www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Στις 7 Μαΐου η σύνοδος της Ευρωζώνης για την Ελλάδα

Στις 7 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί τελικά η σύνοδος των 16 ηγετών της Ευρωζώνης, προκειμένου να επικυρωθεί η απόφαση ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας.


Ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ απέστειλε πρόσκληση στους αρχηγούς κρατών της ζώνης του ευρώ, προκειμένου να παραστούν στη σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες και ώρα 20.00.

Σε επιστολή του προς τους «16» ο κ. Ρόμπεϊ τονίζει ότι οι ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τα διδάγματα που αντλούνται από αυτήν την
κρίση, για την ευρωζώνη.

Κομισιόν: Ως τα μέσα Μαΐου η πρώτη δόση
 
Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων, Αμαντέο Αλταφάζ, διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα λάβει, έως τα μέσα Μαΐου, την πρώτη δόση της οικονομικής ενίσχυσης που προβλέπεται από το μηχανισμό στήριξης.


Σημείωσε, μάλιστα, ότι αυτό θα συμβεί ακόμη και αν δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης στα εθνικά κοινοβούλια όλων των κρατών- μελών, της εκταμίευσης των χρημάτων που τους αναλογούν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής, δεν υπάρχει καμία αβεβαιότητα σχετικά με την ενεργοποίηση του μηχανισμού που αποφάσισε το Eurogroup την περασμένη Κυριακή. Ο κ. Αλταφάζ επανέλαβε ότι όλα τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης έχουν δεσμευτεί σε αυτό το πρόγραμμα με την υπογραφή τους.

«Θα είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε τις ανάγκες της Ελλάδας για την αναχρηματοδότηση του χρέους της έγκαιρα», δήλωσε ο κ. Αλταφάζ, τονίζοντας ότι μέχρι τα μέσα Μαΐου θα υπάρξει ένα επαρκές διαθέσιμο ποσό.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: