www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Απόσυρση χουρμάδων λόγω ηπατίτιδας Α

Ύστερα από εντολή του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων ανακλήθηκαν από την αγορά χουρμάδες, στους οποίους ανιχνεύτηκε ο ιός της Ηπατίτιδας Α.

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, για τη διακίνηση χουρμάδων, προέλευσης Αλγερίας, οι οποίοι έχουν διακινηθεί από την ολλανδική επιχείρηση «King Nuts en Raaphorst», μέσω Γαλλίας, στην ελληνική επιχείρηση «Κων. Καρδασιλάρης & Υιοί ΑΕΒΕ» (Σχηματάρι Βοιωτίας).

Η εταιρεία «Κων. Καρδασιλάρης & Υιοί ΑΕΒΕ», προχώρησε σε ανασυσκευασία του προϊόντος σε συσκευασίες των 230 g, με εμπορική επωνυμία «ΑΒ Χουρμάδες απύρηνοι, προέλευσης Αλγερίας, συσκευάζεται από την “Κων. Καρδασιλάρης & Υιοί ΑΕΒΕ”», με αριθμούς παρτίδας

Απαγορευτικό απόπλου λόγω των ισχυρών ανέμων

Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν έως και τα 9 μποφόρ.


Κλειστή, επίσης, είναι η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντίρριου. Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων Αγ.Κωνσταντίνο-Σποράδες,Κυλλήνη-Ζάκυνθο και Κυλλήνη-Αργοστόλι. Από Ηγουμενίτσα Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα Λευκίμμη γίνονται δρομολόγια μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Από Πάτρα τα πλοία φεύγουν μόνο για Ιταλία, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων από Πειραιά για Αργοσαρωνικό . Επίσης δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των

Κέντρα μεταναστών σε εκτός σχεδίου οικόπεδα

Κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας εγκαταστάσεων πρώτης υποδοχής και κράτησης μεταναστών σε οικόπεδα εκτός σχεδίου, εμβαδού άνω των τεσσάρων στρεμμάτων, με κοινή απόφαση των υπουργών προστασίας του Πολίτη και Περιβάλλοντος.


Η τροπολογία συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ακτοφυλακή.

Σημειώνεται ότι άλλες λύσεις πυο είχαν τεθεί υπό εξέταση, όπως η μετατροπή στρατοπέδων σε

«Όχι» της Alpha Bank στην πρόταση της Εθνικής

Η Alpha Bank απέρριψε την πρόταση «φιλικής συγχώνευσης» την οποία υπέβαλε η Εθνική Τράπεζα. Με ανακοίνωση της το απόγευμα της Παρασκευής κάνει λόγο για αβεβαιότητα που δημιουργεί η τρέχουσα οικονομική συγκυρία στην αγορά και για ασύμφορους οικονομικούς όρους για τους μετόχους της.


Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το δ.σ. της τράπεζας έπειτα από πολύωρη συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να απορρίψει την πρόταση. Αν το φλερτ κατέληγε σε γάμο, θα δημιουργούσε μία νέα τράπεζα, στην οποία οι μέτοχοι της Εθνικής θα έλεγχαν το 71% και οι της Alpha το 29%. Οι απευθείας συμμετοχές του Δημοσίου και των ευρύτερων φορέων κοινωνικής ασφάλισης στον νέο φορέα θα διαμορφωνόντουσαν σε 0,9% και 12%, αντίστοιχα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Alpha Bank έχει ως εξής:

Σε απάντηση της από 18ης τρέχοντος επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η "Alpha Τράπεζα Α.Ε." (η "ΑLPHA") ανακοινώνει ότι, στις 18 Ιανουαρίου 2011, έλαβε μη αιτηθείσα (unsolicited)

Ανακάλυψαν τυχαία τη θεραπεία της φαλάκρας

Αμερικανοί ερευνητές που μελετούσαν τις συνέπειες του στρες στο γαστρεντερικό σύστημα και τη διαδικασία της πέψης, ανακάλυψαν τυχαία μια χημική ουσία που προάγει την ανάπτυξη της τριχοφυΐας στην πιο συχνή μορφή φαλάκρας, την ανδρογενή αλωπεκία.


Οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι εισάγοντας με ένεση σε πειραματόζωα την ουσία αστρεσίνη-Β, η οποία αναστέλλει την ορμόνη «CRF» που προκαλεί στρες και σχετίζεται με την τριχόπτωση, άρχισαν να ξαναβγάζουν τρίχες και μάλιστα με εντυπωσιακά γρήγορο ρυθμό.

«Σχεδόν το 100% των ποντικιών ανταποκρίθηκε. Η τριχοφυΐα επανήλθε πλήρως. Είναι ένα κυριολεκτικά σημαντικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο ερευνητής Μίλιον Μουλουγκέτα της Ιατρικής Σχολής UCLA του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος Αντζελες. Ο ίδιος δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι η ανακάλυψη ανοίγει νέους δρόμους έρευνας για την καταπολέμηση της αλωπεκίας,

Μόνο ηλεκτρονικά 1,7 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις

Για πρώτη φορά φέτος 1,7 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις θα αποσταλούν μόνο ηλεκτρονικά. Η αποστολή τους ξεκίνησε ήδη από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εφέτος θα εκτυπωθούν και θα αποσταλούν μόνο 3,9 εκατομμύρια δηλώσεις, αντί για 5,6 εκατομμύρια δηλώσεις που στάλθηκαν πέρσι, καθώς μεγάλος αριθμός φορολογουμένων θα υποβάλει τις δηλώσεις ηλεκτρονικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ν. 3842/2010 η ηλεκτρονική υποβολή είναι υποχρεωτική για όλους όσους ασκούν επάγγελμα ή επιχείρηση, καθώς και για όσους υποβάλλουν την δήλωσή τους μέσω εξουσιοδοτημένου λογιστή.

Επιπλέον, εκτιμάται ότι η πλειοψηφία όσων υπέβαλαν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους το 2010, θα συνεχίσουν την ηλεκτρονική υποβολή. Συνολικά, εκτιμάται ότι 1,7 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα υποβάλουν το 2011 τη δήλωσή τους ηλεκτρονικά.

Φέτος, για πρώτη φορά, οι φορολογούμενοι που υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους δεν θα λάβουν τυπωμένα έντυπα και οδηγίες υποβολής της δήλωσης, αφού θα μπορούν να έχουν πρόσβαση

Με την έγκριση του ΣτΕ η Οικονομική Αστυνομία

Νόμιμο έκρινε το Ε' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας το προεδρικό διάταγμα για τη σύσταση της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


Σύμφωνα με το σχέδιο προεδρικού διατάγματος, οι νέες υπηρεσίες θα υπάγονται στον αρχηγό της ΕΛΑΣ.

Μεταξύ άλλων, η Οικονομική Αστυνομία θα ασχολείται με υποθέσεις ξεπλύμματος μαύρου χρήματος, κατάχρησης δημόσιας περιουσίας και καταπατήσεων δημόσιας έκτασης, παράνομων τραπεζικών συναλλαγών, λαθρεμπορίου, νοθείας, φοροδιαφυγής και

Απεργούν οι δημοσιογράφοι την Τετάρτη

Οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί, διοικητικοί και τυπογράφοι των μέσων μαζικής ενημέρωσης θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης.


Τα Διοικητικά Συμβούλια της Π.Ο.Ε.ΣΥ., της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ., της Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ. και της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, ζητούν:

• Την άμεση υπογραφή ΣΣΕ και τη δέσμευση για αποφυγή κάθε τακτικής που αποσκοπεί στην αποδόμηση των ΣΣΕ.

• Την ακύρωση των ατομικών “συμφωνητικών” που υπογράφονται με εκβιαστικές τακτικές και καταργούν ασφαλιστικές και εργασιακές κατακτήσεις μέσα σε ένα κλίμα ακρίβειας, απολύσεων και καταπάτησης θεμελιωδών δικαιωμάτων για μια ποιοτική ζωή με ανθρώπινους όρους.

• Την προστασία των θέσεων εργασίας και το σταμάτημα των μαζικών απολύσεων και των

Πρόταση συγχώνευσης με την Alpha Bank κατέθεσε η Εθνική

Πρόταση «φιλικής συγχώνευσης» υπέβαλε στην Alpha Bank η Εθνική Τράπεζα. Λόγω των εξελίξεων, οι χρηματιστηριακές αρχές προχώρησαν στην αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των δύο τραπεζών.


Αν το φλερτ καταλήξει σε γάμο, θα δημιουργηθεί μία νέα τράπεζα, η μεγαλύτερη στην Ελλάδα, στην οποία οι μέτοχοι της Εθνικής θα ελέγχουν το 71% και οι της Alpha το 29%. Οι απευθείας συμμετοχές του Δημοσίου και των ευρύτερων φορέων κοινωνικής ασφάλισης στον νέο φορέα θα διαμορφωθούν σε 0,9% και 12%, αντίστοιχα.

Η Εθνική εκτιμά ότι η συγχώνευση θα επιτρέψει την επίτευξη συνεργειών της τάξης των 550-700 εκατ. ευρώ ετησίως.

Το χρονικό

Η Εθνική επιβεβαίωσε, κατόπιν ερωτήσεως της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι κατέθεσε τη σχετική πρόταση, στις 18 Ιανουαρίου, έχοντας λάβει την έγκριση των εκτελεστικών μελών του διοικητικού της συμβουλίου και του εκπροσώπου του Δημοσίου.

Στις 3 Φεβρουαρίου, Εθνική και Alpha υπέγραψαν συμφωνία εμπιστευτικότητας, αποκλειστικών διαπραγματεύσεων και αποχής από λήψη εναλλακτικών μέτρων, ξεκινώντας και επισήμως τις

Τον δικό τους «Περιοδικό Πίνακα» ετοιμάζουν οι μαθηματικοί

Οι μαθηματικοί ζήλεψαν τον «Περιοδικό Πίνακα» των χημικών και αποφάσισαν να δημιουργήσουν κάτι ανάλογο, που θα περιλαμβάνει όλα τα δυνατά σχήματα στο Σύμπαν, σε τρεις, τέσσερις και πέντε διαστάσεις, συνδεόμενα μεταξύ τους με τον ίδιο τρόπο που συμβαίνει στα χημικά στοιχεία. Όταν το έργο ολοκληρωθεί, θα αποτελέσει μια πολύτιμη πηγή γνώσεων και αναφοράς για μαθηματικούς, φυσικούς, μηχανικούς και άλλους επιστήμονες, ιδιαίτερα χρήσιμη για υπολογισμούς και για έρευνα σε μια πληθώρα επιστημονικών πεδίων.


Η πρωτοβουλία ανήκει στον καθηγητή Αλέσιο Κόρτι, του Τμήματος Μαθηματικών του Imperial College του Λονδίνου, ενώ συμμετέχουν ερευνητές από την Αυστραλία, την Ιαπωνία και τη Ρωσία, οι οποίοι έχουν βαλθεί, μελετώντας εκατοντάδες εκατομμύρια σχήματα, να καταγράψουν και να συσχετίσουν κάθε πιθανό σχήμα που δεν μπορεί να διαιρεθεί σε άλλα σχήματα.

Σύμφωνα με τον δρα Τομ Κόουτς, επίσης του Imperial College, οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα ιδέα πόσα τέτοια σχήματα μπορεί να υπάρχουν. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, για παράδειγμα, υπάρχουν περίπου 500 εκατ. σχήματα, που μπορούν να οριστούν αλγεβρικά σε τέσσερις διαστάσεις.

Όταν το έργο ολοκληρωθεί έπειτα από τρία χρόνια, φιλοδοξεί να αποτελέσει μια πολύτιμη πηγή γνώσεων και αναφοράς, ιδιαίτερα χρήσιμη για υπολογισμούς και για έρευνα σε μια πληθώρα

Στο fast track και επισήμως το Ελληνικό

Πολλαπλά οφέλη από την αξιοποίηση του Ελληνικού υποσχέθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, χαρακτηρίζοντας τολμηρά και οραματικά τα σχέδια της κυβέρνησης για το χώρο του παλιού αεροδρομίου.

Η αρμόδια διυπουργική επιτροπή αποφάσισε σήμερα και επισήμως την ένταξη του έργου στις διαδικασίες του fast track. Εντός της επόμενης εβδομάδας θα οριστούν οι χρηματοοικονομικοί και νομικοί σύμβουλοι, ενώ την Τρίτη ο Χάρης Παμπούκης θα μεταβεί στο Κατάρ, όπου θα παρουσιάσει στους υποψήφιους επενδυτές τα σχέδια της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον υπουργό, το Εμιράτο έχει τη βούληση και τη χρηματοοικονομική δυνατότητα να συμμετάσχει στην υλοποίησή τους, ενώ διαθέτει και την απαραίτητη τεχνογνωσία, δεδομένου ότι διαχειρίστηκε την ανάπλαση του Canary Wharf στο Λονδίνο.

Ο υπουργός θα έχει στις αποσκευές του τις προτάσεις του αρχιτέκτονα Τζόζεπ Αθεμπίγιο, που

Οι αλκυονίδες μέρες υπαίτιες για τις πρώτες φωτιές

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και οι αγροτικές εργασίες με το κάψιμο ελαιόκλαδων ευθύνονται για πολλές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην επικράτεια.


Όπως ανέφεραν στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μόν την περασμένη Τετάρτη εκδηλώθηκαν 29 πυρκαγιές, ενώ σήμερα περίπου δέκα.

Σημαντικότερη εκείνη στην Κυπαρισσία της Μεσσηνίας, στην οποία ζητήθηκε η χρήση

Ενημέρωση των πολιτών για τους ημιυπαίθριους ζητά η Ομοσπονδία Κατασκευαστών

Άμεση κινητοποίηση της πολιτείας, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για τα οφέλη αλλά και τις οικονομικές συνέπειες που θα προκύψουν από τη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους ζητά η Ομοσπονδία Κατασκευαστών.


Με υπόμνημα στον Πρωθυπουργό και στους αρμόδιους υπουργούς απέστειλε η Ομοσπονδία Κατασκευαστών και Οικοδομικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΟΜΚΟΕΕ) ζητά την παράταση του Νόμου 3843/2010 τουλάχιστον για έξι μήνες. Ακόμη ζητά την κινητοποίηση της πολιτείας, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για τα οφέλη της ρύθμισης αλλά και για τις συνέπειες που θα προκύψουν στο μέλλον για όσους δεν θα υπαχθούν στη ρύθμιση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΜΚΟΕΕ η πολιτεία δεν έχει ενημερώσει τους πολίτες για τις οικονομικές συνέπειες που θα προκύψουν στα ακίνητά τους όταν γίνουν έλεγχοι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ή από τον Ενεργειακό Επιθεωρητή ή καταγγελθούν από κάποιον. Η ομοσπονδία

«Καμπανάκι» Σαμαρά για την ανεργία

Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας επισκέφθηκε ο Αντώνης Σαμαράς και κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει δράση για την καταπολέμηση της ανεργίας.


"Προειδοποιώ την κυβέρνηση. Αν δεν βγει γρήγορα απ' αυτή την οδό, απ' αυτόν το δρόμο το μονότονο και το λαθεμένο της ασφυξίας και των λουκέτων, δεν θα μπορέσει ο Έλληνας εργαζόμενος να δώσει και πάλι στην οικογένειά του το δικαίωμα της προκοπής", δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μπορεί να προοδεύσει, αν της δοθεί η ευκαιρία. Πρόσθεσε ότι θέλει να στείλει στους πολίτες μήνυμα ελπίδας, "μέσα από εδώ, από μία βαριά βιομηχανία, η οποία ξέρει να παράγει, να αποδίδει και να μας βγάζει ασπροπρόσωπους".

Αναφορικά με τα προβλήματα των Ναυπηγείων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάχθηκε υπέρ της εκπόνησης στρατηγικής κλαδικών τομέων της οικονομίας που να σχετίζονται με τη

Πρόσκληση για γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου

Η κυπριακή κυβέρνηση προχωρά την ερχόμενη εβδομάδα στην προκήρυξη 35 διεθνών προσφορών για την πρώτη γεώτρηση για φυσικό αέριο στο «οικόπεδο 12» της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου.


Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο επικαλούμενο δηλώσεις του διευθυντή της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου της Κύπρου, Σόλωνα Κασίνη στο ΡΙΚ, η προκήρυξη των προσφορών θα γίνει από κοινού από την Κυπριακή κυβέρνηση και την αμερικανική εταιρεία “Nobel Energy”.

Σύμφωνα με τον ίδιο η κάθε γεώτρηση θα στοιχίζει γύρω στα 65 εκ. ευρώ. και ήδη βρίσκονται σε

ΔΝΤ: «Έτοιμο το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων από την Αθήνα»

Διπλό μήνυμα που «αδειάζει» την ελληνική κυβέρνηση στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων και των συνεντεύξεων Τύπου έστειλε την Πέμπτη από την Ουάσιγκτον το ΔΝΤ.


Κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού David Hawley σε ερώτηση του ΣΚΑΪ αν η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη προσυμφωνήσει κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της Τρόϊκας το συνολικό πλάνο ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, απάντησε ότι «η κυβέρνηση έχει ήδη σχεδιάσει από μόνη της ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας με σκοπό το μεγαλύτερο δυνατόν οικονομικό ανταποδοτικό όφελος. Ρόλος του ΔΝΤ από εκεί και πέρα είναι να παρέχει την τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη που απαιτείται». Σε ερώτηση για το αν οι τριβές μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας απειλούν τη συνέχιση του μνημονίου

Αλλαγές από το Δηµοτικό έως το Λύκειο

Νέα αναλυτικά προγράµµατα, νέοι τρόποι διδασκαλίας, νέα δοµή της διδακτέας ύλης και λιγότεροι διορισµοί µόνιµων εκπαιδευτικών

Αλλαγές από το Δηµοτικό µέχρι και το Λύκειο τη φετινή χρονιά επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας. Αλλαγές θα γίνουν και στη δοµή της εκπαίδευσης καθώς στο στελεχιακό δυναµικό της. Παράλληλα του πουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στον διορισµό περίπου 2.000 µόνιµων εκπαιδευτικών. Από τη νέα σχολική χρονιά θα εφαρµοστούν νέα αναλυτικά προγράµµατα σπουδών στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση.

Η αρχή θα γίνει πιλοτικά σε 110 - 130 Δηµοτικά και Γυµνάσια τον Σεπτέµβριο του 2011 και τη σχολική χρονιά 2012-13 θα γενικευτούν σε όλα τα σχολεία. Οι αλλαγές αυτές θα αφορούν νέους τρόπους διδασκαλίας και χειρισµού της διδακτέας ύλης, ενώ δεν προβλέπονται νέα βιβλία.

Παράλληλα, πριν από το τέλος Μαρτίου το υπουργείο Παιδείας αναµένεται να ανακοινώσει νέο ωρολόγιο πρόγραµµα για την Α΄ τάξη του Λυκείου, το οποίο θα εφαρµοστεί τη νέα χρονιά 2011-12.

Στο νέο αυτό πρόγραµµα, όσον αφορά τα µαθήµατα και την ωρολόγια κατανοµή τους,δεν θα υπάρχουν σηµαντικές διαφορέςσε σχέση µε ό,τι ισχύει µέχρι σήµερα, ενώ το µάθηµα της Ιστορίας θα είναι υποχρεωτικό για όλους τους µαθητές της Α΄ τάξης του Λυκείου.

Η πρόσβαση σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Για τις Β΄ και Γ΄ Λυκείου το νέο ωρολόγιο πρόγραµµα µε τις επιλογές µαθηµάτων θα ανακοινωθεί αργότερα, πιθανόν στο τέλος του α΄ εξαµήνου του 2011.

Το υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται διάφορα σενάρια όσον αφορά την κατανοµή των µαθηµάτων και την ανάπτυξη των επιλογών µαθηµάτων από τους µαθητές, καθώς οι δυο αυτές τάξεις θα συνδέονται άµεσα µε την πρόσβαση στις Ανώτατες Σχολές. Στο σηµείο αυτό υπάρχουν ακόµη διαφορετικές προσεγγίσεις π.χ. όσον αφορά την «τύχη» της διδασκαλίας του µαθήµατος της Πληροφορικής, ενώ υπάρχει µια συµφωνία να συνδέονται τα προς επιλογή µαθήµατα αποκλειστικά µε

Κρύσταλλοι υπόσχονται να εξαφανίσουν τα περιττά κιλά

«Μαγικούς» κρυστάλλους που ραντίζονται πάνω από το φαγητό και υπόσχονται να καταργήσουν τις στερητικές δίαιτες ανέπτυξαν αμερικανοί επιστήμονες. Πρόκειται για ένα επαναστατικό προϊόν το οποίο ενισχύει τη γεύση των τροφών σε τέτοιον βαθμό που «ξεγελάει» τον εγκέφαλο, πείθοντάς τον πως ο οργανισμός έχει λάβει περισσότερη ενέργεια από ό,τι στην πραγματικότητα. Τo Sensa Τastant, όπως ονομάζεται, έχει τη μορφή άγευστων και άοσμων μικρών κρυστάλλων και έχει δοκιμαστεί και κυκλοφορεί ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τον δρα Αλαν Χιρς, επικεφαλής των ερευνών και νευρολόγο του ιδρύματος Θεραπείας και Ερευνών της Οσφρησης και της Γεύσης στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών, το προϊόν, όταν χρησιμοποιείται σωστά, βοηθάει το άτομο να καταναλώνει μικρότερες μερίδες φαγητού και συνεπώς να χάνει κιλά.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αρώματα μιας τροφής συμβάλλουν σε ποσοστό από 75% ως 90% στην αίσθηση της γεύσης. Αυτό που κάνει το Sensa Τastant είναι να βελτιώνει τη γεύση και την οσμή των φαγητών, στέλνοντας παραπλανητικά σήματα στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να «πυροδοτείται» πιο γρήγορα το αίσθημα του κορεσμού στο άτομο. Η φιλοσοφία του προϊόντος βασίζεται στην απλή σύλληψη ότι ο άνθρωπος καταναλώνει μεγάλες ποσότητες φαγητού επειδή έτσι είναι

«Φρένο» στα μεγάλα εμπορικά κέντρα

Αλλάζουν τα δεδομένα για την αδειοδότηση των εμπορικών κέντρων στην Αττική. Ενα πάγιο και διαχρονικό αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, ο οποίος απαιτούσε να καταστεί υποχρεωτική η αδειοδότηση για εμπορικά κέντρα μεγάλου εμβαδού, φαίνεται ότι τελικά θα ικανοποιηθεί.
Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) κ. Ι. Πολύζος σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Αθήνα, «δεν τεκμηριώνεται πλέον η εξαίρεση της Αττικής από τον νόμο 3377/2005 για την αδειοδότηση των εμπορικών κέντρων».

Η εξαίρεση της Αθήνας

Ως σήμερα σε όλη τη χώρα για την ίδρυση εμπορικών κέντρων απαιτείται άδεια, η οποία σύμφωνα με τον νόμο χορηγείται με απόφαση της Περιφέρειας, ύστερα από γνώμη της αντίστοιχης οικονομικής και κοινωνικής επιτροπής του οικείου δήμου και του οικείου επιμελητηρίου. Η

Συσκευή δείχνει άμεσα βλάβες του οργανισμού

Γερμανοί ερευνητές ανέπτυξαν μια συσκευή που θυμίζει το «Τricorder», τη μικρή συσκευή που χρησιμοποιούσε ο γιατρός Μακ Κόι του διαστημοπλοίου «Εντερπράιζ» στο «Star Τrek» για να ελέγχει άμεσα την κατάσταση ενός ασθενούς. Επιστήμονες του Ιατρικού Πανεπιστημίου Ιατρικής Charite στο Βερολίνο κατασκεύασαν την εικονιζόμενη συσκευή που μοιάζει με ποντίκι ηλεκτρονικού υπολογιστή, η οποία στην ουσία είναι ένας προηγμένος σαρωτής. Η συσκευή στέλνει μια δέσμη έντονου φωτός πάνω στο σώμα του εξεταζομένου και στη συνέχεια συλλέγει το φως της αντανάκλασης, το οποίο και αναλύει. Αυτή η ανάλυση αποκαλύπτει τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών συστατικών που διαθέτει στο δέρμα του ο εξεταζόμενος.
Τα αντιοξειδωτικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία του οργανισμού από πολλές ασθένειες και σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο σαρωτής κάνει όλες τις αναλύσεις μέσα σε διάστημα 30 δευτερολέπτων και επιτρέπει στον γιατρό να διαπιστώνει τις ζημιές που έχει υποστεί ο οργανισμός από το κάπνισμα και την κακή διατροφή. Οι κατασκευαστές πιστεύουν ότι τα άτομα που θα εξετάζονται και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα παρουσιάζεται μπροστά τους η (κακή) κατάσταση της υγείας τους θα σοκάρονται επαρκώς για να αποφασίζουν να ακολουθήσουν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

«Αναπτύξαμε μια απλή, μη παρεμβατική μέθοδο άμεσης ανάλυσης της κατάστασης της υγείας ενός ατόμου. Τα αποτελέσματα βγαίνουν μέσα σε 30 δευτερόλεπτα και έτσι μπορεί κάποιος να δει σε ποια κατάσταση βρίσκεται και να αποφασίσει να αλλάξει τρόπο ζωής. Αν λοιπόν κάποιος δει ότι

Υπεριώδεις ακτίνες κατά της δυσοσμίας των ποδιών

Μια νέα επαναστατική συσκευή που ανέπτυξε αμερικανική εταιρεία υπόσχεται να βάλει τέλος στην ενοχλητική κακοσμία των παπουτσιών. Πρόκειται για το SteriShoe, ένα πρωτότυπο γκάτζετ που με τη βοήθεια της υπεριώδους ακτινοβολίας αποστειρώνει τα υποδήματα σκοτώνοντας τα βακτηρίδια που προκαλούν τις δυσάρεστες μυρωδιές. Η υπεριώδης ακτινοβολία χρησιμοποιείται ήδη ως απολυμαντικό σε νοσοκομεία, οδοντιατρεία και πισίνες, δεν είχε όμως χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν για την αντιμετώπιση της κακοσμίας των παπουτσιών. Το σύστημα αποτελείται από δύο τμήματα (ένα για κάθε παπούτσι) και τοποθετείται μέσα στα υποδήματα για να ξεκινήσει η αποστείρωση, η οποία διαρκεί 45 λεπτά. Οι κατασκευαστές του υποστηρίζουν ότι σκοτώνει το 99,9% των βακτηριδίων που προκαλούν κακοσμία και βοηθάει όσους υποφέρουν από παθήσεις όπως στο πόδι του αθλητή και οι μύκητες στα νύχια. Η τιμή της συσκευής

Η Ανδρομέδα αποκαλύπτει τον Γαλαξία μας

Ως σήμερα πιστεύαμε ότι ο γαλαξίας της Ανδρομέδας, ο πιο κοντινός στον δικό μας, αποτελείτο από έναν γιγαντιαίο «λεπτό» δίσκο μέσα στον οποίο βρίσκονταν τα δισεκατομμύρια άστρα του. Ομάδα επιστημόνων που μελετούσε επί πέντε χρόνια τον Γαλαξία της Ανδρομέδας διαπίστωσε ότι ο γαλαξίας αποτελείται τελικά από δύο δίσκους. Ο δεύτερος δίσκος είναι πιο «παχύς» από τον άλλο και περιέχει το 30% των άστρων του Γαλαξία. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι στον δεύτερο δίσκο βρίσκονται τα αρχαιότερα άστρα της Ανδρομέδας και ότι η μελέτη του δίσκου θα μας αποκαλύψει σημαντικές πληροφορίες για τη δημιουργία και του δικού μας Γαλαξία.

«Ο λεπτός δίσκος της Ανδρομέδας περιέχει τις σπείρες του Γαλαξία στις οποίες δημιουργούνται οι ενεργές περιοχές όπου γεννιούνται συνεχώς άστρα. Στο εσωτερικό του δίσκου, στον πυρήνα του Γαλαξία, πιστεύαμε ότι βρίσκονταν τα πιο παλιά άστρα του. Προηγούμενες παρατηρήσεις σε σπειροειδείς γαλαξίες, όπως η Ανδρομέδα αλλά και ο δικός μας, είχαν δείξει ότι σε πολλές περιπτώσεις οι σπειροειδείς γαλαξίες διαθέτουν δύο δίσκους, έναν λεπτό και έναν παχύ. Ο παχύτερος δίσκος είναι αυτός που δημιουργείται πρώτος στα αρχικά στάδια γέννησης του γαλαξία

Στους «νάνους» των Ανδεων κρύβεται το μυστικό κατά του καρκίνου και του διαβήτη

Μια 22ετής μελέτη σε έναν πληθυσμό των Ανδεων του Εκουαδόρ, ο οποίος έχει ασυνήθιστα μικρό ύψος, έδειξε πιθανότατα το «μυστικό» ενάντια στον καρκίνο και τον διαβήτη. Οπως αναφέρεται στη μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Science Τranslational Μedicine», το μπλοκάρισμα της αναπτυξιακής ορμόνης που εμφανίζεται στους «νάνους» των Ανδεων φαίνεται ότι μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για προστασία του παγκόσμιου πληθυσμού από τις δυο νόσους-«μάστιγες».
Η διεθνής ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον κυτταρικό βιολόγο Βάλτερ Λόγκο από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας και τον ενδοκρινολόγο Χάιμε ΓκεβάραΑγουίρε από το Εκουαδόρ παρακολούθησε μια απομακρυσμένη κοινότητα που ζει στις πλαγιές των Ανδεων. Στην κοινότητα αυτή υπάρχουν πολλά άτομα με νανισμό (σύνδρομο Laron). Τα συγκεκριμένα άτομα εμφανίζουν αδυναμία στην παραγωγή λειτουργικών αντιγράφων του υποδοχέα της ανθρώπινης

Νέα 24ωρη απεργία για το ALTER

Σε επανάληψη σήμερα όλες οι εκπομπές του ALTER, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων του.

Διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων

Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία - τρόλεϊ

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ και στον Ηλεκτρικό, παρά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες.


Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευση που είχαν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 4.30 το απόγευμα, σήμερα και στις 21, 25 και 28 Φεβρουαρίου. Θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία στις 23 Φεβρουαρίου, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ αποφάσισαν να προχωρήσουν και εκείνοι σε στάσεις εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, σήμερα, τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ δεν θα εργαστούν τη Δευτέρα, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το

Ο καιρός στις 18.02.2011

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες οι οποίες το απόγευμα θα ενισχυθούν σημαντικά και κατά τόπους στη Βόρεια Θεσσαλία και την Κεντρική Μακεδονία θα είναι ισχυρές περιμένουμε την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 ως 15 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 8 ως 22 στη Δυτική Ελλάδα, από 8 ως 15 βαθμούς στην Κεντρική, από 11 έως 19 στη Νότια Ελλάδα και από 11 ως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη αλλά η μέγιστη στη Βόρεια Κρήτη θα αγγίξει τους 20 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις με γρήγορη ενίσχυση σε θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί – νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση και τοπικά στο Νότιο Ιόνιο πολύ θυελλώδεις 9 μπ. αλλά το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Παροδικές νεφώσεις με βροχές από το απόγευμα και καταιγίδες το βράδυ περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν