www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Ανοικτός σε προτάσεις για τον «Καλλικράτη» δήλωσε ο Γ. Ραγκούσης

Ανοικτός σε προτάσεις και ιδέες για το σχέδιο «Καλλικράτης» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Ραγκούσης, ενημερώνοντας σχετικά την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.


«Θα περιμένουμε και τις τελικές απόψεις από το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ τις επόμενες μέρες για να διαμορφώσουμε το τελικό νομοσχέδιο. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από το άρθρο ένα έως το τελευταίο, τίθενται στη κρίση σας. Είναι ορθάνοιχτες όλες οι διατάξεις. Οι απόψεις και οι προτάσεις που έγιναν και θα γίνουν για να αντιμετωπιστούν ορισμένα θέματα με διαφορετικό τρόπο, θα ληφθούν
υπόψη», διαβεβαίωσε ο κ. Ραγκούσης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε το σχετικό νομοσχέδιο «μεγάλη αναγκαία τομή», ενώ
σημείωσε ότι το συγκεκριμένο διοικητικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα «εισέρχεται στη τελευταία του φάση».

«Στόχος μας είναι να υπάρχει μια ισχυρή αυτοδιοίκηση, οι δήμοι να γίνουν πραγματικά "κυβερνεία", να έχουμε ένα κράτος νοικοκύρη, αποκεντρωμένο και σύγχρονο, που πάνω από όλα θα σέβεται τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου», τόνισε ο υπουργός.

Ακόμα, χαρακτήρισε «κρίσιμη τομή την εξυγίανση των υπερχρεωμένων δήμων» και έδωσε έμφαση στην εξοικονόμηση πόρων από τις δραστικές συνενώσεις, επισημαίνοντας ότι «θα εξοικονομηθούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο».

Από την πλευρά τους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης εστίασαν στην ασαφή, όπως την χαρακτήρισαν, οικονομική διάσταση του μεταρρυθμιστικού διοικητικού εγχειρήματος, ενώ έκαναν επίσης λόγο για ασάφειες στο χωροταξικό σχεδιασμό και στις αρμοδιότητες και εξέφρασαν αντιρρήσεις στο χρόνο που κατατίθεται το σχέδιο νόμου.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: