www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Σε αδιέξοδο ο Σαμαράς

“Ναι” ή “όχι” στα μέτρα και τη συμφωνία με την τρόικα θα ψηφίσει η ΝΔ;

Τον γόρδιο δεσμό καλείται να λύσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που όχι μόνον δέχεται αντιφατικές εισηγήσεις, αλλά είναι αντιμέτωπος με ένα νέο εσωκομματικό μέτωπο.

Αν πει “ναι” στα μέτρα, θα εμφανιστεί ως “συνυπεύθυνος” και θα έλθει σε σύγκρουση με τους βουλευτές της λεγόμενης “λαϊκής δεξιάς” που θέλουν τη ΝΔ να καταψηφίζει.

Αν πει “όχι” στη συμφωνία, θα πρέπει να εξηγήσει τι θα συνέβαινε αν τον επόμενο μήνα οι συνταξιούχοι και οι υπάλληλοι δεν έβρισκαν ούτε ευρώ στον λογαριασμό τους, χωρίς τον δανεισμό των 110 δισ. Επιπλέον πολλά στελέχη όπως η Ντόρα Μπακογιάννη και άλλοι, τάσσονται ήδη επισήμως ή ημιεπισήμως υπέρ της “υπεύθυνης” στάσης, δηλαδή της υπερψήφισης τουλάχιστον επί
της αρχής της συμφωνίας.

Μέχρι τώρα ο κ. Σαμαράς είναι “σφίγγα”, ενώ ενδεικτικό του αδιεξόδου που βρίσκεται η ΝΔ είναι το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος του κόμματος Π. Παναγιωτόπουλος απέφυγε χθες να κάνει την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

“Κύκλοι” της Ρηγίλλης διέρρεαν χθες ότι ο Πρόεδρος του κόμματος δέχεται “αφόρητες πιέσεις” από...ξένους ηγέτες να υπερψηφίσει τη συμφωνία.

Στην συμπλήρωση του παζλ θα παίξει καθοριστικό ρόλο και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στη Βουλή. Αν χρειαστούν 180 ψήφοι γιά την έγκριση της συμφωνίας και των μέτρων, τότε ο κ.Σαμαράς θα είχε την “δικαιολογία” ότι δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά από το να την υπερψηφίσει, γιά να μην οδηγήσει τη χώρα στην χρεοκοπία. Πιό δύσκολη θα είναι η θέση του αν χρειάζονται 151 ψήφοι γιά την έγκριση, οπότε η στάση του θα είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: