www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Το αστέρι της Βεργίνας σε πτυχία πανεπιστημίου της ΠΓΔΜ


Στα πτυχία του κρατικού πανεπιστημίου του Στιπ, πόλης της ΠΓΔΜ, απεικονίζεται στο αστέρι της Βεργίνας. Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου ανέφερε ότι η σχετική απόφαση ελήφθη από την πρυτανεία του εν λόγω πανεπιστημίου και ότι το σύμβολο αυτό βρίσκεται σε εικόνα με την Παναγία, σε εκκλησία της πόλης.

Το θέμα ανέδειξε ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων «Α1», ο οποίος σχολίασε ότι η ενέργεια αυτή προκαλεί έκπληξη και μπορεί να λειτουργήσει εις βάρος της χώρας, καθώς η προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εισέρχεται στην τελική φάση της.

Το αστέρι της Βεργίνας απεικονίζεται στις τέσσερις γωνίες των πτυχίων των απόφοιτων του πανεπιστημίου της πόλης του Στιπ, το οποίο ιδρύθηκε το 2007.

Ερωτηθείς για το θέμα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι απάντησε: «Πρώτη φορά
ακούω γι' αυτό το πράγμα. Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται για αίτημα ή απόφαση της κυβέρνησης. Αν όντως είναι έτσι, τότε πιθανότατα πρόκειται για απόφαση του ίδιου του πανεπιστημίου». Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας της ΠΓΔΜ, Νίκολα Τοντόροφ, υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει για την απόφαση αυτή της πρυτανείας του πανεπιστημίου και πρόσθεσε ότι θα εξετάσει το όλο θέμα με τους αρμόδιους του πανεπιστημίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: