www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Αναβάλλεται η αυριανή συνέντευξη του Πρωθυπουργού στο ραδιόφωνο NET

Η προγραμματισμένη για αύριο συνέντευξη του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο ραδιόφωνο NET FM αναβάλλεται λόγω των εξελίξεων και θα μεταδοθεί σε μέρα και ώρα που θα

Ολόκληρη η δήλωση του Αντ. Σαμαρά


«Σήμερα, ο Πρωθυπουργός, μου ζήτησε να συνεργαστούμε για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
Δέχθηκα, αρκεί ο στόχος να είναι το μεγάλο ζητούμενο: η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.


Δηλαδή να στηρίξουμε από κοινού μια προσωρινή κυβέρνηση με στόχο να βγάλουμε την χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο την έχει οδηγήσει η Πολιτική του Μνημονίου. Γιατί η συνέχιση του ίδιου λάθους θα είναι ολέθρια…


Τόνισα στον κ. Παπανδρέου, ότι μια τέτοια κυβερνητική συνεργασία δεν μπορεί να γίνει με τον ίδιο Πρωθυπουργό. Γιατί έχει χάσει την εμπιστοσύνη, τόσο της κοινωνίας μας στο να κυβερνά, όσο και

Ανασχηματισμός την Πέμπτη


Στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης θα προχωρήσει αύριο Πέμπτη ο Πρωθυπουργός και στη συνέχεια θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, όπως ανέφερε στο διάγγελμά του μετά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις συνεχείς προτάσεις συνεργασίας προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τόνισε ότι ζήτησε η προσπάθεια αυτή να πάρει τα χαρακτηριστικά μιας κοινής, εθνικής προσπάθειας. «Το καθήκον είναι εθνικό, όχι κομματικό», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στις επαφές που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς, σημείωσε ότι επανήλθε με νέες προτάσεις, προκειμένου να επιτευχθεί η αναγκαία εθνική συνεννόηση. Όπως είπε, αποσαφήνισε ότι

Ολόκληρη η δήλωση του Γ. Παπανδρέου


«Η χώρα διέρχεται κρίσιμες στιγμές. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε με αίσθημα εθνικής ευθύνης το μέλλον της πατρίδας, αντιμετωπίζοντας με αποφασιστικότητα την παρούσα πολύμορφη κρίση.

Ανέλαβα την ευθύνη της διακυβέρνησης σε μια στιγμή που η χώρα βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής και της χρεοκοπίας.

Πήραμε στους ώμους μας τις αμαρτίες άλλων.

Με αφοσίωση η Κυβέρνησή μας δίνει 20 μήνες τώρα τη μάχη για τη διάσωση της χώρας.

Και έχει μείνει η χώρα όρθια ανοίγοντας και προοπτικές μεγάλων αλλαγών.

Αλ. Τσίπρας: Μόνη επιλογή δημοκρατίας η προσφυγή στις κάλπες


Την προσφυγή στις κάλπες προκρίνει ως «μόνη επιλογή δημοκρατίας» ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, ο οποίος σε δήλωσή του με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις καλεί την κυβέρνηση να μην περιφρονήσει το λαό «γιατί θα τον βρει μπροστά της».

Οι εκατοντάδες απεργοι και διαδηλωτές ζητούν ξεκάθαρα δημοκρατία, ανέφερε, σημειώνοντας ότι «οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις ερήμην του λαού υποδεικνύουν τον κοινό φόβο του δικομματισμού απέναντι στη λαϊκή βούληση και στη διαφαινόμενη χρεοκοπία».

Προειδοποίησε ακόμη ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση λαϊκής μειοψηφίας που στόχο θα έχει να προστατέψει το μνημόνιο

Στα 12.000 ευρώ παραμένει το αφορολόγητο


Στα 12.000 ευρώ ετησίως παραμένει το όριο του αφορολόγητου εισοδήματος, όπως ανακοίνωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά τη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αφορολόγητη θα είναι επίσης η πρώτη κατοικία μέχρι 200 τ.μ., ενώ αναστέλλεται η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

Επιπλέον, η έκτακτη εισφορά που θα επιβληθεί στα φυσικά πρόσωπα θα ανέρχεται σε 1% για εισοδήματα από 12.000 έως 20.000 ευρώ, 2% από 20.001 έως 50.000 ευρώ και 3% πάνω από τις

Εικοσάλεπτη τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρωθυπουργός με τον Αντ. Σαμαρά


Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Η τηλεφωνική συνομιλία των δύο ανδρών διήρκεσε 20 λεπτά, ενώ από τη ΝΔ ξεκαθαρίζουν πως δεν θα κάνουν κανένα σχόλιο για το περιεχόμενό της πριν από τη δημόσια τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νέας

Ορατή από την Ελλάδα η πρώτη ολική έκλειψη Σελήνης του 2011


Ορατή από την Ελλάδα, καιρού επιτρέποντος, θα είναι η αποψινή (Τετάρτη) ολική έκλειψη Σελήνης, η πρώτη για το 2011. Η Γη θα παρεμβληθεί ανάμεσα στον Ήλιο και το φεγγάρι, τυλίγοντας το δορυφόρο της με τη σκιά της.

Η Σελήνη αναμένεται να ανατείλει περίπου στις 20:50, η έναρξη της μερικής έκλειψης από τη σκιά της Γης θα αρχίσει περίπου στις 21:20 (η Σελήνη θα βρίσκεται σε γωνία μόλις

Προς την κατεύθυνση νέας συναίνεσης το διάγγελμα του πρωθυπουργού

Κύκλο τηλεφωνικών επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς είχε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, και σε λίγη ώρα αναμένεται να προχωρήσει σε διάγγελμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το διάγγελμα θα είναι προς την κατεύθυνση της συναίνεσης, ενώ δεν αποκλείεται ο Γιώργος Παπανδρέου να κάνει αναφορά σε ανασχηματισμό με τη συμμετοχή τεχνοκρατών. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει ότι θα προχωρήσει μόνος του.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης θα γίνει δεκτός το

Πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα


Πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που είχαν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.


Στην Πάτρα ένταση σημειώθηκε λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο στην πλατεία Όλγας. Ειδικότερα, υπήρξαν αποδοκιμασίες κατά της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, ενώ πολίτες που συγκεντρώνονται κάθε βράδυ στην πλατεία Γεωργίου θέλησαν να μπουν επικεφαλής της πορείας.

Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην πλατεία Τριών Συμμάχων και ακολούθησε

Ποιος θα πάρει αποφάσεις?

Όταν αυτή τη στιγμή οι υπεύθυνοι δεν μπορούν να πάρουν αποφάσεις και να προστατέψουν το κέντρο της Αθήνας από λίγους κουκουλοφόρους, φανταστείτε τι αποφάσεις είναι ικανοί να πάρουν για το μέλλον της πατρίδας μας.

Οι εκλογές μας μάραναν...

Έξω όλοι!

Ας βγουν επιτέλους μπροστά οι άξιοι και να αναλάβουν τα ηνία της χώρας και να μας βγάλουν

Φως στην εξαφάνιση των μελισσών

Αμερικανοί επιστήμονες εντόπισαν τέσσερις νέους ιούς που έχουν εισχωρήσει σε μέχρι τώρα υγιείς αποικίες μελισσών, μια ανακάλυψη που μπορεί να ρίξει φως στο μυστήριο του γιατί οι μέλισσες πεθαίνουν μαζικά σε πολλά μέρη του κόσμου.


Οι μέχρι τώρα άγνωστοι ιοί εντοπίστηκαν έπειτα από δεκάμηνη μελέτη 20 μελισσοκομικών εγκαταστάσεων, που περιλάμβαναν περισσότερες από 70.000 κυψέλες. Συνολικά, μέχρι σήμερα, έχουν εντοπιστεί 27 ιοί μελισσών που μπορεί να αποτελούν την αιτία για την μαζική καταστροφή των μελισσιών.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή βιοχημείας και βιοφυσικής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σαν Φρανσίσκο Τζόε Ντε Ρίσι, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό PLοS

Αλ. Παπαρήγα: Ρήξη, ανατροπή, αποδέσμευση από την ΕΕ

«Το επίκαιρο, το ώριμο σύνθημα σήμερα είναι: Ρήξη, ανατροπή αποδέσμευση από την ΕΕ. Δεν υπάρχει άλλη απάντηση ρεαλιστική για το λαό», παρατήρησε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά την

Τα διεθνή ΜΜΕ για τις κινητοποιήσεις


Στις πρώτες θέσεις των ειδήσεων πολλών διεθνών ΜΜΕ βρίσκονται οι σημερινές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα εναντίον των νέων μέτρων λιτότητας, εν μέσω αβεβαιότητας στο πολιτικό σκηνικό.

«Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κοινοβούλιο και οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε γενική απεργία προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόπειρα της κυβέρνησης να περάσει νέα μέτρα λιτότητας... Χιλιάδες ακτιβιστές και συνδικαλιστές συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα μπροστά από το κοινοβούλιο ώστε να εμποδίσουν την είσοδο των βουλευτών... "Κλέφτες, προδότες", πολλοί φώναζαν. "Πού πήγαν τα λεφτά;"», επισημαίνει στο τηλεγράφημά του το Reuters.

«Ο κ. Παπανδρέου πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο Κάρολο Παπούλια νωρίς το απόγευμα,

Βροχή από δακρυγόνα έξω από τη Βουλή και τους γύρω δρόμους

Γιατί δεν επεμβαίνει η αστυνομία και αφήνει μια χούφτα αναρχικών να

Άγνωστοι προπηλάκισαν και τραυμάτισαν τον Τ. Τέλλογλου

Επίθεση αγνώστων δέχθηκε στην οδό Λέκκα ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου. Ο δημοσιογράφος δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και αυτή την ώρα μεταφέρεται

Διαψεύδει η ΝΔ τις φήμες για επικοινωνία Παπανδρέου - Σαμαρά


Σε κατηγορηματική διάψευση των φημών που κυκλοφόρησαν χθες τη νύχτα σε blogs και ιστοσελίδες και ήθελαν εκπρόσωπο του πρωθυπουργού να συναντάται με τον Αντώνη Σαμαρά, προχώρησε η ΝΔ.

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης έκανε λόγο για γελοιότητες, ανάξιες διάψευσης. Από τη ΝΔ διαψεύδουν πως υπήρξε και οποιαδήποτε

Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ η Αλέκα Παπαρήγα

Στο απεργιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Σύνταγμα παρευρίσκεται πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, καθώς και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, η οποία δεν παίρνει μέρος σε καμία διαδικασία της Βουλής που

Αύριο οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών


Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογίες των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων...
οι οποίες σύμφωνα με καθηγητές είναι οι χειρότερες των τελευταίων ετών, γεγονός που θα οδηγήσει σε πτώση των βάσεων κυρίως των υψηλόβαθμων σχολών.

Οι μαθητές αφού πληροφορηθούν για την αναλυτική βαθμολογία τους, θα κληθούν να συντάξουν τα

Περικύκλωσαν την Βουλή οι αγανακτισμένοι

Χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες έχουν αποκλείσει από το πρωί της Τετάρτης τη Βουλή. Οι αγανακτισμένοι, βρίσκονται περιμετρικά του Μεγάρου Μαξίμου και του προεδρικού Μεγάρου.

Από τις 7 το πρωί οι αγανακτισμένοι συγκεντρώθηκαν στα τρία σημεία που είχαν κληθεί να μεταβούν. Έξω από τη Βουλή, τον Ευαγγελισμό και το Παναθηναϊκό Στάδιο, ενώ δηλώνουν ότι θα παραμείνουν για τουλάχιστον 24 ώρες.

«Συναγερμός» έχει σημάνει στην αστυνομία. Περισσότεροι από 5 χιλιάδες αστυνομικοί και 32 διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και περιφρουρούν του «αγανακτισμένους»

Aναστέλλεται από τις 12 μ. η απεργία των δημοσιογράφων

Την αναστολή, από τις 12 το μεσημέρι, της 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια της ΠΟΕΣΥ της ΠΟΕΠΤΥΜ και της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, «για να μπορέσει ο ελληνικός λαός να πληροφορηθεί έγκυρα τις πολιτικές εξελίξεις που αφορούν το μέλλον το δικό του και της χώρας», όπως

Κων. Μητσοτάκης: Προέχει η σωτηρία της χώρας


Την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από την αξιωματική αντιπολίτευση, ζήτησε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, καλώντας τον Αντώνη Σαμαρά να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

«Προέχει να σωθεί η χώρα από την άμεση κατάρρευση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας αργά την Τρίτη στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι και ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να παραδειγματιστεί από τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων στην Πορτογαλία.

«Αν ο κ. Παπανδρέου δεν μπορέσει να το περάσει, υποχρεωτικά θα οδηγηθούμε σε εκλογές», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε: « Οι εκλογές έχουν μεγάλους κινδύνους και μπορεί να πτωχεύσουμε είτε πριν από τις εκλογές, είτε αμέσως εξαιτίας της αδυναμίας άμεσου σχηματισμού κυβέρνησης».

Ο κ. Μητσοτάκης παρομοίασε την κατάσταση με εκείνη του 1990 όταν έγινε η οικουμενική κυβέρνηση, με τη συμμετοχή, όπως είπε, και της Αριστεράς, επισημαίνοντας ότι αυτό επετεύχθη επειδή «τότε υπήρχαν στα κόμματα ηγέτες που έπαιρναν αποφάσεις».

Κατά τον πρώην πρωθυπουργό ο μεγαλύτερος φόβος είναι «η Ευρώπη να προσπαθεί να μας σώσει

Επίθεση «χάκερς» στην ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας


Επίθεση από «χάκερς» δέχθηκε η επίσημη ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας (www.presidency.gr).

Συγκεκριμένα, ο «εισβολέας», ο οποίος υπέγραφε ως «Ορέστης», ανήρτησε βίντεο από τις συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» στην Πλατεία Συντάγματος.

Το βίντεο συνοδευόταν από το ακόλουθο κείμενο: «Ξυπνήσαμε! Είμαστε εδώ δυνατοί και πολλοί. Κανείς δεν μπορεί να μας θάψει πλέον, κανείς δεν μπορεί να μας εκμεταλλευτεί, μας χρωστάνε δεν τους χρωστάμε, θέλουμε τα όνειρα μας με σάρκα και οστά, θέλουμε να ζήσουμε, θέλουμε να

Ο καιρός στις 15.06.2011


Βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως από τις μεσημεριανές ώρες και μετά, στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στα ορεινά της Κρήτης, περιμένουμε την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 ως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 ως 29 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 18 ως 28 στη Δυτική Ελλάδα και από 20 ως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Μέτριοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν ασθενείς.

Λίγες νεφώσεις που τις μεσημεριανές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και δυτικά, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει

Αύριο το βράδυ θα χαθεί το φεγγάρι

Μία από τις μεγαλύτερες εκλείψεις Σελήνης των τελευταίων 100 χρόνων θα είναι η αυριανή, καθώς η διάρκειά της θα ξεπεράσει τη μιάμιση ώρα. Η έκλειψη θα ξεκινήσει στις 20.24 και θα είναι ορατή από την Ελλάδα.

Οι παρατηρητές σε όλη την Ευρώπη θα χάσουν τα πρώτα στάδια της έκλειψης επειδή θα συμβούν πριν από την ανατολή της Σελήνης.

Αν το θέλει ο... καιρός, το φαινόμενο θα είναι εντυπωσιακό, αφού αυτή την εποχή η Σελήνη παραμένει διαρκώς χαμηλά στον ορίζοντα, οπότε φαίνεται μεγαλύτερη από ό,τι συνήθως λόγω οφθαλμαπάτης.

Η διάρκεια της «ολικότητας», δηλαδή της φάσης στην οποία ολόκληρη η Σελήνη παραμένει τυλιγμένη στη σκιά της Γης θα διαρκέσει 100 λεπτά. και το φαινόμενο θα λήξει τελικά στις 02.00 το πρωί της

Έκτακτη συνάντηση Παπανδρέου – Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια συναντάται την Τετάρτη στη 1 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Τη συνάντηση ζήτησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Οι λόγοι της συνάντησης Παπούλια - Παπανδρέου δεν έχουν διευκρινιστεί μέχρι στιγμής, ενδεχομένως όμως να σχετίζονται με το γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα έμεινε την Τρίτη με 155 βουλευτές μετά την παραίτηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του βουλευτή Φλώρινας Γιώργου Λιάνη, ο οποίος παραμένει ανεξάρτητος βουλευτής.

«Θα μιλήσουν για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται» δήλωναν με νόημα στον ΣΚΑΪ συνεργάτες του κ. Παπανδρέου.

Η κίνηση του πρωθυπουργού αναζωπυρώνει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, ίσως όμως να