www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Καμιά αλλαγή του αντικαπνιστικού ζήτησε ο πρωθυπoυργός

Την πλήρη εφαρμογή, χωρίς καμία αναθεώρηση ή αναπροσαρμογή, του αντικαπνιστικού νόμου, ζήτησε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, από τον υπουργό Υγείας, Α. Λοβέρδο, στη σημερινή τους συνάντηση.


Οι δύο άνδρες συζήτησαν για το θέμα της απαγόρευσης του καπνίσματος και ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται κανένα θέμα αναθεώρησης του νόμου ή αναπροσαρμογής του. Ξεκαθάρισε πως ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί όπως ψηφίστηκε στη Βουλή, χωρίς καμία παρέκκλιση.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, επεσήμανε: “Επιμένουμε στην εφαρμογή του νόμου αλλά αυτό εξαρτάται από τους ελεγκτικούς

Mειωμένα εισιτήρια συγκοινωνιών για ανέργους προανήγγειλε ο Σπ. Βούγιας

Τη δυνατότητα οι άνεργοι να πληρώνουν μειωμένο εισιτήριο συγκοινωνιών κατά 50% μελετά η κυβέρνηση όπως ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Υποδομών, Σπ. Βούγιας .


Η ρύθμιση, όπως είπε θα έρθει σε συνεννόηση με την υπουργό Εργασίας, Λ. Κατσέλη.

Χαρακτήρισε δύσκολη την απόφαση για τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, αλλά πρόσθεσε ότι διασφαλίζονται οι

Το 23,5% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Τα Ηνωμένα Έθνη απηύθυναν έκκληση για μια ενεργειακή επανάσταση που θα παράσχει ηλεκτρική ενέργεια στον παγκόσμιο πληθυσμό, βοηθώντας στην καταπολέμηση της φτώχειας, επισημαίνοντας ότι 1,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα.


Η ρύπανση του αέρα από τη χρήση των καυσίμων βιομάζας και του άνθρακα σε φτωχές χώρες προκαλεί ετησίως το θάνατο περίπου 2 εκατομμύρια ανθρώπων, αριθμός διπλάσιος από αυτόν των θανάτων που συνδέονται με την ελονοσία.

Τα καύσιμα από βιομάζα και ο άνθρακας είναι παραδοσιακά ενεργειακά προϊόντα για περίπου 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους, από τον συνολικό παγκόσμιο πληθυσμό των 6,8 δισεκατομμυρίων.

Ο γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν δήλωσε σε ομιλία του στην Τέταρτη Παγκόσμια Διάσκεψη για την Ενέργεια στο Μέλλον (Fourth World Future Energy Summit) στο Αμπού Ντάμπι, ότι αποτελεί πρόκληση "μια ολοκληρωμένη επανάσταση καθαρής ενέργειας, που κάνει την ενέργεια διαθέσιμη και προσιτή για όλους" .

Μια τέτοια αλλαγή θα "προκαλέσει περικοπή της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα, περιορισμό της κλιματικής αλλαγής, καθώς και την ενδυνάμωση των ανθρώπων για να φροντίσουν για τις ζωές τους

Δεν φεύγει η αστυνομία από την Κερατέα

«΄Οσο συνεχίζονται επεισόδια και απειλούνται περιουσίες η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να παραμένει στην Κερατέα», δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας σε ερώτηση για την παρουσία αστυνομιών δυνάμεων στο χώρο του υπό ανέγερση ΧΥΤΥ.


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Μάκη Βορίδη, ο Χρ. Παπουτσής δήλωσε ότι η ΕΛΑΣ, "ως μη όφειλε", παίζει το ρόλο "διαμεσολαβητή για να αποφεύγονται κάθε βράδυ συγκρούσεις".

Υποστήριξε ότι οι προσαγωγές αποδεικνύουν ότι όσοι προκαλούν επεισόδια πάνε στην Κερατέα από όλη την Αττική.

Όσον αφορά στα επιχειρήματα των κατοίκων που δεν θέλουν το ΧΥΤΥ, ο Χρ. Παπουτσής είπε πως

Ξεκίνησε ο διάλογος για τις συγκοινωνίες

Ξεκίνησε τη Δευτέρα ο διάλογος μεταξύ του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το νομοσχέδιο που αφορά την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών.


Τον κύκλο του διαλόγου άνοιξαν οι τεχνικοί και διοικητικοί της ΕΘΕΛ (Λεωφορεία) σε συνάντηση με τον υπουργό Δημήτρη Ρέππα και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Χάρη Τσιόκα.

Τη σκυτάλη παίρνουν την Τρίτη οι εργαζόμενοι του Μετρό και του ΗΣΑΠ.

Ο διάλογος θα συνεχιστεί μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι ο

Σωρεία παραβιάσεων στο Αιγαίο

Σε επτά παραβάσεις και εννέα παραβιάσεις του FIR Αθηνών, προχώρησαν σήμερα αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.


Πρόκειται για 21 συνολικά αεροσκάφη, τέσσερις σχηματισμούς μαχητικών και ένα μεταγωγικό CN-235. Δέκα μαχητικά έφεραν οπλισμό.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, "όλα τα

Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς οι ισχυροί άνεμοι υποχώρησαν και επέτρεψαν την άρση του απαγορευτικού.


Το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας συστήνει στους επιβάτες πριν αναχωρήσουν για τον προορισμό τους να επικοινωνούν με τα κατά

Έρχονται αλλαγές στην εργατική νομοθεσία

Αλλαγές στην εργατική νομοθεσία προανήγγειλε η Λούκα Κατσέλη, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο 9».


Εκτίμησε ότι σήμερα είναι σε πολλά σημεία "θολή" και διευκρίνισε ότι έχει ήδη πιάσει δουλειά επιτροπή για την αναμόρφωσή της.

Κάνοντας αναφορά στο ζήτημα της ατιμωρησίας, η υπουργός Εργασίας ανέφερε πως "ό,τι μέτρα παίρνεις,

Τριήμερη απεργία για τους δικηγόρους εκτός Αθηνών

Τριήμερη απεργία κήρυξαν οι δικηγόροι σε όλη την Ελλάδα εκτός των Αθηνών για να διαμαρτυρηθούν σε διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορά στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους.


Με απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας απεργίες θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19, Πέμπτη 20 και Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών θα αποφασίσει την ερχόμενη Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011, για το αν θα κατέλθουν σε απεργία ή όχι

Οι προϋποθέσεις για την απαλλαγή του πόθεν έσχες πρώτης κατοικίας

Τα ψιλά γράμματα και τις προϋποθέσεις για την απαλλαγή της αγοράς ή ανέγερσης πρώτης κατοικίας από το πόθεν έσχες ανακοίνωσε με εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών. Δείτε αναλυτικά και με παραδείγματα τι πρέπει να προσέξετε για να δικαιούστε την απαλλαγή του πόθεν έσχες, μέχρι πότε ισχύει καθώς και υπό ποιους όρους απαλλάσσονται του σχετικού φόρου οι γονικές παροχές.


Η απαλλαγή από το πόθεν έσχες σημαίνει στην πράξη δεν απαιτείται από τον φορολογούμενο η δικαιολόγηση των χρημάτων.

Για να δικαιούται κάποιος της απαλλαγής όσον αφορά την αγορά ή ανέγερση πρώτης κατοικίας, θα πρέπει να ισχύουν τα παρακάτω:

Να αφορά ακίνητο μέχρι 120 τ.μ. και αξίας 200.000 ευρώ. Σε περίπτωση που υπερβαίνει έναν από τους δύο ή και τους δύο όρους, θα εμπίπτει στο πόθεν έσχες για την αναλογία του ποσού που είναι μεγαλύτερης αξίας (είτε όσο υπερβαίνει τις 200.000 ή την αναλογία της αξίας στα 120 τ.μ.)

Η αγορά να γίνεται από ενήλικο που έχει υποχρέωση υποβολής δήλωσης φόρου εισοδήματος στην

Το «καλό» πρωινό παχαίνει

Μύθος είναι, σύμφωνα με γερμανούς επιστήμονες, ότι ένα καλό πρωινό κρατά το στομάχι γεμάτο και βοηθά στη μείωση πρόσληψης θερμίδων την υπόλοιπη ημέρα. Αποτέλεσμα: το «καλό» πρωινό παχαίνει.


Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Nutrition Journal, έδειξε πως τα άτομα που κατανάλωναν μεγάλες μερίδες και πολλές θερμίδες για πρωινό, προκειμένου να τους «κρατήσει» την υπόλοιπη ημέρα, δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Έτσι, οι επιστήμονες συστήνουν τη μείωση θερμίδων του πρωινού, σε όσους δυσκολεύονται να χάσουν βάρος.

Η Βρετανική Διαβητολογική Εταιρεία επισημαίνει πως το πρωινό είναι απαραίτητο για μία διατροφή με σωστό ισοζύγιο, καθώς ξεκινώντας την ημέρα με ένα υγιεινό γεύμα, συχνά συνδέεται με απώλεια

Προσωρινά ελεύθερη η 27χρονη γερμανίδα

Προσωρινά ελεύθερη αφέθηκε η 27χρονη Γερμανίδα που κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση λόγω διαφωνίας ανακριτή και εισαγγελέα. Η ανακρίτρια είχε τη γνώμη ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, ενώ η εισαγγελέας ότι πρέπει να προφυλακιστεί.


Για την τελική μεταχείριση της θα αποφασίσει με βούλευμα τις επόμενες μέρες το δικαστικό συμβούλιο. Οι άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Πρόκειται για τους 23χρονους Δημήτρη Φέσσα, Δημήτρη Δημτσιάδη και

Απλήρωτοι οι καθηγητές του Ανοιχτού Πανεπιστημίου

Από τον Οκτώβριο έχουν να πληρωθούν οι καθηγητές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, ξεκαθαρίζοντας ότι αν δεν υπάρξει άμεση λύση στο πρόβλημα, γίνονται σκέψεις ακόμα και για να σταματήσει η βαθμολόγηση των εργασιών των φοιτητών.


Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 ο Γιώργος Θεοδωρίδης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου διδασκόντων Ανοιχτού Πανεπιστημίου, δήλωσε

Τη Δευτέρα η απόφαση της προέδρου για τα αιτήματα των 9

Μετά την επεισοδιακή πρώτη μέρα, η δίκη των 9 κατηγορουμένων για συμμετοχή στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς διεκόπη για να συνεχιστεί την επόμενη Δευτέρα.


Το δικαστήριο διέκοψε για να διερευνήσει αν υπάρχει τεχνική δυνατότητα φωνοληψίας πρακτικών της δίκης. Παράλληλα, θα μελετηθούν και τα υπόλοιπα αιτήματα των κατηγορουμένων

Έγγραφο της Wikileaks «καίει» την Τουρκία

Η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» επικαλούμενη ένα διπλωματικό τηλεγράφημα που διέρρευσε από τον ιστότοπο WikiLeaks, αναφέρει σε άρθρο της ότι η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών CIA χρησιμοποιούσε μία τουρκική αεροπορική βάση, με τη σύμφωνη γνώμη της Άγκυρας, για τη μεταφορά υπόπτων για τρομοκρατία.


Συνολικά 24 πτήσεις της CIA προσγειώθηκαν στη βάση του Ιντσιρλίκ, στη νότια Τουρκία, μεταξύ του 2002 και του 2006, οπότε οι τουρκικές αρχές ανακάλεσαν την άδεια που είχαν δώσει για τη μεταφορά κρατούμενων, σύμφωνα με τη Welt.

Η εφημερίδα επικαλείται ένα διπλωματικό τηλεγράφημα με ημερομηνία 8 Ιουνίου 2006, το οποίο έχει στην κατοχή της η νορβηγική εφημερίδα Aftenposten και είναι ανάμεσα στα περίπου 250.000 έγγραφα που έχουν διαρρεύσει από τον WikiLeaks, στο οποίο ο αμερικανός πρεσβευτής στην

Κλειστά όλα τα φαρμακεία Τετάρτη, Πέμπτη & Παρασκευή

Διαδοχικές 24ωρες απεργίες την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα, μετά την απόφαση που πήρε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.


Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν επίσης 24ωρες απεργίες τις ίδιες ημέρες. Την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου θα συνεδριάσουν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θόδωρος Αμπατζόγλου τόνισε ότι «ο διάλογος με το

Προβλήματα με τα κινητά της Apple στο κρύο

Κομμάτια έγινε το τηλέφωνο της Λένιν Κρίστιν Λόβικ στη Νορβηγία όταν μπαίνοντας στο αυτοκίνητο της το έβγαλε από την τσέπη της για να το συνδέσει στο στερεοφωνικό.

Αιτία, όπως όλα δείχνουν, η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας από τους -12 βαθμούς που είχε έξω στους 20 που είχε μέσα στο αμάξι.

Η Apple αρνήθηκε να το επισκευάσει με την αιτιολογία ότι η εγγύηση του iPhone 4 δεν καλύπτει τη λειτουργία του σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Σύμφωνα με την εγγύηση το iPhone 4 μπορεί να λειτουργήσει σε θερμοκρασίες μεταξύ μηδέν και 35 βαθμών, όταν βρίσκεται σε λειτουργία ενώ όταν είναι κλειστό μπορεί να αντέξει σε θερμοκρασίες από -20 έως και 45 βαθμούς.

Άλλωστε η εταιρεία έχει ξεκαθαρίσει ότι το iPhone είναι

Σε ισχύ από σήμερα οι ειδικές τιμές στα εισιτήρια της ΟΑ

Η Olympic Air προσφέρει σε μοναδικές τιμές 40.000 θέσεις, 25.000 σε πτήσεις εντός Ελλάδας και 15.000 σε πτήσεις στο δίκτυο εξωτερικού.


Οι προσφορές ισχύουν για όλα τα δρομολόγια της Olympic Air, εκτός των άγονων γραμμών, και συγκεκριμένα:

• Από Αθήνα πρoς όλους τους εμπορικούς προορισμούς εσωτερικού, η τελική τιμή του εισιτηρίου απλής διαδρομής ανέρχεται σε €54, ενώ για ταξίδι από οποιοδήποτε αντίστοιχο αεροδρόμιο της Ελλάδας προς Αθήνα, η τελική τιμή ανέρχεται σε €35.

• Από Αθήνα πρoς όλους τους προορισμούς εξωτερικού, η τελική τιμή του εισιτηρίου απλής διαδρομής ξεκινάει από €69, ενώ για πτήσεις από το εξωτερικό δίκτυο της εταιρείας πρoς την Αθήνα

Στήριξη ΓΣΕΕ στην ΑΔΕΔΥ

Μετά την ΑΔΕΔΥ και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση 4ωρης στάσης εργασίας (8.30 έως 12.30) την Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011 - ημέρα συζήτησης της υπόθεσης των συμβασιούχων του δημοσίου στον Άρειο Πάγο- για τους εργαζόμενους που απασχολούνται με συμβάσεις στο δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα.


Σύμφωνα με τη Γενική Συνομοσπονδία, η 4ωρη στάση στόχο έχει την διευκόλυνση των εργαζομένων για τη μαζική

Κατάργηση οκτώ όρων των Τραπεζών

Με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλη Κεγκέρογλου, απαγορεύεται η χρήση οκτώ όρων που χρησιμοποιούν οι τράπεζες στις συναλλαγές τους με τους καταναλωτές και έχουν κριθεί αμετάκλητα ως καταχρηστικοί από τη Δικαιοσύνη, σε υποθέσεις συλλογικών αγωγών ενώσεων καταναλωτών.


Η απόφαση αυτή εκδόθηκε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Έχει εφαρμογή και παράγει αποτελέσματα και έναντι των τραπεζών που δεν ήταν διάδικοι και φυσικά αφορά όλους τους καταναλωτές, οι οποίοι επωφελούνται από τις διατάξεις της χωρίς να χρειαστεί να υποβληθούν σε καμία διαδικασία ή κόστος. Με την έκδοσή της, όλα τα πιστωτικά ιδρύματα ή εταιρείες παροχής πιστώσεων οφείλουν άμεσα να απαλείψουν αυτούς τους καταχρηστικούς όρους και να πάψουν να κάνουν χρήση αυτών.

Πρόκειται για μια σειρά καταχρηστικών όρων που αφορούν το σύνολο σχεδόν των καταναλωτών που συναλλάσσονται με τις τράπεζες.

Ειδικότερα, με την απόφαση απαγορεύεται η διατύπωση και χρήση των ακόλουθων οκτώ όρων:

1. Ο όρος που προβλέπει ότι σε περίπτωση ανάληψης μετρητών από κατάστημα ή ΑΤΜ του ίδιου πιστωτικού ιδρύματος, καταβάλλονται από τον καταναλωτή προμήθεια ή λειτουργικά έξοδα στο

Απολογήθηκαν οι 5 στην Ευελπίδων

Μέσα σε κλίμα έντασης ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των τεσσάρων νεαρών και της 27χρονης Γερμανίδας που συνελήφθησαν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.


Οι τέσσερις νεαροί έδωσαν τυπική απολογία ενώ η 27χρονη που έδωσε αναλυτική απολογία αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική

Επανέρχεται το θέμα ΟΠΑΠ με την Intralot

Εκ νέου εξέταση του θέματος της σύμβασης του ΟΠΑΠ με την Intralot υποσχέθηκε ο ευρωπαίος Επίτροπος, Μισέλ Μπαρνιέ, απαντώντας στον Έλληνα ευρωβουλευτή, Θεόδωρο Σκυλακάκη, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα απηύθυνε 11 σχετικά ερωτήματα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Χαρακτηριστικά ο κ. Barnier σημειώνει:

«Ενόψει όμως των νέων στοιχείων που τα Αξιότιμα Μέλη του Κοινοβουλίου έθεσαν υπόψη της , η Επιτροπή προτίθεται να ζητήσει από το εμπλεκόμενο κράτος μέλος πληροφορίες σχετικά με τα θέματα που έθιξαν και θα ενημερώσει τα Αξιότιμα Μέλη για τα πορίσματά της».

Επίσης απαντώντας σε άλλη ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή, για το θέμα του επικείμενου νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια, ο Επίτροπος Barnier, διατυπώνει ισχυρές επιφυλάξεις και προϋποθέσεις για την πιθανότητα να διαχειριστεί ο ΟΠΑΠ απ’ ευθείας και χωρίς διεθνή διαγωνισμό, τις νέες άδειες τυχερών παιχνιδιών, εν όψει των νέων εσόδων που προβλέπονται από το μνημόνιο

Τι αλλάζει στις φορολογικές δηλώσεις

Νέα ενιαία φορολογική κλίμακα με συντελεστές από 18% έως και 45%, στην οποία υπάγονται πλέον όλα τα εισοδήματα. Κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης εισοδημάτων και κατοχύρωση του αφορολογήτου ορίου των 12.000 ευρώ με αποδείξεις.


Σύμφωνα με το Έθνος, νέο φορολογικό τοπίο έχει διαμορφωθεί από τις αρχές του έτους για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Οι βασικότερες αλλαγές που επήλθαν στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων θα εφαρμοστούν πλήρως εντός του 2011, κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων οι οποίες θα υποβληθούν την άνοιξη από 5,6 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Νέα ενιαία φορολογική κλίμακα με αφορολόγητο όριο με συντελεστές από 18% έως και 45%, στην οποία υπάγονται πλέον όλα τα εισοδήματα, ακόμα και τα μερίσματα, εφαρμογή πολλών και αυστηρότερων τεκμηρίων διαβίωσης, κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης εισοδημάτων αλλά και κατοχύρωση του αφορολογήτου ορίου των 12.000 ευρώ με αποδείξεις είναι ορισμένες από τις αλλαγές που θα αντιμετωπίσουν φέτος οι φορολογούμενοι.

Οι αλλαγές αυτές, μεταξύ άλλων, είναι οι ακόλουθες:

1 Με τη νέα ενιαία φορολογική κλίμακα θα υπολογιστούν οι φόροι για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2010 οι φορολογούμενοι και θα τα δηλώσουν την άνοιξη στην εφορία. Επιβαρύνσεις θα προκύψουν για τους φορολογούμενους με εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ ενώ φοροελαφρύνσεις

Το λιώσιμο των πάγων ανεβάζει τη θερμοκρασία

Η ηλιακή ακτινοβολία που αντανακλάται πίσω στο διάστημα καθώς οι πάγοι και τα χιόνια του πλανήτη μας λιώνουν επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, σημειώνουν αμερικανοί επιστήμονες.


Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον βοηθό καθηγητή του Τμήματος Επιστημών της Ατμόσφαιρας, των Ωκεανών και του Διαστήματος του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν Μαρκ Φλάνερ, δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό γεωπεπιστημών «Nature Geoscience».

Μελέτησαν δεδομένα δορυφόρων για την παγοκάλυψη και την χιονοκάλυψη στο Βόρειο Ημισφαίριο, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι, μεταξύ των ετών 1979 - 2008, όλο και λιγότερη ηλιακή ενέργεια ακτινοβολείται πίσω στο διάστημα.

Όσο οι πάγοι και τα χιόνια λιώνουν στο Βορρά, τόσο αποκαλύπτεται το νερό ή το έδαφος από κάτω τους, τα οποία όμως και τα δύο είναι αρκετά πιο σκούρα, με συνέπεια να απορροφάται όλο και περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία, αντί να αντανακλάται στον ουρανό. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των

Σε ποιές περιοχές πάει στα δέκα στρέμματα το όριο οικοδόμησης. Επηρεάζει και τον Παρνασσό η ρύθμιση Μπιρμπίλη. .

Εμφύλιος” έχει ξεσπάσει στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη ρύθμιση που προωθεί η Τίνα Μπιρμπίλη για 241 περιοχές της χώρας

όπου καθορίζονται τα 10 στρέμματα ως το ελάχιστο εμβαδόν των οικοπέδων εντός των οποίων θα επιτρέπεται η οικοδομική (ή άλλη) δραστηριότητα.

Πρόκειται για τις περιοχές Natura, οι οποίες αποτελούν το 21% της έκτασης της χώρας με αποτέλεσμα από τη ρύθμιση αυτή να έρχονται τα πάνω-κάτω για τουλάχιστον 200.000 ιδιοκτήτες γης.

Ενδεικτικά, περιοχές natura έχουν χαρακτηριστεί περιοχές όπως ο δρυμός του Παρνασσού, η νότια Αντίπαρος, ο Προφήτης Ηλίας στη Σίφνο, η Βόρεια Χίος, αλλά και ολόκληρες περιοχές που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς όπως το Ζαγόρι, το Μέτσοβο, η Βασιλίτσα, η Μονεμβασία και η Ελαφόνησος.

Ορεινοί όγκοι όπως το Μαίναλο και ο Πάρνωνας,, περιοχές όπως η Στυμφαλία, η Βόλβη, η Λίμνη Λαγκαδά, αλλά και ολόκληρα νησιά όπως οι Λειψοί και οι Αρκοί.

Σε αυτές τις περιοχές μέχρι τώρα επιτρέπεται η οικοδόμηση ακόμη και σε εκτός σχεδίου οικόπεδα 750 τετραγωνικών...

Οι αντιδράσεις είναι σφοδρές, ήδη η αύξηση της αρτιότητας των οικοπέδων από τα 4 στα 10

Το στέγνωμα της αγοράς μείωσε και τις ακάλυπτες επιταγές

Τα 1,811 δισ. ευρώ άγγιξαν οι ακάλυπτες επιταγές πέρυσι όταν το 2009 ξεπερνούσαν τα 3 δισ. ευρώ ενώ οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν στα 229 εκατ. ευρώ το 2010. Ποσό μειωμένο κατά 20 εκατ. ευρώ περίπου.


«Μήνας – ρεκόρ» το περυσινού έτους, ο Αύγουστος με 19.943 ακάλυπτες επιταγές συνολικού ύψους 191,35 εκατ. ευρώ. Η μεγαλύτερη μηνιαία μεταβολή σημειώθηκε μεταξύ Μαρτίου και Φεβρουαρίου 2010 καθώς η αξία των ακάλυπτων επιταγών αυξήθηκε κατά 285,10%.

Οι ακάλυπτες επιταγές το 2010 έπεσαν στα 195.238 τεμάχια με

Απέκλεισαν τον σταθμό των Ευζώνων οι βενζινοπώλες

Σε συμβολικό αποκλεισμό της ελληνικής μεθορίου με την ΠΓΔΜ προχώρησαν σήμερα το πρωί οι βενζινοπώλες της ευρύτερης περιοχής διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της Πολιτείας να επαναλειτουργήσουν τα πρατήρια διάθεσης αφορολόγητων πετρελαιοειδών προϊόντων σε τρεις μεθοριακούς σταθμούς.


Ο αποκλεισμός διήρκεσε για μισή ώρα, ενώ μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας και πρόεδρος των πρατηριούχων νομού Κιλκίς, Γιάννης Μαγλουσίδης,δήλωσε ότι οι κινητοποιήσεις θα έχουν συνέχεια, εάν η Πολιτεία δεν

Μίκης και επιστημονικοί φορείς κόντρα στα κυβερνητικά μέτρα

Ο Μίκης Θεοδωράκης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης «Η Ελλάδα μας χρειάζεται όλους», που διοργανώνουν επιστημονικοί φορείς, ως πρώτη αντίδραση στα μέτρα της κυβέρνησης


Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι φορείς τονίζουν ότι "εκδήλωση συνιστά την πρώτη μαζική αντίδραση στα μέτρα της κυβέρνησης, όχι μόνο ως προς το άνοιγμα των επονομαζόμενων (σκοπίμως) κλειστών επαγγελμάτων, αλλά και στην υποβάθμιση των επιστημόνων, στην ισοπέδωση και απορύθμιση των επαγγελμάτων τους και στην αντιμετώπιση της επιστημονικής εργασίας ως εμπορικό προϊόν".

"Δεν διαπραγματευόμαστε τις αξίες τις οποίες προασπίζουν και ταυτόχρονα διεκδικούν την πνευματική αναγέννηση και ένα νέο αξιακό κώδικα για τη χώρα μας, ως μονόδρομο στην έξοδο από

Επιδείνωση του καιρού - Απαγορευτικό απόπλου

Απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων ισχύει από χθες το βράδυ. Σύμφωνα με την ΕΜΥ το χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα θα είναι οι ισχυροί άνεμοι που κατά τόπους στο Αιγαίο θα φτάνουν έως και τα 9 Μποφόρ.


Από τον Πειραιά θα εκτελούνται δρομολόγια με πλοία κλειστού τύπου και μόνο στο Αργοσαρωνικό μέχρι την Αίγινα.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βόρειοι άνεμοι 8 και τοπικά 9 Μποφόρ στο Αιγαίο με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Τοπικές βροχές στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και την Κρήτη.

Στην Αττική τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι τοπικές νεφώσεις και οι λίγες βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως

Κλειστά τα φαρμακεία Πειραιά

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και την Τρίτη τα φαρμακεία Πειραιά, ενώ με «λουκέτο» απειλούν και οι υπόλοιποι ενώσεις φαρμακοποιών, μετά τη διαφωνία τους με τις ρυθμίσεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος που τους παρουσίασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.


Την κήρυξη 48ωρων κυλιόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων αναμένεται να αποφασίσουν κατά τη σημερινή τους γενική συνέλευση και τα μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Από την απεργία θα εξαιρούνται μόνο τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία, που θα παραμένουν ανοικτά.

Οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών διαφωνούν πλήρως με τη μείωση του πληθυσμιακού κριτηρίου και το ελεύθερο ωράριο, που

Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στη Θεσσαλονίκη

Μία ακόμη φάρσα αποδείχτηκε τελικά το τηλεφώνημα αγνώστου το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, ο οποίος προειδοποιούσε για την τοποθέτηση βόμβας στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Ο άγνωστος ανέφερε πως η βόμβα επρόκειτο να εκραγεί στις 10:15.


Στο σημείο έσπευσαν ειδικοί πυροτεχνουργοί της αστυνομίας και αφού δεν εντοπίστηκε τίποτα ύποπτο αποχώρησαν από το σημείο

Πρόσκρουση δεξαμενόπλοιων στον Πειραιά

Στο αγκυροβόλιο του Πειραιά προσέκρουσαν το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «Explorer II» και το τάνκερ «Ebrus S», υπό τουρκική σημαία, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί ή να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση.


Από την πρόσκρουση σημειώθηκε μικρή στρέβλωση, μήκους περίπου δύο μέτρων, στα προστατευτικά κάγκελα του καταστρώματος του δεξαμενόπλοιου «Ebrus S».

Η λιμενική αρχή Κερατσινίου απαγόρευσε τον απόπλου και των

Προγραμματίζουν ελεύθερη είσοδο στην Αττική οδό;

Στο στόχαστρο της κίνησης κατά των διοδίων, η οποία μέχρι σήμερα είχε επικεντρώσει το ενδιαφέρον και τις κινητοποιήσεις της στους πέντε υπό κατασκευή άξονες που παραχωρήθηκαν το 2007 σε ιδιωτικές κοινοπραξίες (Ιόνια Οδός & Μεταμόρφωση – Σκάρφεια, Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος - Τσακώνα, Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα & Λεύκτρο – Σπάρτη, Μαλιακός – Κλειδί Ημαθίας, Κεντρικής Ελλάδας) μπαίνει στο εξής και η Αττική Οδός.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιτροπή που δραστηριοποιείται στο λεκανοπέδιο έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε συντονισμένο άνοιγμα όλων των διοδίων κατά μήκος της Αττικής Οδού τη μεθεπόμενη Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των γενικότερων ενεργειών της κίνησης «Δεν πληρώνουμε διόδια» είχε πραγματοποιηθεί συμβολικό άνοιγμα των μπαρών σε ορισμένους μόνο σταθμούς της Αττικής Οδού, ωστόσο στον ενάμισι χρόνο δράσης της οργάνωσης δεν υπήρξε ουσιαστική και συνολική αντίδραση για τη λειτουργία του αυτοκινητόδρομου από ιδιώτες.

Η σχεδιαζόμενη κινητοποίηση της 28ης Ιανουαρίου βάζει πλέον στο «κάδρο» και τη σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού.

Σύμφωνα με τα μέλη της επιτροπής Αττικής κατά των διοδίων, το συγκεκριμένο έργο υπερκοστολογήθηκε και επομένως υλοποιήθηκε κατά κύριο λόγο με χρήματα του δημοσίου, ενώ

Δύο νέοι ύποπτοι στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής

Δύο άτομα, που σχετίζονται με την ομάδα των τεσσάρων νεαρών, που συνελήφθησαν την προηγούμενη πέμπτη στο Βύρωνα, αναζητεί η Αντιτρομοκρατική. Τα δύο αυτά άτομα, μαζί με την 27χρονη γερμανίδα Μαρί Φαίη Μάγιερ, ήταν τα μοναδικά πρόσωπα με τα οποία είχαν έρθει σε επαφή οι τέσσερις συλληφθέντες, τις δύο τελευταίες εβδομάδες πριν συλληφθούν.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις σχεδίαζαν να νοικιάσουν

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στον Κορυδαλλλό

Δρακόντια μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στον Κορυδαλλό για τη δίκη των κατηγορουμένων ως μελών για συμμετοχή στην οργάνωση "Πυρήνες της Φωτιάς". Στους γύρω δρόμους υπάρχουν δεκάδες αστυνομικοί, ενώ οι δικαστές φτάνουν με αυτοκίνητα

Αποκλεισμός Υπουργείου Οικονομικών

Την είσοδο του Υπουργείου Οικονομικών έχουν αποκλείσει συμβολικά οι 545 διοριστέοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης που έχουν πετύχει στο γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ 1Γ του 2008 για την κάλυψη θέσεων σε εφορίες, τελωνεία και Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ζητώντας τον άμεσο διορισμό τους.Παραθέτουμε το υπόμνημα διαμαρτυρίας που έχουν καταθέσει από τις αρχές του έτους στον Υπουργό Οικονομικών κύριο Παπακωνσταντίνου, Εσωτερικών κύριο Ραγκούση και στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κύριο Πάγκαλο για την αναστολή του διορισμού τους μέχρι το ... 2013.

(φωτογραφία από αρχείο)


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή, καθώς οι μέχρι σήμερα προσπάθειες μας να σας συναντήσουμε έχουν αποβεί άκαρπες, ενώ το επαγγελματικό αδιέξοδο και η αδικία εις βάρος μας, μάς έχουν φέρει στα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

Είμαστε 545 νέοι επιστήμονες, πληθώρα εξ΄ ημών κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων και είμαστε όμηροι σχεδόν τρίτο χρόνο. Το 2008 εκδόθηκε η προκήρυξη 1Γ/2008 , το 2009 λάβαμε μέρος στις
Ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και παροδικές βροχές στη Κρήτη περιμένουμε τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 5 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 13 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 9 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στα νοτιοδυτικά τμήματα θυελλώδεις 8 μπ. με εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις αυξημένες το πρωί στα βόρεια του νομού περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς. Οι άνεμοι θα βόρειοι – βορειοανατολικοί ισχυροί έως

iPhone 5

Κυκλοφόρησαν οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με το iPhone 5 της Apple, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο καλοκαίρι.


Σύμφωνα με το Engadget πολλοί υπάλληλοι των κεντρικών γραφείων της Apple έχουν πάρει ήδη στα χέρια τους το smartphone, το οποίο έχει ενσωματωμένα τσιπ της Qualcomm που υποστηρίζουν CDMA, GSM και MUTS δίκτυα.

Όσον αφορά το σχεδιασμό το νέο iPhone θα διαφέρει αρκετά από τα προηγούμενα και ο επεξεργαστής του θα είναι ο νέος Α5 που βασίζεται σε ένα πολυπύρηνο επεξεργαστή Cortex A9.

Σίγουρα ο Steve Jobs ετοιμάζει για

10 τρόποι για να πιείτε νερό

Θέλετε να χάσετε βάρος; Πιείτε νερό. Θέλετε να έχετε καλύτερο δέρμα; Πιείτε νερό.


Θέλετε να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας, θέλετε να προστατεύσετε τις αρθρώσεις, θέλετε να βοηθήσετε στη μείωση και την αποβολή των τοξινών, τη χαλάρωση του δέρματος και της δυσκοιλιότητας; Πιείτε νερό.

Περισσότερο από το μισό του σώματός μας αποτελείται από νερό, και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε καθώς καταστέλλει την όρεξη και βοηθά το σώμα να μεταβολίσει το λίπος. Ρυθμίζει επίσης τη θερμοκρασία του σώματος και απομακρύνει από το σώμα μας τις τοξίνες. Πάνω από όλα όμως, το νερό λειτουργεί και ως μεταφορέας θρεπτικών ουσιών και οξυγόνου για την απορρόφηση και τη χρησιμοποίηση των βιταμινών και των μετάλλων.

Ενώ ήδη γνωρίζετε ότι το πόσιμο νερό είναι καλό για την υγεία, ωστόσο ορισμένες φορές ίσως αναζητούμε πιο γευστικές επιλογές. Δυστυχώς, δεν υπάρχει άλλο 'ποτό' που να μπορεί να πάρει τη θέση του νερού, όσον αφορά τα φυσικά οφέλη του, όμως υπάρχουν και άλλες λύσεις. Υπάρχουν πολλοί τρόποι