www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Εντοπίζοντας τον καρκίνο σε μια ώρα


Η ψυχοφθόρα αναμονή για τα αποτελέσματα των εξετάσεων που αφορούν στον καρκίνο μπορεί να διαρκέσει πολλές μέρες.

Μία νέα φορητή συσκευή, αποτέλεσμα συνεργασίας επιστημόνων του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης και της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, υπόσχεται να μειώσει το χρονικό διάστημα σε μόλις μία ώρα. Οταν δοκιμάστηκε σε 50 ασθενείς για καρκίνο του στομάχου, εντόπισε κακοήθειες με ακρίβεια 96%- δηλαδή καλύτερα από τα υπάρχοντα τεστ των εργαστηρίων.

Ο καθηγητής Χάκχο Λι, ένας από τους συντάκτες της μελέτης, ισχυρίζεται πως η συσκευή μπορεί να αποδώσει καλύτερα από τις υπάρχουσες μεθόδους, γιατί μειώνει την πιθανότητα του ανθρώπινου λάθους. Κανονικά, οι γιατροί κάνουν βιοψία στον ασθενή και στέλνουν δείγμα στο εργαστήριο για τη διάγνωση. Η διαδικασία αυτή είναι χρονοβόρα και υπάρχει περίπτωση κάτι να ξεφύγει από το μάτι του

Ερευνητές αναπτύσσουν τεχνητά φύλλα που «φωτοσυνθέτουν» ηλεκτρική ενέργεια

Ερευνητές του ΜΙΤ ανέπτυξαν ένα «τεχνητό φύλλο» που μιμείται τη λειτουργία της φωτοσύνθεσης στα φύλλα των δέντρων. Η συσκευή, ελπίζουν, θα αξιοποιεί τη λιακάδα πιο αποτελεσματικά από τα σημερινά φωτοβολταϊκά συστήματα.

«Εδώ και δεκαετίες, η ανάπτυξη ενός πρακτικού τεχνητού φύλλου είναι ένα από τα "Ιερά Δισκοπότηρα" της επιστήμης. Εμείς πιστεύουμε ότι τα καταφέραμε» υπερηφανεύεται ο καθηγητής Ντάνιελ Νοσέρα, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Στη σημερινή του μορφή, το τεχνητό φύλλο μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ενός νοικοκυριού στις αναπτυσσόμενες χώρες. Στο μέλλον, όμως, θα μπορούσε να γίνει ακόμα πιο αποδοτικό, ανέφεραν οι ερευνητές.

Η συσκευή του MIT, μικρή και λεπτή σαν τραπουλόχαρτο, παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας.

Από τη χλωροφύλλη στο πυρίτιο


Στους χλωροπλάστες των φυτών (τα οργανίδια όπου συγκεντρώνεται η χλωροφύλλη) η ηλιακή ενέργεια αξιοποιείται για την παραγωγή σακχάρων, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη διοξείδιο του

Μαχαίρι σε φόρους υπέρ τρίτων

Το κληρικόσηµο, τα αχθοφορικά και λεµβουχικά τέλη, οι εισφορές υπέρ των ποδοσφαιρικών οµοσπονδιών και οι δασµοί για την ενίσχυση του ΕΟΤ περιλαµβάνονται στους εκατοντάδες φόρους, τέλη και κρατήσεις υπέρ τρίτων που σχεδιάζει να καταργήσει το υπουργείο Οικονοµικών.

Σύµφωνα µε πηγές του υπουργείου Οικονοµικών, η καταγραφή των φόρων αυτών αναµένεται να αρχίσει στα µέσα Απριλίου υπό την επίβλεψη του υφυπουργού ∆. Κουσελά. «Θα συνεργαστούµε µε τα υπόλοιπα υπουργεία προκειµένου να χαρτογραφήσουµε τη σηµερινή κατάσταση και να αποφασίσουµε ποιοι φόροι θα διατηρηθούν και ποιοι θα καταργηθούν», λένε στα «ΝΕΑ» οι ίδιες πηγές και συµπληρώνουν ότι «πολλοί φόροι υπέρ τρίτων λειτουργούν κατά της ανταγωνιστικότητας της οικονοµίας». Οι φόροι υπέρ τρίτων αποτελούν θεσµοθετηµένες – κάποιες από τον προηγούµενο αιώνα – οικονοµικές επιβαρύνσεις που επιβάλλονται σε άτοµα ή επιχειρήσεις για την οικονοµική ενίσχυση εκατοντάδων οργανισµών, νοµικών πρoπων

HAARP και σεισμός στην Ιαπωνία - Λέτε να αληθεύει;




Δείτε επίσης

The Military's Mystery 

Σπάνιος δεινόσαυρος ανακαλύφθηκε σε καναδική έκταση πετρελαίου


Μια καναδική έκταση πετρελαίου, μια τεράστια έκταση πίσσας και άμμου που γίνεται εξόρυξη αργού πετρελαίου, απέδωσε θησαυρούς όταν εργαζόμενος στην εταιρεία πετρελαιοειδών ανακάλυψε την ύπαρξη ενός απολιθώματος δεινοσαύρου 110 εκατομμυρίων ετών που δεν θα έπρεπε να είναι εκεί.

Το απολίθωμα είναι ένας Aνκυλόσαυρος, ένας φυτοφάγος δεινόσαυρος με ισχυρά άκρα. Η ανακάλυψή του στην περιοχή της βόρειας Αλμπέρτα ήταν έκπληξη καθώς πριν από εκατομμύρια χρόνια η περιοχή αυτή καλυπτόταν από νερό.

«Δεν έχουμε ξαναβρεί δεινόσαυρό σε αυτή την τοποθεσία» δήλωσε ο Ντόναλντ Χέντερσον, επιμελητής στο Royal Tyrrell μουσείο στην Αλμπέρτα το οποίο είναι αφιερωμένο στους δεινοσαύρους, και πρόσθεσε «Επειδή η περιοχή κάποτε ήταν θάλασσα, τα περισσότερα ευρήματα ήταν ασπόνδυλα όπως αχιβάδες».

Ο Ανκυλόσαυρος που βρέθηκε από τον εργαζόμενο πετρελαίου αναμένεται να είναι περίπου 5 μέτρα

Ίχνη Καισίου πάνω από την Ελλάδα


Ίχνη Καισίου στην ατμόσφαιρα πάνω από την Ελλάδα κατέγραψαν τα αρμόδια εργαστήρια που συνεργάζονται με την Eλληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Οι επιστήμονες θεωρούν τις συγκεντρώσεις αναμενόμενες και δεν υπάρχει η παραμικρή επίπτωση στην υγεία ή στο περιβάλλον. Έτσι, δεν απαιτείται η λήψη οποιουδήποτε μέτρου προστασίας.

Επιπλέον, σταματάνε οι έλεγχοι στους Διεθνείς Αερολιμένες Αθηνών και Θεσσαλονίκης για όσους ταξιδιώτες έρχονται από την Ιαπωνία.

Επίσης, η Ελληνική Επιτροπή επισημαίνει ότι δεν συντρέχουν

Αλλάζει ο τρόπος εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ


Νέα προγράµµατα σπουδών σε όλο το εύρος της σχολικής εκπαίδευσης (Δηµοτικό, Γυµνάσιο και Λύκειο), νέο σύστηµα πρόσβασης συνδεδεµένο µε τα πανεπιστήµια και τα ΤΕΙ και αλλαγές στη διοικητική δοµή των σχολείων θα ανακοινώσει το επόµενο χρονικό διάστηµα το υπουργείο Παιδείας.

Τόσο οι αλλαγές που συντελούνται ήδη στο Λύκειο όσο και αυτές που προετοιµάζονται στα Πανεπιστηµιακά και Τεχνολογικά Ιδρύµατα προδιαγράφουν την αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στην Τριτοβάθµια Εκπαίδευση. Με δεδοµένο ότι οι αλλαγές αυτές είναι εν εξελίξει φέτος, είναι φανερό ότι το 2012 θα είναι κατεξοχήν η χρονιά τελικής προετοιµασίας του νέου συστήµατος που επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας.

Το νέο πρόγραμμα σπουδών αρχίζει την επόµενη σχολική χρόνια (2011-12) µε την Α΄ Λυκείου, ώστε κλιµακωτά να επεκταθεί η νέα δοµή και στις επόµενες τάξεις.

Οι µαθητές της φετινής Γ΄ Γυµνασίου θα είναι οι πρώτοι που θα φοιτήσουν τον Σεπτέµβριο του 2011 στη νέα Α’ Τάξη του Λυκείου. Παράλληλα όσοι φοιτούν σήµερα στο Γυµνάσιο θα αποτελέσουν την

Το τσάι αδυνατίζει


Ξεχάστε τις εξαντλητικές δίαιτες και το μέτρημα των θερμίδων. Το νέο όπλο για επιτυχημένο αδυνάτισμα είναι το τσάι, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Μόνο που θα πρέπει να το πίνετε χωρίς γάλα…

Επιστήμονες από την Ιαπωνία υπέβαλλαν μια ομάδα αρουραίων σε μια διατροφή με πάρα πολλές θερμίδες και λίπη, και τα ζώα άρχισαν να παχαίνουν. Όταν, όμως, άρχισαν να τους δίνουν και τσάι, τα ζώα έπαψαν να συσσωρεύουν περιττά κιλά.

Όπως εξηγούν στην επιθεώρηση «Nutrition», το όφελος του τσαγιού οφείλεται στα υψηλά επίπεδα ορισμένων θρεπτικών συστατικών που περιέχει, τα οποία εμποδίζουν την απορρόφηση του λίπους.

Τα συστατικά αυτά είναι οι θεαφλαβίνες και οι θεαρουβιγίνες, αλλά η δράση τους κατά της απορρόφησης του λίπους φαίνεται να εξουδετερώνεται από τις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος.

Η είδηση δεν είναι ό,τι το καλύτερο για τους κατοίκους της Δύσης, περισσότερο από το 90% εκ των

Δημήτρης Δρούτσας: Λύση ή Χάγη


Μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία πρέπει να υπάρξει λύση στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών Eλλάδος - Τουρκίας ή να προσφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την υφαλοκρηπίδα, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, σε συνέντευξή του στη Hurriyet και καλεί την Τουρκία να υπογράψει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Σε ό,τι αφορά τις διερευνητικές επαφές, ο κ. Δρούτσας τονίζει ότι «πρέπει να υπάρξει αποτέλεσμα», εκτιμώντας ότι «από τις επαφές μας και τις δηλώσεις που έχουν γίνει, αντιλαμβάνομαι ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να υπογράψει η Τουρκία τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας».

«Μας λένε ότι η Τουρκία ακολουθεί πολιτική μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονές της, ότι έχει αλλάξει, σέβεται το διεθνές δίκαιο, θέλει να γίνει πρωταγωνιστής στην περιοχή και δεν επιθυμεί την ένταση ... ωστόσο καθημερινά αντιμετωπίζουμε πολλά θέματα που προκαλούν ένταση.

Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πετούν συνεχώς πάνω από τα νησιά που κατοικεί ο ελληνικός λαός. Τα πλοία του τουρκικού στόλου περνούν συνεχώς πολύ κοντά από τα χωρικά μας ύδατα»,

Το αστέρι της Βεργίνας σε πτυχία πανεπιστημίου της ΠΓΔΜ


Στα πτυχία του κρατικού πανεπιστημίου του Στιπ, πόλης της ΠΓΔΜ, απεικονίζεται στο αστέρι της Βεργίνας. Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου ανέφερε ότι η σχετική απόφαση ελήφθη από την πρυτανεία του εν λόγω πανεπιστημίου και ότι το σύμβολο αυτό βρίσκεται σε εικόνα με την Παναγία, σε εκκλησία της πόλης.

Το θέμα ανέδειξε ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων «Α1», ο οποίος σχολίασε ότι η ενέργεια αυτή προκαλεί έκπληξη και μπορεί να λειτουργήσει εις βάρος της χώρας, καθώς η προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εισέρχεται στην τελική φάση της.

Το αστέρι της Βεργίνας απεικονίζεται στις τέσσερις γωνίες των πτυχίων των απόφοιτων του πανεπιστημίου της πόλης του Στιπ, το οποίο ιδρύθηκε το 2007.

Ερωτηθείς για το θέμα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι απάντησε: «Πρώτη φορά

Ανακαλύφθηκαν γονίδια που προκαλούν λευχαιμία


Τρεις ομάδες γενετικών μεταλλάξεων, που προκαλούν οξεία μυελογενή λευχαιμία, ανακαλύφθηκαν από βρετανούς επιστήμονες, εξέλιξη που μπορεί να οδηγήσει σε νέες θεραπείες της νόσου.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Wellcome Trust Sanger, με επικεφαλής τον αιματολόγο και ερευνητή του καρκίνου Γιώργο Βασιλείου, σε συνεργασία με επιστήμονες του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, ανακάλυψαν με ποιο τρόπο η συνηθέστερη μετάλλαξη, που λαμβάνει χώρα στο γονίδιο Npm 1, αρχίζει τη διαδικασία τής ανάπτυξης του καρκίνου και πώς συνεργάζεται με άλλες μεταλλάξεις για να προκαλέσει κανονική λευχαιμία. Κάνοντας πειράματα σε ποντίκια, οι επιστήμονες ανακάλυψαν με ποια διαδικασία αυτές οι μεταλλάξεις, μέσα από μια διαδοχή διακριτών σταδίων, μετατρέπουν το φυσιολογικό αίμα σε

Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης για την Ατλάντικ


Την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Ατλάντικ  Σούπερ Μάρκετ από σήμερα, 28 Μαρτίου 2011, αποφάσισε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χ.Α., κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, λαμβάνοντας υπόψη σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.


Αιτία της αναστολής είναι η διαφαινόμενη αδυναμία δημοσιοποίησης της ετήσιας οικονομικής έκθεσης της χρήσης 2010, λόγω επίσχεσης εργασίας του προσωπικού της εταιρείας.

«Το ανωτέρω κρίνεται αναγκαίο για την προστασία των επενδυτών, δεδομένου ότι δε διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία της αγοράς των μετοχών της εταιρείας», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Χ.Α.
Σε ανακοίνωσή της η Ατλάντικ αναφέρει πως «η δημοσίευση της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης μέχρι την 31/3/2011 δυστυχώς διαφαίνεται μη δυνατή λόγω της επίσχεσης εργασίας του

Απεργία στο χώρο της Υγείας


Απεργιακό μπαράζ αρχίζει αυτή την εβδομάδα στο χώρο της Υγείας. Στις 29 και 30 Μαρτίου οι γιατροί του ΙΚΑ προχωρούν σε πανελλαδική 48ωρη απεργία, την ώρα που σε αποχή από τα καθηκοντά τους τις ίδιες ημέρες καλούν τα μέλη τους οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά. Επίσης στις 30 Μαρτίου 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας προγραμματίζουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι γιατροί του ΙΚΑ ζητούν ανανέωση των συμβάσεων όλων των γιατρών του Ιδρύματος και κάνουν λόγο για «απαξίωση της ιατρικής πράξης».

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών ΟΕΝΓΕ κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 30 Μαρτίου, με βασικά αιτήματα να μη γίνουν «περικοπές και συγχωνεύσεις, που διαλύουν το ΕΣΥ»,

Ο καιρός στις 28.03.2011


Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές και τοπικές ομίχλες το πρωί περιμένουμε τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011. Τοπικές βροχές ή καταιγίδες θα σημειωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 19 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 6 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 8 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 23 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα και από 11 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι – νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Μηρτώο Πέλαγος ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει