www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Κρύσταλλοι υπόσχονται να εξαφανίσουν τα περιττά κιλά

«Μαγικούς» κρυστάλλους που ραντίζονται πάνω από το φαγητό και υπόσχονται να καταργήσουν τις στερητικές δίαιτες ανέπτυξαν αμερικανοί επιστήμονες. Πρόκειται για ένα επαναστατικό προϊόν το οποίο ενισχύει τη γεύση των τροφών σε τέτοιον βαθμό που «ξεγελάει» τον εγκέφαλο, πείθοντάς τον πως ο οργανισμός έχει λάβει περισσότερη ενέργεια από ό,τι στην πραγματικότητα. Τo Sensa Τastant, όπως ονομάζεται, έχει τη μορφή άγευστων και άοσμων μικρών κρυστάλλων και έχει δοκιμαστεί και κυκλοφορεί ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τον δρα Αλαν Χιρς, επικεφαλής των ερευνών και νευρολόγο του ιδρύματος Θεραπείας και Ερευνών της Οσφρησης και της Γεύσης στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών, το προϊόν, όταν χρησιμοποιείται σωστά, βοηθάει το άτομο να καταναλώνει μικρότερες μερίδες φαγητού και συνεπώς να χάνει κιλά.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αρώματα μιας τροφής συμβάλλουν σε ποσοστό από 75% ως 90% στην αίσθηση της γεύσης. Αυτό που κάνει το Sensa Τastant είναι να βελτιώνει τη γεύση και την οσμή των φαγητών, στέλνοντας παραπλανητικά σήματα στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να «πυροδοτείται» πιο γρήγορα το αίσθημα του κορεσμού στο άτομο. Η φιλοσοφία του προϊόντος βασίζεται στην απλή σύλληψη ότι ο άνθρωπος καταναλώνει μεγάλες ποσότητες φαγητού επειδή έτσι είναι
προγραμματισμένος ο εγκέφαλός του.

Σε όλη τη διάρκεια της εξελικτικής ιστορίας του, όταν οι τροφές ήταν σπάνιες, ο άνθρωπος κατανάλωνε όσο φαγητό μπορούσε να βρει προκειμένου να αποθηκεύσει ενέργεια. Σήμερα όμως που οι τροφές είναι άφθονες και πλούσιες σε θερμίδες, αυτή η εξελικτική «συνήθεια» μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Ο δρ Χιρς και η ομάδα του, παρατηρώντας ότι συγκεκριμένες οσμές και γεύσεις επιδρούν σε μια περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει την όρεξη, ανέπτυξαν τους ειδικούς κρυστάλλους, οι οποίοι ενεργοποιούν τους αντίστοιχους υποδοχείς και ωθούν τον εγκέφαλο να εκπέμπει πιο γρήγορα το αίσθημα του κορεσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: