www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Δεν συνδέονται με τρομοκρατικές ενέργειες τα όπλα των δύο ληστών

Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε τρομοκρατικές ενέργειες τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο ληστών που εισέβαλαν το βράδυ της Δευτέρας στο Praktiker στον Ταύρο και τραυμάτισαν έναν υπάλληλο αφαιρώντας 50.000 ευρώ.


Αυτό προκύπτει από τις μέχρι τώρα έρευνες των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ, γνωστοποιεί πως ο ένας εκ των δραστών έφερε επάνω του μία χειροβομβίδα, αμυντικού τύπου και ρωσικής προέλευσης, καθώς και ένα πιστόλι, τύπου GLOCK 17
των εννέα χιλιοστών, με φυσίγγιο στη θαλάμη και τρείς γεμιστήρες με 74 φυσίγγια συνολικά.

Ο δεύτερος έφερε ένα πιστόλι, τύπου ZASTAVA CZ 99, των 9 χιλιοστών, με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα των 14 φυσιγγίων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της αστυνομία, κατά τη σύλληψή τους, ο πρώτος εξ΄ αυτών, δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας με σκοπό να παραπλανήσει τις Αρχές. Στη συνέχεια, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για τον Σεϊσίδη Συμεών του Ιωάννη και της Κυριακής, 34 ετών, ο οποίος με κοινή απόφαση των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών, έχει επικηρυχθεί με χρηματική αμοιβή ύψους 600.000 ευρώ, δεδομένου ότι, σε βάρος του εκκρεμεί η εκτέλεση ποινών κάθειρξης και ενταλμάτων σύλληψης για αξιόποινες πράξεις σε βαθμό κακουργήματος. Συγκεκριμένα διώκεται:

- Με Ένταλμα Σύλληψης, από τις 24.10.2006, του 7ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών, με το οποίο κατηγορείται για ληστεία, σύσταση και συμμορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

- Με Απόφαση, από το 2008, του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοφορία και οπλοχρησία.

- Με Απόφαση, από το 2004, Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την οποία του επιβλήθηκε φυλάκιση για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Ο Σεϊσίδης που τραυματίστηκε από αστυνομικά πυρά κατά την καταδίωξή του, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Αθηνών και νοσηλεύεται σε καταστολή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο δεύτερος, ημεδαπός 34 ετών, σήμερα το απόγευμα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: