www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΝΔ: Μεγάλες επιβαρύνσεις στα εισοδήματα από νέο ΦΠΑ - ΕΦΚ

Για μεγάλες επιβαρύνσεις στο πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρ. Σταϊκούρας, με αφορμή την κατάθεση του σχεδίου νόμου για την αύξηση του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης (ΕΦΚ) σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, «η κυβέρνηση άλλα ανακοινώνει την Κυριακή και άλλα πράττει τη Δευτέρα, καθώς ο ΕΦΚ που επιβάλλεται στην αιθυλική αλκοόλη και στα αλκοολούχα ποτά αναπροσαρμόζεται κατά 30% (σε 2.450 ευρώ από 1.884 ευρώ ανά εκατόλιτρο άνυδρης αιθυλικής αλκοόλης), όταν η κυβέρνηση, μία ημέρα νωρίτερα, υποστήριζε ότι η αύξηση θα είναι περίπου 10%».


Σχετικά με την αύξηση του ΕΦΚ στα καύσιμα, ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ σημείωσε ότι με
την τρίτη αύξηση μέσα σε επτά μήνες, η χώρα μας γίνεται μία από τις ακριβότερες στην Ευρώπη στα καύσιμα.

«Πιο συγκεκριμένα, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι όποιες κερδοσκοπικές πιέσεις, που πρόσφατα παρατηρήθηκαν σε αντίστοιχες αυξήσεις, η χώρα μας αποκτά την 2η υψηλότερη μέση τιμή στην Ευρώπη στην αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων (από 20ή τον προηγούμενο Οκτώβριο). Εξέλιξη με πρωτογενείς και δευτερογενείς δυσμενείς επιπτώσεις στο σύνολο της Οικονομίας», είπε ο κ. Σταϊκούρας.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: