www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Οι “Ληστές με τα μαύρα” και ύποπτοι για τρομοκρατία στη ληστεία στο Praktiker

-Πυροβόλησαν στο στήθος υπάλληλο και πήραν όμηρο μια κοπέλα


-Επικηρυγμένος ο ένας ληστής με 600.000 ως “ληστής με τα μαύρα”

-Ύποπτος για συμμετοχή στους “Πυρήνες της φωτιάς” ο δεύτερος

Ίσως το πιο απτό στοιχείο που επιβεβαιώνει τη θεωρία συνεργασίας τρομοκρατών και ποινικών έχουν πλέον στα χέρια τους οι αστυνομικοί μετά το αιματηρό επεισόδιο στον Ταύρο.

Οι αστυνομικοί μετά από καταδίωξη και ενώ οι δράστες είχαν αφήσει πίσω τους αιμόφυρτο έναν υπάλληλο και κρατούσαν όμηρο μια κοπέλα κατάφεραν να συλλάβουν δυο από τους ληστές.

Οι δράστες απείλησαν με όπλα και χειροβομβίδες τους αστυνομικούς που πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον έναν πριν τον συλλάβουν.

Όπως διαπιστώθηκε ο ένας από τους δύο δράστες είναι ο επικηρυγμένος Συμεών Σεϊσίδης που
κατηγορείται πως συμμετείχε στην αιματηρή ληστεία σε τράπεζα της οδού Σόλωνος όπου τραυματίστηκε και συνελήφθη ο Γιάννης Δημητράκης

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι οι δράστες που συνέλαβαν είχαν ρόλο τσιλιαδόρου και πως στο χώρο του καταστήματος εισέβαλαν άλλοι δύο δράστες, πιθανότατα όπως λένε ο αδελφός του Συμεών Σεϊσίδη, Μάριος και ο από παλιά συνεργός τους σε άλλες ληστείες Γρηγόρης Τσιρώνης (έχουν επικηρυχθεί και οι δύο).

Το χρονικό της αιματηρής ληστείας


Η ληστεία σημειώθηκε στις 20:45 χθες το βράδυ στο υποκατάστημα του Praktiker στον Ταύρο.Οι δράστες μπήκαν στο κατάστημα αφού πρώτα χτύπησαν το φύλακα στο κεφάλι.

Άρπαξαν 50.000 ευρώ από τα ταμεία και όταν υπάλληλος του καταστήματος επιχείρησε να τους καταδιώξει, εκείνοι τον πυροβόλησαν στο στήθος.

Ο άτυχος άνδρας διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Προκειμένου να διαφύγουν, οι δυο άνδρες απείλησαν νεαρή υπάλληλο, την οδήγησαν με τη βία έξω από το κατάστημα και αφού τους υπέδειξε το αυτοκίνητό της την άφησαν ελεύθερη αρπάζοντας το αυτοκίνητό της...

Περαστικοί και υπάλληλοι άρχισαν να τους πετούν πέτρες, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τους σταματήσουν.

Λίγο αργότερα, παράτησαν το κλεμμένο ΙΧ στην οδό Ησιώτης, στα Πετράλωνα.

Στην οδό Ικαριαίων 2, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης εντόπισαν τον έναν από τους δυο δράστες, ο οποίος τους απείλησε με όπλο και χειροβομβίδα. Αναγκάστηκαν να τον τραυματίσουν στο πόδι ούτως ώστε να τον συλλάβουν. Ο δεύτερος δράσης συνελήφθη στην πλατεία Κεραμεικού, όπου είχε μπει σε σουβλατζίδικο προκειμένου να μη γίνει αντιληπτός.

Επικηρυγμένοι για 600.000 ευρώ


Οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν πουθενά τη λεία των δραστών (50.000 ευρώ) και έτσι πιστεύουν πως τόσο ο Συμεών Σεϊσίδης όσο και ο συνεργός του ύποπτος όπως λένε για συμμετοχή στους “Πυρήνες της Φωτιάς” είχαν απλά ρόλο τσιλιαδόρου.

Η αγριότητα των ληστών κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι επρόκειτο για μια ακόμη ενέργεια των διαβόητων “ληστών με τα μαύρα”.

Έτσι ερευνούν το ενδεχόμενο οι ληστές που μπήκαν στο χώρο του καταστήματος να ήταν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας δηλαδή ο Μάριος Σεϊσίδης και ο Γρηγόρης Τσιρώνης οι οποίοι είχαν επικηρυχθεί για 600.000 χιλιάδες ευρώ.

Η επικήρυξη των δραστών είχε γίνει μάλιστα μια ημέρα πριν την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στο Α.Τ. της Αγίας Παρασκευής που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικών.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: