τοπική ώρα) αντί 20.50 (τοπική

Και οι ναυτεργάτες στην απεργία της 5ης Μαΐου

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν την Τετάρτη, 5 Μαΐου, όλα τα υπό ελληνική σημαία πλοία, συμπεριλαμβανομένων αυτών της ακτοπλοΐας, εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), συμμετέχοντας στην απεργία της ΓΣΕΕ.

Η απόφαση για την απεργία των ναυτεργατών, που θα ξεκινήσει στις 24.00 της Τρίτης, 4 Μαΐου, και θα λήξει στις 24.00 της Τετάρτης, 5 Μαΐου, ελήφθη από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ με ψήφους 8 υπέρ και 7 κατά.
naftemporiki

Κλειστά όλα τα καταστήματα την Τετάρτη

Τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της 5ης Μαΐου μαζί με την ΓΣΕΕ, ανακοίνωσαν ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, τονίζοντας πως την Τετάρτη θα παραμείνουν κλειστά όλα τα εμπορικά καταστήματα και οι επιχειρήσεις.

«Η Ελλάδα μπορεί να απέφυγε το τυπικό της πτώχευσης, αλλά βρίσκεται όμηρος των δανειστών της», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση, και υπογραμμίζεται πως «τα μέτρα που μας επέβαλαν θα οδηγήσουν την οικονομία και τις δυνατότητές της σε παρατεταμένη ύφεση, σε λουκέτα, ανεργία και περιθωριοποίηση των ασθενέστερων οικονομικά τμημάτων του πληθυσμού. Θυσία στο βωμό της δημοσιονομικής Προσαρμογής και των δανειακών αναγκών μας».

Σε κλείσιμο των καταστημάτων τους την Τετάρτη καλεί τους εμπόρους του Πειραιά και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς
naftemporiki

Οι “Ληστές με τα μαύρα” και ύποπτοι για τρομοκρατία στη ληστεία στο Praktiker

-Πυροβόλησαν στο στήθος υπάλληλο και πήραν όμηρο μια κοπέλα


-Επικηρυγμένος ο ένας ληστής με 600.000 ως “ληστής με τα μαύρα”

-Ύποπτος για συμμετοχή στους “Πυρήνες της φωτιάς” ο δεύτερος

Ίσως το πιο απτό στοιχείο που επιβεβαιώνει τη θεωρία συνεργασίας τρομοκρατών και ποινικών έχουν πλέον στα χέρια τους οι αστυνομικοί μετά το αιματηρό επεισόδιο στον Ταύρο.

Οι αστυνομικοί μετά από καταδίωξη και ενώ οι δράστες είχαν αφήσει πίσω τους αιμόφυρτο έναν υπάλληλο και κρατούσαν όμηρο μια κοπέλα κατάφεραν να συλλάβουν δυο από τους ληστές.

Οι δράστες απείλησαν με όπλα και χειροβομβίδες τους αστυνομικούς που πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον έναν πριν τον συλλάβουν.

Όπως διαπιστώθηκε ο ένας από τους δύο δράστες είναι ο επικηρυγμένος Συμεών Σεϊσίδης που

Σε ένα μήνα η πρώτη 3D εφημερίδα!

H βρετανική εφημερίδα “The Sun” θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο, σε μια ειδική έκδοση 3D.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εφημερίδα του μεγιστάνα των media Ρούπερτ Μέρντοχ στις 5 Ιουνίου ένα μέρος της εφημερίδας θα είναι τυπωμένο σε έγχρωμες 3D σελίδες, ενώ θα προσφέρει στους αναγνώστες της κι ένα ζευγάρι γυαλιών 3D.

Εκτός από τo πρωτοσέλιδο, οι αναγνώστες, θα μπορούν να δουν το τρισδιάστατο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου όπως και την τρίτη σελίδα.

Όσες εταιρείες θέλουν να διαφημιστούν σε 3D μορφή φύλλου της εφημερίδας όπως ήταν αναμενόμενο θα πρέπει να πληρώσουν πολύ περισσότερα χρήματα από το κανονικό.

Πριν την κυκλοφορία της ειδικής έκδοσης της εφημερίδας, θα γίνει μια τεράστια διαφημιστική καμπάνια στα υπόλοιπα μέσα, ώστε να πουληθούν στο μέγιστο τα φύλλα αυτής.

Αν η προσπάθεια της Sun φέρει κέρδη και δουν οτι το κοινό ενδιαφέρεται γι' αυτού του είδους εφημερίδας σίγουρα θα δούμε και άλλα παρόμοια εγχειρήματα και από άλλες εφημερίδες.
newsit

Το ΚΚΕ “κατέλαβε” την Ακρόπολη

Πανό που γράφει “λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθείτε” στα ελληνικά και στα αγγλικά κρέμασαν μέλη του Κομουνιστικού Κόμματος στον Ιερό Βράχο.


Μερικά λεπτά πριν τις επτά δεκάδες άνθρωποι με πανό και σημαίες του Κ.Κ.Ε. στα χέρια έφτασαν στην Ακρόπολη, έσπασαν τα δύο λουκέτα της κεντρικής εισόδου και ανέβηκαν στον ιερό χώρο.

Παρατάχθηκαν πλάι στο τείχος με τις σημαίες τους να ανεμίζουν και κρέμασαν τα δύο πανό...

“Ο λαός αρνείται να προσκυνάει, όρθιος θα διεκδικήσει τα δίκια του” είπαν εκπρόσωποι του κόμματος μιλώντας σε δημοσιογράφους σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν την πράξη τους η οποία περιγράφεται ως μήνυμα προς όλη της Ευρώπη. Το πανό στα αγγλικά γράφει : “peoples of Europe rise up”

Οι συγκεντωθέντες παραμένουν στον Ιερό Βράχο και είναι άγνωστο εάν ο αρχαιολογικός χώρος θα λειτουργήσει σήμερα.
newsit

Γαλλία: Ενεκρίθη η οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα

Ενεκρίθη από την γαλλική εθνοσυνέλευση τη νύχτα το γαλλικό σχέδιο «για άμεση παροχή οικονομικής βοήθειας» προς την Ελλάδα (16,8 δισ. ευρώ διμερών δανείων για μία τριετία, με 3,9 δισ. να εκταμιεύονται το 2010), στο πλαίσιο του πακέτου 110 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκε την Κυριακή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ .


Σε μία σπάνια ομοφωνία, το κυβερνών κόμμα UMP και οι σοσιαλιστές της αντιπολίτευσης PS υπερψήφισαν τον δανεισμό, με επιτόκιο 5%, για την διάσωση της ελληνικής οικονομίας. Το σχετικό νομοσχέδιο ψηφίσθηκε δι' ανατάσεως της χειρός και χωρίς τροποποιήσεις, έπειτα από τη συζήτησή του το απόγευμα.

Κατά του νόμου ψήφισαν μόνον οι κομμουνιστές, το Κόμμα της Αριστεράς και ο πρώην βουλευτής του UMP (νυν Ορθώσου Δημοκρατία) Νικολά Ντιπόν-Αινιάν.

Το νομοσχέδιο εκκρεμεί να εγκριθεί και από τη Γερουσία, πιθανότατα την Πέμπτη.
naftemporiki

Χιλή: Σεισμός 6,4 Ρίχτερ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακος Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ στην Χιλή, σε απόσταση 109 χλμ. από το Τεμούκο, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10 χλμ. Σύμφωνα με το Γραφείο Εκτάκτων Καταστάσεων της Χιλής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές.

Ανοικτός σε προτάσεις για τον «Καλλικράτη» δήλωσε ο Γ. Ραγκούσης

Ανοικτός σε προτάσεις και ιδέες για το σχέδιο «Καλλικράτης» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Ραγκούσης, ενημερώνοντας σχετικά την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.


«Θα περιμένουμε και τις τελικές απόψεις από το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ τις επόμενες μέρες για να διαμορφώσουμε το τελικό νομοσχέδιο. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από το άρθρο ένα έως το τελευταίο, τίθενται στη κρίση σας. Είναι ορθάνοιχτες όλες οι διατάξεις. Οι απόψεις και οι προτάσεις που έγιναν και θα γίνουν για να αντιμετωπιστούν ορισμένα θέματα με διαφορετικό τρόπο, θα ληφθούν
υπόψη», διαβεβαίωσε ο κ. Ραγκούσης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε το σχετικό νομοσχέδιο «μεγάλη αναγκαία τομή», ενώ

Το διάγγελμα

Στο διάγγελμα του για την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης ο Γ. Παπανδρέου αναφέρει:


"...Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη πορεία, μια νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό. Όμως, πλέον, ξέρουμε το δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά.

Μπροστά μας έχουμε ένα ταξίδι με απαιτήσεις από όλους μας, αλλά με μια νέα συλλογική συνείδηση και κοινή προσπάθεια θα φθάσουμε εκεί ασφαλείς, πιο σίγουροι, πιο δίκαιοι, πιο περήφανοι..."

Αντιγράφω απάντηση φίλου σε γνωστή εφημερίδα:

"Κάποιος πρέπει να πληροφορήσει τον Γ. Παπανδρέου ότι και ο Οδυσσέας ήξερε το δρόμο για την Ιθάκη αλλά του πήρε 10 χρόνια για να φτάσει. ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ οι άλλοι πέθαναν στην διαδρομή."

Αναγνώστης

Απάντηση των πιλότων της ΠΑ στις δηλώσεις του ΥΕΘΑ Ε.Βενιζέλου για την «λευκή» απεργία τους

Οι πιλότοι της ΠΑ ως απάντηση στις χθεσινές έντονα αποδοκιμαστικές δηλώσεις του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Βενιζέλου για την "λευκή" απεργία που έκαναν, έστειλαν στο defencenet.gr την ακόλουθη επιστολή-μαρτυρία την οποία και παραθέτουμε αυτούσια:


«Αυτή την "δουλειά" δεν ξεκινήσαμε να την κάνουμε για τα χρήματα...Δώσαμε εξετάσεις για να μπούμε στην Σχολή Ικάρων γνωρίζοντας ότι θα στερηθούμε 4 από τα καλύτερα χρόνια ενός εφήβου (τα φοιτητικά) κλεισμένοι μέσα σε ένα στρατόπεδο...το τίμημα του να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, αυτό που λατρεύουμε... να πετάξουμε μια μέρα πάνω από το Αιγαίο.

Δεν περιμένουμε να γίνουμε πλούσιοι από αυτό. Το μόνο που ζητήσαμε είναι να υπάρχει ηρεμία στην προσωπική και οικογενειακή ζωή μας ώστε να αφοσιωθούμε ψυχή τε και σώματι στην προσφορά

Νέους περιορισμούς στις πτήσεις επιβάλλει η Ιρλανδία λόγω τέφρας

Η Ιρλανδία θα επιβάλλει περιορισμούς σε όλες τις πτήσεις από και προς τη χώρα από αύριο στις 09.00 έως τις 15.00 ώρα Ελλάδος.


Η Ιρλανδία ένεκα του κινδύνου που διαφαίνεται για τους κινητήρες των αεροσκαφών από τη μεταφορά ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία, έβαλε νέους περιορισμούς στις πτήσεις.

«Η Ιρλανδία εμπίπτει στην προβλεπόμενη περιοχή της συγκέντρωσης τέφρας που υπερβαίνει τα όρια αντοχής των κατασκευαστών μηχανών», τόνισε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας (ΙΑΑ).

Οι πτήσεις πάνω από την Ιρλανδία από την Ευρώπη και τη Βρετανία δεν θα επηρεασθούν από τους

Χαμένοι στη μετάφραση

Τα κλασικά λεξικά δεν αρκούν πλέον για να ερμηνεύσουν τις εκφράσεις και τις συντομογραφίες που χρησιμοποιούνται από τους θαμώνες του διαδικτυακού κόσμου.

Δεν είναι μόνο οι γονείς που στέκονται αδαείς μπροστά στην οθόνη όταν καταφέρνουν να κρυφοκοιτάξουν «τι γράφει αυτό το παιδί τόση ώρα που μιλάει με τους φίλους του στο Ιντερνετ». Ακόμη και νεότερης ηλικίας, πιο εξοικειωμένοι χρήστες του Διαδικτύου, προσπαθούν να προλάβουν τις εξελίξεις στη διάλεκτο των social media.

Η συγκεκριμένη αργκό περιλαμβάνει όρους, ακρωνύμια και συντομογραφίες που προέρχονται κυρίως από την κουλτούρα των chat rooms και της αρχέγονης εκδοχής τους, των bulletin board systems. Ο περιορισμός χαρακτήρων που επιβάλλει η επικοινωνία σε δίκτυα όπως το Twitter, η βιασύνη και η ανάγκη να επικοινωνήσουν άνθρωποι που μιλούν άλλες γλώσσες, οδηγεί τα τελευταία χρόνια σε όλο και περισσότερες και πιο εξελιγμένες συντμήσεις της γλώσσας.

Κάποιες απ' αυτές περνούν σταδιακά και στα κείμενα των e-mails και των sms. Οι συντομογραφίες αυτές, γραμμένες άλλοτε με κεφαλαία και άλλοτε με πεζά γράμματα, περιέχουν λέξεις, ολόκληρες φράσεις, αλλά και συναισθήματα που απουσιάζουν από την απρόσωπη επικοινωνία που επιβάλλει η μεσολάβηση των υπολογιστών (βλέπε cmc, στους «νέους όρους»).

Τις εκφράσεις του προσώπου, τη γλώσσα του σώματος και τον τόνο της φωνής υποκαθιστούν γράμματα και σύμβολα, που οι μυημένοι τα παίζουν στα δάχτυλα. Οι υπόλοιποι, καλό είναι να έχουμε τα ειδικά ψαχτήρια/λεξικά πρόχειρα.

Βέβαια, κάποιες συντομογραφίες δημιουργούνται αυθόρμητα και είναι αναγνωρίσιμες από μικρές ομάδες, οπότε δεν θα τις βρει κανείς καταγεγραμμένες. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι ντροπή να ρωτάει κανείς τον συνομιλητή του «τι σημαίνει αυτό;» αν δει έναν όρο που δεν έχει ξανασυναντήσει.

Οσο για τους γονείς, χωρίς να υπάρχει λόγος να πανικοβάλονται από τη μυστικοπάθεια των εφήβων, καλό είναι να γνωρίζουν τα συνήθη συνθήματα που σηματοδοτούν την εισβολή τους στο δωμάτιο, εν

Συνελήφθησαν οι δράστες της αιματηρής ληστείας στον Ταύρο

Συνελήφθησαν, μετά από καταδίωξη, οι δύο δράστες της αιματηρής ληστείας στο Praktiker επί της οδού Πειραιώς στον Ταύρο. Ένας εξ αυτών τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.


Στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο πιστόλια και μια χειροβομβίδα με τα οποία απείλησαν τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ ο τραυματίας είναι ένας από τους