www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Συσκευή δείχνει άμεσα βλάβες του οργανισμού

Γερμανοί ερευνητές ανέπτυξαν μια συσκευή που θυμίζει το «Τricorder», τη μικρή συσκευή που χρησιμοποιούσε ο γιατρός Μακ Κόι του διαστημοπλοίου «Εντερπράιζ» στο «Star Τrek» για να ελέγχει άμεσα την κατάσταση ενός ασθενούς. Επιστήμονες του Ιατρικού Πανεπιστημίου Ιατρικής Charite στο Βερολίνο κατασκεύασαν την εικονιζόμενη συσκευή που μοιάζει με ποντίκι ηλεκτρονικού υπολογιστή, η οποία στην ουσία είναι ένας προηγμένος σαρωτής. Η συσκευή στέλνει μια δέσμη έντονου φωτός πάνω στο σώμα του εξεταζομένου και στη συνέχεια συλλέγει το φως της αντανάκλασης, το οποίο και αναλύει. Αυτή η ανάλυση αποκαλύπτει τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών συστατικών που διαθέτει στο δέρμα του ο εξεταζόμενος.
Τα αντιοξειδωτικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία του οργανισμού από πολλές ασθένειες και σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο σαρωτής κάνει όλες τις αναλύσεις μέσα σε διάστημα 30 δευτερολέπτων και επιτρέπει στον γιατρό να διαπιστώνει τις ζημιές που έχει υποστεί ο οργανισμός από το κάπνισμα και την κακή διατροφή. Οι κατασκευαστές πιστεύουν ότι τα άτομα που θα εξετάζονται και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα παρουσιάζεται μπροστά τους η (κακή) κατάσταση της υγείας τους θα σοκάρονται επαρκώς για να αποφασίζουν να ακολουθήσουν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

«Αναπτύξαμε μια απλή, μη παρεμβατική μέθοδο άμεσης ανάλυσης της κατάστασης της υγείας ενός ατόμου. Τα αποτελέσματα βγαίνουν μέσα σε 30 δευτερόλεπτα και έτσι μπορεί κάποιος να δει σε ποια κατάσταση βρίσκεται και να αποφασίσει να αλλάξει τρόπο ζωής. Αν λοιπόν κάποιος δει ότι
πρέπει να αλλάξει τρόπο ζωής, δεν έχει παρά να αποφασίσει το ίδιο βράδυ μετά την εξέταση να φάει πιο υγιεινά και να επαναλάβει την αμέσως επόμενη ημέρα την εξέταση. Θα δει έστω και οριακά καλύτερη την εικόνα της κατάστασής του. Αν συνεχίσει έτσι, σύντομα η εικόνα της υγείας του θα είναι εντελώς διαφορετική» δήλωσε μιλώντας στην «Daily Μail» o καθηγητής Γιούργκεν Λάντερμαν, επικεφαλής της ομάδας που κατασκεύασε τον σαρωτή. Οι δημιουργοί του σαρωτή ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να τον ρίξουν στην αγορά το καλοκαίρι σε μια τιμή γύρω στα 300 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: